Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Mamici de Septembrie 2017 (Dovlecei deSeptembrie 2017)

septembrie 2017 sarcina gravida bebe

795 raspunsuri la acest subiect

#41
AdrianaBB

AdrianaBB

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 94 mesaje

Postat 13 ianuarie 2017 - 19:10

Oti2101 ma bucur ca totul a decurs ok la ecograf. Pentru cele care au ajuns deja la doctor ce dozaj de acid folic vii s-a recomandat? Eu am inceput sa iau de 1 mg, dar farmaciasta mi-a arata si unul de 5 mg. Pana ajung la dr continui cu 1mg, dar era curioasa voi cat luati?

 

Buna!! Eu iau Femibion 1 fără iod și gluten (am și tiroida autoimună, Hashimoto, iar iodul artificial și glutenul nu sunt deloc recomandate). M-am uitat pe el și conține 800 μg Folate dintre care 400 Acid folic și 416 L-metylfolaut (știu ca 400+416 fac 816, însă așa scrie pe el :))) ). Bineînțeles, conține și alte vitamine. In timpul discuției doctorul a mai pus accentul in afara de acid folic in mod special și pe vitamina D.

 

 



#42
Sorana173

Sorana173

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 11 mesaje

Postat 13 ianuarie 2017 - 19:44

Sorana, pe noi primul copil ne-a prins intr-o garsoniera inchiriata, cu mobila gazdei - o canapea destul de incomoda, desi aratoasa. Pe noi ne-a ajutat mult sa luam un patut care putea sta in 3 laturi, si sa-l asezam lipit de canapeaua pe care dormeam noi. Am continuat asa si in urmatorul apartament (2 camere). Avantajul a fost ca in loc sa ma ridic si sa ma trezesc de-a binelea noaptea pt alaptat, ne rostogoleam unul spre altul, ne gaseam si adormeam la loc. 
Cand ne-am mutat la 3 camere, am mutat copilul direct in camera sa. A fost incantat. 
Doar o idee, desigur.

Merci de idee. o sa caut toate variantele :) oricum de cand am aflat numai de chestii legate de copil ma uit.



#43
Sorana173

Sorana173

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 11 mesaje

Postat 13 ianuarie 2017 - 19:47

Pot intreba estimativ de preturi? Eu am auzit 120 mil la RM, am zis  "ok" si mi-am vazut de drum, n-am mai insistat.
Inteleg ca din 120 s-ar deduce 30, CASMB....

 Eu nu m-am interesat de  preturi, dar din ce auzisem de la colegele de munca, preturile se invart in jur de 5000 ron la Medlife, posibil RM sa fie mai scump.



#44
AdrianaBB

AdrianaBB

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 94 mesaje

Postat 13 ianuarie 2017 - 19:48

Eu voi naște la privat, având deja asigurare privată nu voi mai plăti nimic adițional; sinceră sa fiu nu știu cât m-ar fi costat fără ea.

 

Legat de aranjari, eu una încă nu m-am gândit.. e primul copil și încercam sa luam totul încet, sa trecem cu bine de fiecare prag.. n-a venit menstruația deci s-a prins și n-am avut avort spontan..iupii!! Sa fie prins unde trebuie și sa nu fie sarcina ectopica.. iupiii, e unde trebuie!!.. sa aibă sac, sacul sa aibă embrion.. checked și astea.. pe 23 așteptam sa auzim bătăile, speram din tot sufletul sa bifam și asta.. noi o luam încet, pas cu pas..

 

Ceea ce știm deja este ca vrem sa doarmă cu noi in camera ca sa reducem riscul de moarte subita și ca sa nu ne trezim complet - și eu și bebe - pentru alăptat.

Deci chiar sper ca voi alapta (in primele zile vreau sa fie și o consultanta in alăptare ca sa fiu convinsă ca totul decurge cum trebuie - ca ia sânul corect, ca n-are fren, etc. ) și sigur vom practica co-sleeping-ul, insa nu cu noi in pat, ci intr-un patut atașat patului nostru care poate fi folosit și mai târziu sub alte forme, pătuț care nici nu este foarte scump, găsit de mine acu vreo 7 ani :))))

https://www.amazon.d...l/dp/B000OKLJNS

 

Legat de camera, încă nu vrem sa o aranjam. Cu siguranța ne vom pune altfel de întrebări când vor fi 2, dar acum e singurul/a cu camera lui.. Pentru început va avea niște jucării in camera aceea, un șifonier de hăinuțe și un balansoar pentru mine :)).. Când bebe va fi mai mare, cam după 6-8 luni as vrea sa o aranjam tip Montessori.

Cam astea sunt ideile noastre, in mare, legat de aranjat..insa vom pune totul in practica.. mai încolo :)

 

PS: dacă considerați folositor va pot trimite un Excel cu diverse informații colectate in ultimii ani de la diverse persoane care au trecut prin aceeași experiența ca noi acum :)

Excelul conține:

* Bagaj mami pt spital: acte necesar in Ro, logistica, ig pers, nastere si alaptare, alte info utile 

* Bagaj bebe pt spital: igiena nou-nascut, imbracaminte bebe, logistica
* Camera bebe: multeee lucuri pt camera/baita/hainute/etc,  cu tot cu linkuri, unele f folositoare, altele nu extraordinar de importante, dupa umila-mi parere :D
* Trusa medicala: div info pentru bebei
* Infasat: div info in caz ca se irita
* Baie: div info si pareri despre baita
* Alimentatie: div remedii pt colici & masa
* Carti si analize

 



#45
Alexina

Alexina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 244 mesaje

Postat 13 ianuarie 2017 - 19:58

Legat de fren - am aflat acu, la 5 ani jumate, ca ficioru-meu are fren.
Il verifica o pediatra noua la un control de rutina si zice ”pe tine mami sigur nu te-a alăptat”. La care eu evident mă zburlesc, hahaha ”da de ce nu?! e alăptat exclusiv până la 9 luni, înțărcat la 1 an jumate! ” 

Ea și mai uimită ”și n-ați avut pb?!” eu și mai confuză ”absolut niciuna”, ea ”păi are fren.”

 

Acu să fiu sinceră o să întreb și alt medic să se uite mai atent - copilul s-a atașat perfect încă de la naștere, n-am avut pb de niciun fel. Ce fren mai e și ăsta :))

Eu mai țin minte de la primul ce și cum, doar că am dat / donat absolut tot, că îmi luasem deja gândul. Am păstrat în schimb prima hăinuță a celui mare, și sunt foarte încântată. Îl voi îmbrăca și pe cel mic la naștere cu ea.



#46
Alexina

Alexina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 244 mesaje

Postat 13 ianuarie 2017 - 20:08

Noi am fost destul de minimalisti la primul copil, si vom continua pe acelasi trend, sa zic asa, si cu al doilea. Speram sa fie totul bine. 
Cu vitaminele - eu iau Elevit si niste acid folic. Am vrut sa caut alte vitamine, dar nu eram multumita de cantitatea de acid folic, calciu si fier. Dacă știți voi altele, recomandați. Eu sunt ca babele alea, Elevit era pe vremea mea, Elevit am cerut și-acum.

La prima sarcina am fost mai cuvioasa ca un mormon. Pic de alcool, strop de cafea, ceai, cola n-am pus in gura. Mi-a fost teribil de greu sa ma las de fumat dar pana la urma am reusit.

Acu....la a doua...de fumat nu m-as mai apuca, clar, dar asa, simt ca alunec nitel pe panta indulgentei de sine. Mi-am baut linistita cafeaua in dimineata asta, si doua ceaiuri negre. 
Cu alimentatia, ca si in sarcina trecuta, am sa ma concentrez pe pește, avocado, carne vita, brânzeturi, salate verzi. Nu pot spune că și știu de ce. E una din toanele semi intuitive în care asta îmi vine mie să mănânc (fără să îmi fie neapărat poftă, asta îmi face cu ochiul să zic așa). 



#47
AdrianaBB

AdrianaBB

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 94 mesaje

Postat 13 ianuarie 2017 - 20:19

Legat de fren - am aflat acu, la 5 ani jumate, ca ficioru-meu are fren. Il verifica o pediatra noua la un control de rutina si zice ”pe tine mami sigur nu te-a alăptat”. La care eu evident mă zburlesc, hahaha ”da de ce nu?! e alăptat exclusiv până la 9 luni, înțărcat la 1 an jumate! ” Ea și mai uimită ”și n-ați avut pb?!” eu și mai confuză ”absolut niciuna”, ea ”păi are fren.” Acu să fiu sinceră o să întreb și alt medic să se uite mai atent - copilul s-a atașat perfect încă de la naștere, n-am avut pb de niciun fel. Ce fren mai e și ăsta :)) Eu mai țin minte de la primul ce și cum, doar că am dat / donat absolut tot, că îmi luasem deja gândul. Am păstrat în schimb prima hăinuță a celui mare, și sunt foarte încântată. Îl voi îmbrăca și pe cel mic la naștere cu ea.

 

 

Ma bucur tareeee ca ai reușit sa-l alăptezi pe primul fără probleme :) chiar sunt curioasa dacă are sau nu, sa ma anunți și pe mine te rog după ce ai a doua confirmare.. sau infirmare :)

 

Super ideea cu prima hăinuță! O voi aplica și eu. A fost prima hăinuță cumpărată de voi sau prima cu care l-ați îmbrăcată pe bebe, sau prima primită, sau..? :)



#48
AdrianaBB

AdrianaBB

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 94 mesaje

Postat 13 ianuarie 2017 - 20:24

Noi am fost destul de minimalisti la primul copil, si vom continua pe acelasi trend, sa zic asa, si cu al doilea. Speram sa fie totul bine. Cu vitaminele - eu iau Elevit si niste acid folic. Am vrut sa caut alte vitamine, dar nu eram multumita de cantitatea de acid folic, calciu si fier. Dacă știți voi altele, recomandați. Eu sunt ca babele alea, Elevit era pe vremea mea, Elevit am cerut și-acum. La prima sarcina am fost mai cuvioasa ca un mormon. Pic de alcool, strop de cafea, ceai, cola n-am pus in gura. Mi-a fost teribil de greu sa ma las de fumat dar pana la urma am reusit. Acu....la a doua...de fumat nu m-as mai apuca, clar, dar asa, simt ca alunec nitel pe panta indulgentei de sine. Mi-am baut linistita cafeaua in dimineata asta, si doua ceaiuri negre. Cu alimentatia, ca si in sarcina trecuta, am sa ma concentrez pe pește, avocado, carne vita, brânzeturi, salate verzi. Nu pot spune că și știu de ce. E una din toanele semi intuitive în care asta îmi vine mie să mănânc (fără să îmi fie neapărat poftă, asta îmi face cu ochiul să zic așa).

 

Eu iau Feminion 1.. nu pentru ca sunt mai bune sau pt ca am alt motiv ci pur și simplu pentru ca acestea mi-au fost recomandate de Dr. Nu știu exact din ce motiv le-a recomandat, in afara ca știu ca are varianta cu iod și var fără care îmi trebuie mie.. iar aici nu știu dacă se găsește Elevit sau nu. Dacă vrei sa iei Femibion 1 și nu le găsești ti le pot cumpara și trimite.

Chiar al meu a luat 1 cutie de Femibion 1 in plus la început și ti-o pot da gratis, ca nu știam ca din Trim 2 e recomandat Femibion 2.. :))



#49
AdrianaBB

AdrianaBB

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 94 mesaje

Postat 13 ianuarie 2017 - 20:24

Vouă v-a recomandat Dr sa faceți/ nu faceți ceva in mod special?..

Al meu mi-a zis decât ca sa fiu atenta cu produsele de origine animală sa fie gătite bine și in caz ca e necesar sa fiu atenta ce pastile iau sa fie compatibile. In rest mi-a recomandat o viața total normala..

Clar depinde de la caz la caz, dar eu de exemplu ma așteptam sa îmi spună sa am grija sa nu ridic greutăți prea mari :)))


Editat de AdrianaBB, 13 ianuarie 2017 - 20:29 .


#50
Alexina

Alexina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 244 mesaje

Postat 13 ianuarie 2017 - 20:32

ă, nimic deocamdată. 





Etichetat si cu septembrie 2017, sarcina, gravida, bebe

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -