ma sperie chestia asta cu e-urile, noi ce mai mancam? adica incercam sa facem cat mai mult in casa mancarica pentru cei mici dar tot cu ai siguranta in nimic, ma uitam la stiri ca si sarea de masa nu stiu ce are..
NUUU hotarit E-urilor din hrana zilnica!!!!
Deschis de
maminuta
, ian 28 2010 14:17
132 raspunsuri la acest subiect
#101
Postat 14 martie 2011 - 06:11
#102
Postat 19 octombrie 2011 - 12:57
Avea dreptate o cititoare de aici, orice cumparam de la magazin contine intr-o mai mica sau mai mare masura E-uri . Daca vrei sa mananci sanatos atunci trebuie sa te muti sa tara si sa-ti produci totul, ceea ce nu cred ca e cu putinta dupa cum nu e posibil sa mergi in magazin si sa iei toate produsele la mana si sa le cauti de E-uri . Tot ceea ce poti sa faci e cumpatare si ocolirea totala a alimentelor care nu sunt sanatoase
#103
Postat 30 octombrie 2011 - 19:23
Incearca de la DM condimente bio cu 5 lei pachetul de 6 cubulete, iar legume bio iti pot fi aduse acasa cu 30 lei/saptamana un cos.
#104
Postat 01 noiembrie 2011 - 15:38
Eu comand legume bio de la www.cosul-bio.ro .De asemenea de la DM cumpar cuburi de legume bio cu 5 lei cutia de 6 cuburi, pasta de rosii, cereale bio, cacao bio.Biscuitii ii iau de la plafar sau Mega Image, iar carnea de pui de la Mega Image( de la coco rico fara sa fie hraniti cu hormoni, sau antibiotice).
In legatura cu sarea , cea din comert pentru a evita întarirea sarii rafinate, fabricantii industriali îi adauga un „antiaglomerant“, E 535, adica… ferocianuri de sodiu, un aditiv în mod clar toxic care este o sare a unei cianuri de fier, oricât am vrea sa dregem busuiocul . Se înlatura oligomineralele, bune pentru sanatate,si se adauga E 535 (ferocianura de sodiu), daunatoare sanatatii
Sarea rafinata nu numai ca nu are nici o calitate terapeutica si nu mai da cu adevarat gust alimentelor gatite, dar provoaca, în plus, hipertensiune.
Sare nerafinata se gaseste la plafar, la DM in Real , Naturalia Impex SRL. Incercati, nu schimba gustul mancarii si este si sanatoasa.
Laura mami de Sofia 11 luni si Denisa 5 ani si 8 luni
In legatura cu sarea , cea din comert pentru a evita întarirea sarii rafinate, fabricantii industriali îi adauga un „antiaglomerant“, E 535, adica… ferocianuri de sodiu, un aditiv în mod clar toxic care este o sare a unei cianuri de fier, oricât am vrea sa dregem busuiocul . Se înlatura oligomineralele, bune pentru sanatate,si se adauga E 535 (ferocianura de sodiu), daunatoare sanatatii
Sarea rafinata nu numai ca nu are nici o calitate terapeutica si nu mai da cu adevarat gust alimentelor gatite, dar provoaca, în plus, hipertensiune.
Sare nerafinata se gaseste la plafar, la DM in Real , Naturalia Impex SRL. Incercati, nu schimba gustul mancarii si este si sanatoasa.
Laura mami de Sofia 11 luni si Denisa 5 ani si 8 luni
#105
Postat 19 decembrie 2011 - 11:31
#106
Postat 06 ianuarie 2012 - 13:54
de cca 10 ani nu consum deloc mezeluri,vegeta, sucuri acidulate. toate le fac in casa.
produse de patiserie nu cumpar.
fornetti au dat faliment si mi-a parut bine. pateul lor cu branza avea 2% branza,restul aditivi.li se spunea prajitura chimica.o bomba pur si simplu.
sare neiodata se gaseste in bucuresti,e importata din ucraina.e sare grunjoasa,dar cernuta e super ok.
poate va ajuta info de mai jos
-
Aditivi suspecti. Printre aditivi, cei mai rai si alergeni sunt:
- acidul benzoic si benzoatul de sodium (E211) din siropuri, vinuri, conserve de peste, maioneze, sosuri gata preparate, branzeturi;
- anhidrida sulfuroasa si sulfite (E220), continute in vinurile albe, otet de vin, cidru, sucuri de fructe, fructe uscate si tropicale, fructe conservate si zaharisite, marmelada si gemuri, condimente si sucuri fabricate, muraturi in otet, fructe de mare si crustacee;
- nitrati si nitriti, prezenti in calitate de conservanti si aromatizanti in carnurile prelucrate (hot dog, salamuri);
- tartrazina(E102) si eritrosina (E127), coloranti galbeni si rosii, utilizati in produse de cofetarie (bauturi nealcoolice, siropuri, lichioruri, fructe zaharisite, inghetate) si in produse farmaceutice;
- glutamatul monosodic (E621), folosit pentru a da gust preparatelor din industria alimentara, pentru sortimentele de carne conservate si ambulate, precum si in restaurante.
http://forum.desprec...ian-Minunea-mea
produse de patiserie nu cumpar.
fornetti au dat faliment si mi-a parut bine. pateul lor cu branza avea 2% branza,restul aditivi.li se spunea prajitura chimica.o bomba pur si simplu.
sare neiodata se gaseste in bucuresti,e importata din ucraina.e sare grunjoasa,dar cernuta e super ok.
poate va ajuta info de mai jos
-
Aditivi suspecti. Printre aditivi, cei mai rai si alergeni sunt:
- acidul benzoic si benzoatul de sodium (E211) din siropuri, vinuri, conserve de peste, maioneze, sosuri gata preparate, branzeturi;
- anhidrida sulfuroasa si sulfite (E220), continute in vinurile albe, otet de vin, cidru, sucuri de fructe, fructe uscate si tropicale, fructe conservate si zaharisite, marmelada si gemuri, condimente si sucuri fabricate, muraturi in otet, fructe de mare si crustacee;
- nitrati si nitriti, prezenti in calitate de conservanti si aromatizanti in carnurile prelucrate (hot dog, salamuri);
- tartrazina(E102) si eritrosina (E127), coloranti galbeni si rosii, utilizati in produse de cofetarie (bauturi nealcoolice, siropuri, lichioruri, fructe zaharisite, inghetate) si in produse farmaceutice;
- glutamatul monosodic (E621), folosit pentru a da gust preparatelor din industria alimentara, pentru sortimentele de carne conservate si ambulate, precum si in restaurante.
http://forum.desprec...ian-Minunea-mea
#107
Postat 17 ianuarie 2012 - 21:28
noi nu consumam:
vegeta,
produse cu MSG
sosuri la borcan
conserve
sucuri,cola
mezeluri-(mancam salamuri de buna calitate dar in cantitati mici si ra),fff rar hot dogs(naturali) si doar de vita, niciodata porc si pui
dulciuri din comertz-f. rar(ma uit la un continut redus dde zahar si ridicat de fibra)
maioneza, ketchup-rar
paine cumparam 1 /saptmana(restul fac in casa)
carne tocata-niciodata
brinzeturi incercam cat mai naturale si de buna calitate.
michelle
vegeta,
produse cu MSG
sosuri la borcan
conserve
sucuri,cola
mezeluri-(mancam salamuri de buna calitate dar in cantitati mici si ra),fff rar hot dogs(naturali) si doar de vita, niciodata porc si pui
dulciuri din comertz-f. rar(ma uit la un continut redus dde zahar si ridicat de fibra)
maioneza, ketchup-rar
paine cumparam 1 /saptmana(restul fac in casa)
carne tocata-niciodata
brinzeturi incercam cat mai naturale si de buna calitate.
michelle
#108
Postat 18 ianuarie 2012 - 14:38
Citat: |
citat din mesajul lui michelle-usa noi nu consumam:carne tocata-niciodata |
#109
Postat 18 ianuarie 2012 - 21:23
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
|
#110
Postat 22 ianuarie 2012 - 17:40
[:)]Am inteles, inseamna ca nu cumperi, nu ca nu mancati carne tocata niciodata.
Rufus, Tora si iadele Retrospectiva 2008 Retrospectiva 2009 Retrospectiva 2010
"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Rufus, Tora si iadele Retrospectiva 2008 Retrospectiva 2009 Retrospectiva 2010
"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde