Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 3 voturi

sotie..sau menajera?


195 raspunsuri la acest subiect

#171
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 03 martie 2015 - 09:07

la citi "prieteni "o sa ai , fii sigur ca nu vei sta degeaba [:)]

 

cu 50 mil vei avea f mult de lucru...sa le porti de grija , sa ii invvestesti...sa faci ceva cu ei...

Da... cunosc ideea de "prieteni" cand exista un motiv  [:)] . Insa categoric ar merge in business banii ar fi chiar atractiv si ideea este atractiva in sine dar sa si faci business e super  [pk]



#172
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 03 martie 2015 - 10:09

Sa ai 50 mil si sa-ti faci probleme unde investesti?

De ce sa investesti?

Nu ajung?

Nici eu n-as mai merge la servici. Nici o secunda. Si zau daca m-as plictisi...as avea atatea sa fac...



#173
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 03 martie 2015 - 10:49

Pentru ca e interesant (incitant).



#174
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 03 martie 2015 - 10:54

Eu am trecut doar sa va pun emoticonul asta

 

[flu] [flu]

 

ca prea visati frumos ca deveniti milionari!!!!! [:-)))] [:-)))]

 

Primul care devine ...sa scrie aici!!!!! [pk] [pk]



#175
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.241 mesaje

Postat 03 martie 2015 - 12:30

....

Fara salariul meu ne-ar fi greu, daca nu imposibil sa mentinem acelasi nivel de trai. Fiecare face cum crede ca e mai bine pentru el si familia lui, asa incit sa nu aiba a-si reprosa vreodata ceva. 

 

+ 1.

Cred ferm ca fiecare trebuie sa-si asume alegerile si asta fara sa creada ca sotul are avea datoria sa intretina familia. Intretinerea familiei e de domeniul celor doi soti, fiecare dupa cit poate.

 

Vorbesc foarte serios : noi fetele am avut dreptul la aceeasi educatie si in aceleasi conditii. Nu avem nici un motiv sa pretindem sa am trebui intretinute ca pe niste creaturi fragile (ca cica "sotul are datoria sa intretina familia") Timpurile in care parintii punea bani deoparte pentru zestrea fetei si-i cautau un sot cu situatie au disparut de multa vreme.



#176
iulia_b

iulia_b

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.022 mesaje

Postat 03 martie 2015 - 13:13

Daca as castiga o suma mare la loto, as investi, m-as plimba. In nici un  caz n-as vegeta acasa, o persoana traieste cu atat mai mult (si mai ales mai bine) cu cat este mai activa, cu cat isi antreneaza mintea mai mult.

Cum inca n-am castigat, ne facem planuri de viitor, cand noi vom avea in jur de 50 ani, cand copiii vor fi studenti. Ne dorim sa le oferim un start, sa aiba o casa a lor sau daca vor pleca ceva bani,  de care sa se agate (noi am pornit de la 0 si a fost greu, am invidiat pe cei care au avut o casa, o afacere, care au fost sustinuti financiar de parinti).Azi exista un boom in IT, peste 10 ani s-ar putea sa nu mai fie, si sa fie pe val cei tineri, cu idei, cu mobilitate, si nu cei de 50-60 de ani. Asa ca eu mi-am asigurat un job caldut la stat, desi nebanos acum, peste ani sigur si cu avantaje. Sotul meu planifica si analizeaza fiecare actiune (conducand proiecte), la el managementul riscului este ceva asumat, nu ne putem lasa la voia intamplarii. Mi-a spus ca el se simte mai in siguranta lucrand si eu (atat pt el cat si pt familie), iar eu, avand nevoie de el pana la adanci batranete (mai ales ca barbatii au speranta mai mica de viata cu vreo 4-5 ani), nu-l pot lasa sa moara timpuriu de infarct din cauza stresului dat de datoria de a intretine singur familia. [:-)))]

Chiar zilele astea mi se par destul de tulburi (in ciuda abundentei personale), cine stie ce va fi peste 10 ani, peste 20? Singura avere suntem noi.

Si ca sa fiu o soacra rea, nu mi-as dori pt baiat o femeie care sa stea acasa, el sa munceasca 10 ore, iar cand sa vina acasa sa-l astepte sotia "auzi draga, du-te de du gunoiul si apoi vino repede si calca niste rufe, ca eu n-am avut timp", [il]  asta apropo de impartirea sarcinilor cand numai unul lucreaza (nerealista de altfel, poate numai in weekenduri aplicandu-se).

Iar pe fata n-o incurajez sa lase scoala si sa-l astepte pe Fat frumos, ci sa invete, sa-si construiasca vise si un viitor al ei.


Editat de iulia_b, 03 martie 2015 - 13:19 .


#177
Selene_Bunny

Selene_Bunny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.037 mesaje

Postat 03 martie 2015 - 14:43

Si ca sa fiu o soacra rea, nu mi-as dori pt baiat o femeie care sa stea acasa, el sa munceasca 10 ore, iar cand sa vina acasa sa-l astepte sotia "auzi draga, du-te de du gunoiul si apoi vino repede si calca niste rufe, ca eu n-am avut timp", 

 

As putea sa jur ca bucata asta de mesaj am citit-o tot pe DC, cu vreo 2 ani in urma...



#178
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 03 martie 2015 - 15:32


 

Si ca sa fiu o soacra rea, nu mi-as dori pt baiat o femeie care sa stea acasa, el sa munceasca 10 ore, iar cand sa vina acasa sa-l astepte sotia "auzi draga, du-te de du gunoiul si apoi vino repede si calca niste rufe, ca eu n-am avut timp", [il]  asta apropo de impartirea sarcinilor cand numai unul lucreaza (nerealista de altfel, poate numai in weekenduri aplicandu-se).

 

Tu zici ca o sa fii o soacra rea ca vei gandi asa...

 

Sunt soacre care gandesc pe dos: "Da' ia uite cate ore pe zi pierde la serviciu. Pai in casa cand mai face? Mai bine ar sta acasa si s-ar ocupa de casa, ca de muncit, mulceste barbatul". Si isi doresc o fata care sa vrea sa stea acasa si doar sa asigure confortul, sa-l scuteasca pe el de o gramada de activitati casnice.

 

Si a fi casnica e nasol, dupa mine, mereu si mereu aceleasi lucruri monotone si lipsite de substanta: curatenie, calcat, spalat, mancare, ordine si iarasi de la capat.

 

Si eu am fost invatata de mama mea si ca atare cred si eu ca si femeile trebuie sa munceasca, sa aibe un venit. Nu e bine sa stea acasa sa se plafoneze... e greu sa-ti gasesti ceva de lucru dupa n ani. 

In plus de asta, Doamne fereste, daca nimeresti rau si se "strica" treaba in familie, te trezesti ca sotul te bate, se inseala, te umileste sau cine stie ce, atunci ce faci fara servici, fara nimic? Ori stai si rabzi ca n-ai incotro, ori ramai pe drumuri... Nu e bine sa ramai dependenta financiar de sot...

In plus de asta, chiar daca merg toate bine in familie, si nu se intampla ceea ce am scris mai sus... exista tot felul de situatii, de nenorociri (care sa dea Domnul sa nu se intample dar..): deces, somaj, incapacitate de munca etc etc...

 

Imi aduc aminte foarte clar, cand s-a surpat o mina, pe langa Resita, prin 1999 parca, si au murit cativa oameni in subteran.... tin minte ca plangeau bietele sotii, alaturi de drama in sine, si din cauza faptului ca ele nu au muncit niciodata nicaieri si ca ce vor face de acum incolo, cu ce vor asigura traiul copiilor.... :((


Editat de monicabo, 03 martie 2015 - 15:36 .


#179
irbo

irbo

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.078 mesaje

Postat 03 martie 2015 - 16:39

in primul rand poate ar fi cazul sa-ti reorganizezi tu putin activitatile...asa cum spunea cineva pe aici, de ce e cazul sa faci nu stiu cate feluri de mancare zilnic?

o sa-ti spun cam care este programul meu...sambata bag la spalat, cat spala masina fac ordine in casa si gatesc ceva rapid pentru ziua respectiva.

duminica gatesc 2-3 feluri de mancare sa am pentru vreo 3 zile. restul zilellor comandam ba o pizza sau fac ceva rapid gen pulpe cu cartofi la cuptor, etc.

de calcat , calc in fiecare dimineata pentru ziua respectiva.

ce urasc sa fac...sa frec gresie, faianta si geamuri...pentru asta chem o femeie o data pe luna.

responsabilitatile sotului-reparatiile prin casa si ce tine de curte.

copilul...se ocupa fiecare cum poate. daca eu am treba si copilul tipa mamaaaa- ii spun frumos"mami am treaba asta , roaga-l pe tati sa te ajute"-iar tati, mai oftand mai nu, o va face pentru nu poate refuza copilul.

daca am chef de mers la cosmetica, epilat...ii spun suav..."ma preferi ca in jungla sau te sacrifici sa stai cu copilu o ora sa fug si eu la un epilat?"

daca ma vad depasita de situatie, intreb: "nu ai vrea sa faci tu asta, cat timp fac eu asta, astfel incat sa termin rapid treaba amandoi si sa avem timp si de o harjonela?" (niciodata nu a zis nu)

mai greu a fost inceputul. acum deja ii spun direct ca am nevoie de ajutor aici, aici si aici in timp ce eu finalizez asta si asta..

este una din metodele care te-ar putea ajuta sa ii schimbi comportamentul fara sa declansezi un razboi.

PS-nu am niciun alt ajutor in casa-nici bunici, nici bone, doar gradinita.

legat de servicii, am facut urmatorul compromis-el un job bine platit, dar ingrozitor de stresant. job de la care nu poate lipsi, nu se poate invoie, decat pentru urgente.

eu un job mai relaxant ca program (ma pot invoi daca am copilul bolnav), dar si salariul mi-l iau cand sunt bani in firma si de cele mai multe ori doar putin peste jumate...



#180
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.700 mesaje

Postat 03 martie 2015 - 17:56

Sa ai 50 mil si sa-ti faci probleme unde investesti?

De ce sa investesti?

 

...sa ajuti si pe altii care sutn in nevoie...




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -