Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 5 voturi

Pe Ghetar. Cu capra...


661 raspunsuri la acest subiect

#651
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.755 mesaje

Postat 25 februarie 2015 - 01:42

Aminaaaaaa!!!!

 

adauga pe lista looking for alaska. Si cu asta promit ca ma opresc cu john green.

 

http://www.amazon.co...n/dp/0142402516

 

 

ma intorc la neil gaiman ca a ramas netrminat



#652
Simonna

Simonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.362 mesaje

Postat 25 februarie 2015 - 02:05

Ella si bella aveti dreptate. Devianti exista peste tot, important e sa nu fie deasupra legii. Nici eu inca nu sunt sigura cum reconciliez toate lucrurile astea si exact in aceeasi masura ca voi cred ca nu exista religie perfecta si care sa nu dezamageasca.

 

chiar uite sunt curioasa: voi ( plecate asa ca noi) mergeti la biserica si ce fel de biserica?

Noi mergem la Inviere. La ortodocsi, pe criterii de proximitate, si pe criterii de popa neinspirat la biserica noastra, greco-catolica. 

 

Cind am venit incoace, am sunat la biserica greco-catolica, sa-mi dea adresa, sa-mi zica cind sint slujbele... mi-a zis popa ca nu se poate asa, ca inainte sa merg la biserica trebuie sa merg la prezbiteriu sa ma inscriu, sa-mi platesc cotizatia anuala... Ah, parinte, ca mai cistigai niste enoriasi si-ti dadeam si cotizatia, da' nu asa, la telefon, pe post de bine ati venit! Si ne-am dus la ortodocsi, in fond Pastele e in acelasi timp, slujba e cam aceeasi, ideea conteaza. 

 

Pe urma am citit in ziar ca s-a schimbat preotul, zic: hai la biserica. Ne-am si dus, Radu a facut Prima Impartasanie (bine, trebuia sa se intimple mult mai tirziu, dar cum aici sint 10-15 copii greco-catolici i-au adunat pe toti de la sapte ani in sus ca cine stie cind mai gaseau atitia copii, preotul era nou, trebuia sa demonstreze ca se implica etc). Am fost la biserica de citeva ori pe an, ma rog, apartineam, ne dadeam jumatate de ora cu masina sa ajungem, peste doua poduri, in fine, faceam eforturi sa mergem. 

 

Cind s-a nascut fie-mea, l-am sunat pe preot, fericita, sa botezam fata. N-a vrut. Pur si simplu. Nasii nu sint greco-catolici, nu se poate sa o boteze. Amu', noi, in Montreal, Ottawa included, cit e parohia lui, daca, ma repet, daca, sintem 100 de familii greco-catolice. Cu care noi nu avem legaturi de rudenie, de prietenie, de nici un fel. Am incercat sa-i explic ca mie mi se pare important ca nasii sa cunoasca copilul, el mi-a tinut un speach pe tema: nasii nu sint ca sa aduca cadouri la Craciun ci ca sa indrume copilul spiritual. Si mi-a propus sa fie nasa nevasta-sa. L-am intrebat cum o sa o indrume nevasta-sa spiritual pe fiica-mea, cind noi ne vedem de citeva ori pe an, la biserica, si nici atunci nu vorbim decit generalitati. Mi-a reprosat ca gasesc nod in papura, ca nu tin la credinta si alte bazaconii, asa ca i-am multumit, i-am explicat ca gasesc eu un preot care sa creada in Sfinta Treime si sa vorbeasca romaneste si adio Pepi, Cristi, Lotti, n-am mai calcat pe la biserica lui. 

 

Imi par rau. Chiar imi pare, imi placeau mult slujbele greco-catolice, cele ordodoxe nu ma inspira deloc, si mie mi se pare ca despre asta ar fi vorba, sa te inalte, nu-s cum sa zic, vorbe de profan, poftim, un fel de yoga pur spirituala :) Dar nu pot sa merg la o biserica unde preotul mi-a respins copilul pentru o formalitate.

 

Poate ar trebui sa spun ca eu sint ortodoxa, am trecut la greco - catolici dupa ce-am fost cu Colegu' la slujbe, pe Radu l-am botezat la ortodocsi, de dragul familiei. Pe urma, cind s-a redeschis biserica mica, Greco-Catolica, in Brasov, si am inceput sa merg la slujbe de drag, am decis ca trec la greco-catolici, asa ca in aceeasi zi ne-am cununat si l-am "rebotezat" pe Radu, desi nu era necesar, puteam sa ii facem o cerere si primea certificat de botez. Dar asa am simtit eu atunci. Si trei zile mai tirziu am venit in Canada. 

 

Simonna



#653
Simonna

Simonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.362 mesaje

Postat 25 februarie 2015 - 03:43

sa nu uit:

 

Otilia, welcome!

 

Si simonna ma bucur ca ai mai scris! pe de alta parte acuma inteleg retinerea, n-am stiut, my heart goes out to you!

Sarumina. Si I know.

S.



#654
Simonna

Simonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.362 mesaje

Postat 25 februarie 2015 - 03:59

Vorbeam zilele trecute despre filme de Oscar.Acum pe Pro Cinema este "Kramer contra Kramer."

Vai, de cite milioane de ori am vazut filmul... :)



#655
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.755 mesaje

Postat 25 februarie 2015 - 04:02

Aaa, deci esti de a mea, calatoare intre biserici si matale! 

 

Ciudata treaba asta cum poate un om sa te inspire sau sa-ti taie macaroana:) - si preotul acela, n- a putut si n-a putut, heh?

 

dar iaca mi-ai dat intrbare buna de discutat la biserica. Pt atunci cand copiii mei vor avea copii :)



#656
Denisam

Denisam

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.621 mesaje

Postat 25 februarie 2015 - 06:04

Salutare,

 

Va citesc in ultimate timp si se pare ca Buflici are un dar sa te scoala din carapace...incep prin a ii spune șefei ca tb sa fie plină de optimist ca exista si mai negra situația decât a ei, știu ca nu prea ajuta dar este, cal lume Sister când vrei sa auzi mai multe si sa te simți bine..

La mine si la adora așa-i când bagi o întâlnire? Ca anul asta in ro nu pot, dar E pe lista Disney pt Noiembrie ca in Martie mergem in Caraibe ca ma lăsa nervii si spatele de lopatat ...

Acum legat de competiție, eu o înțeleg pe vivi si pe Mihaela ca la sporturile de echipe trebuie si mai slabi, dar totuși tb făcute ori 2 echipe ori trebuie rotiti mereu cei slabi..

nu știu dc emma care abia a făcut 9 va decide sa între in echipa de basket, ea a practicat in joaca in vara, dar cică au testat-o ca e înalta are 1.45- eu m-a voi abtine sa comentez dar nu sunt de acord sa ii dau apa la moara cu you are good, etc!,

Acum explic si puteți sa dați cu roșii- emma a făcut de mica diverse sporturi, anul trecut a decis ea( probabil bazat si pe ce vede in jur la prietenii noștri) ca va merge la tennis si înot- ultimul nu a vrut la performanța si nu am fi putut noi având in vedere cazul special cu Alex sa nu mai zic de concursuri și antrenament 4 plus ca la tenis you need to practice daily and it has the..fitness component too ..

Emma a început concursurile de tenis, care sunt f bune ca sa vadă nu numai competiția si realitatea( aici in afara de spirit of math si chinese school unde au math teste importante , altceva nu prea exista la 9-10 ani)- a bă da examene la muzica- noi facem pian si deja nu are tragere deși i s- a spus de 5 profi cât talent are si ce buna e, dar cum examenele la cls a 5-a is grele si sunt formate din unul de teorie si unul de practica for now she is going to Take her time, maybe more than 6 luni in order.  To prepare herself at the best level, i-l poate trece dar eu încurajez nota mare!,, ca si Sefa normal..

sa revin la tenis. Nu vreți sa știți că-ți copiii buni dpdv tehnic sunt, mai ales la 9-10 ani, dar cine credeți ca câștiga finalele, rușii domnule, m-a dispera deja cât de mental strength sunt ei si cum nu se lăsa intimidați- emma aici are mult de lucrat pe,lângă sa își perfecționeze armele si sa realizeze ce avantaj are ea ca e stingace...am fost sâmbăta si duminica la competiție de 10 ani deși ea are dreptul sa play at 9 unde ar bătea tot, dar nu ar învață nimic, așa ca noi nu o ducem, cu atât mai mult ca coach ei( ex hitting partener of boris Becker ) susține ce zicem noi- deci a pierdut finala ca a jucat cu o lefty si deși a realizat ce treb sa facă cu cât a încercat mai mult cu atât nu a mers forehand cum a mers simbata. I asked her what happened, deși am fost acolo si am suferit mult..a zis am avut a Băd day, and i Said that vreau un răspuns complet- când mi-a zis ca nu a mers forehand si știe ce are de corectat, am zis ok si am praised her for the efort, cum putea. Spune great job dc a pierdut?.. Si ea e ok cu asta... Si loveste la club dimineața mai nou cu chinezi Adulți care o lauda dar zic același lucru, consistente comes with practice, o serva medie, takes 10,000 hits, a backhand and forehand good, not excelent Takes ten same, at Least 10,000 deci repetiția... A fost la u turneu de 12 ani, unde a bătut 2 fete de peste 11 anii care erau clar mai slabe ca unele de 10- ce căutau alea acolo nu știu, cum nu am înțeles ce caută n-ar 20 pe Canada acolo când mai are 3 luni si face 12 ani- da știu caută puncte, ca sa fii Seed si sa i easy draw you need points.. Nu am timp sa explic si sistemul cu puncte ca treb sa rezolv taxe si altele. Plus sa vad tennis match si sa ii explic emmeimcare merita văzut in 25 min dimineața când mănâncă...

Acumsimbata merge Iarăși la un turneu greu de 12 ani pt experiența si sa ne cunoaștere adversarii dar ca sa si câștige normal..

ASA ca PINA nu sunteți in our shoes pe margine suferind, văzând si analizând, eu zic ca ce Spune-ți voi mereu cu great job, e doar din cărți, nu e realitate si dc vor dor sa știe sportul si sa aibă fum nu treb sa vina la competitor, deși am ajuns somației to ne happy ca. Mai vin unii slabi ca așa putem ajunge in finale..dc ați știi cum arată picioarele noastre si asta e încă nimic, fata de prietena noastră de 14,5 ani care e campioana pe Canada si joaca acum numai ITF..

Si sa mu săriți ca dc face tenis nu are timp de carte ca încă are si e la French school si are A- pt ca au zis probele ca e f capabilă dar tb sa își revizuiască munca sa nu mai uite accente, de ex si dc ii dădea A nu ar mai of fost challenged!

Sănătate, răbdare, optimism si bafta la toată lumea!



#657
Denisam

Denisam

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.621 mesaje

Postat 25 februarie 2015 - 06:07

A si sora Aqai- emma are la sport,muzica si arts B- nu m-a obosesc sa întreb de ce.. Dar știu clar ca e de A la toate! Ca doar face sport si muzica zilnic, arts mai slab dar a luat lecție si cu prof si vrea si acolo dar deocamdată va merge la șah din 15 Martie după matematica, vai de ea si mine cum va arată ziua de luni 3-4.30 tennis, 4.30- 6 mate si șah de la 6.30-8 si apoi somn) dar e luni si de obicei duminica după prim zece relaxare...

Toate cele bune!



#658
Denisam

Denisam

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.621 mesaje

Postat 25 februarie 2015 - 06:11

Ceva super interesant si care m-a fascinează de ce poate face our brain and mai ales la partea de networking..

https://www.ted.com/...d_how_we_did_it



#659
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 25 februarie 2015 - 07:54

mai io sunt de pe margine.asa si?daca Eva se distreaza si ii e bine,pentru ce s-o imping la concursuri?o sa o inscriu daca doamna zice ca e ok...fix pentru participare...sa invete atmosfera..asa si pe dincolo.....bullyingul care e in floare provine si de la parinti au indus copiilor o chestie,apoi copiii aia devin abuzatori...ca sa zic asa...cine nu e sportiv nu e bun de nimic.....un mare NO NO NO...cum ziceti voi.

#660
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 25 februarie 2015 - 08:02

cred ca toti au dreptul la aceleasi lucruri si "urma alege" cum spune o vorba din popor.Restul e discriminare....pura discriminare...dar e parerea mea proprie si personala.....

Eu sunt foarte fericita daca Eva isi invinge timiditatea si sfiosenia.E important sa participe....a invatat singura de exemplu sa mearga cu rolele.....e bolnava rau...cel putin ieri a facut febra de 3 ori,dar aseara la sapte facea ture cu rolele prin casa.....ii trecuse...a mancat si avea energie....eu ma bucur de fiecare chestie....incerc s alas ce vreau eu si sa-i canalizez bland ce vrea ea.Ajunge ea la ce concluzie vrea...mai devreme sau mai tarziu toti fac la fel.....ce vor ei.

Editat de eumada, 25 februarie 2015 - 08:19 .



Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Cu bebe in burtica la Zoo

    Pau26
    - Astăzi, 13:17

  • Saptamana 19

    ZDenisa
    - Astăzi, 00:33

  • Patutul bebelinei

    Roxana3001
    - Ieri, 21:56

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Ieri, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:35

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -