Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Felicitaari Eyna! Soparlici! Ade! ^v^ Hai Nicol, Alynutza, Ana! - Bulgarasi februarie 2015 (14)


388 raspunsuri la acest subiect

#361
Lory2014

Lory2014

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.628 mesaje

Postat 08 martie 2015 - 17:35

La multi ani, fete dragi! Sa aveti o primavara frumoasa si senina ca ochisorii puiutilor vostri! [flo2]  [il]

 

 

Alinutz aveti colici cu plans continuu sau doar gaze/chirceli? Iuli ti-a dat sfaturi f bune. Hai ca o sa te obisnuiesti, va intrati incet intr-un program.

 

Fetele??? Mai scriem asa putine...stiu ca e perioada de adaptare dar macar un "suntem bine" poate va faceti timp sa ne scrieti! [flo2]

 

Noi ok, azi piticot a bifat prima iesire la restaurant, la 1 luna si 2 zile. I-a placut maxim, a baut (cam impropriu spus, pt ca nu mai stie sa suga din biberon, inghitea si se ineca) lapte din bibe si s-a uitat pe pereti, la lumini, cuminte tare.

 

Maine, daca aveti loc printre grijile voastre, poate imi tineti si mie pumnii; am un exam f important pt mine si pt care am muncit enorm. Sar'na.

 

Va pup pe toate si toti, mici si mari! [il]



#362
Andreea2014

Andreea2014

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 561 mesaje

Postat 08 martie 2015 - 18:03

La multi ani, dragi mamici! 8 Martie fericit si o primavara minunata!

Lory, spun o rugaciune pentru tine. O sa ma gandesc la tine. Totul va fi foarte bine. Fingers crossed. Te imbratisez cu drag :)

#363
Carmen_K

Carmen_K

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 720 mesaje

Postat 08 martie 2015 - 20:06

Buna si de la mine fetele,

 

Eu am avut azi o zi cu "de toate" ca sa spun asa, cam ca o shoarma cu "de toate". Azi dimineata s-a trezit Vera la 7.10, a mancat, am pus-o inapoi in patut ca adormise la san. Evident in 10 min a inceput sa chiraie. Mie imi era somn rau de tot si am lasat-o un pic, mai ales ca nu plangea, dar pana la urma nu am avut cu cine sa ma inteleg, asa ca am luat-o din pat. In brate a tacut ca prin minune. Ce brate "de aur" am eu.... Asa, stateam noi toti trei in pat si ne iubeam, si o auzim prin baby monitor pe gaza cea mare: "Papaaaaaa, mamaaaaaa". Ok deci, merge honey sa o ia si pe ea, ca asa ne iubim noi in weekend in pat toti 4. Era deja vreo 8 si la 11 se anuntasera deja socrii in vizita asa ca am zis ok, e numai bine, ne iubim un pic, apoi dusurile de rigoare, mic dejun, laptici la fetita de vreo 2 ori, perfect timing. 

 

Ei bine daaaaaar, stiti voi treaba cu socoteala de acasa si cea din targ.... Ma striga honey din camera Emmei ca a vomitat grav. O duc pe Vera in patutul ei si cand intru la Emma ma izbeste mirosul intai. Apoi ea mititica era toata plina de voma, in par, in pat nu mai spun, toate jucariile erau si ele pline de voma.... Ok deci dezbracam copilu, intra cu taica-su in baie, si eu ma apuc sa curat, sa pun o masina la spalat, chestii din astea. Ce ma ingrijoreaza e ca nu am auzit-o deloc. Nu a plans, nu a strigat, nu nimic. A vomitat o gramada si cred ca a si dormit mititica in voma asa... 

 

Asa ca prin toate aventurile astea am coborat in living la 10.30. Zic hai ca apuca Emma sa isi manance cerealele pana sa vina socrii. ei bine eram cu bolul de cereale in mana, nu stiu cum imi zboara din mana, toata bucataria numai cereale (si ea mananca inca cereale de bebe, stiti cum sunt, arata tot ca o voma....). Ok, hai ca trebuie sa curatam, incepe un copil sa planga, incepe si celalalt si evident atunci suna musafirii la usa... 

 

In fine, facem un nou bol de cereale, curatam, sotul hraneste un copil, eu celalalt, soacra-mea strange si face curat ca era ingrozitor pe jos. 

 

Apoi incepe partea frumoasa a zilei, cu cadouri, cu tort (mi-a iesit minunat tortul Sacher). Azi a fost o zi minunata aici, cu 17 grade, soare, primavara in toata regula asa ca si noi am fost la restaurant. Vera a avut prima ei iesire la restaurant la o luna si 4 zile (mai tarziu decat Emma - la 2 saptamani). Vera nu a servit nimic la restaurant, imi luasem laptic dupa mine dar a dormit de cand am iesit din casa si inca vreo 1.5 h dupa ce am ajuns inapoi acasa (vreo 4,5 h in total).

 

Cand am ajuns acasa pentru ca Emma trebuia sa doarma dar patul ei era inca partial la spalat, iau patul de voiaj, il desfac, il instalez in camera ei si zic sa ii dam intai ceva de mancare ca nu mancase nimic de dimineata si era deja 3.30. Ca la restaurant nu a vrut sa manance, doar a baut. Ok, ii dau niste iaurt. Nu prea mult, ca na, o avea inca probleme cu burtica. Mananca iaurtul si apoi zic sa mergem in pat. Si ca niciodata Emma mea spune ce vrea sa o duc in brate in pat. Ok, mie mi s-a parut ciudat dar m-am gandit ca o fi vreo manifestare de gelozie, ca ne vede o ca caram intr-una pe Vera in brate. Asa ca o iau in brate, si cand ma ridic cu ea de pe canapea, incepe sa vomite iar, in jet. TOT! Si cereale, si limonada de la restaurant si cei 2 cartofi prajiti pe care i-a mancat, si iaurtul, TOT, TOT. Am stat asa intr-un loc, ca ce Doamne iarta-ma sa fac. A vomitat tot pe mine si pe jos prin living peste tot. Si s-a speriat si a inceput sa planga. Ok. Asa ca am dezbracat-o, iar dus cu tati, eu la randul meu in dus, haine iar la spalat, spala covorul, pe jos.... Nu va explic.

 

Dupa ce s-a terminat iar asta (in timpul asta tati a culcat-o pe Emma si Vera din fericire dormea in carucior in gradina), am zis sa ma asez si eu sa ma relaxez 5 min. Evident atunci s-a trezit Vera....

 

Cam asta a fost ziua mea. ma duc sa o culc pe Vera acum. Maine am control la moasa mea (controlul post natal) si in rest nu am niciun fel de planuri, ca oricum orice planuri as face nu ne ies...

 

Va pup fete dragi, o primavara frumoasa va doresc!



#364
Carmen_K

Carmen_K

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 720 mesaje

Postat 08 martie 2015 - 20:08

Lory, cu siguranta iti tin pumnii maine draga mea! Sa fie bine! Dar eu stiu ca o sa fie bine, ca daca te-ai pregatit pentru examen asa cum faci cu toate cele, nu are cum sa fie altfel! 

 

Te imbratisez



#365
AlinaEA

AlinaEA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 220 mesaje

Postat 08 martie 2015 - 21:02

Lory bafta maine la examen. Tin pumnii.

Carmen ce zi ai avut si tu. Cum se simte Ema acum? Ma gandesc sa nu fi facut vreo toxiinfectie alim. Sau poate ceva alergie.

Fete dragi, noi azi am fost la nasi de la 14 pana la 19 si Mihau s.a comportat exemplar. A stat la toata lumea in brate nu a plans chiar ne.a si zambit.
Mamici cu bebe de 5 sapt: cand au gangurit bebeii vostri? Al meu zice aaaaa si gagagaga? E normal?
Si inca o intrebare pt mamicile cu cezariene: cum stati cu burtica ca eu parca as avea 5 luni si nici un gram nu am mai dat jos din prima saptamana (atunci am dat 10 kg)?

Va pup si o noapte linistita

#366
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 08 martie 2015 - 21:05

Lory, Doamne ajuta sa fie totul bine la examen, tinem pumnii stransi la maximum! Felicitari pentru iesirea la restaurant

 

Noi obositi, Luca ma solicita tot mai mult noaptea, dar simt ca avansam. Astazi a adormit cu fata spre dl Pinguin, tinandu-l de mana, cu Marti (ursuletul) in mana cealalta si eu cu mana pe spatele lui. De unde ii spunea "pa, pa!" zic ca e ceva progres, nu? [:D]

 

Laptic este, dureri de burtica inca are E. dar multumesc lui Dumnezeu este un cumintel. 

 

Voi ce mai faceti?

 

P.S. Ma simt ffff grasa si in acelasi timp imi este foame si numai dulciuri as manca - stiu ca e de la oboseala ... mi-am propus ca de maine sa renunt la orice dulce (mai putin miere) si sa merg un pic mai mult zilic. Meh, sa vedem ce iese. 

 

Va pupic



#367
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 08 martie 2015 - 21:10

Alina, eu am dat f greu jos kg la Luca. Am dat 6 kg cand am nascut si apoi am stagnat pana pe la 9 luni cand m-am apucat de sport. Despre gangurit, nu exista normal, fiecare bebe se dezvolta in felul lui. [flo] 

 

Carmenus, vai ce zi ai avut. Draga Emma, imi imaginez ca s-a speriat tare-tare... Multi pupicei cumintelei si sper ca pana maine sa isi revina. [pup] 



#368
alynutza85

alynutza85

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 573 mesaje

Postat 09 martie 2015 - 04:55

Mămici dragi , sper ca ați avut o zi minunata a mamei! Este un sentiment foarte plăcut sa fi în rândul mămicilor, nu? Eu cel puțin aștept ziua asta de 4 ani! :)

Noi suntem bine,am fost în parc azi vreo 3ore ca a fost foarte frumos și am zis sa profitam.

Am luat de la farmacie la recomandările mămicilor de aici un gel roz, Polysilane, sa speram ca o sa aibă efect pt durerile de burtica.

Lory, țin și eu pumnii pt tine azi la examen! Nu pot sa spun ca plânge continuu 4 ore dar se foieste tare, se chirceste, da din picioare și vrea sa suga non stop. În special intre 18 -22 dar văd ca a început după fiecare masa deja. ...Sper sa -i treacă cu gelul ăsta.

Iuli, mulțumesc pentru sfaturi și multa răbdare și înțelepciune cu Luca cel micuț!

Mi -a fost tare dor de voi, am reușit nopțile astea sa va citesc din urmă dar e prea mult de scris așa ca o las balta.

Carmen, eu am infasat-ô ieri la prânz în paturica pt ca era rece în casa cu geamul deschis și adevărul e ca a dormit foarte bine si mult. Sa o infas mai des, zici ?

De obicei doarme în pătuț dar acum Cum e agitata, simte imediat Cum o pun și se agita. Treaba e ca în pat mi 'e frica sa nu - i facem ceva în somn si în brațe nu pot ca trebuie sa mai și dorm. cele care dormiți cu bb în pat Cum procedați sa nu pățească ceva?

Hai ca nu mai pot de somn, încerc sa o las jos,sper sa doarmă.

Va pup și încerc sa intru mai des! :*****

#369
Andreea2014

Andreea2014

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 561 mesaje

Postat 09 martie 2015 - 07:32

Carmen, vai ce zi ati avut. Saracuta Emma, sper ca se simte mai bine acum, draga de ea. Pupici de la noi.

Alina, la mine burtica s-a retras complet, uterul are acum 5 cm, am fost vineri la control. De slabit dupa nastere n-am slabit si nici n-am vreo sansa. Cu alaptarea mananc foarte mult, ca mi-e foame continuu. Asa ca dupa nastere ramasesem cu 2 kg, acum am ajuns la 4 kg de dat jos. In fine, sper sa nu acumulez vreo zece ca imi va fi greu sa le dau jos. Bebe e cu gangurelile la zi. In fiecare zi ceva nou. Cand au inceput? Nu stiu, nici nu mi-am dat seama, pana intr-o seara cand a urlat cat l-au tinut puterile "gheeee" :)

Iuli, la fel sunt cu dulciurile. As manca non-stop pateuri, strudele, placinta, budinca de paste, covrigi etc. Si zic mereu ca de maine, gata, renunt. Eh ash, nu ma tin de cuvant.
Ce ma bucur de progresele facute de Luca :) o sa fie bine!

Alinutza, noi nu dormim cu bebe in pat. In schimb i-am adus patutul la noi in camera. Mi-e mult mai usor asa, in special noaptea. Sper ca gelul cumparat sa ajute la burtica.

Loryicic, ma gandesc la tine. Positive vibes & fingers crossed. O sa fie cu succes, la cum te stiu, nu poate fi altfel.


Noi suntem bine. Bebe e ceva mai urlacios de 2 zile. Mi se pare ca a ragusit de la atata urlat. Pur si simplu, cand il apuca nimic nu-l consoleaza in afara de tzi tzi. Dar nu il mai pot tine non-stop acolo din cauza regurgitarii. In fine, sper sa ii treaca repede.

Va pupam. Zi frumoasa.

PS: sper sa apuc sa fac niste mucenici. Mi-e o poftaaaaa :)

#370
Carmen_K

Carmen_K

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 720 mesaje

Postat 09 martie 2015 - 10:41

Buna dimineata si de la noi,

 

Lory, ma gandesc la tine :).

 

Am tinut-o pe Emma acasa azi, ca s-a sculat cu febra 38.9 (mi-e teama de o enterocolita). Acum doarme iar, a adormit pe canapea langa mine in timp ce eu o alaptam pe Vera. E clar ca e bolnavioara. I-am dat un paracetamol si sa vedem cum se manifesta in restul zilei. Dar mi-am amanat controlul post-natal pentru saptamana viitoare, pentru ca honey avea o intalnire in Amsterdam asa ca nu a putut ramane sa lucreze de acasa.

 

Alinutz, ce bine ca ai scris. O zi de iesit afara face minuni sa stii, si oricum in weekend banui ca il ai pe iubi cu tine, asa ca sunteti amandoi, e mult mai usor cu bebe. Ai sa vezi ca pe masura ce creste o sa fie mai bine. Ar putea sa nu fie colici ci doar pornirea intestinelor si a stomacelului. Emma nu a avut colici a avut in schimb in primele 2-2.5 saptamani dureri de burtica, asa cum descrii tu. Era pur si simplu adaptarea stomacelului ei la laptic si viata extra-uterina. Eu atunci i-am dat infacol (tot asa ca si Andreea, o pipeta inainte de fiecare masa) si a fost bine.

 

Referitor la infasat, vezi cum se manifesta. Sunt copii carora le place infasati (exista si paturici speciale de infasat, swaddleme de la mothercare e una, dar sunt convinsa ca exista si altele) si copii carora nu le place. Eu pe Emma am infasat-o in paturica pana pe la 3.5 luni cred (cand incepe sa se intoarca nu mai poti infasa) si a functionat foarte bine. O infasam la fiecare somnic (zi, noapte). Pe Vera initial nu am infasat-o, apoi pe la 2 saptamani am infasat-o doar noaptea, dar de 3 zile nu o infas ci o culc in sac de dormit pentru ca am senzatia ca nu ii place infasata (se lupta cu paturica, se chinuie sa isi scoata mainile, pare a fi unicul ei scop). Si am senzatia ca in sac de dormit e mai bine, in sensul ca daca a adormit la san si o pun in sacul de dormit si o asez in pat doarme, cu infasatul foarte des se lupta cu paturica sa isi scoata mainile, apoi trebuia sa o infas din nou si sa gasesc o metoda de a o adormi infasata.

 

De dormit in pat, eu nu am dormit in pat cu Emma decat cand a fost bolnava, dar bolnava rau rau (cred ca pana acum vreo trei nopti dar era ceva mai marisoara) iar cu Vera niciodata. Si mie mi-ar fi frica sa dorm cu ea si cu honey in pat acum.

 

Iuli, felicitari pentru progresele lui Luca, ma bucur mult fata draga :). Si de progresele vis-a-vis de Efremior, si de cele cu olita, dormitul, etc. Bravo! 

 

Alina, referitor la gangurit, si Vera de vreo cateva zile scoate alt fel de zgomote, ma leeee, diiiiii,  gheeeegheeeee. Ma bucur ca s-a comporat bine bebe ca nas mic :) si ca s-au aranjat si la voi lucrurile si intra pe un fagas normal.

 

Lory tu spuneai acum cateva zile despre cum trece timpul.... Eu sunt socata. Ca ma uit la Emma si ma gandesc ca acum doi ani era ca Vera. Si ma intreb cand au trecut acesti 2 ani! Mai nou Emma daca vrea atentia lu' taica-su vine la el, ii ia i-padul din mana si ii spune "Tata, pune-l pe asta aici alaturi putin" si apoi il ia de mana si il duce la bucatarioara ei sau in fine, unde are ea treaba.

 

Pup fetele ca piti vad va s-a sculat. Azi e iar frumos afara, cred ca o culc in carucior in gradina, sigur o sa functioneze.

 

Va pup si revin




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Saptamana 19

    ZDenisa
    - Astăzi, 00:33

  • Patutul bebelinei

    Roxana3001
    - Ieri, 21:56

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Ieri, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Ieri, 10:22

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -