Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Fetita 1.6 ani nu vorbeste :((


101 raspunsuri la acest subiect

#81
aschiutza

aschiutza

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.422 mesaje

Postat 01 martie 2012 - 16:52

Isabe, am o prietena logopeda (ce-i drept aici in Germania) care mi-a povestit ca pt a ajuta copii in perioada de pre-vorbire (adica inainte de a vorbi si corecta greselile de vorbire) iti trebuie o pregatire speciala. In perioada asta ea se uita de exemplu mai mult la cum se misca copilul, daca are deficiente in perceptia spatiului, de aici putind aparea dificultati de vorbire (sunt anumite trepte de dezvoltare a copilului, si anumite lucruri influenteaza dezvoltarea limbajului, de exemplu e important sa aiba perceptia spatiului din spatele lui). Deasemenea se uita la relatia copil-parinte.

Eu ma intreb daca logopedul la care ai fost tu avea acea specializare in copii mici si daca a putut aprecia ce nu poate face fetita ta si ce nu vrea ea sa faca. Deasemenea ce nu stie sa faca.



------------------
Still looking for pieces of heaven...


#82
LoraG76

LoraG76

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.288 mesaje

Postat 01 martie 2012 - 17:03

Deci eu nu stiu daca sa rad sau sa plang...da' psihologul sau logopedul respectiv..ma scuzi..e , vorba aia, "iesit din randul lumii"! Pai fiica-mea la 18 luni daca-i da 3 cuburi, de ex., i le arunca in fatza, nicidecum sa construiasca ceva cu ele...cat despre cuvinte...hahahaaaa...nici 10 nu stie...pana la sute....mai trece multa apa pe Siret! Vorba cuiva: cand n-ai treaba, iti faci.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

(Niciodata sa nu spui niciodata!)





#83
LoraG76

LoraG76

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.288 mesaje

Postat 01 martie 2012 - 17:08

Stiu copii de varsta fiica-mii care deja spun propozitii. Si a mea in loc de apa spune "a-a". si nu-mi fac griji. Daca la 3 ani va spune tot a-a in loc de apa, da, o sa-mi fac griji incepand de-atunci..dar la 18 luni stau foarte linistita, pentru ca am un copil perfect normal. Unii vorbesc mai repede, altii mai tarziu...care-i problema? Vorbitul precoce in niciun caz nu-i un semn ca respectivul copil e mai inteligent decat cel care nu vorbeste si invers.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

(Niciodata sa nu spui niciodata!)





#84
Ilinca_M.

Ilinca_M.

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.927 mesaje

Postat 01 martie 2012 - 17:13

Citat:
citat din mesajul lui isabe

Fetelor, daca pana acum eram mai putin sau mai mult stresata, acum chiar ca nu mai pot dormi nici noaptea...... Asa-mi trebuie cred...... Ieri am fost la un psiholog logoped cu piscotica mea de fetita....sa va povestesc..
Cand am intrat in caminet eu aveam o teama ca se va ascunde dupa mine , dar nu a fost asa... Vazant jucarii, a manifestat interes repede spre a le cunoaste. Dna psiholog apoi i.a spus sa.i arate ochii, ureghile, nasul ei, apoi a ursuletului, ea aratant fara sa se intimideze.... Apoi i.a pus niste imagini in fata cerandu.i sa.i arate pisica apoi catelul... Si in loc de catel a aratat iepurele [bang] [bang]....
Apoi a adus un castron cu apa unde a pus 2 ratuste mici, si o rata mai mare langa castron, si .a spus sa sufle in castron ca ratustele mici sa ajunga in partea cealalta a castronului la mamica lor..... Fetita nestiind sa sufle , a bagat mainile in castronul cu apa si a luat ratustele...[bang]..
Pe urma i.a pus in fata 4 animalute de plus si 4 capacele de marimi si culori diferite si i.a spus sa.i dea pisicii apa din capacelul rosu, catelului din cel albastru si tot asa....demonstratie ratata fiindca nu stie culorile si cred ca nu stia nici cum sa le dea apa fiindca nu vazuze nici apa ......[alcool]
Pe urma i.a pus in fata niste pene -fulgi si i.a spus sa sufle in ei ca sa zboare.... De fulgi a avut teama fiinda acasa o mai speriam cu pene spunandu.i ca o papa daca nu.i cuminte.... I.a dat un fluier sa sufle in el, ea nestiind sa sufle il tinea in gura, il musca..
Si picatura care a umplut paharul a fost knd ea a vazut o papusa care avea niste margele viu colorate la gat, si a inceput sa ceara insistent margelele aratand cu o manuta spre papusa si cu o manuta la gatul ei... Psiholoaga i.a dat papusa dar margelele le.a scos si le.a bagat in buzunar, fetita vazand asa a inceput sa planga si s.a trantit jos de nervi ca nu obtine margelele, eu knd am luat.o de jos m.a muscat de mana fiindca asa imi face si acasa knd nu obtine ce vrea....
Atunci logopeda mi.a spus.....MAMICO UN COPIL LA 2 ANI TREBUIE SA STIE CAM VREO 400-500 De CUVINTE.... MAI ARE 3 LUNI PANA LA 2 ANI , KND VA INVATA ATATEA CUVINTE??? SI CA COMPORTAMENTUL EI DE A SE PUNE JOS SI PLANGE LASA DE GANDIT PROBLEME DE COMPORTAMENT.... Imi venea sa.i zic femeie esti nebuna??? Si sa plec pe usa.... Poi nici fetita mare care akm are 13 ani si este un copil olimpic la scoala care a vb. La 1 an si la 16 luni ii turuia gurita nu spunea la 2 ani 400- 5oo de cuvinte.... Auzi si probleme de comportament....
Mi.a zis knd sa plec ca daca voi lucra cu ea zilnic sa sufle in fluier, in pene ,in lumanare, sa.si umfle obrajii,, sa.i desumfle in 3 saptamani isi va da drumul la vorba...si sa ma duc apoi iar la ea....
Voi ati mai auzit asa ceva???? Aaa si mi.a zis ca trebuia sa stie si culorile ... [bang][bang][bang].....daca nu cel putin culoarea rosie..
Astept sfaturile voastre..


Banuiesc ca ti-a luat si o carutza/ un purcoi de bani pentru asemenea teste adecvate ce i-a facut si pentru minunata afirmatie ca la 2 ani un copi trebuie sa stie 500 de cuvinte:)))))

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

#85
Leditia

Leditia

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.717 mesaje

Postat 01 martie 2012 - 17:53

Am patit-o si noi.Ce-i drept fii-miu avea 2 ani jumate,vorbea,dar vorbea monosilabic..Si am intrat intr-un cerc vicios in care toti imi spuneau ca nu-i ok,nu am ascultat de drita lui pediatra cum ca am un copil ok..si l-am tarat pe la multi dri..care mai de care mai ''specialist''.Cu cat citeam mai mult,cu atat parca avea de toate,eu oricum nu mai vedeam nimic,aveam asa o pacla pe ochi si totul era negru,iar eu am intrat in niste depresii greu de imaginat..La noi a fost si mai horror,testarea a fost o tampenie,a ramas singur cu 2 straini in incapere,ba au stins si lumina si a ramas pe intuneric,punand luminite ca la discoteca[alcool],copilul voia sa iasa afara dupa noi,i-au blocat iesirea....un alt copil mi l-a trantit si dat cu capul de podea..si ar fi multe de zis,dar testarea a fost o aiureala.Sincer,nu stiu cati stiu sa testeze corect un copil..plus ca un copil trebuie observat mai mult timp,nu il vezi 15min si poc,trantesti si un diagnostic.
Al meu a inceput sa vorbeasca in jur de 3 ani..adica sa spuna majoritatea cuvintelor intregi,ca de vorbit el vorbea si inainte,doar ca nu le spunea intregi..stia f multe lucruri,insa limbajul expresiv nu era ok.Si uite asa copilul in nici o luna a uitat de limbajul lui de lemn,ala monosilabic(cuvintele intregi erau mama,tata si inca cateva,in rest erau franturi din cuvinte,el stia ce zicea,eu stiam ce zicea,altii in nici un caz nu ar fi priceput:) ),iar acum la 3 ani si 2luni spune cuvinte intregi,proprozitii,stie sa numere pana la 100,stie sa formeze cifre ,stie toate literele alfabetului,culori si alte nebunii,imi citeste pe litere,canta,danseaza,e un copil vesel,jucaus si un dulcel(cra-cra).Inca nu povesteste ca altii,fraze,etc,insa sunt convinsa ca vor veni si astea,mai ales ca din dec pana acum,copilul a evoluat fantastic,fara a sta eu sa-l toc la creieri,zi aia,repeta aia..Totul a venit de la sine,cand a vrut el,nu cand am vrut eu..zilnic il auzeam spunand cuvinte intregi si vedeam pe zi ce trecea cum renunta la fostul lui limbaj si vorbeste ok..ba mai si plangeam prin colturi cand il auzeam.[:D]
La 18 luni nu mi-am facut probleme,fiind un copil extrem de vesel si sociabil,mai incolo cumva am plecat urechea la unu' si altu' de ajunsesem sa cred si eu ca nu-i ok copilul..[bang]

#86
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 01:21

eu imi amintesc ca al meu pana la 1 an si 11 luni nu zicea decat vreo 10 cuvinte.iar la 2 ani si 1 luna, nu-i mai tacea gura...




michelle

#87
Chuny

Chuny

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.923 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 01:44

Isabe, tu de ce ai dus fetita la psiholog la nici doi ani ? concret ! Are sau nu are probleme de comportament ? A avut cuvinte pe care le-a pronuntat si apoi le-a pierdut ? Si daca le-a pierdut esti sigura ca nu ai stresat-o tu ? Ai zis ca sta f bine cu comunicarea non verbala, atunci care e problema ? ce inseamna comunicare non-verbala la ea ? ce te ingrijora de fapt ? cand va musca pe voi in ce fel o face ? e un mod de comunicare?

Eu am mai zis ca am incredere in instinctul matern, insa ce ne facem cu paranoia ? Copilul poate fi ok, insa mama complet obsedata de achizitiile care trebuie sa se faca ca la carte si atunci streseaza copilul si il blocheaza. Tu din ce categorie faci parte ?

Raspunde-ti sincer la intrebarile de mai sus si daca te ingrijoreaza si altceva du-te cu fata la un psiholog competent, daca nu, du-te tu la psiholog.

Au fost o gramada de mesaje interesante pe topicul asta, reciteste-le !

#88
freedelia

freedelia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.684 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 06:13

Eu as face plangere impotriva logopedei respective, pentru ca e clar ca fie e complet incompetenta, fie este o impostoare care incearca sa va ia banii cu price pret.



Fetita mea cea mica implineste astazi 2 ani. Eu am lucrat cativa ani cu copii mici, de pana in 3 ani si pot spune ca Jane, fetita mea, este peste medie in ceea ce priveste dezvoltarea, achizitiile. DAR la testele date de logopeda respectiva ar fi picat cu brio. Cum sa ii ceri unui copil de 2 ani sa dea apa, unui anumit animal, dintr-un anumit capac!!! Astea sunt 3 instructiuni date impreuna!!! Cred ca mai mult de jumatate din copiii de 3 ani nu ar reusi sa urmeze aceste instructiuni daca sunt data intr-o singura comanda.



In plus, numarul de cuvinte, ma face sa rad/plang. Pai unii copii abia spun cteva cuvinte la 2 ani si ea zice ca e norma sa stie 4-500!!!??? Norma de unde?



Fi-miu, inainte de 2 ani, citea anumite cuvinte, facea propozitii de genul "sora mea e in burta la mami" sau, dupa ce s-a nascut, "mami a mers la spital si doctorul a scos-o pe Jodie din burta". La 2 ani jumate avea simtul umorului!!! A venit un prieen la oi si a varsat Sprite pe pantaloni si John a inceput sarada si a zis "Haha, Sandrin s-a udat singur, cu Sprite, ce caraghios!!!"



Ei, pai asta ar insemna ca daa stau sa compar, sa le fi dus pe ambele fete la psihologi, logopezi, ca ele au fost/sunt copii normali, cu dezvoltare normala. Jane, la doi ani, leaga maxim 2 cuvinte, zice "mama, milk" sau "Jodie dolly" si arata cu degetul, cand ii ia sora-sa vreo jucarie. Mi se pare un copil foarte normal, cu dezvoltare normala, nici nu mi-a trecut prin cap sa o duc la controale, pentru ca nu vorbeste in fraze, a fra-su.



Daca esti tresata, fa-i un test de auz, daca iese normal, lasa copilul in pace, in ritmul lui...



Delia, [gravi] 16+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)



POZE



#89
AB_AC

AB_AC

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.526 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 07:32

Copiii se dezvolta diferit. In plus si parintii sunt diferiti. Mai taciturni, mai vorbareti...
La varsta ei nu-i asa de important de vorbeste. E important sa fie insa in continuu progres!
Orice pierdere de cunostinte e motiv de panica!
E mai important daca tu ai senzatia ca poti comunica cu ea siii poti obtine cooperarea.

Din tot ce a zis psiholoaga ta singura chestie cu care sunt de acord e ca nu-i chiar normal sa se dea cu fundul de pamant ca cineva strain nu-i da ce vrea. Nu in sensul lipsei de educatie. [:D] Ci in cu totul alt sens. Adica nivelul tau de comunicare cu ea, ar trebui sa-ti permita sa o convingi ... ca-i jucaria femeii si nu a ei si deci isi poate manifesta nemultumirea dar atat. Si ar trebui sa faca diferenta intre al meu, al altuia.
De asemenea nu mi se pare ca psiholoaga a reusit sa panicheze copilul, adica explorarea noului se face fara stress. Ceea ce-i un semn pozitiv.



#90
isabe

isabe

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 21 mesaje

Postat 02 martie 2012 - 10:27

Chuny, am sa incerc pe scurt sa- ti spun povestea mea. In timpul sarcinii, spe farsit am facut o depresie, simteam ca voi muri, dar nu am spus nimanui nimic, am preferat sa tin doar in mine. Dupa ce a venit pe lume micuta, stateam numai deasupra ei...urmaream cum respira, incepeam sa plang din orice ba ca a suspinat fetita prin somn ba ca se incrunta mai mult degat zambea... Si tot asa...am inceput de la 4 saptamani sa o duc la pediatru in fiecare sau la 2 saptamani... Aveam o obsesie...oare daca nu respira bine? Ma gandeam inimioara e bine? Plamanii?..pediatra imi spune PERFECTIUNE , lasati copilul dna sa creasca linistit! Knd avea fetita 2 luni jumate, mama mea si sotul au insistat sa incep serviciul ca imi va face mai bine decat sa stau sa stesez copilul, copilul lasandu.l in grija mamei mele., asa am facut dar lucrul asta u m.a ajutat, eu lucrand contabilitate bugetara, personal putin in compartiment munca multa raspundere mare..am acumulat mai mult stres. Knd a implinit fetita 6 luni si am vazut ca nu sta in fund cum a stat si prima am intrat iar in panica. La 7 luni tot nu statea, am fost la pediatra aceasta mi.a spus ca va sta fara probleme in cel mai scurt timp, dar eu nu am putut sa stau asa si am fost la un neuropsihiatru care a inceput sa o ia de picioare sa o tina cu capul in jos, apoi a luat.o de mijloc cu spatele fetitei sprea ea si se facea ca o arunca cu viteza in pat, si apoi mi.a spus ca. Fetita ar fi trebuit sa intinda manutele spre pat iar ea le strangea de frica si atunci dr mi.a spus ca e in urma cam cu 2 luni. La 7 luni si 2 saptamani fetita a stat perfect in fundulet, la 8 luni se ridica singura in fun, la 8 luni si 2 saptamani a plecat tarasi pe coate apoi in 4 labe.
Knd a implinit 1 an iar an inceput sa ma stresez ca nu merge, am fruzarit netul si m.am gandit sa merg sa fac kinetoterapie.acolo nu m- au primit ca nu aveam trimitere de la un dr psihiatru. Am fost la un alt psihiatru, fetita avea 1 an si o luna, ca sa.mi dea trimitere, si a evaluat fetita, mi.a spus ca are toate reflexele , stie sa priveasca in carte sa dea paginile dar ptr ca a stiut doar 2 parti ale corpului si nu 3 si ptr faptul ca inca nu merge a zis ca este in urma cu 3 luni. Am fost apoi sa facem kinetoterapie, acolo amm facut o sedinta - masaj la picioruse-ne spus intai sa ne facem dosar si apoi sa venim. Knd a fost gata dosarul, am mai facut o sedinta apoi fetita a inceput sa mearga fara sprijin la 1 an si 3 luni si nu ne- a mai primit ca au zis ca au cazuri reale. Apoi mi se pareaca merge cam leganat , am cautat iar pe net si am crezut ca ma prabusesc knd am aflat de displazie de sold. Am fost la pediatra si i.am cerut trimitere direct la bucuresti . Ea draguta mi.a dat si nr de tel a unui ortoped de la p
Budimex, am luat legatura cu el si am plecat in 2 zile. Slava domnului nici urma de asa ceva m.a asigurat medicul dupa un riguros consult.akm fetita merge normal. Am inceput sa ma stresez ca nu vb , si ce stres ca o luam in brate si plangeam cu ea.. In oct am fost la bucuresti la clinica MindCare de psihiatrie, ptr ca nu vb , m.au asigurat ca nu are nimic si va vb. Acum ce sa spun probleme de comportament eu zic ca chiar nu are chiar daca se manifesta knd nu obtine ceva , muscand si tavalinduse pe jos, asa eram si eu, mama are semne pe fata si akm knd o muscam si piscam, asa a fost si fetita cea mare care are 13 ani, care se tavalea si racnea de am speriat si o farmacista knd a facut un circ de i sau spart si capilarele pe fata de atatea racnete, si isi smulgea si parul din cap knd vroia ceva, batea si musca toti copiii, asta pana la vreo 4 ani knd a inceput taica.su sa o ciupesca, ca de vorba nu stia totul i se cuvinea, si akm este o eleva olimpica, are celmai puternic caracter din clasa, ea decizii singura in ceea ce o
priveste scoala, isi programeaza meditatii particulare pe noi doar ne instiinteaza.
Cea mica musca knd nu obtine ceva , si knd imi cere ceva gesticuland si eu ma fac ca nu inteleg, se enerveaza incepe sa planga si vine si ma musca de mana , dar am inceput sa.i interzic si sa.i dau peste gurita si vine sa ma muste si apoi se opreste dar plange mai tare de nervi.
Sa trezit piscotica, am sa revin sa mai scriu daca am uitat ceva.



Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Ieri, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -