Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Mamici de iunie 2015(Capsunele de iunie 2015)-CAP.6

capsunele iunie 2015 sarcina burtici

479 raspunsuri la acest subiect

#461
Cata04

Cata04

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 127 mesaje

Postat 01 aprilie 2015 - 18:17

Ma scuzati pentru postarile multiple. Scriu de pe telefon si mi s-a blocat. Nici nu mi-am dat seama de ce s-a intamplat. Acum am vazut. Scuze inca o data!

#462
Cata04

Cata04

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 127 mesaje

Postat 01 aprilie 2015 - 18:25

Cata, sunt aproximativ in aceeasi situatie ca tine :(. Am luat pana acum 15 kg si dr a spus ca e cam multicel, desi pana acum nu a fost interesat de aspectul asta. Oricum, indiferent cum te-a facut sa te simti discutia, sa stii ca are dreptate medicul. Dc sunt prea multe kg acumulate e mai greu si in timpul nasterii si perioada de recuperare de dupa. In plus, va fi mai greu sa ajngi la greutatea de dinainte de sarcina. Eu in ultimele 10 zile am stagnat.am incercat sa imi controlez poftele si am facut ceva mai multa miscare, profitand si de zilele mai calduroase. In timpul iernii am fost mai mult decat sedentar, insa acum profit de orice drum pe jos pe care il pot face. Cu siguranta ajuta.

Capul sus! Nu e un capat de drum, ci doar trebuie sa fim putin mai atente ce mancam si cum dozam eforturile dupa ca sa compensam cumva :).


Tocamai de asta imi e frica. Sa nu am probleme cu greutatea, dupa. Eu miscare fac zilnic, rar se intampla sa am o zi in care stau in pat. Merg pe jos, fac curat, nu imi place sa stau. E vina dulciurilor cred. Si totusi am glicemia sub limita minima normala. Nu mai inteleg nimic.
In orice caz, o sa imi dau tot intereseul sa nu ma mai ingras.
O seara buna mamici!

#463
Cata04

Cata04

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 127 mesaje

Postat 01 aprilie 2015 - 18:34

Carla_cluj si eu sper sa se intoarca bebelusul in pozitia care trebuie. Acum ma si deranjeaza foarte tare pozitia lui pt ca la orice miscare pe care o fac ma impinge cu capusorul in coasta (mai exact in fibrom) si ma doare. Nu e placut deloc sa ai o durere constanta, iar cateodata ma impinge de imi taie respiratia.
Dar eu stiu ca bebelusul meu e un copil bun si o sa se intoarca cum trebuie.

#464
Swanheart

Swanheart

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 374 mesaje

Postat 01 aprilie 2015 - 18:37

Bitza, e culmea doctorita ta. E chestie matematica, cum sa fie ilegal? Sa socoteasca 80 de zile inainte de presupusa nastere... Eu am fost azi la MF, si e ok sa intru in prenatal, si am abia 28 saptamani maine... 

 

Cu scutecele textile nu stiu inca exact care e treaba, am tot citit pareri, toate mamicile care scutecesc sunt ff multumite, cica au devenit dependente de scutecit si e o placere, bebeii sunt ff fericiti. Ele nu s-ar mai intoarce la scutece de unica folosinta. O sa incerc si eu, imi vom comanda cateva bucati de calitate, si daca nu ne plac, nu e capat de tara... 

Pt kk exista ceva linere din hartie de orez sau alte chestii naturale, care se pun peste partea textila si apoi se arunca in wc. 

 

O parere asa, in mare, am citit aici, dar si pe forumuri si pe grupul Clubul Scutecelor Textile de pe FB, unde sunt mamicile care folosesc si au experienta: http://ligiapop.com/...e-refolosibile/



#465
Octavia37

Octavia37

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 48 mesaje

Postat 01 aprilie 2015 - 20:59

Salutare fetelor!

Am revenit !

Eu sunt in concediu de risc maternal de o luna.

Cum va simtiti acasa. Mie mi-a fost destul de greu sa ma acomodez.

Vad ca ati discuta despre somn. Eu nu mai dorm bine de vreo doua saptamani. M-am mutat intr-o alta camera si dorm separat de sot, pentru ca ma trezesc frecvent noaptea si urasc sa il deranjez.

De o luna nu am mai luat in greutate. Nu cred ca este mancarea de vina ci faptul ca probabil bebe foloseste toate resursele disponibile.

Pupici [:)]



#466
carla_cluj

carla_cluj

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.148 mesaje

Postat 02 aprilie 2015 - 07:02

Cata sa stii ca pentru pozitionarea corecta a bebelusului sunt indicate plimbari cat mai lungi, incearca si tu, poate te ajuta.

 

L4baby o sa incerc sa scriu mai pe larg despre opinia medicilor mei si a mea personala legata de nastere vaginala/cezariana la pacientele cu trombofilie.

 

Primul intrebat a fost ginecologul si el a zis asa: accidentele trombotice sunt mai probabil sa apara dupa o interventie chirurgicala destul de mare cum e cezariana. Din punct de vedere medical/chirurgical cezariana prezinta un risc mult mai mare pentru mama la pacientele cu trombofilie. (si asta daca s-a oprit clexane cu 24/48 ore inainte).  A mai spus ca in cel mai rau caz anestezistul nu o sa vrea sa-mi administreze anesteszic daca a trecut prea putin de la injectie (si anestezicul favorizeaza aparitia de trombi).

Eu stiu o mamica care a murit dupa cezariana din cauza unui tromb in plamani (era sub tratament cu clexane, dar ea saraca avea si cancer, probabil a fost si asta un factor suplimentar). Dar oricum, mi-e clar ca e mai riscant.

L-am intrebat totusi pe ginecolog ce se intampla daca se declanseaza travaliul dupa administrarea injectiei. El a zis ca e putin probabil si oricum la prima nastere mai ales dureaza destul de mult travaliul, sigur intru in acel interval de siguranta, de 12 ore de la administrarea injectiei.

Apoi m-am gandit eu: daca am cezariana programata in 20 iunie si se declanseaza travaliul in 17...e mult mai nasol sa faci cezariana fara oprire de clexane decat nastere normala din cauza pericolului de hemoragie.

 

Am intrebat-o apoi pe hematoloaga, ea mi-a spus acelasi lucru cu ginecologul: ca recomanda nastere naturala din cauza pericolului mai scazut de embolii.

 

Pe langa recomandarile care tin de sanatatea mea, eu m-am gandit la bebe. Poate nu am dreptate, dar m-am luat dupa ce am citit si am vazut in jurul meu si am tras concluzia ca copiii sunt mult mai bolnaviciosi de cativa ani. Astm frecvent, alergii, pana si racelile sunt foarte foarte urate, pneumonii frecvente, etc. Am citit ca in timpul nasterii vaginale bebe trece prin perineu de unde ia microbi din flora mamei, fapt care-i dezvolta sistemul imunitar. In plus efortul pe care il depune si el la nastere il ajuta la dezvoltarea buna a plamanilor.

 

Poate nici nu o sa pot naste natural din mai multi factori care nu depind de mine si o sa ajung la cezariana. Asta e, nu sunt genul fixat pe nastere naturala. Doar am pus aici niste argumente care pe mine m-au ajutat sa ma gandesc ca asa ar fi mai bine.


Editat de carla_cluj, 02 aprilie 2015 - 07:04 .


#467
L4baby

L4baby

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 115 mesaje

Postat 02 aprilie 2015 - 07:17

Carla, buna dimineata! Iti multumesc pentru raspuns. Sunt de acord cu tot ce ai scris si e bun de ghid orientativ si pentru mine. Voi alege la fata locului acea varianta care e cea mai potrivita momentului respectiv, dar din start pornesc de la cezariana la rece cum am stabilit cu ginecologul. Orice apare intre timp, adaptam :)

Hai ca poate avem si putin noroc si totul o sa mearga fara evenimente si conform planurilor noastre.

O zi minunata sa aveti toate.


Editat de L4baby, 02 aprilie 2015 - 07:17 .


#468
Taspic

Taspic

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 252 mesaje

Postat 02 aprilie 2015 - 07:47

Carla si eu sunt pro nastere naturala acolo unde se poate si nu pune in pericol copulil sau mama, evident. Sunt o multime de factori care vor influenta pana la urma felul in care nastem, dar am citit si eu o sumedenie de articole si pareri pe aceasta tema si se pare ca doar la noi a devenit oarecum o obisnuita/comoditate cezariana. Am 3 nepotii dintre care 2 s-au nascut prin cezariana (cei din partea fratelui meu) si intr-adevar amandoi au avut probleme respiratorii cu raceli urate care nu treceau decat cu antibiotic. Acum au inceput sa se mai imunizeze dar sunt deja marisori (9 ani, respectiv 6). Mentionez ca am bele cezariene a fost facute la rece parca prin saptamana 38 daca nu ma insel. Poate ar fi fost mai bine macar daca erau cald ca sa fie copilasii pregatiti. Celalalt nepotel (din partea fratelui sotului) e inca prea mic ca sa ma pronunt (3 luni) dar s-a nascut natural, in Belgia, unde nu se recurge la cezariana decat in situatii de urgenta. Imi spunea cumnata mea ca acolo mamele si copilasi nascuti prin cezariana sunt intr-adevar tratati ca persoane cu nevoi speciale, tocmai pentru ca nu este o practica si inseamna ca a aparut o problema in timpul sarcinii sau al travaliului.

 

Pfuuu...iar am scris o gramada...scuze, fetelor, daca v-am zapacit, dar in concluzie optiunea mea este nastere naturala si sper sa nu apara nici o complicatie sau situatie deosebita care sa impuna cezariana.



#469
Mmm_Berry

Mmm_Berry

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 94 mesaje

Postat 02 aprilie 2015 - 09:52

Buna dimineata, capsunici!

 

Eu am facut o noapte alba... Nu am putut adormi pana la ora 5:00 am :(. Nu stiu cum sa explic: imi era somn, fizic eram franta, dar creierul meu era mai activ ca niciodata. Toate gandurile pamantului se adunasera in el. Stiu ca zilele trecute va plangeati si voi de insomnii... Aceleasi senzatii le traiti?

 

Cat despre nastere, eu am optat pentru nastere naturala, in situatia in care nu apare nicio problema care sa ne puna in pericol pe mine si pe bebe. Nu sunt habotnica, nu condamn ceariana, insa mi se pare ca se face abuz de ea din comoditate, atat a medicilor cat si a mamicilor. Ar trebui sa se tin cont ca a aparut ca o solutie pentru cazuri complicate si nu ca o optiune la nastere naturala. Cum a dat si Taspic exemplu din Belgia, va pot spune ca la fel este situatia si in Germania: bebe de peste 4 kg nascut natural, chiar dc avea ceva probleme de sanatate, cunoscute din perioada sarcinii. Acum, consider ca este optiunea fiecareia din noi, dar din ce am inteles este mai bine ca cezariana sa fie programata cat mai aproape de termen, daca nu chiar sa fie realizata dupa ce se declanseaza travaliul.

 

In alta ordine de idei, de azi incepe Baby Boom la Romexpo. Eu vreau sa ajung pe acolo maine sa comandam caruciorul s sa facem contractul pt celule stem. Daca se duce cineva azi si observa vreo promotie buna la articole must have de bebe, va rog dati de stire :)

 

Va pup si va imbratisez :). O zi minunata sa aveti!



#470
bb_anca

bb_anca

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 713 mesaje

Postat 02 aprilie 2015 - 10:01

Buna dimineata va zic si eu [|)] ...

 

Desi am adormit foarte tarziu undeva in jurul orei 1...m-am foit toata noaptea, cand pe o parte , cand pe cealalata ....era ora 5 dimineata si eu .

ma rugam sa se faca mai repede lumina afara...

 

.Bebe a fost foarte activ ...

Sper sa nu devina un obicei pentru ca a doua zi nu mai sunt buna de nimic..

 

.Sau de fapt daca stau bine si ma gandesc o fi asta "preludiu" de dinaintea sosirii lui bebe...





Etichetat si cu capsunele, iunie 2015, sarcina, burtici

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Cu bebe in burtica la Zoo

    Pau26
    - Astăzi, 13:17

  • Saptamana 19

    ZDenisa
    - Astăzi, 00:33

  • Patutul bebelinei

    Roxana3001
    - Ieri, 21:56

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Ieri, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:35

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -