Am facut o supa de pui si legume si fidea si pui in curry acompaniat de couscous.
Prajituri am facut putine vacanta asta.
Postat 04 ianuarie 2019 - 14:30
Am facut o supa de pui si legume si fidea si pui in curry acompaniat de couscous.
Prajituri am facut putine vacanta asta.
Postat 05 ianuarie 2019 - 00:14
Fursecuri din alea cu degetarul am facut anul trecut de Craciun, au fost foarte bune, cu gem acrisor.
Anul asta nu am facut fursecuri si biscuiti, Mosul s a multumit cu oreos. In schimb am facut Alba ca zapada si prajitura cu foi cu miere de albine si crema de gris. Delicioase amandoua. Si tortul meu clasic cu nuca, frisca si ciocolata.
Cozonacul l au terminat azi copiii, al meu si prietenii veniti la playdate. Au infulecat cu lapte.
Ar trebui s o lasam si noi mai moale cu dulciurile, dupa Sf. Ioan, promit. De ziua noastra onomastica ( copilul si cu mine suntem ioni) fac foi de napolitana cu crema caramel ( sper sa mi iasa, nu am mai facut de o suta de ani) si poate un tort cu mere.
La capitolul mancare...am facut o piata serioasa azi si, ca de obicei, nu am inca meniurile planificate. Stiu doar ca maine fac varza cu coaste de porc iar pt cina ori cartofi copti umpluti ori ciuperci mari umplute ( reteta la fel ca a lui Carolinah).
Postat 05 ianuarie 2019 - 00:25
Am uitat sa va spun de o reteta f simpla si buna de paste, seamana de fapt cu lasagna mai mult.
Canelloni care nu necesita fierbere, umplute cu un amestec de ricotta, cascaval, ceapa verde si un pic de usturoi, verdeturi (patrunjel si busuioc, proaspete sau uscate), un ou batut. Umplutura se pune intr o punga cu varful taiat, asa se umplu usor.
La cuptor in tava jena tapetata cu un strat de sos tip marinara, se acopera complet cu restul de sos, timp de 50 min ( jumate din timp tava e acoperita, apoi fara ). Se servesc fierbinti cu sos si cate un mot de smantana deasupra. Un deliciu ( mi am facut rezerve de canelonni!)
Postat 05 ianuarie 2019 - 12:14
Fleur, eu cu cannelloni fac ceva asemănător, dar cu sos roșu și ciuperci tocate mărunt (în chopper). Iese fix ca o lasagna și e vegetariană.
Postat 05 ianuarie 2019 - 15:31
Daniela, buna idee canelonni cu ciuperci.
Eu tot cu sos rosu fac, cumparat.
Se mai pot umple cu un amestec de ricotta si spanac.
Postat 06 ianuarie 2019 - 13:59
Eu am sa fac astazi niste kassler/e o carne afumata usor, eu am luat muschiulet), cu ananas si ardei kapya rosu, un fel de chinezarie cu sos dulce acrisor, vom servi cu irez.
Mai am si ciorba de perisoare, care nu stiu motivul pentru care nu a ieist foarte gustoasa...
Inca nu am plan pentru saptamina viitoare, as vrea sa fac niste fasole batuta, trebuie sa vad...
Postat 07 ianuarie 2019 - 10:33
Azi fac niste varza calita cu costita afumata si mai am niste aripioare de pui cu sos de rosii.
Postat 07 ianuarie 2019 - 12:21
Si eu am gatit zilele trecute, fara niciun zel.
Sambata o portie de mamaliga cu branza si smantana, apoi am comandat pizza pt cina :-)
Ieri am inceput cu fasole cu ciolan, oua umplute si cartofi frantuzesti+cascaval pane` si o supa de visine.
Urmeaza sa i fac fie`mi paste cu ton si porumb, candva zilele urmatoare.
Postat 08 ianuarie 2019 - 00:03
Fleur si celelalte Ioane ascunse : La multi ani !
Fleur, pune, please, detalii la crema ta pentru foi de napolitana. Merci.
Eu maninc salate de cruditati, fructe si iaurturi, n-am mare chef sa maninc.
Miine am sa fac empanadas cu carne de vita cu salata verde.
Postat 08 ianuarie 2019 - 14:02
Eu mi-am comandat o noua tigaie electrica, asa ca astazi ii fac safteaua, am s afac un orez cu piept d epui si multe legume.
Am s afierb si niste fasole(am mai scris ca am luat niste fasole din aia pestrita)sa fac niste fasole batuta.