La fel ca branza facuta din orice altceva mai putin din lapte. Uite vezi? Daca as fi la putere aceste actuni (productie) le-as cuprinde in codul penal cu pedepse mari fara drept de eliberare conditionata.
Va place mierea de salcam?
#11
Postat 25 februarie 2016 - 15:12
#12
Postat 25 februarie 2016 - 15:13
eu cred ca si zonele in care cresc salcamii s-au imputinat de la an la an...
rapita, in schimb, castiga teren din ce in ce mai mult, din ce am observat eu in vecinatatea ploiestului, de la an la an zonele de galben se extind, probabil e banoasa aceasta cultura...
Da pentru ulei si biocombustbil.
#13
Postat 25 februarie 2016 - 15:59
Ca la majoritatea produselor ingredientele nu mai sunt respectate, se folosesc tot mai multi substitutori de gust, miros, aspect. Important pt. firmele producatoare este profitul.
Si mierea din piete este '' imbunatatita'' de majoritatea apicultorilor cu glucoza sau cu ''numai ei stiu'' pt. a nu se zaharisi - cand intorci borcanul se formeaza o bula de aer rotunda, cam ca forma de mar.
Cand cumperi din surse sigure, mierea este mai groasa si are un gust ''mai bogat'' de fagure- iar cand intorci borcanul se formeaza o bula de aer cam ca o forma de para.
#14
Postat 25 februarie 2016 - 19:53
#15
Postat 25 februarie 2016 - 20:23
Si mierea din piete este '' imbunatatita'' de majoritatea apicultorilor cu glucoza sau cu ''numai ei stiu'' pt. a nu se zaharisi - cand intorci borcanul se formeaza o bula de aer rotunda, cam ca forma de mar.
Pai nu stiu unde citisem eu ca de fapt mierea naturala...se zahariseste,asta e semnul ca e naturala!!!
Deci cum e pina la urma?
Editat de andacos, 25 februarie 2016 - 20:24 .
#16
Postat 25 februarie 2016 - 21:01
Andacos, mierea naturală cristalizează, dar puțini cumpără miere cristalizată, așa că în piețe (și nu numai) se pun tot felul de adaosuri ca să nu cristalizeze.
Editat de danielag, 25 februarie 2016 - 21:01 .
#17
Postat 25 februarie 2016 - 21:05
Andacos, mierea naturală cristalizează, dar puțini cumpără miere cristalizată, așa că în piețe (și nu numai) se pun tot felul de adaosuri ca să nu cristalizeze.
Eu am cumparat miere ce s-a zaharisit mult mai tirziu si m-am gindit ca nu e naturala.
Atunci am cercetat si chiar si aici pe forum a mai fost un subiect si o doamna apicultoare,la fel a spus...daca s-a zaharisit,era naturala.
#18
Postat 25 februarie 2016 - 21:25
Chestia cu zaharisirea o face si mierea mai putin naturala.Am o cunostiinta care nu duce stupii in zone inflorite si hraneste albinele des cu sirop sau melasa(nu numai in sezonul rece).Si mierea lui se zahariseste...dar dupa parerea mea aia nu e naturala.
#19
Postat 26 februarie 2016 - 09:06
Pai nu stiu unde citisem eu ca de fapt mierea naturala...se zahariseste,asta e semnul ca e naturala!!!
Deci cum e pina la urma?
Asa este mierea naturala se zahariseste.
Pentru mine nu-i o problema o desfac in apa fiarta (la bain-marie)
#20
Postat 26 februarie 2016 - 09:10
Asa este mierea naturala se zahariseste.
Pentru mine nu-i o problema o desfac in apa fiarta (la bain-marie)
La temperaturi de peste 40 grade, mierea începe să își piardă calitățile. De aceea nu se recomandă nici la gătit.