Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Alt medic roman sub acuzatie - Gheorghe Burnei

chirurg ortoped pediatru

299 raspunsuri la acest subiect

#271
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 23 decembrie 2016 - 01:22

Si aici in Scotia tot asa este protocolul. De fiecare data cand am tradus pentru pacienti la chirugie, inainte de operatie cei care veneau erau anestezistul care urma sa se ocupe de pacient si chirurgul care urma sa opereze, si ei erau cei care discutau cu pacientul. Nu un alt chirurg, sau alt anestezist.



#272
antmil

antmil

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.491 mesaje

Postat 23 decembrie 2016 - 01:24

Really? Tu consideri lipsa de respect daca anestezistul care e in ziua respectiva la consult nu e acelasi care face anestezia in sala de operatie?!?!?!?!??!?!??!?!?? Lipsa de respect?!?!?!?!?

 

Vorbim împreuna si ne înțelegem separat. 

 

Eu spun ca protocolul la spitalele de aici este ca cel care intra cu tine in operație este cel care vorbește si iti explica ce se întîmpla cu tine.

 

Nu exista operație programată fără ca cel care te are in miinile lui sa nu ti se adreseze direct inainte de operație cind te pregătește. 

 

Amesteci doua idei separate din mesajul meu. Ma adresam la lipsa de respect in contextul empatiei. Pasiunea te împiedica foarte tare sa aprofundezi anumite idei...este ca o pojghița de teflon pe tine...totul aluneca, nu se prinde nimic in afara ideilor tale.



#273
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 23 decembrie 2016 - 01:29


 

Anul acesta soțul meu a fost supus la 4 intervenții chirurgicale cu același chirug. De fiecare data chirurgul ne-a explicat in detaliu exact ceea ce se va întîmpla chit ca fusesem acolo cu 6 săptămîni in urma pentru aceeași intervenție doar la ca mina opusa. Anestezistul la fel...si nu e anestezistul din hol sau din spitalul vecin ci fix cel care intra in operație cu tine. Este un respect fata de pacient pe care nu il regăsim in mesajele lui XIO...pasiune pentru profesie poate, dedicație, da...insa respect pentru pacient este un categoric NU. Sa va spun ca asistenta de tura ne-a trimis personal scrisoare acasa sa ne mulțumească ca am fost pacienți acolo?

 

 

Inseamna ca am inteles eu gresit din acest pasaj subliniat.

:)

 

Despre ce e subliniat cu rosu cred ca nu are rost sa discutam decat daca mi-ai fost pacienta sau ne-am intalnit in spital si m-ai vazut la lucru, ai discutat cu pacienti de-ai mei samd.



#274
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 23 decembrie 2016 - 01:41

Si aici in Scotia tot asa este protocolul. De fiecare data cand am tradus pentru pacienti la chirugie, inainte de operatie cei care veneau erau anestezistul care urma sa se ocupe de pacient si chirurgul care urma sa opereze, si ei erau cei care discutau cu pacientul. Nu un alt chirurg, sau alt anestezist.

 

 

E obligatoriu, au spus ca ei vor opera\da anestezia?

 

La noi stiu ca e obligatoriu ca cel care face consent-ul cu pacientul sa fi participat la o astfel de operatie.

Eu nu pot sa ii explic unui pacient ce se intampla si cum se opereaza o tumora pulmonara daca nu am fost intr-o astfel de operatie.

E motiv de dat in judecata in caz ca se intampla ceva.

 

Dar dat fiind faptul ca se fac operatii programate, nu stii cine va fi in ziua aceea in sala de operatie si cine nu, deci nu e obligatoriu ca cel care iti explica de ce, cum si ce se poate intampla, sa nu fie acelasi care te si opereaza.

Decat, repet, daca te duci la clinica privata, daca te duci la cabinetul cuiva care te opereaza la spital, daca esti pacient privat si vrei sa te opereze seful de sectie.


Editat de XIO, 23 decembrie 2016 - 01:45 .


#275
antmil

antmil

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.491 mesaje

Postat 23 decembrie 2016 - 01:47

E obligatoriu, au spus ca ei vor opera\da anestezia? La noi stiu ca e obligatoriu ca cel care face consent-ul cu pacientul sa fi participat la o astfel de operatie. Eu nu pot sa ii explic unui pacient ce se intampla si cum se opereaza o tumora pulmonara daca nu am fost intr-o astfel de operatie. E motiv de dat in judecata in caz ca se intampla ceva.

 

Da, XIO...este obligatoriu ca cel care iti face operatia/anestezia sa fie cel care te informează personal si vorbește cu tine inainte. Excepție făcând urgentele. 

Nu a existat data in care sa nu fac cunoștința cu cei care intra cu mine in operație...inclusiv asistenta. 

 

Inteleg ca nu e norma in Germania...insa asa e in alte părți. 

 

Referitor la respect, mi-e greu sa concep ca debordeazi de empatie cind la nivel de ipoteza nu poți împărtășii sentimentul intr-o discuție oarecare. Ai exprimat chiar ideea ca cei foarte duri si detașați (vecini cu psihopatii) ajung oameni puternici si sus in cariera. 



#276
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 23 decembrie 2016 - 03:21

Mie chiar mi se pare o unusual sa se "conecteze" cu tine ca bolnav, o persoana care de fapt nu iti face nimic, doar iti povesteste din exeprienta unor operatii anterioare, ce o sa-ti faca alt chirurg.

 

Exista vreun interval de timp in experienta vorbitorului ? Sau poate sa fi facut genul ala de operatie acum 15 ani ? Intuiesc "hahaielile" lui XIO cand o sa-mi spuna ca o operatie odata facuta, o poti explica si in somn, la pensie. ..ma gandesc totuși ca in timp se mai schimba procedurile, protocoalele, metodele de operare si ar fi de dorit ca macar "povestitorul" sa fie cu experienta cat mai curentă.

 

La noi si in urgență a venit chirurgul ...cred ca numai daca trebuie sa te opereze pe loc si nu mai au timp de discutii, nu o fac.



#277
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 23 decembrie 2016 - 03:24

Si daca e sa dai in judecata pentru malpractice  un chirurg german, cum il dai, pe ce baze ?

 

Pana la urma, unul vorbeste si altul executa ? Daca iese prost, daca vorbele spuse de unul nu corespund cu actiunile celuilalt ? Cine e de vina si pe acuzi ? Pe amandoi ?



#278
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 23 decembrie 2016 - 03:26

Empatic adica atent la suferinta pacientului, preocupat de binele pacientului, dedicat pacientului, dedicat meseriei si sa spui intotdeuna adevarul.

 

Aici a explicat Letitia ce numim noi bolnavii empatie.



#279
Lea_des_bois

Lea_des_bois

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 730 mesaje

Postat 23 decembrie 2016 - 08:36

si la noi iti vorbeste/explica inainte medicul, anestezistul si intotdeauna cel care te trateaza/ opereaza. cum sa nu se stie cine va fi in blocul operator cand vorbim de o interventie PROGRAMATA??? (sigur ca exista probabilitatea ca medicul sau anestezistul sa-si rupa mana in ziua aia, insa cu siguranta nu va fi la ski sau la vreo conferinta; si-atunci te informeaza un altul)

 

anul trecut cumnata mea a facut o criza biliara pe cand era insarcinata in 6luni. medicii au incercat sa o trateze fara sa se ajunga la operatie dar pana la urma n-au avut de ales si au decis sa o opereze, sa-i scoata fierea, desi sarcina era avansata. chirurgul nu a mangaiat-o pe cap si nici pe spate pe cumnata'mea, in schimb a vorbit mult cu ea, i-a raspuns la toate intrebarile, a incurajat-o (fara sa-i ascunda insa ca exista riscul sa nasca prematur). si i-a si cerut sa-l tina la curent cand va naste, ca vrea sa-i vada baiatul. si s-a tinut de cuvant, cand a nascut, chirurgul a venit in salon sa ii vada pe amandoi

 

as vrea sa cred ca povestea cu mostrul Burnei e o exagerare; dar din pacate.... NU E. si astfel de "genii bolnave" n-au nici o scuza, pt ca sunt convinsa ca nu e singurul "profesor" de acest stil. dar sunt in continuare la locurile lor pt ca oameni ca XIO - care se cred profesionisti si dedicati - inchid ochii "si ce daca moare unul din neglijenta si experiment ratat cand 4 au fost salvati?; si nu mai bine tin eu de scaunul meu ca poate intr-o zi voi deveni un geniu ca el?..."

e normal sa-ti bati joc de oameni simpli, din patura sociala de mijloc sau mai jos, ca doar nu-s scoliti si n-au nici bani ca inaltimea ta geniul??? oricum fac alti copii sau poate urmau sa devina niste ratati

cei din echipa lui si din spital sunt la fel de vinovati ca el, n-au nici o scuza. iar de presa din Rom si de raspandacii geniului ce sa mai vorbim... atata timp cat nu mi se intampla noua... duca-se aia fara noroc "caz tipic de ghinion"


Editat de Lea_des_bois, 23 decembrie 2016 - 08:49 .


#280
Lea_des_bois

Lea_des_bois

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 730 mesaje

Postat 23 decembrie 2016 - 09:43

si pt cei pasionati de oase si dedicati studiului: vedeti ca la cimitirul central din Piatra Neamt exista o "gropa comuna", unde sunt depozitate oaselor celor dezgropati dupa terminarea bail-ului mormantului si care probabil n-au mai avut familie sa-i aranjeze in alta parte, sau au fost uitati. puteti alege ce vreti.  [B)]

pe vremea copilariei mele intram cu bunica-mea sa aprindem lumanari si pt sufletul lor si niciodata nu ne-a cautat careva in traista la iesire.





Etichetat si cu chirurg, ortoped, pediatru

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -