Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 4 voturi

Atacuri de panica si anxietate


116 raspunsuri la acest subiect

#91
giulia71

giulia71

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.182 mesaje

Postat 10 decembrie 2007 - 10:57

Buna.
La fel zic si eu, nu lua medicatie de capul tau sau doar asa ca ai auzit ca sunt bune.
Uite ce te sfatuiesc, mergi la un psihiatru la tine in oras, cauta unu bun, spune-i tot ce simti si o sa-ti dea el tratament, eventual xanax sau alta benzo cu adictie mai mica.
Nu sta asa, nu are sens sa te chinui cu starile astea de iad doar pentru ca ai auzit ca medicatia psihotropa e daunatoare!
Recomandata de un specialist poate face foarte mult bine si il aduce pe pacient "functionabil", adica isi poate vedea linistit de familie, de job, etc
Vei vedea ca dupa cateva saptamani bune atacurile de panica se vor rari sau chiar vor disparea in totalitate.
Atunci este probabil momentul sa incepi terapia de expunere la stimulii anxiosi.
E vorba de multa munca si cooperare cu un spcialist, dar cu siguranta rezultate eficiente nu vor inceta sa apara!
Sper sa te ajute sfaturile noastre si sa vii cu vesti bune!
Santate maxima iti doresc!


Nu are
quote:
Originally posted by amy83

Buna tuturor!giulia 71,mersi mult pt. sfaturi si primirea calda pe care mi-ai facut-o.Intra-adevar,este ffff greu cand nu iti permiti sa mergi la psihoterapeut;cu timpul sper sa imi permit,acm imi caut un serv.,si imi este asa de frica,deoarece eu nu am mai lucrat,am stat cu fetita mea acasa si pot spune ca fac atacuri de panica si cand ma gandesc la un interviu.Sincer,nu stiu cum voi trece peste atacuri pana o sa-mi permit un psihoterapeut.Sotului meu nui pot spune,de altfel cu nimeni nu pot vb. despre asta,eu sunt o fire fff orgolioasa si perfectionista si imi este frica de un repros mai tarziu.Nu cred ca ar intelege.Posibil ca aceste stari ale mele sa se traga din copilarie,deoarece tatal meu a fost mai sever cu mine,tin minte ca tremuram cand auzeam ca vine.Probabil am fost mai sensibila si m-a traumatizat chestia asta.Oricare ar fi cauza,trebuie tratata,iar eu nu imi permit deopcamdata.Ma gandeam pana atunci sa iau xanax,am auzit ca ar fi bun.Nu stiu ce sa fac,caci eu am nevoie de el acum.Cat despre intensitatea atacurilor,pot spune ca e fff mare.Mersi ca existati.



#92
Isadora

Isadora

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 46 mesaje

Postat 10 decembrie 2007 - 19:52

Nu stiu daca a mentionat vreo antevorbitoare, dar unele atacuri de panica pot fi declansate de caderile de calciu... si eu am avut atacuri de panica cu toate manifestarile de rigoare, acum nu le mai am si nici nu as putea spune ce anume m-a ajutat sa le depasesc, am luat calciu, am facut cateva sedinte psiho, am luat tinctura de paducel, am fost la tara, m-am recules, m-am plimbat prin bradet, mi-am facut analizele, m-am convins ca nu am nimic si ca sunt ok si ca nu am motive de ingrijorare... mi se mai intampla sa ma senzatii de greutate in tot corpul si senzatii de sufocare, dar sper sa rezolv problema cu cateva sedinte de acupunctura (pentru ca alopat sunt sanatoasa).

#93
Val_

Val_

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 237 mesaje

Postat 11 decembrie 2007 - 19:29

Nu caderile de calciu determina atacurile de panica ci anxietatea determina pierderi de calciu cu tot cortegiul de manifestari. Relatia este deci inversa.



Poze cu Mariuca





Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)





"Am invatat ca un om are dreptul sa-l priveasca pe altul de sus doar cind trebuie sa-l ajute sa se ridice" - Johnny Welch - ''Marioneta''



Mariuca in prima luna







Pentru inima Soniei

Sa il ajutam pe Marian

#94
MissParker

MissParker

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.935 mesaje

Postat 11 decembrie 2007 - 19:47

Val, tu ai perfecta dreptate, dar stii cum suntem noi oamenii. De cele mai multe ori preferam sa cautam cauze organice, functionale, biologice, dureaza mult si simptomele trebuie sa bata cu pumnii si picioarele (metaforic vorbind) la usa noastra pana cand acceptam ca aproape totul este psihosomatic.



Eu in principiu merg pe convingerea: tot ce vine din afara nu poate fi decat o solutie temporara (si de multe ori intarzie vindecarea, pur si simplu fiindca impiedica adevarata confruntare cu cauza problemei). Prefer sa caut mereu in mine, sa privesc inauntrul meu si sa descopar acolo cauzele pentru toate trairile mele. Asta o spun dupa 4 ani de terapie competenta, 4 ani dupa care ma mai lupt si acum cu demonii trecutului.



Numai bine tuturor si nu va pierdeti speranta!! Important este sa nu va lasati prada simptomelor, ci sa cautati mereu o solutie! E greu, dureaza, e dureros, dar alt drum nu exista.





Felicia [gravi] 11+


[9cer] Poze cu noi si vacantele noastre

*****************************



IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

S-o ajutam pe Sonia



#95
chitinuca

chitinuca
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 11 decembrie 2007 - 22:22

Buna tuturor eu sunt noua pe aici si noua in randul panicatelor ca sa spun asa am inceput acum trei saptamani.Totul cred ca a inceput de la o prostie!Am vazut la stiri ca o tipa a murit de la anticonceptionale si tigari!Eu cum fumam m-am panicat imediat desi nu sunt asa tuta de obicei si pe moment nu mi-am dat seama a inceput pe urma cu dureri de cap,voma,ameteli eram sigura ca o sa mor mai ales ca de la urgente ma trimiteau acasa mereu ca nu am nimic,si de atunci o tin in sperieturi,frica de singuratate acasa,frica sa nu imi fac rau singura,frica de moarte,etc.Acum iau tratament de la doctor xanax si seroxat am momente din zi in care rad si imi e bine dar momente in care ma apuca disperarea!!!Plang si imi pare rau ca nu mai sunt eu cea vesela,cea care se bucura de orice care avea si are toate motivele sa fie fericita dar nu poate!!!Ma ajuta mult si dusul la biserica desi recunosc ca sunt printre cei care inainte se duceau foarte rar iar acum la nevoie.....ma duc si ma rog in fiecare seara cand vin de la servici.As vrea parca sa ma trezesc si sa fiu iar eu sa pot sa rad tot timpul si sa fiu fericita.La servici imi e bine in general ma iau cu treaba si uit!

Va multumesc mult ca m-ati ascultat!Mult curaj si voua si sa zambim cat mai mult!


#96
Val_

Val_

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 237 mesaje

Postat 12 decembrie 2007 - 16:19

Chitinuca chestia cu televizorul a fost probabil evenimentul declansator al simptomelor psiho-somatice. Spaima de moarte si anxietatea le aveai deja dar nu se manifestau vizibil.



Sa stii ca intoarcerea catre credinta a ajutat-o si pe sora mea sa se vindece de atacuri de panica si anxietate. Dupa ani intregi de terapie si medicamente fara nici un folos.



Imi spunea un terapeut, mai demult, ca stie asemenea cazuri de vindecare "peste noapte" dar ca nu are practic o explicatie documentata.



Miss Parker din fericire tu ai gasit un terapeut competent dupa cum spui. Asta a fost probabil sansa ta.



Eu am mers 5 ani la terapie la doi terapeuti, am mai fost la cateva sedinte si la altii dar nu prea a functionat. Am inteles multe lucruri despre mine si ceilalti, am imbunatatit relatii, am cam scapat de atacuri de panica dar nu de fobii si anxietate.



Asa incat am renuntat la psihoterapie, de curand, si incerc sa fac un fel de autoterapie. Cartile lui Edmund Bourne imi sunt de mare ajutor in acest demers.



Poze cu Mariuca





Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)





"Am invatat ca un om are dreptul sa-l priveasca pe altul de sus doar cind trebuie sa-l ajute sa se ridice" - Johnny Welch - ''Marioneta''



Mariuca in prima luna







Pentru inima Soniei

Sa il ajutam pe Marian

#97
Idaira

Idaira

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.743 mesaje

Postat 19 decembrie 2007 - 17:34

Problema mea ar fi VORBITUL IN PUBLIC,nu pot sa ies in fata si sa vorbesc.Adica de iesit ies yo,dar odata ce vad audienta,ma apuca tahicardia,incep sa pierd sirul ideilor,nu ma mai pot concentra.Nu ma gandesc decit sa termin mai repede...
Daca cineva a depasit cu brio,va rog,astept...

#98
Val_

Val_

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 237 mesaje

Postat 20 decembrie 2007 - 21:00

Pai ceea ce ai tu se numeste fobie sociala, dar cred ca stii deja asta.



Si eu m-am confruntat cu asa ceva si nu prea mai am probleme, doar atunci cand sunt foarte stresata sau obosita. Dar cum s-a rezolvat, nu stiu. Poate terapia.



Poze cu Mariuca





Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)





"Am invatat ca un om are dreptul sa-l priveasca pe altul de sus doar cind trebuie sa-l ajute sa se ridice" - Johnny Welch - ''Marioneta''



Mariuca in prima luna







Pentru inima Soniei

Sa il ajutam pe Marian

#99
madau

madau

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.400 mesaje

Postat 08 ianuarie 2008 - 23:53

Eu am exact aceleasi temeri ca si Val, mi-e teama sa iesi singura pe strada. De fapt ies, dar aproape..trebuie sa am senzatia ca ma pot intoarce rapid acasa unde ma simt in siguranta. Mi-am facut toate analizele, sunt super ok, am fost la psihoterapeut de 3 ori, stiu ce am de facut, stiu ca nu patesc nimic in timpul crizelor dar mi-e greu sa ma controlez mereu. Daca sunt cu cineva nu mi-e teama deloc, sunt super ok. N-am luat deloc pastile, am la mine insa mereu cateva tablete de MagneB6 si Gluconolactat de calciu cu magneziu..ma simt mai bine daca le stiu acolo, desi nu le-am luat de cel putin 5 luni.



Val...cum reusesti sa faci sa iesi din casa? Mie mi-e groaza, ptr ca am inceput a doua facultate, am sesiune si nu stiu cum voi ajunge la examene[help]



[mamica]Madau si [copil]Alexia Miruna (15 dec 2005)

poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, PARTY 2 ANISORI

povestea nasterii Mirunei

filmulet aniversar [i]

filmuletze poznase 1 si 2






#100
Val_

Val_

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 237 mesaje

Postat 09 ianuarie 2008 - 19:49

Madau zona in care ma deplasez fara teama este destul de restransa in ultimul timp. Poate si pentru ca dupa nastere eu m-am ocupat mai mult de copil sotul meu a facut orice altceva si nu am avut nevoie sa ies singura.



De fapt sunt cam fortata sa stau in casa cu copilul. La plimbare iesim amandoi, la cumparaturi merge sotul meu, prin oras (cel mai adesea la consultatii) ma duce sotul pentru ca eu nu am mai condus de mult si nu indraznesc.







Poze cu Mariuca





Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)





"Am invatat ca un om are dreptul sa-l priveasca pe altul de sus doar cind trebuie sa-l ajute sa se ridice" - Johnny Welch - ''Marioneta''



Mariuca in prima luna







Pentru inima Soniei

Sa il ajutam pe Marian


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -