Fleur ce bunatati!!!! super pofta imi facu meniul tau.
Noi suntem la meniu de vara fara copii: omleta, gratar, salata, iesit in oras.
Editat de mcoca, 05 august 2022 - 15:43 .
Postat 05 august 2022 - 15:20
Fleur ce bunatati!!!! super pofta imi facu meniul tau.
Noi suntem la meniu de vara fara copii: omleta, gratar, salata, iesit in oras.
Editat de mcoca, 05 august 2022 - 15:43 .
Postat 06 august 2022 - 19:01
Mersi mcoca!
Azi am facut un minestrone cu multe legume si fasole rosie, servit cu parmezan deasupra. A iesit consistent.
Am mai facut un sos de tomate pentru mazarea de ieri. Mai avem sarmalute si un pic de cotlet de porc.
Diseara sau maine vreau sa fac foi de placinta umplute cu ricotta si spanac sau clatite umplute cu acelasi lucru, sa vad de care voi avea chef. Dar spanacul si ricotta trebuie neaparat sa le consumam.
Postat 07 august 2022 - 10:05
Pulpe de pui la cuptor si nudeln chinezesti, salata de vinete.
Fleur, minestrone
As face si o fasole frecata.
Postat 07 august 2022 - 11:31
Împingeți împreună toate ingredientele într-un castron
inca o reteta tradusa cu ggl,
https://ro.hiloved.c...ediente-reteta/
Postat 07 august 2022 - 22:33
Azi bucătărisim:
face sotul costițe de porc fierte in bbq sos si apoi le pune pe bbq. Ies delicioase!
Eu fac o garnitura de cartofi mici , chiftelute pt sapt viitoare, salata de varza acra.
chocolate mousse
William sigur vrea bbq vita… cam asta e meniul lui in fiecare seara .
S a angajat la un fel de Fast food “mexican” dar totul e gătit sănătos si proaspăt dar Rețetele nu par tradițional mexicane.
Postat 08 august 2022 - 07:54
Nu am citit rețeta, dar presupun că ai copt un pic blatul la cuptor, cca 10 min, înainte să pui fructele deasupra?
Nu-nu, totul impreuna la cuptor de la inceput .
Ce harnica ai fost Fleur, pentru mine cine face sarmalute este o adevarata gospodina .
Postat 08 august 2022 - 08:06
Am suferit si eu de acces de zel sambata asa ca dupa ce am facut piata m am apucat de treaba. Am inceput cu o ciorba de cartofi/legume + costite afumate.
La pranz s-au cerut cartofi pai cu omleta deasupra si ramasita de castraveti covasiti.
Am facut o mazare scazuta si torosh cu varza murata. Am fiert fasole pentru fasole frecata langa care am prajit carnati subtiri de casa si cabanos.
La cina am pus la cuptor crenvursti in aluat de foietaj. Seara am reusit sa fac si Tiramisu`.
Duminica la pranz am avut snitele de pui cu pesmet-susan si dovlecei si vinete pane cu pesmet (de obicei evit pesmetul la legume dar au iesit foarte bune).
Si mult pa pana se termina se avem in caserole .
E saptamana in care aduc si la serviciu 3 portii de mancare, deci vedem
Postat 08 august 2022 - 17:37
Nu-nu, totul impreuna la cuptor de la inceput .
Ce harnica ai fost Fleur, pentru mine cine face sarmalute este o adevarata gospodina .
De ce, mie mi se par sarmalele una din cele mai simple retete. Dar nu calesc ceapa. Ceapa cruda data la robot, carnea, orezul, un ou, sare, piper, cimbru, un pic de ulei si apa sa iasa maleabila si pufoasa compozitia. Pun frunzele de vitza la oparit de la inceput. Cel mai mult timp imi ia formarea sarmalelor, dar cu timpul am devenit mai rapida.
Si la slowcooker cu ele, in apa cu suc de tomate si un pic de vegeta. Ultima data am adaugat si cubulete de kaiser si sorici printre ele, dar nu pun de fiecare data. Pe high in 4 ore sau mai putin sunt gata.
Postat 08 august 2022 - 17:41
Sziv, ce este torosh cu varza murata si cum se face?
Bunica mea facea "varzari" cu varza calita, placinte, erau delicioase, eu nu fac aluaturi dospite asa ca am ramas doar cu amintirea si cu pofta.
Postat 08 august 2022 - 17:57
Fleur, tu pui ou in compozitia de sarmale ?
Orezul il pun umflat in apa si de impachetat le fac repede, insa nu vreau sa ma intrerupa nimeni cit stau de capul lor.
Am gatit intre ieri si astazi friptura de miel, peste la cuptor, ciuperci, prajitura desteapta. fiica-mea ne-afacut clatite dupa reteta ei. Foarte dulci, fine si maleabile.