Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 5 voturi

Copilul captiv (5)


301 raspunsuri la acest subiect

#21
olympia

olympia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.618 mesaje

Postat 06 mai 2010 - 13:24

Da, Rrox eu clar sunt depasita in ceea ce-l priveste pe baiatul meu.



Iar in privinta perfectionismului, mareee atentie, iubiti parinti...



In copilarie ajunsesem sa cred ca e rusine sa inveti ceva, adica sa te vada cineva ca nu esti gata invatat, sa fie devoalat procesul in care inca gresesti... asta era ceva ce trebuia ascuns!!!

Daca nu era ceva perfect, mai bine deloc. Am ratat asa o vacanta la schi, am pus schiurile in picioare doar pentru poze, nici cu rugaciuni n-am schitat vreun gest de a inainta, cum sa arat eu caraghioasa, cazand, sa se rada de mine?!? Pe patine nici nu m-am mai urcat din cauza asta. Si vorbesc de 9-10 ani... deja incercam sa joc rolul "perfectiunii intruchipate"... paralizate de groaza ridicolului.



Pene colorate... cate putin din toate!



album

gradina

#22
olympia

olympia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.618 mesaje

Postat 06 mai 2010 - 13:29

Citat:
citat din mesajul lui conchita
Citat:
citat din mesajul lui rrox3Imi pare rau insa sa-ti spun ca nu suna deloc bine ce i-ai scris lui Simali [:-@]Adica bine ca m-au facut sa ma simt inferioara, ca asta m-a motivat. Tu i-ai face Soniei asa? Chiar crezi ca asta-i calea spre increderea in tine? Chiar crezi ca poti face bine facand rau? Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
... spune ca o mama autentica si-a iesit din fire ca i s-a intrerupt firul. in fond, cam greu de controlat astea, pe mine daca ma intrerupi din scris cand sunt total transpusa, incepe sa ma doara tot corpul fizic si mai bine iesi din camera in urmatoarele cinci secunde. [:D]reclama mascata
Eeeee si daca si stii ca vei fi oricum intrerupta (tu din scris, eu din pictat) nu o data ci de repetate ori...azi, maine, ani la rand, mereu si mereu ... si se duce naibii toata tarasenia ... mai te apuci?Pene colorate... cate putin din toate!albumgradina

#23
olympia

olympia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.618 mesaje

Postat 06 mai 2010 - 13:31

Adrianka, daca zice de "palmute" trimite-o la plimbare fara regrete, e defecta, n-are cum sa te ajute!



Pene colorate... cate putin din toate!



album

gradina

#24
simali

simali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.349 mesaje

Postat 06 mai 2010 - 13:31

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:
citat din mesajul lui simali
El se considera prost, tampit, idiot (si alte expresii pe care si le inventeaza singur) pentru ca nu stie sa faca singur problema respectiva. Este genul acela de copil furios ca nu s-a nascut 100% invatat. Daca este ceva, orice, ce nu stie se enerveaza si primul lucru pe care-l face se blameaza.


Sa fie din cauza ca sunteti perfectionisti si stacheta e ridicata prin simpla raportare la voi? Ca s-a simtit iubit fiindca merita si vrea sa exceleze ca sa merite?
Scuze daca-s intruziva [pup]

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)


Foarte posibil, Roxana. De-aia ne si ducem constiinciosi toti la terapie si tot ce ne da terapeuta sa facem acasa noi respectam cu sfintenie. Sunt greseli pe care le facem inconstient si numai cineva din afara putea sa ne atraga atentia asupra lor. Sotul meu se mai revolta, nu este mereu de acord, vrea sa faca altfel, la care tipa raspunde impasibila "daca vreti sa incercati altceva nu uitati ca o faceti pe banii si pe spinarea copilului dumneavoastra". Pac!

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

#25
rrox3

rrox3

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.564 mesaje

Postat 06 mai 2010 - 13:34

Adrianka ce fel de terapeuta este psiholoaga ta? Cred ca tu astepti de la ea o abordare umanista si ea merge pe comportamental...
In ce context exact ti-a vorbit despre palme date copilului? Le-a sugerat ea pur si simplu?

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

#26
conchita

conchita

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.238 mesaje

Postat 06 mai 2010 - 13:36

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Eeeee si daca si stii ca vei fi oricum intrerupta (tu din scris, eu din pictat) nu o data ci de repetate ori...azi, maine, ani la rand, mereu si mereu ... si se duce naibii toata tarasenia ... mai te apuci?




daaaa, dupa ce adoarme. :-)) mai tarziu, mai vad cum e.



acum pe bune, de cand am citit-o pe Simali cu ani in urma, io o vad asa ca prototipul de mama, mi-as fi dorit-o sa fie a mea, in amestec cu Daniela_b si alte cateva mame de pe-aici. pe mine Simali m-ar fi stimulat enorm exact cu stilul ei, nimic altceva. pana la urma revin la vorba mea geniala, e chestie de intamplare, daca parintii si copiii sunt personalitati compatibile. iar daca nu sunt, e clar ca nu exista vinovati.



reclama mascata

#27
ilia_99

ilia_99

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 867 mesaje

Postat 06 mai 2010 - 13:36

iaca, conchita, pina sa-ti raspund eu, trecura simptomele, ca pleca exul, hat departe. da, alea sunt si la mine, dureri de cap, ameteala, senzatie de sufocare, you name it, i've got it! nu trece cu pastile, neam! trece dupa ce ard in mine toate dezvaluirile si ma asez cu ele.
ultimul episod pe care l-am traversat a avut la baza o dezvaluire care m-a facut sa ma infurii serios pe mine. sa va povestesc, ca simt nevoia [:D]
la 24 de ani - dupa divort - mi-am cumparat apartamentul meu. cu credit. intr-o luna l-am gasit, am dat avansul, au fost gata actele si l-am luat. l-am amenajat frumos si minunat si-mi era un drag nebun sa vin acasa la mine. m-am mutat acolo cu fii-mea. dupa ceva timp se muta si actualul cu noi, dupa care hotarim sa ne mutam impreuna in casa lui, vila, deh, mai mult spatiu, curte pt copil, bla, bla.. dupa inca un an si ceva se naste primul baiat si decidem sa cumparam ap in care stam acum. bloc nou, frumos, proaspat construit, tot confortul. eu decid ca e o afacere grozava sa-mi vind apartamentul meu si sa iau unul in blocul cel nou. vezi, bloc din '86 versus 2006, suprafata mare, finisaje frumoase, super deal, ce sa mai... pe tot parcursul negocierilor ma racaia un gind "si daca nu e bine? daca ma despart de el si am nevoie de mai multe camere, n-ar fi mai bine sa-l pastrez pe cel vechi?" toate alugate cu rationalizari "nu, n-o sa fie cazul, nu te desparti de el, e copilul, el vrea familie, fa mutarea, iti ramin si bani, inchizi si creditul". si o fac! anul trecut incep sa-mi dau cu pumnii in cap ca de ce mi-am vindut eu ap meu frumos. si sapt trecuta, in terapie, ii spun terapeutei, nu fosta, actuala. ea ma intreaba "daca il aveai acum, plecai? DA. si stiai ca esti genul care-si face bagajul si pleaca in loc sa tolereze o situatie nedreapta? Da. Probabil ca de aia l-ai vindut, ti-ai ars toate corabiile inainte de razboi, ca sa fii sigura ca ramai in relatia asta, daca n-ai unde sa te duci."
Si cad... Si cad.. Si ajung acasa, ma uit la copii si mai cad... si a doua zi nu sunt in stare de nimic, ma doare capul, ametesc, vomit, hiperventilez, ca nu-mi iesea din cap ce capcana grozava imi intinsesem singura...

needles to say... nici domnul n-ar fi facut toate grozaviile de anul trecut daca as mai fi avut apartamentul. i-ar fi fost frica, fiindca stie si el ca ma ridic si plec.

simali.. ai fost haioasa! eu aici gresesc mai abitir, ca n-am atita rabdare.. si stiu ca tb sa corectez, da' nu-mi iese mereu..
aseara fii-mea decide sa plece singura la antrenament, cu tramvaiul. o statie, dupa care mers pe jos 5 minute. eu zic da, cu juma' de gura... a mai fost o data singura cu tramvaiul duminica trecuta, citeva statii. si pleaca. trec 5 minute si ies furtuna pe usa, ca nu vedeam decit scenarii negre. o gasesc in statie si o iau in masina s-o duc eu. la care ea imi zice: "n-ai incredere in mine, de ce ai venit?" si eu inventez pe loc o minciuna cum ca mi-a fost teama ca intirzie, ca vine greu tramvaiul si uite ce tirziu e... dar n-am stiut ce sa-i spun, ca varianta "se ia cineva de tine si patesti ceva" pare o fantezie pt ea si n-o accepta. iar eu nu vreau s-o invete the hard way, cum am invatat-o eu, dupa ce am scsapat din 2 tentative de viol.
si totusi traiesc cu senzatia ca am gresit, daca ea simte ca n-am incredere in ea. ca nu-i vorba ca nu e in stare sa nimereasca drumul, sigur ca poate, dar... daca pateste ceva? cum ii explic angoasele mele si cum s-o fac sa inteleaga ca nu e vorba despre ea, ci despre ceilalti oameni de pe strada?

dupa ce vine acasa imi pov cum vrea sa-l faca gelos pe baiatul de care e indragostita, sic! si-mi arata un biletel compus de ea, care, chipurile, era de la un alt baiat. eu ma ofer sa i-l transcriu, ca se vedea ca e scrisul ei. mie mi s-a parut o gluma nevinovata si amuzanta. sare sotul - ca ne deranjeaza la ceilalti defectele noastre - si-mi spune ca-i alterez valorile fetei. ca n-ar tb s-o invat sa minta, ca nu asa tb sa se poarte cu cei din jur, sa-i minta si sa-i insele.... SAY WHAT?

v-am dat exemplele astea, fiindca pe masura ce descopar lucruri despre mine, incep sa-mi pun intrebari detaliate despre.. tot!

buli, ce spui tu se bazeaza pe rationalizari, or, dupa cum se vede si din ex pe care l-am dat mai sus cu ap, rationalizari gasim mereu sa ne justificam actiunile, dar in spatele lor e mereu un mecanism psihologic, pe care nu-l stim, de obicei si care ne "ajuta" sa facem alegeri proaste, uneori. tu crezi ca eu nu l-am "evaluat" pe actualul si n-am facut comparatii si n-am fost atenta sa nu fie ca fostul? ba da si nu are lucrurile care m-au deranjat la fostul, dar are altele, care acum imi par mult mai grave. daca merg pe rationalizari, urmatorul nu le va avea pe astea, dar va avea altele. solutia - la mine, cel putin - nu e sa gindesc, ci sa-mi dau voie sa simt. si sa-mi continui descoperirile despre mine, in terapie, ca data viitoare sa simt si sa ma port autentic si sa aleg in functie de asta. si nu e vorba doar de partenerul de viata, ci de alegeri, in general.


#28
rrox3

rrox3

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.564 mesaje

Postat 06 mai 2010 - 13:46

Conchita curiozitatea si pasiunea pentru cunoastere nu ti-au fost date de mama care te-a facut/lasat sa te simti proasta. Le ai fiindca esti inteligenta. Le-ai fi avut oricum. Atat doar ca nu te-ai mai fi simtit conditionata de ele ca sa placi si sa fi acceptata.

La Vladut nu a fost nici un comportament ce trebuia corectat, a fost o emotie puternica exprimata. Copiii trebuie incurajati sa-si exprime emotiile, nu sa nu intrerupa cu emotiile lor.

Tu cea de acum ti-ai fi dorit-o pe Simali mama fiindca asa functionezi tu acum, rational. Tu cea mica sunt convinsa ca ti-ai fi dorit o mama pentru care emotionalitatea sa nu fie rara avis.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

#29
olympia

olympia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.618 mesaje

Postat 06 mai 2010 - 13:52

Rrox, [flo]

Da' m-ai derutat cu ce i-ai spus Adriankai, vis-a-vis de "palmute", tu ce ai inteles?



Pene colorate... cate putin din toate!



album

gradina

#30
ADRIANKA

ADRIANKA

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 521 mesaje

Postat 06 mai 2010 - 14:00

Citat:
Citat din mesajul lui rrox3



Adrianka ce fel de terapeuta este psiholoaga ta? Cred ca tu astepti de la ea o abordare umanista si ea merge pe comportamental...

In ce context exact ti-a vorbit despre palme date copilului? Le-a sugerat ea pur si simplu?





Nu stiu exact ce fel de specializare are, mi-a fost recomandata de o fosta colega de serviciu, ca pe ea a ajutat-o si gata, cand m-am hotarat sa merg, ea a fost prima in minte, fiind si recomandata...



Faza cu palmutele mi-a zis-o prima data in contextul in care eu ii zisesem ca ma simt super vinovata pentru ce facusem cu cel mic, am tipat la el si l-am impins si ca inteleg ceva triggere m-au facut sa-mi pierd controlul. Si ea a zis ca nu e ok, mi-a dat sfaturi cum sa depasesc criza mea, cu time-out si respirat profund, dar a adaugat ca, de exemplu, cand nu vrea sa il schimb nici de pampers si nici de haine, si eu sunt in intarziere la serviciu si nici nu asculta de vorba blanda si buna si de nimic, o palmuta peste fund cica nu-i strica.



Am fost in situatia asta, numai ca eu nu i-am dat palmute, ci am facut ce am scris mai sus, am tipat, injurat si l-am impins...Probabil ea a zis ca e de preferat o palmuta decat ce am facut eu. Dar eu cred ca nu e de preferat nimic din cele doua...Si de fapt de asta merg la ea sa lamuresc de unde imi vin pornirile astea aiurea si fata de sot si fata de copil, cand in mod normal, cand nu imi pierd controlul sunt total impotriva abuzului, gandesc ca copilul se "trateaza" numai cu dragostea noastra, cu intelegere si cu empatie.



..................................................................

Adriana, mami de Yiannis Alexandros (28.12.2007)



poze cu noi



Povestea unui Licurici



Iti trebuie o secunda pentru a te indragosti si ani buni pentru a intelege ce e iubirea...




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -