Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Va place mierea de salcam?


37 raspunsuri la acest subiect

#11
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 25 februarie 2016 - 15:12

La fel ca branza facuta din orice altceva mai putin din lapte. Uite vezi? Daca as fi la putere aceste actuni (productie) le-as cuprinde in codul penal cu pedepse mari fara drept de eliberare conditionata.



#12
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 25 februarie 2016 - 15:13

eu cred ca si zonele in care cresc salcamii s-au imputinat de la an la an...

rapita, in schimb, castiga teren din ce in ce mai mult, din ce am observat eu in vecinatatea ploiestului, de la an la an zonele de galben se extind, probabil e banoasa aceasta cultura...

Da pentru ulei si biocombustbil.



#13
mamaruta04

mamaruta04

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 35 mesaje

Postat 25 februarie 2016 - 15:59

Ca la majoritatea produselor ingredientele nu mai sunt respectate, se folosesc tot mai multi substitutori de gust, miros, aspect. Important pt. firmele producatoare este profitul.

Si mierea din piete este '' imbunatatita'' de majoritatea apicultorilor cu glucoza sau cu ''numai ei stiu'' pt. a nu se zaharisi - cand intorci borcanul se formeaza o bula de aer rotunda, cam ca forma de mar.

 

Cand cumperi din surse sigure, mierea este mai groasa si are un gust ''mai bogat'' de fagure- iar cand intorci borcanul se formeaza o bula de aer cam ca o forma de para.   [biz]



#14
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 25 februarie 2016 - 19:53

Da, imi car din Romania miere, intr-o luna cred ca am mancat un kg. Mananc zilnic cel putin 2 lingurite pline ochi. Dar o cumpar doar de la apicultori, avem un vecin Care odata cu casa de la tara a mostenit si stupi. Mierea e delicioasa.

#15
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 25 februarie 2016 - 20:23

 

Si mierea din piete este '' imbunatatita'' de majoritatea apicultorilor cu glucoza sau cu ''numai ei stiu'' pt. a nu se zaharisi - cand intorci borcanul se formeaza o bula de aer rotunda, cam ca forma de mar.

 

 

Pai nu stiu unde citisem eu ca de fapt mierea naturala...se zahariseste,asta e semnul ca e naturala!!!

 

Deci cum e pina la urma?


Editat de andacos, 25 februarie 2016 - 20:24 .


#16
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 25 februarie 2016 - 21:01

Andacos, mierea naturală cristalizează, dar puțini cumpără miere cristalizată, așa că în piețe (și nu numai) se pun tot felul de adaosuri ca să nu cristalizeze.


Editat de danielag, 25 februarie 2016 - 21:01 .


#17
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 25 februarie 2016 - 21:05

Andacos, mierea naturală cristalizează, dar puțini cumpără miere cristalizată, așa că în piețe (și nu numai) se pun tot felul de adaosuri ca să nu cristalizeze.

Eu am cumparat miere ce s-a zaharisit mult mai tirziu si m-am gindit ca nu e naturala.

Atunci am cercetat si chiar si aici pe forum a mai fost un subiect si o doamna apicultoare,la fel a spus...daca s-a zaharisit,era naturala.



#18
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 25 februarie 2016 - 21:25

   Chestia cu zaharisirea o face si mierea mai putin naturala.Am o cunostiinta care nu duce stupii in zone inflorite si hraneste albinele des cu sirop sau melasa(nu numai in sezonul rece).Si mierea lui se zahariseste...dar dupa parerea mea aia nu e naturala.



#19
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 26 februarie 2016 - 09:06

Pai nu stiu unde citisem eu ca de fapt mierea naturala...se zahariseste,asta e semnul ca e naturala!!!

 

Deci cum e pina la urma?

Asa este mierea naturala se zahariseste.

Pentru mine nu-i o problema o desfac in apa fiarta (la bain-marie)



#20
brilla

brilla

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.053 mesaje

Postat 26 februarie 2016 - 09:10

Asa este mierea naturala se zahariseste.

Pentru mine nu-i o problema o desfac in apa fiarta (la bain-marie)

La temperaturi de peste 40 grade, mierea începe să își piardă calitățile. De aceea nu se recomandă nici la gătit.




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Astăzi, 10:22

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -