Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

3 trimestre? Din lac in put


31 raspunsuri la acest subiect

#11
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 16 februarie 2022 - 13:14

Elkia, parerea mea este ca astfel de hotarari trebuie luate numai si numai de  specialisti, fara dezbateri publice cu parintii cu agentiile de turism.

Parintii strica. Turismul vrea sa isi  traga  spuza pe turta lui.

 

SC se balbaie, nu  are vana. Il inghite politicul.



#12
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 16 februarie 2022 - 13:20

Imi place ce povestiti acolo Elkia,Collins.

 

-----

Haideti sa avem o dezbatere curata fara sa defaimam profesorii ca nu despra asta mi-as dori sa scriem la subiecct. Si nici despre scoala in timpul pandemiei.



#13
Elkia

Elkia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.100 mesaje

Postat 16 februarie 2022 - 13:22

da da parintii au rolul lor. si grupurile astea de Chat-uiala intre parinti sunt un stress fantastic. 

 

va spun drept, egal ce ar face copilul meu, eu tot cu el tin [il] ,  [alcool]

 

am o prietena buna, care acu niste ani era profa de germana- engleza la un liceu in bucuresti. si dupa 3 ani a plecat din invatamant pt ca imi povestea ca avea teza. corecta si ea si mama ei, fosta profesoara. apoi ii venea 1-2-3 parinti si atat ce o rascoleau ca era obligata sa schimbe nota.

 

va spun drept ca eu un 11 ani nu am schimbat nici o nota, nu ca nu as fi vrut  [fri] , ci nu am avut nici un cuvant de spus  [smulgpar] . acu m-am linistit  [:-)))]



#14
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.665 mesaje

Postat 16 februarie 2022 - 13:38

Elkia, de curiozitate, in afara de teze , mai dau periodic teste scrise din materia respectiva? 

 

Tare S. F. imi pare ce povestiti voi cu trimisul de intrebari pe emailul profesorului si acesta ii raspunde cu explicatii. La clasa lui fii'miu e profesoara de matematica tare "simpatica". A venit un elev la ora si a spus ca el nu a stiut sa rezolve o problema data ca tema si daca poate profesoara sa ii explice. L-a scos la tabla sa faca probelma si i-a pus 2 ca de ce nu stie sa o rezolve. Cred ca a fost ultima data cand cineva a mai venit sa se planga ca nu a inteles cum se face ceva. Toti fac meditatii in privat cu alti profesori de bubuie, apoi vine directorul si lauda rezultate frumoase ale copiilor profesoarei la bac.  Profesoara e titulara de multi ani in liceu, toata lumea stie ca  "asta e stilul", nimeni nu indrazneste sa spuna/faca nimic. 



#15
Elkia

Elkia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.100 mesaje

Postat 16 februarie 2022 - 13:39

inca unul si plec. 

 

Temele. 

 

stiu ca temele astea sunt spinoase, dar va spun drept ca eu le-as fi vrut obligatorii la unul din copii mei. pt ca el face doar ce e obligatoriu.

nu sunt obligatorii, nu face. si nu are exercitiu. de o o anumita clasa ai nevoie de munca sustinuta.

 

depinde de grup, dar la 15-16 ani ajung ei la concluzia ca au nevoie de teme si cer pt ca nu fac fata examenelor

 

Materii de genu arte, muzica, sport, etica filofozie etc

 

copii au nevoie de ele. pt ca integralele nu sunt de viata si de moarte. au nevoie de variatie si iesire din monotonie. ei merg la scoala pt informatie, dar ei mei merg la scoala si pt socializare.

 

mai am niste puncte.



#16
Elkia

Elkia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.100 mesaje

Postat 16 februarie 2022 - 13:52

Laura, 

 

genu: scoateti o foaie de hartie?

 

parca au avut la clasele mici. vreo 2-3 teste. dar nu chiar.

 

nota de la oral cuprinde cam toata activitatea din cadrul semestrului. Va spun drept ca eu am invatat cu copii mei cot la cot pana la clasa 8-9. 

 

de ex Teza la etica. sau biologie. nu e materie grea. dar materia din 15 septembrie in 15 ianuarie trebuie cumva sintetizata. facut un plan si invatat dupa un plan. 

stiu, nu toti parintii fac asta, bravo lor ca au copii sarguinciosi, dar baietii mei au fost tare aiuriti. o sa caut niste poze cum primesc evaluarile retur. 

 

de ex la teze primesc cu R exact ce greseli de ortografie si fiumiu asta mic si-a zis ca trebuie sa scrie corect pt ca profa de geografie l-a amenintat ca o sa ii scada nota la geografie daca mai face greseli de ortografie.

 

 

ach, imi pare rau cu temele Laura 

cu temele sunt asa:

 

temele se corecteaza in clasa. prin sondaj. nu se verifica corectitudinea ei, ci faptul ca s-a incercat. unul iese la tabla si restul isi verifica el cu el  in caietul lui. nu intereseaza pe nimeni ce greseli ai facut tu, acasa

 

eu am mai scris pe DC sigur. ma uit la un moment dat pe caietul lu fiimiu. si vad ca era corectata cu verde. si il intreb cine a corectat. si el spune ca el, si ii zic: bine mai dar la Mathe puteai sa ma intrebi ca eu sunt lesinata si acu dupa Mathe.

 

pai da, dar daca eu te intreb o chestiuta mica, tu ma tii 2 ore si nu am nici un chef. bun asa. de atunci ii las pe ei sa ma intrebe si incerc sa le raspund fix la intrebare, fara introducere si final, fara sa judec. Greu , greu.

 

eu oricum ii ajut, dar nu le verific temele zilnic ca la clasa 1.


Editat de Elkia, 16 februarie 2022 - 14:00 .


#17
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 16 februarie 2022 - 14:08

Invatamantul de la noi este presarat pe alocuri cu specimene asa cum povesteste Laura.

Ma rog unii profi sunt zbir si idioti ca profa de mate prezentata de Laura, altii sunt ok, dar nu dau pe afara de dorinta sa comunice cu adevarat cu elevii. Pare ca pun de forma intrebarea: totul clar? Nelamuriri? trec 1-2 secunde, "Ok, trecem mai departe"

 

La noi profesorii nu sunt apropiati de elevi. Apropiat in adevaratul sens al cuvantului. Ei sunt o autoritate, insa una foarte dura, de neclintit. Pe principiul "tu faci ce zic eu, nu te abati", "eu dictez, tu notezi"... si de aici deriva (de obicei tacit)  "nu comenta, nu intreba". Probabil astea sunt ramasitele stilului sovietic implementat cu mare succes si fast in 1945, cand rusii au calcat in picioare tot ce mai raamsese din noi. Si stilul s-a tot perpetuat, a fost preluat de generatiile urmatoare si tot asa... Acum, dupa anii 90 s-a combinat si cu tot felul de nemultumiri ale profesorilor, toti vor mai multi bani si nemultumirile lor (mai mult sau mai putin intemeiate, nu vreu sa generalizez si sa comentez) se rasfrang asupra elevilor, elevi care nu au nici o vina in toata ecuatia asta. 

 

Singura solutie ar fi o reforma serioasa, dar nu se inghesuie nimeni, fiecare ministru, vine, promite si pleaca.. lucrurile raman tot asa... Ar trebui cursuri de recalificare pr profi, cu tematica unui stil de predare mai nou, mai modern....

 

La noi profii nu au emailuri puse la dispozitie de scoala... sau cel putin noua nu ni le-a dat nimeni Au emailuri personale de pe care trimit diverse instiintari (uneori nu noua direct, ci via seful parintilor - vorbesc de diriginti, restul profilor nu comunica decat cu elevii la ore, nu extra program). 

 

Inainte de pandemie, daca tu ca parinte cautai un profesor, ii aflai programul si cand era in scoala, te duceai in cancelarie si intrebai de el. Dupa pandemie, cancelaria s-a desfiintat, fiecare prof venea f putin la scoala, ca au tot predat de acasa... deci daca era ceva, ia-l de unde nu-i. Nu stiu cum o mai fi acum, cum mai e cu cancelariile.

 

Mai exista pe platforma, pe google classrom, o forma chipurile de a comunica cu profesorul, daca ii trimiti un mesaj privat. Dar nici nu se uita, cred. Decat punctual, cand aveau copiii ceva de predat, atunci se uta, ca stia ca trebuie sa "adune" lucrarile.

 

Si modul de adresare... pe vremea noastra se striga dupa numele de familie...suna f ciudat. Acum chestia asta vad ca a cam disparut, nu am mai auzit. 

 

E drum lung pana la un sistem modern de predare, de lucru pt asimilarea cunostintelor si de comunicare eficiente cu copiii.



#18
Elkia

Elkia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.100 mesaje

Postat 16 februarie 2022 - 14:09

cred ca fiecare materie are propria regula.

 

de ex la noi sunt asa

 

Germana in clasele 5-10 are 2 parti din scris si 1 din oral, restul sunt 1:1 dar materiile cu >=4 ore saptamanale au 2 teze pe semestru.

 

nota la etica este in schimb 2/3 din oral si 1/3 din scris.

la arte au asa: 40 lucrarea practica, 40% teza scrisa (stilul baroc au avut acum) si 20% oral.copii stiu de la inceput exact cum vor fi analizati, pt ca proful le da o informare scris. va arat poze, pt ca i le mai trimit unei prietene

 

clasa 11-12 au total alta logica. ei aleg deja materiile care vor fi scris la bac si fac deja 5 orea saptamanal. si au 2 teze cu 30 puncte max pe semstru. Restul sunt cu 15 puncte. 

ei pot obtine 300 max in clasa 11, 300 in clasa 12 si parca 600 din bacul scris si oral. 

 

in momentul in care ai au decis sa aleaga mathe sunt mult mai focusati la materiile alea. Orice om isi duce mai bine crucea cand stie ca e fix alegerea lui. 

 

Nevoie de control e una  din cele trei  nevoi de baza a autodeterminarii 



#19
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 16 februarie 2022 - 14:11

Tezele nu sunt acelasi lucru cu testele.

Se deosebesc nu prin cantitatea de materie ci prin felul in care sunt adaugate la nota si se face media.

 

Se calculeaza dupa formulla asta:

MF = (3M + T)/4

 

M este media aritmetica a noteloor cu 2  zecimale

T este nota din teza

MF e media finala.



#20
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 16 februarie 2022 - 14:19

Si Laura, asta ma sperie si pe mine pt liceu, daca dau de cativa profi stil profa de mate a lui Rares, sa faci meditatii 4 ani de zile la cate a materii, ca proful de la clasa nu face mai nimic, dar are pretentii, zau e cam mult... sunt copii, chiar daca mai marisori....au nevoie si de viata extra scoala nu doar de lectii si meditatii.

 

Si ajung la concluzia ca si marile licee, considerate mai bune... sunt pe undeva "pe afara e vopsit gardul" si ca faima scolii se construieste pe meditatiile si banii parintilor, si "meritele" sunt insusite de profii respectivi de la clasa, cu toate ca in realitate nu au nici un merit.

 

Om vedea, de la anul vom fi in zona aceea.. peste inca un an, cu ambele fete.




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -