Buna!
Cine pune o reteta testata de zacusca, buna? Imi place cu ciuperci si anul trecut am facut o reteta,dar nu-mi amintesc de unde am luat-o.
Merci!
Postat 09 septembrie 2014 - 14:08
Buna!
Cine pune o reteta testata de zacusca, buna? Imi place cu ciuperci si anul trecut am facut o reteta,dar nu-mi amintesc de unde am luat-o.
Merci!
Postat 09 septembrie 2014 - 16:59
Aici poti sa gasesti 10 retete de zacusca - spor la bucatareala :)
Postat 09 septembrie 2014 - 19:38
Merci!
Sint in faza in care le coc. Abia am copt 3 kg de vinete ,pe care le-am si decojit si 3 kg de ardei kapia.Ardeii ramin pe mine de curatat si scos seminte.
Cu ciuperci nu e nici o reteta ,plus ca eu astept un colectiv de actiune ,un grup de support stimulativ.
Facem sau nu zacusca anul asta?
Anul trecut am facut in premiera absoluta si mi-a iesit o nebunie. Acum parca as vrea ,dar nu gasesc timpul necesar.
Noapte buna!
Postat 10 septembrie 2014 - 00:31
Dulcetica, stiam eu ca o sa te apuci..
Eu fac zacusca in etape. Coc vinetele, ardeii, ii toc la robot si ii bag in congelator.
Cand am mai mult timp, le ansamblez pe toate in zacusca.
Spor la treaba!
Postat 10 septembrie 2014 - 05:53
Eu nu le-am tocat,dar e buna ideea,ca ocupa spatiu mai putin. Tu ce reteta faci?
Ma bate gindul sa fac si sucul de rosii ,dar daca stiti unul de cumparat care sa fie natural,recomandati-mi!Dind o cautare despre bullion ,am citit un mare semma;l de alarna ,c-ar fi o "compozitie necunoscuta rosie". Gretos!
Postat 10 septembrie 2014 - 10:07
Ador Zacusca !!!!! vai ce pofta de zacusca mi-a facut acest subiect :))
Postat 11 septembrie 2014 - 21:56
Buna!
Azi n-am progresat ,ca theoretic trebuia sa fac bulionul si n-am mai avut timp si chef. Ramine in lista pt miine.
Postat 12 septembrie 2014 - 19:55
Am facut si eu azi zacusca.
Am avut:
- 3 cepe mari
- 7 ardei capia mari
- 4 vinete mari
- un dovlecel
- un litru de bullion
- 250 ml ulei
- un catel de usturoi
- sare si jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute
Am calit ceapa, apoi am adaugat dovleceii. cand s-au inmuiat si ei am pus ardeii copti/curatati tocati din cutit, vinetele coapte si tocate, usturouil, bulionul, sarea si ardeiul iute si am lasat la fiert pana a scazut o patrime.
Am bagat la borcanele date mai intai la cuptorul cu microunde, umplute pana sus, capacite si intoarse cu fundul in sus. Am pus un prosop deasupra si acolo raman pana maine.
A iesit perfecta :)
Postat 14 septembrie 2014 - 07:15
JG ,"prin casa" e al tau? Oau!
Dovlecelul il pui ras?
Editat de dulcetica, 14 septembrie 2014 - 07:15 .