Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Decizie istorica în SUA: curtea suprema elimina dreptul constitutional la avort


156 raspunsuri la acest subiect

#41
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.699 mesaje

Postat 28 iunie 2022 - 22:45

Multumesc Collins

Da asta spun, sunt state in care nici măcar nu e nevoie de motiv… No limita, No motiv de ex Vermont.
Daca a fost nevoie de astfel se lege înseamnă ca sunt cerințe.
Plus ca multe se fac fără sa se tina o evidenta sau sa se facă public datele reale

De asta de ani de zile s a pus presiune cu tot felul cazuri pe Curte.

A fost mare tam tam cu parțial birth abortion, Clinton  parca a votat interzicerea se 2ori…. A fost scandal cu body parts, organe de copii avortați tot felul mizerii umane …
ani si ani au venit la Curte cazuri sa sa tot întindă limitele pana la No limits… încât ăștia de la Curte acum au zis,  ia spălați-va voi pe cap cu cerințelor voastre… de ce sa aibă ei conștiința pătată. 

 



#42
Carolyne

Carolyne

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 539 mesaje

Postat 29 iunie 2022 - 05:59

Letitia, dreptul la arme e constituțional negru pe alb. 

De asta e f complicat, se tot încearcă si sper acum sa se facă ceva … nu e vb doar de mass shootings dar mor atitea persoane zilnic msi ales in zone proaste , de care nu afla lumea pt ca nu se bate toba. Nu cred ca e weekend in Chicago in care sa nu moara cateva zeci de persoane împușcate. 
 

Am subliniat mai sus ca asta se discuta de zeci de ani: speram sa se faca, speram sa apara ....speram sa se interzica ...Numai BS !!! In 2012 in luna decembrie au fost impuscati 23 de elevi de 7 ani si 3 adulti parca la o scoala elementara in statul Connecticut. Au trecuta 10 ani !!!!!!! Nu s-a facut nimic, nimic, nimic, nimic !!!! in afara de faptul ca s-au inmultit impuscaturile in locuri publice - scoli etc nu se va face nimic. Ever ! Ba da, se trimit rugaciuni !!!!

Dupa impuscaturile din scoala elementara din Texas - Uvalde, acum recent,  citeam niste stiri online si aratau un politician de la noi care a zis ca nu ne rugam suficient!!! La asa comentarii ce asteptari sa ai ??  In Texas se poate purta la liber arma la vedere, nu s-a protestat serios, nimeni nu indrazneste sa spuna in Texas sa le ia dreptul la arma. Astia mai bine mor decat sa renunte la acest drept. Deci capitolul arme eu il consider inchis for good: vor urma victime colaterale si multe rugaciuni si cam atat.

Doar sa sper sa nu fiu la momentul nepotrivit in locul nepotrivit, ce pot spune altceva?

 

Normal ca se pot face amendamente la Constituție , s au făcut atitea , dar pt asta trebuie sa aibă voturile neccesare din partea reprezentanților poporului. 

 

Cum spuneam, nu, nu se va face nimic, datorita felului de votare si a structurii legislative. Noi ne facem ca votam si electorii aleg pe cine vor ei... asta in cazul alegerilor prezidentiale. Este un control destul de sigur al voturilor si de ce sa-si bata capul sa adopte votul popular ?

La alegerile locale incep sa se improaste cu noroi si apoi cine are majoritatea este mai preocupat "sa dea in cap" adversarilor politici si sa isi umble buzunarele. 

Letitia părerea mea personală mi o exprim la vot  si prin petitii, si sunt total de a acord ca majoritatea legilor sa rămână la nivelul statului si votate local de populația respectivului stat. 
 

Asta nu înțelege multă lume, de ce nu sunt aceleași legi peste tot in America. Fiecare stat are dreptul sa se guverneze si sa decidă singur,  așa a fost, așa va fi ( sper) .

Letitia, înțelege ca decizia asta a fost ca acest drept nu e constituțional si fiecare stat decide singur.
De ce nu as fi de acord cu asta ?
Vreau ca statul si reprezentanții aleși in statul meu sa decidă… fiecare stat isi cunoaste nevoile si cerințelor populației. 

la noi in Noiembrie am înțeles ca va fi pus in balot pt vot  ( nu știu încă sigur detaliile) aprobarea avorturilor fara termen, fara motiv… deci avorturi chiar si la 9 luni.

 

De ce sa decida statul intr-o problema personala ? Michelle, de mii de ani oamenii au facut, fac si vor face sex, oricat ar incerca zelosii sa promoveze abstinenta ca masura contraceptiva, pentru ca asta e natura umana. Unii fac mai mult sex, altii mai putin, si ca urmare a sexului apar copiii.

In functie de foarte multi factori (educatie, job, posibilitati financiare, asigurare de sanatate sau nu si cine are depinde cat ii acopera din proceduri etc, influenta familiei etc etc etc) unii decid sa pastreze sarcina iar altii decid sa nu pastreze sarcina.

Normal ca in ziua de azi cei care nu vor copii se pazesc, folosesc metode anticonceptioanle etc, dar cum spuneam, nu toti sunt pregatiti sa urmeze pasii de prevenire a unei sarcini si chiar daca ai facut tot posibilul ACCIDENTE se intampla!!! 

Eu daca as fi ramas gravida mai dupa 40 de ani asa nu as fi facut copilul, punct.

Este o alegere personala.

Cine sunt STATUL SI REPREZENTANTII sai ca sa stea la fundul femeilor care nu vor sa pastreze o sarcina si sa le condamne penal daca fac avort?

O sarcina nedorita este cu atat mai grea cu cat este si fortata sa fie dusa la capat !!!!

Nu o sa va vina sa credeti cat de multi habotnici sunt in America si cate secte !!!!

Urmariti pe Netflix "Keep sweet: pray and obey". Este ceva horror !!!! Fete tinere de 16-20 de ani fortate sa face sex cu batrani, unul de 86 de ani !!!!

Liderii aveau zeci de neveste!

S-a intamplat prin 90s si poevstea a culminat prin 2006-2010 cand l-au arestat pe lider! Este North Korea made in USA!

 

Asta nu inteleg religiosii: unii oameni nu pot fi fortati sa creada la fel ca ei, nu au acelasi concept de "bine", nu au acelasi sistem de valori ( vorbesc de valori morale care decurg din credinta etc vezi sexul aprobat numai in cazul mariajului, sa te casatoresti numai virgina etc etc)

Cine vrea sa respecte aceste norme bravo lor, dar nu puteti impune TUTUROR aceste norme.

Eu nu promovez promiscuitatea sau lipsa de respect fata de institutia casatoriei, dar zau in secolul vitezei nu poti cere unor tineri sa fie virgini pana la 25-30 de ani cand hotarasc ei sa se casatoreasca.

De aceea trebuie sa fie lege federala pentru a fi siguri ca TOATE , DAR TOATE femeile au garantat accesul la avort, nu la mila statului si a basinosilor din curtea suprema care se cred Dumnezeu!!!

Judecatorul ala negru Thomas Clarenece casatorit cu o alba declara sus si tare ca mai sunt multe legi care trebuie "revizitate" (deja aprobate de curtea suprema de justitie acum X ani), ca de, acum i s-a urcat puterea la cap si crede ca el detine adevarul absolut!

Nu arata decat ca nu are pic de respect pentru fostii colegi din curtea suprema de justitie care au votat legea X sau Y  si doi la mana: face un mare deserviciu imaginii curtii supreme de justitie care se joaca de-a uite legea, nu e legea...

O mare mare defavoare!!! 

Thomas asta declara ca trebuie sa reviziteze legea care a aprobat anticonceptionalele si same sex marriage !!!!!!!!!

Deci ce urmeaza? sa ne puna valul pe fata si sa facem sex numai cand vrem copii???????   Asta vrei sa aleaga reprentantii tai ???

Dar cu pusca in mana, bineinteles, anulam anticonceptionalele si luam pistolul in schimb sau cum??? 

Fii-mea la nici 18 ani ai ei a zis ca mai devreme sau mai tarziu trebuie sa ne mutam de aici, este ffff dezamagita de evolutia societatii in America.

 

Revin: Fleur a explicat f.f.f.f. bine fazele mersului la avort, nu se trezeste madam X la 7 luni: vaaai, ma duc sa avortez.

Astea sunt cazuri exceptionale cand copilul nu este dezvoltat normal, exista malformatii etc etc, dar nu toate gravidele dau buluc sa faca avort la 9 luni - se numeste NASTERE - zau, exprimarea asta in gura atator republicani este de toata jena.

In America daca nu ai sarcina cu probleme ti se face o singura data ultrasound sau chiar deloc! Deci nu te plimbi la dr toata ziua ca vrei sa vezi daca i-a mai crescut o mana sau un picior! Sunt f stricti la capitolul asta.

Ma bucur ca unele din companiile mari au anuntat ca vor plati extra anagajatele care au nevoie sa calatoreasca in alt stat pentru a avea avort.

 

Problema mare tot ramane: faimosul Pence vicepresedintele lui trompeta - care a declarat ca el nu poata sta la masa cu alta femeie daca nevasta lui nu este prezenta - Sfinte Sisoie - deci Pence asta a zis ca urmatorul pas este sa interzica complet avortul in toate 50 de state !!!!

 

Cunosc personal un cuplu de gay, am fost la casatoria lor, unul roman, celalalt american. Am ajuns sa lucrez cu romanul: este un tip extraordinar de destept, generos, very very hard working person, ajuta pe oricine, nu am cuvinte suficiente de lauda pt el. Deci: care e problema  judecatorului Thomas cine cum o face in spatele usilor inchise de vrea sa reviziteze same sex marriage ??????

Multi au spus ca prima lege pe care ar trebui sa o reviziteze este cea prin care s-a aprobat casatoria dintre negrii si albi !!!

Daca asta nu este dublu stadard atunci ce mai este ????

 

Si un aspect extraordinar de important, mai ales pe Michelle o rog sa imi raspunda: in cazul in care o femeie are avort spontan sau are nevoie de avort terapeutic (vezi cazul cuplului din Malta recent) , doctorul hotaraste ca trebuie sa intervina, dar procurorul, legiuitorul vrea sa duca cazul in justitie. Intreb ca prostul: in asemenea situatii cum determina legiuitorul gravitatea cazului daca nu are cunostite medicale in domeniu ???????

Tot bazat pe declaratii ale unor doctori, dar care stau cu frica in san ca nu au facut suficient pentru salvarea sarcinii....

Cum poate un procuror sa tarasca la judecata o femeie care a pierdut o sarcina ca stie el mai bine ca putea fi salvat fatul etc !!!

Vrei sa ajungem ca in Irlanda cand o femeie de vreo 30 de ani, viitor medic dentist parca a avut sarcina oprita in evolutie , dar medicii au refuzat sa ii faca chiuretaj pentru ca era in luna a 4 . Femeia a facut septicemie si a murit.  A murit cu zile!!!!

Au fost atunci demonstratii masive pe strazi si s-a aprobat accesul la avort in Irlanda cea religioasa.

O viata si o familie distrusa pentru ce ???? 

O nastere ajunge sa coste de la 20-30000$ in sus, iar daca ai asigurare tot poate costa 5000-15000... depinde cat acopera.

Pentru multe familii inseamna enorm. Cine plateste Michelle????

Cu ce drept hotarasc accesul a mii de femei la aceasta procedura niste barbati care cred ca daca incrucisezi picioarele dupa sex nu ramai gravida????????

Niste nenorociti, nu am cuvinte!!

Dupa ce s-a nascut copilul nu mai intereseaza pe nimeni: ce viata va avea, adoptiile sunt ffff greu de facut si zeci de mii $, cine adopta copii de culoare sau nascuti cu anumite probleme ?? Ca asta e raspunsul religiosul standard: fa-l si da-l la adoptie. Eu nu cunosc pe nimeni care a adoptat. Tu cate persoane cunosti care au adoptat ?

Nu ma intereseaza hainute date la ajutoare si voluntariat 1 sau de 3 ori pe saptamana: astia de vor interzicerea avortului sa vina sa stea cu copilul nascut in asemenea conjunctura, sa ii plateasca asigurarea, sa ii plateasca cate si mai cate.

O nu, tatal trebuie sa plateasca...sau mai bine nu aveau sex, nu-i asa?

Or plati ei care pot, iar care nu pot vor intinde mana la stat si bineinteles ca vor creste taxele. Deci Michelle sa nu te mai plangi ca au crescut taxele...

Deci mai usor cu fortatul "binelui" pe gatul tuturor.

 

 

 

In aceste condiții mai mult va sigur aceasta lege NU va trece. E disgusting, e revoltator! 
 

Ce s a intimplat in România pe timpul comuniștilor nu are nici o legătura cu ce se intimpla acum, aici, si e aberant sa încercam sa comparam. 

Si acum fac referire la paragraful tau de mai sus: cred ca si un orb ar vedea asemanarile , dar este mai usor sa bagam capul sub basma! Pe vremea lui Ceausescu avortul era condamnat !!!! Asa cum va fi acum in aproape 25 de state. Femeile preferau sa ia un risc de viata si de moarte decat sa duca la capat o sarcina NEDORITA.

In atatia ani de comunism parca spuneau ca undeva la 10-15 mii de femei au murit datorita avorturilor ILEGALE.

Dar Michele zice ca este aberant.

Pai vine tatucul Thomas Clarence si ne interzice si anticonceptionalele si gata.

Happy ? Dar nu, nu exista nici o asemanare  [zirea] 

Este un drept care ar trebui sa ramana acolo la nivel federal tocmai pentru a preveni orice abuz la nivel local, statal adica!!

 



#43
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 29 iunie 2022 - 06:55

Carolyne,  [flo2]  [flo2]  [flo2]  



#44
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.699 mesaje

Postat 29 iunie 2022 - 08:37

Carolyne, postul tău e plin de acuzații inflamatoare si nonsens…

 

Bottom line e ca deciziile in ce privesc avorturile sunt acum in mâna statelor si a “aleșilor” poporului. 
 



#45
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.235 mesaje

Postat 29 iunie 2022 - 09:30

asta e ce spun de mulți ani, ca e o greseala pt alte tari sa nu urmărească ce se întîmplă in America pt ca se pare ca America din pacate( cu bune, cu rele… da tonul) . De multe ori mi s a dat peste degete aici pe forum ca nu e lumea interesată si sa nu mai bat atita toba cu ce se intimpla la mine in ograda.
Eu doar am vrut sa informez dintr-un punct de vedere mai puțin mediatizat dar cat se poate de adevarat. 
Deci uite ca e important ce se întîmplă aici  in f multe aspecte sociale… 

 

Nu sunt de acord ca e musai, ca trebuie sa urmarim ce se intampla in America, ca e o greseala sa nu o facem.

 

Pentru cei care locuiesc in Europa e mai relevant sa le pese de situatia din Polonia care nu e de ieri de azi si despre care nu am vazut nici un subiect pe forumul acesta. Sau cel putin nu imi aduc eu aminte sa fi vazut un astfel de subiect si nu pot sa nu ma intreb de ce nu s-a comentat.

 

Si in Norvegia au fost discutii aprinse pe tema aceasta anul trecut si nu s-a bagat nimeni din afara sa comenteze ce decizii politice se iau aici. Asta ar mai fi lipsit sa faca petitii unii din afara tarii si sa isi dea ei cu parerea ca parlamentul alege 22 sau 24 de saptamani.

 

Eu zic ca fiecare sa isi vada de ograda lui si sa ia in calcul ca deciziile se potrivesc situatiei de acolo in functie de situatia economica, de mentalitati, etc, etc. E simplu sa arunci cu noroi si jigniri la adresa celor care au putere de decizie si sa ii consideri oameni "de rahat" asa la modul general.



#46
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.257 mesaje

Postat 29 iunie 2022 - 10:32

Da, neaparat sa vedeți asta “Keep sweet: pray and obey".  
 

 

bottom line  e ca pentru un număr extraordinar de mic de persoane ce au abuzat dreptul la avort (vezi un exemplu doua, date de Michelle), se poate interzice dreptul la avort pentru zeci de milioane de femei, care nu ar abuza sistemul. Hai sa fim serioși, dacă cineva vrea un făt pentru organe, răpește mama si ii scoate fătul, Ba mai ia și organele mamei. La cite crime se întîmpla zilnic la voi, nu stau criminalii ăștia la mina legii avortului. 



#47
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.257 mesaje

Postat 29 iunie 2022 - 10:40

In afara ca Polonia a primit zeci de mii de refugiați și ca fiu-miu pleacă mîine in Polonia, habar nu am ce s-a intimplat in Polonia.

 

Din păcate trebuie sa urmărim ce se intâmpla in state, ca multe porcarii ni s-au tras de acolo. Vezi criza financiară din 2008 de exemplu.



#48
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.235 mesaje

Postat 29 iunie 2022 - 10:51

Letitia, chiar nu ai citit nimic despre protestele din Polonia? Noi doua traim in tari cu multi emigranti din Polonia. Eu am vecini, colegi.

 

https://www.bbc.com/...europe-55838210

 

https://www.bbc.com/...europe-59206683



#49
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.257 mesaje

Postat 29 iunie 2022 - 10:55

Letitia, chiar nu ai citit nimic despre protestele din Polonia? Noi doua traim in tari cu multi emigranti din Polonia. Eu am vecini, colegi.

 

https://www.bbc.com/...europe-55838210

 

https://www.bbc.com/...europe-59206683

Nu, n-a fost nimic despre Polonia pe prima pagina, ca sa zic așa. Ma uit la știri și iarăși, nimic n-am auzit. Am și eu o colega poloneza, dar și ce dacă? In schimb vuiește presa de război și mai nou de ce se întîmpla cu avorturile in America. 



#50
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 29 iunie 2022 - 11:07

Legea care a interzis avortul in Polonia a fost data in urma cu 1 an jumate, inainte de razboi , dar in plina pandemie. Eu am vazut la stiri, la fel de tare m-a revoltat, am dezbatut atunci si cu familia si cu prieteni. Faptul ca nu s-a discutat pe forum nu inseamna nimic, nimeni nu traieste si are viata sociala doar pe acest forum. Mai ales cand e vorba de drepturi si libertati cred ca oricine poate sa isi spuna parerea, chiar daca nu e direct implicat. Intr-un fel sau altul, ne priveste pe toti, impartim aceeasi planeta. Sigur, o discutie pe forum nu schimba nimic in decizia politicenilor din tara X sau Z , dar o dezbatere nu a stricat nimanui.  




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Ieri, 17:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -