Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Fetita 1.6 ani nu vorbeste :((


101 raspunsuri la acest subiect

#91
LoraG76

LoraG76

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.288 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 11:24

Isabe, e clar ca fetita ta e cat se poate de normala. Calmeaza-te si fa-ti tu o programare la psiholog, cateva sedinte poate te vor ajuta, cred ca ai acumulat foarte mult stress si multe probleme in timp au ramas nerezolvate. Si nu-i mai da fetitei peste gurita, te rog, ca nu cred ca e cea mai buna solutie sa o determini sa nu mai muste. Cu mult calm, multa dragoste si intelegere veti rezolva problemele, dar e nevoie si de ajutorul unui specialist acolo unde nu reusiti voi sa le rezolvati. Nu la copii, la voi, parintii.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

(Niciodata sa nu spui niciodata!)





#92
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 11:25

isabe, fa un exercitiu de imaginatie: esti intr-o tara a crei limba nu o cunosti. Ai o problema si incerci sa o rezolvi comunicand cu un localnic. Ala nu te intelege, tu incerci sa i explici, sa ii faci semne, sa ii faci desen, ala te ignora si zice ca nu intelege in continuare. Incepi sa te enervzi si te agiti un pic, strainul iti arde un dos de palma este gura. Cam cum crezi ca te-ai simti? NU mai lovi fata! E normal sa fie nervoasa pt ca e frustrata ca nu reuseste sa se faca inteleasa. E perfect normal asa. Nu e ok sa muste, dar nici tu nu faci bine sa o frustrezi, sa o enervezi, apoi sa o lovesti. Foarte rau! Daca o vezi ca musca, opreste-o cu blandete, explica-i ca te doare (chiar daca sunt mici si nu stiu sa vorbeasca, copiii inteleg extraordinar de multe), roag-o sa nu te mai muste si incercati impreuna (colaboreaza si tu cu ea, nu astepta sa vina totul de la ea) sa aflati ce vrea. Daca se poate da-i ceea ce isi doreste, daca nu, spune-i de ce nu e voie si distrage-i atentia spre altceva. Violenta naste violenta. Nu cu palme peste gura si "facut pe-a prostu'" (adica te faci ca nu intelegi ce vrea sa spuna, asa cum o face ea, cu limbajul non-verbal) vei avea o fetita dezvoltata normal, vorbareata si fericita.






Am marfa la bazar umanitar DC



Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi



'Cos what I feel is the only truth for me



#93
Alex@Sara

Alex@Sara

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.662 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 11:50

isabe,citind acum ultimul tau mesaj,mi-a venit si mie sa plang...dar de mila fetitei [q].Cum ai vrea sa se comporte si sa isi dea drumul la vorba si sa aiba un comportament normal varstei,cand tu o stresezi in halul in care o faci,tarand-o pe la n medici,care mai de care mai "intelept" ,cand ea e perfect normala si trebuie sa o lasi in rtimul ei.Copiii mei,toti 3 au mers singuri abia dupa 1 an..baietelul 1 an si 3 luni,mijlocia dupa 1 an si 4 luni,doar pitica putin mai devreme decat ei,adica la 1 an si 2 luni .Doar pe mijlocie am dus-o la pediatru de urgenta,caci mi s-a parut ca nu e chiar dreapta coloana, la 6 luni si umpic cand a inceput sa stea in fundulet.A vazut-o,a intins-o pe burtica,a pus-o in fundulet si mi-a zis ca am vedenii,ca e perfect normala.Si asa a fost [:D].A mers mai tarziu decat media,dar si cand a luat-o la picior,de a doua zi nu te mai puteai tine dupa ea [:D][:D][:D]-de fapt asa au fost toti 3,mai mult au alergat decat mers normal,cand au dat de gustul mersului.

Pentru linistea mea am programat-o si la un ortoped,la fix 2 anisori.A observat-o mai bine de jumate de ora,si in timpul acesta imi explica pe intelesul meu "problemele" expuse de mine.Si tot el mi-a zis ca pana acum era "regula" ca daca copilul nu merge singur pana la 1,6 ani sa incepi sa iti faci probleme si sa investighezi.Dar acum....poti lasa copilul chiar si pana la 2 ani sa inceapa sa mearga singur-bine,asta doar daca nu sunt si alte semne ale unor boli grave,si alte intarzaieri grave in dezvoltarea copilului.Singurul sfat ce mi l-a dat,a fost sa incalt copiii cu incaltaminte care sa aiba calcaiul intarit,nu neaparat cu talonet,ca nu ajuta la platfus-in cazul in care ar avea copilul platfus-.Mai ales sandalutele sa fie asa,ca acum sunt mii de modele care iti iau ochii si copilului ii zboara piciorusul in toate directiile in ele.

Fetele de mai sus au zis bine-cauta tu mai intai un ajutor specializat,pentru tine,ca daca continui in acelasi mod cu fata,zau ca peste ceva vreme vei veni sa ne zici ca nustiu ce specialist i-a pus un diagnostic de te ingrozesti [:I]

Lasa copilul sa fie copil,se dezvolta exact in ritmul ei,nu trebuie sa fie a la carte.Sanatate si numai bine va doresc [pup][flo]



Luminita,mami de 3 nazdravani:

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005

shoricica Sara-Maria 30.05.2008

trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Merita sa bagati un ochi ....



#94
isabe

isabe

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 21 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 16:36

Continuare
Deci cum am spus am inceput serviciul knd fetita avea 2 luni jumatate. Nu.mi gaseam linistea nici la munca, ma gandeam ce face ea acasa, nu ma puteam concentra nici asupra muncii. La ora 12 pana la 13 veneam repede in pauza de masa sa o vad. O disperam si pe cea mare si pe mama ce a facut piscotica? A mancat? A silabisit ceva? In fundulet ai pus.o ? Vai, a tusit, a stranutat knd vin de la serviciu merg cu ea la pediatru.... Si tot asa.... O alta problema ce ma framata si nu mi.adat nimeni nici un rezultat, pana la varsta de 4 .-5 luni a dormit toata noaptea linistita, eu stateam dar cu biberonul si laptele gata sa.l prepar knd auzeam ca isi suge degetelul, il dadeam biberonul si se trezea dimineata , o schimbam si incepeam ziua.dupa varsta de 5 luni a inceput un somn mai nelinistit cu maraituri , cu scanceli, cu gemete, cu treziri, ea care dormea toata noaptea neintoarsa. Am dat vina pe raceala, pe dintisori , dar
dintisorii abia dupa 8 luni iau iesit. patutul fiind pe roti, si langa patul meu am inceput sa legan patutul toata noaptea, cum ma opream cum maraia, gemea , scancea , se foia. Si uite asa leganam patutul toata noapte si apoi dimineata plecam la munca....knd a facut vreo 9 -10 luni cred, invatase sa se ridice in picioare in patut si eu atunci tinea patutul lipit de patul nostru, ca ea se punea cu burtica pe marginea patutului si apoi se lasa sa cada la noi in pat, asa facea si noaptea o mai gaseam la noi in pat, numai ca intr.o noapte uitasem sa apropii patutul ei de al nostru si peste noapte m.am trezit intr.un tipat de nu stiam de unde vine.. Patutul era gol, ea sub patut.... A cazut direct in cap, pe parchet...uuuffff.ma uitasem nu avea nici un semn nici in cap, cred ca so fi sprijinit si in maini... Uuuff am plans pana dimineata eu, si din noaptea aceia doarme cu noi in pat.... Sunt seri in care se zvarcoleste e o gasesc la picioarele noastre ba a mai cazut si jos , a trecut si peste taica.su... Uuff. Sunt seri in care doar maraie si daca pun mana pe ea ii trece imediat, alteori doarme linistita toata noaptea si acum dimineata daca se trezeste si nu e nimeni langa ea incepe sa planga, daca sunt eu sau tati se trezeste fericita.
In luna oct nu am mai putut face fata stresului si mi.am luat concediu de crestere a copilului pana la 2 ani, deci akm sunt acasa cu ea. Si nu fac altceva decat sa o examinez pe ea si sa fac comparatii ce facea fetita mare si ce face ea...si iar o iau razna....acum parca imi dau seama ca cea mare era foarte stabila pe mers , fata de cea mica care inca cade la greu... Nu stiu ceface dar daca calca pe vreo jucarie fara sa o observe se dezechilibreaza si buff jos, fuge nu este atenta se impiedica....parca nici curbele nu le ia bn knd alearga...sau poate mi se si pare cei drept cea mare a mers la 1 an si cea mica la 1 an si 3 luni...poate e si asta.... Nu stiu... Ce sa zic ... Sa mai merg cu ea dar unde??. Sau sa mai am rabdare pana la 2 ani... Asi vrea sa mai fac un drum la bucuresti... Dar sotul meu nici nu mai vrea sa auda....zice sa las fata in pace ca o stresez.
Am uitat sa va spun ca am dus.o si la gradinita o saptamana, doar o ora si jumatate pe zi, stau si eu cu ea, prima zi a fost rusinoasa, dar a privit a doua zi s.a jucat cu copii, a stat la masuta a mazgalit si ea knd copiii au colorat, a 5 zi de gradi nu prea i.a mai placut cred ca sa plictisit, isi lua hainuta si ma tragea de mana zicandu.mi brrrrrr, adica sa pleca, cu masina.
Sa de Dumnezeu sa fie bine si sa auzim numai de bine!
[flo]

#95
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 17:31

isabe, lasa fata in pace! Nu o mai stresa cu nici un medic. Ai un copil normal.






Am marfa la bazar umanitar DC



Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi



'Cos what I feel is the only truth for me



#96
AB_AC

AB_AC

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.526 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 18:49

... o sa-ti spun ceva neplacut... continua sa faci pe surdul si da-i peste gura... s-ar putea sa ajungi sa-i faci ceva! Un copil de 1.6 ani nu-l pocnesti! E clar????

#97
Paff

Paff

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 186 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 19:34

Nu vreau sa o spun intr-un mod jignitor dar gandeste-te bine si analizeaza-te,problema e la tine.Lasa fetita in pace,nu are nimic.
Eu stiu ca insinctul matern trebuie ascultat dar tu prea ii cauti parca o boala.

#98
Porumbita

Porumbita

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.341 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 19:48

tu ar trebui de URGENTA sa consulti un psiholog...
stresezi copilul aiurea!


#99
Ilinca_M.

Ilinca_M.

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.927 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 19:59

Doamne fereste, Isabe, nu-i de gluma, un singur medic ar fi trebuit consultat si anume un psiholog pentru tine, e clar ca in ciuda evidentelor tu nu constientizezi ca in toate situatiile in care ai crezut ca fata are o problema ai fost absurda...Spui ca o iubesti atat de mult, ca stateai toata ziua sa vezi cum respira, ca te gandeai doar la ea cand erai la serviciu si totusi i-ai facut atat RAU tu cu mana ta si ai persistat greseala dupa greseala[q] Mi s-a facut pielea de gaina citind relatarile, cu psihopatul care a tinut-o de picioare si care s-a facut ca o arunca pe pat etc etc. Bun, ei ca ei, erau incompetenti, dar tu, ca mama, cum ti-ai putut pune copila sa treaca prin asa ceva?[q]
Consulta un psiholog, numai sa nu nimeresti tot un de-asta care sa te tina de picioare cu capul in jos sau asa ceva[bang][bang][bang]

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

#100
pitzinuca

pitzinuca

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.124 mesaje

Postat 03 martie 2012 - 01:13

Isabe, fetita mea are 1.6 ani, a stat in fund la 8 luni, a inceput sa mearaga la 1.3 luni si spune vreo 5 cuvinte.

E un copil normal sanatos, fericit, vesel, rade, plange, tot tacamul.



isabe - opreste-te din nebunia asta. ii faci rau cu mana ta. eu daca te-as cunoaste, te-as sesiza la protectia copilului.



in loc sa cari copilul la doctor cara-te pe tine la un psiholog. ti-o spun din toata inima!



_______________________



mami de andi [bat] si ilinca [copil]

_________________________



traduceri si asistenta

________________________

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Ieri, 17:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -