Am facut ieri fettucinne de casa, au iesit gustoase, ma rog pentru prima data au fost ok, dar am intins prea gros aluatul. Data viitoare trebuie sa il fac mult mai subtire, dar este de intins cu sucitorul, nu gluma. Nu am masina de paste. Cred ca voi imprati aluatul in doua si intinde fiecare foaie separat, cum fac la foile de prajitura.
in rest, reteta e foarte simpla, 4 oua la 650 ml faina (sau 2.5 cani ), o lingura de ulei si un pic de sare. 30 min la frigider si se poate intinde. Se ruleaza apoi se taie felii de 1cm latime din rulou. Ar trebui sa fiarba in 2 minute, ale mele au fiert in vreo 15...va dati seama cat de groase erau. Gustul e excelent.
Am facut la ele sosul cel mai simplu, sos Alfredo (unt topit, smantana lichida si cascaval sau parmezan ras sau ambele).
Am lasat pentru azi ciupercile, fac ca Judoka, tocanita cu mamaliga. Langa niste snitele, probabil.
Stie cineva cat timp se pastreaza la frigider albusuri, in cutie inchisa bineinteles? Ale mele au mai mult de o saptamana, cred ca trebuie sa le arunc, nu?