La temperaturi de peste 40 grade, mierea începe să își piardă calitățile. De aceea nu se recomandă nici la gătit.
La bain-marie nu cred ca ajunge inauntru la 40 de grade.
Postat 26 februarie 2016 - 09:39
La temperaturi de peste 40 grade, mierea începe să își piardă calitățile. De aceea nu se recomandă nici la gătit.
La bain-marie nu cred ca ajunge inauntru la 40 de grade.
Postat 26 februarie 2016 - 09:51
La bain-marie nu cred ca ajunge inauntru la 40 de grade.
Când ai zis apă fiartă, m-am gândit la apă la temperatura de fierbere, dea aceea am făcut remarca. Apa ar trebui să aibă cam 60 de grade, ca să nu ajungă în interiorul borcanului la mai mult de 40.
Postat 26 februarie 2016 - 09:52
La bain-marie nu cred ca ajunge inauntru la 40 de grade.
Nici eu nu cred ca ajunge,metoda e clasica sa spun asa.
(mie imi place si zaharita mierea ,desi nu sunt un consumator foarte mare,insa daca am chef de-o lingurita d emiere,nu ma impiedic de faptul ca e zaharisita )
Postat 26 februarie 2016 - 09:52
Din câte am citit eu, mierea care cristalizează greu nu este „crudă”.
Postat 26 februarie 2016 - 09:56
La bain-marie nu cred ca ajunge inauntru la 40 de grade.
in mijlocul borcanului, probabil ca nu. dar pe margine, la zona de contact sticla-apa clocotita, cu siguranta ca se depasesc cele 40 gr celsius. ai putea verifica cu un termometru din acela special, pentru bucatarie, dar nu stiu daca merita sau esti dispusa sa investesti doar pentru a verifica temperatura mierii.
depinde acum si daca folosesti mierea, zi de zi, in scop terapeutic, doar pentru proprietatile ei benefice, sau consumi ocazional.
Postat 26 februarie 2016 - 10:04
Ca să despicăm firul în patru și să nu fie nevoie de termometru, ori o pui în apă clocotită dar amesteci permanent, ori o pui în apă mai rece. Mierea nu trebuie să se simtă „călduță” la mână. Dar astea sunt amănunte, depinde fiecare din ce motiv o consumă.
Editat de brilla, 26 februarie 2016 - 10:05 .
Postat 26 februarie 2016 - 10:06
Nici eu nu cred ca ajunge,metoda e clasica sa spun asa.
Dacă este „clasică”, nu înseamnă că e cu totul corectă. Dacă ținem cont de toate amănuntele, mierea nu ar trebui încălzită mai sus de temperatura la care stă în stup.
Postat 26 februarie 2016 - 10:11
Se pune borcanul in apa rece si se tine la foc foarte mic.
Noi nu mancam miere.
Am un borcan din care iau o lingurita o data pe an daca tusesc, ca emolient.
Fii-mea nu suporta gustul.
Postat 26 februarie 2016 - 10:16
La tuse avea efect la fiică-mea, îi făceam un fel de „bomboane” din miere cristalizată cu ulei de pin și aveau efect.
Postat 26 februarie 2016 - 10:24
Eu nu am reusit niciodata sa o fac pe fii-mea sa manance miere.
I se pare cel mai scarbos gust din lume.
La biscuitii aia cu miere (care cred ca au 0,0001% miere) sau la cereale cu miere simte imediat gustul si scuipa.
Si mierea are atatea calitati!