Capitole anterioare:
1,2,3,
4
Torturi si prajituri (5)
Deschis de
Hildegard
, feb 06 2008 22:13
198 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 06 februarie 2008 - 22:13
#2
Postat 06 februarie 2008 - 22:15
Urmeaza linkurile la retetele doar cu poza
CAP.I
Prajitura Rafinata aici
Prajitura Snikers adaptata aici
Tort Diplomat aici
Tort Diplomat cu Portocale aici
O noapte la Venetia aici
Chec cu branza de vaci aici
Salam de castane – reteta data de Nicole 6792
aici
Chec fantezieaici
Prajitura cu branza de vaci si stafide aici
Prajitura cu branza de vaci si visine aici
Prajitura africana cu banane aici
Prajitura cu branza si budinca aici
Bilute Rafaelo aici
Prajitura Kinder aici
Negresa vesela aici
Prajitura cu miere ungureasca aici
Fursecuri de Craciun aici
Ecler aici
Salam de biscuiti aici
Rulada cu crema de cacao si finetti aici
Prajitura cu foi din miere aici
Prajitura cu dovleac aici
Prajitura bavareza aici
Prajitura cu visine aici
Tarta cu mandarine aici
Tarta cu piersici aici
Amandina aici
Tort aniversar aici
Tort de Sf. Valentin aici
Tort diplomat II aici
Tort Amandina aici
Prajitura turnata cu mere si branza aici
Prajitura florilor aici
Gomboti cu prune aici
Rulade dulci aici
Umplutura pentru foi de napolitane aici
Prajitura cu branza dulce aici
Prajitura Ochi de Leopard aici
CAP.II
CORNULETE CU NUCA
BILE PUNCH
BUDINCA DE OREZ CU ANANAS
CORNULETE (Criss 75)
TORT CU CREMA DE BRANZA SI FRISCA (Criss 75)
PASTA DE LAPTE PRAF PENTRU MODELAT FLORI(prima varianta)
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
NEGRESA
CHEC CU CIOCOLATA
TORT DE CIOCOLATA CU FLORI
ALBA CA ZAPADA
TORT CU MARGARETE
TORT CU CAPSUNI
TORT DE CIOCOLATA CU TRANDAFIRI
PRAJITURA CARE SE SEPARA-INTELIGENTA
CORNULETE CU RAHAT SAU GEM(CRISS 75)
CORNULETE CU BACON SI CASCAVAL(CRISS 75)
TORT CU CAPSUNI SI FRISCA(CRISS 75)
“CHESTII” CU URDA(CRISS75)
TELEVIZOR
SALAM DE BISCUITI (CRISS 75)
PRAJITURA CU VISINE DE LA BUNICA
PRAJITURA MAJESTIC
TARTA CU BRANZA DULCE SI VISINE
TARTA CU PIERSICI
FLORI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
BATON DE CACAO
TORT USOR SI RACOROS
TORT CU CREMA DE ALUNE
[url="http://f
CAP.I
Prajitura Rafinata aici
Prajitura Snikers adaptata aici
Tort Diplomat aici
Tort Diplomat cu Portocale aici
O noapte la Venetia aici
Chec cu branza de vaci aici
Salam de castane – reteta data de Nicole 6792
aici
Chec fantezieaici
Prajitura cu branza de vaci si stafide aici
Prajitura cu branza de vaci si visine aici
Prajitura africana cu banane aici
Prajitura cu branza si budinca aici
Bilute Rafaelo aici
Prajitura Kinder aici
Negresa vesela aici
Prajitura cu miere ungureasca aici
Fursecuri de Craciun aici
Ecler aici
Salam de biscuiti aici
Rulada cu crema de cacao si finetti aici
Prajitura cu foi din miere aici
Prajitura cu dovleac aici
Prajitura bavareza aici
Prajitura cu visine aici
Tarta cu mandarine aici
Tarta cu piersici aici
Amandina aici
Tort aniversar aici
Tort de Sf. Valentin aici
Tort diplomat II aici
Tort Amandina aici
Prajitura turnata cu mere si branza aici
Prajitura florilor aici
Gomboti cu prune aici
Rulade dulci aici
Umplutura pentru foi de napolitane aici
Prajitura cu branza dulce aici
Prajitura Ochi de Leopard aici
CAP.II
CORNULETE CU NUCA
BILE PUNCH
BUDINCA DE OREZ CU ANANAS
CORNULETE (Criss 75)
TORT CU CREMA DE BRANZA SI FRISCA (Criss 75)
PASTA DE LAPTE PRAF PENTRU MODELAT FLORI(prima varianta)
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
NEGRESA
CHEC CU CIOCOLATA
TORT DE CIOCOLATA CU FLORI
ALBA CA ZAPADA
TORT CU MARGARETE
TORT CU CAPSUNI
TORT DE CIOCOLATA CU TRANDAFIRI
PRAJITURA CARE SE SEPARA-INTELIGENTA
CORNULETE CU RAHAT SAU GEM(CRISS 75)
CORNULETE CU BACON SI CASCAVAL(CRISS 75)
TORT CU CAPSUNI SI FRISCA(CRISS 75)
“CHESTII” CU URDA(CRISS75)
TELEVIZOR
SALAM DE BISCUITI (CRISS 75)
PRAJITURA CU VISINE DE LA BUNICA
PRAJITURA MAJESTIC
TARTA CU BRANZA DULCE SI VISINE
TARTA CU PIERSICI
FLORI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
BATON DE CACAO
TORT USOR SI RACOROS
TORT CU CREMA DE ALUNE
[url="http://f
#3
Postat 06 februarie 2008 - 22:24
TORT DE ZIUA MEA:COS CU FLORI
Blat:
-2 blaturi din 6 oua, 6 lg zahar, 6 linguri faina, 1 praf copt
-fiecare blat se taie in 2
-am folosit oua de casa
Se bat albusurile tare, se adauga apoi zaharul,galbenusurile pe rand timp in care batem cu mixerul bine de tot si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. Lasam mixerul deoparte....si amestecam cu lingura de lemn de jos in sus incet.
Punem compozitia in tava in care am pus hartie de copt si marginile le-amuns cu margarina si dam la cuptor 30 minute. Primele 10 min. focul trebuie sa fie iute apoi dam focul mai incet.
Crema:
-600 ml frisca batuta
-1 cutie jumate de nutella de alune
Batem frisca si incet incorporam crema de lune in frisca si amestecam cu mixerul pana terminam crema de alune. Este o crema usoara, gustoasa, buna pentru copii.
Sirop:
-zahar,apa, rom
Insiropam fiecare blat dar nu mult sirop, cam 300 ml la tot tortul. Tortul este inalt si daca punem mult sirop...mi-e teama sa nu se culce tortul intr-o parte.
Zahar, rom punem dupa cat dorim fiecare, cam 150 g zahar si 1 fiola de esenta rom.
Ornament:-trandafiri din buttercream si frisca
Si Stefan si-a gabat mainile in el..asa ca greu am lucrat cu Stefan langa mine!
POZE:
http://veronicascake...h/label/TORTURI
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Blat:
-2 blaturi din 6 oua, 6 lg zahar, 6 linguri faina, 1 praf copt
-fiecare blat se taie in 2
-am folosit oua de casa
Se bat albusurile tare, se adauga apoi zaharul,galbenusurile pe rand timp in care batem cu mixerul bine de tot si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. Lasam mixerul deoparte....si amestecam cu lingura de lemn de jos in sus incet.
Punem compozitia in tava in care am pus hartie de copt si marginile le-amuns cu margarina si dam la cuptor 30 minute. Primele 10 min. focul trebuie sa fie iute apoi dam focul mai incet.
Crema:
-600 ml frisca batuta
-1 cutie jumate de nutella de alune
Batem frisca si incet incorporam crema de lune in frisca si amestecam cu mixerul pana terminam crema de alune. Este o crema usoara, gustoasa, buna pentru copii.
Sirop:
-zahar,apa, rom
Insiropam fiecare blat dar nu mult sirop, cam 300 ml la tot tortul. Tortul este inalt si daca punem mult sirop...mi-e teama sa nu se culce tortul intr-o parte.
Zahar, rom punem dupa cat dorim fiecare, cam 150 g zahar si 1 fiola de esenta rom.
Ornament:-trandafiri din buttercream si frisca
Si Stefan si-a gabat mainile in el..asa ca greu am lucrat cu Stefan langa mine!
POZE:
http://veronicascake...h/label/TORTURI
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
#4
Postat 06 februarie 2008 - 22:27
Fetelor, bine ca nu m-am apucat asta seara sa fac flori din pasta de lapte praf cu lapte Humana noroc ca m-a palit lenea, de fapt m-a luat oboseala
O sa caut lapte praf fara zahar..Hildegard, serbetul este tare in forma in care il cumperi, cum il inmoi??
Lacri si Alec 30 mai 2006
O sa caut lapte praf fara zahar..Hildegard, serbetul este tare in forma in care il cumperi, cum il inmoi??
Lacri si Alec 30 mai 2006
#5
Postat 06 februarie 2008 - 22:31
Da, presupun ca il incalzesc la bain marin sau microunde si adaug lapte praf pana capata consistenta unui aluat ce poate fi modelat..putin cate putin, evident...
Lacri si Alec 30 mai 2006
Lacri si Alec 30 mai 2006
#6
Postat 06 februarie 2008 - 22:32
Uite poti face din sebret:roz, alb sau maro chiar....
Amesteci putin serbet cu lapte praf, tot cate o lingurita...pana iti iese o pasta tare, nu moale....
Asta e reteta
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Amesteci putin serbet cu lapte praf, tot cate o lingurita...pana iti iese o pasta tare, nu moale....
Asta e reteta
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
#7
Postat 06 februarie 2008 - 22:35
Nu incalzesti nimic....pui o lingurita de lapte praf,una de srbet...si tot asa...vreo 5-5....vezi tu, dupa ochi...sa nu-ti faci multa pasta ca se intareste.
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
#8
Postat 07 februarie 2008 - 00:00
quote:ok, am inteles! multam, Hildegard... o sa fac putina, caci voi incerca initial unul sau doi trandafirasi.Ei, si pentru ca am 4 tavi mici in forma de inima si una normala voi face 3 torturi. Unul mare( coc de 2 ori cate un blat) si doua mici(coc 4 blaturi o data) pe care, evident, o sa le ornez diferit. In principiu voi face aceleasi creme, ca n-o sa am timp sa fac cremute peste cremute[:p]Si uite-asa, o sa incerc si trandafirii din pasta de lapte praf, o sa incerc sa imbrac unul mic in pasta de zahar( nu am gasit glucoza dar am luat miere de salcam) si o sa incerc si flori din buttercream, asta cu conditia sa-mi vina duiurile de la Gastrodeluxe...altele nu mai iau, sa fie clar!Foarte interesanta reteta de la tortul de ziua ta, HildegardLacri si Alec 30 mai 2006
Originally posted by Hildegard
Nu incalzesti nimic....pui o lingurita de lapte praf,una de srbet...si tot asa...vreo 5-5....vezi tu, dupa ochi...sa nu-ti faci multa pasta ca se intareste.BLOGUL MEU
Veronica
si Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
#9
Postat 07 februarie 2008 - 00:36
lyly, glucoza am luat de la albinuta, scuze, am incurcat mag, tablete;
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
o sansa pentru Sosonica
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
#10
Postat 07 februarie 2008 - 00:51