Ma scuzati, ma bag in discutie cat sa va spun ca eu am descoperit anul trecut, la 2 Mai, ceatalul, care concureaza hamsia cu succes, tot crocant si exceptional e, mai ales cand iti vine intr-o farfurie cu varf, cu bolul de mujdei alaturi (am cautat tare mult emoticonul asta cu baluta :)) )
De ce posteaza unii poze cu mancare pe FB?
#61
Postat 23 aprilie 2014 - 11:15
#62
Postat 23 aprilie 2014 - 11:48
mujdei ca o pasta se poate obtine frecand usturoiul zdrobit cu ulei, exact ca la maioneza, apoi adaugati smantana sau iaurt gras. parca nici nu mai iese atat de iute, nici nu persista mirosul atat de puternic in respiratia de a doua zi, e oarecum diminuat.
eu am ramas surprinsa de gustul dulceag al guvizilor, nu credeam ca sunt asa gustosi, la cat de urati sunt . si calcanul la fel, surprinzator de bun.
doar ca eu nu-s fan peste, gust de curiozitate, cred c-as muri de foame daca n-ar mai fi altceva de mancare pe pamant decat peste...
#63
Postat 23 aprilie 2014 - 12:02
Dana, asa e, hamsia pe care o mancam noi e mai mica decat sprotul sunt de partea ta...eu asa stiam, dar m-am uitat de curiozitate pe net sa ma dumiresc...dar tot mai mica ramane
Guvizi si calcan am mancat si eu (am rude la Constanta, asa ca verile mi le petreceam in mare parte la ei); guvizi am si pescuit, calcan pescuia tata la Mamaia
#64
Postat 23 aprilie 2014 - 12:52
vreau hamsii!!!!
dana, pacatoaso
#65
Postat 23 aprilie 2014 - 13:09
vreau hamsii!!!!
dana, pacatoaso
sorry!!!!!
Dana
#66
Postat 23 aprilie 2014 - 13:28
Am cautat traducerea hamsiilor in germana si am gasit Sardellen-Engraulis encrasicolus (in franceza anchois, in italiana acciuga). De-astea se gasesc aici la conserve, cu tot feluri de sosuri....aici mai exista si Sardinen-sardina pilchardus, da astea sunt un alt peste si mai exista si Anchovis-sprattus sprattus (in italiana tot anchovis cica), care nu au de-a face cu primele doua (adica cu Sardellen si Sardinen)...m-au bagat nemtii astia in ceata
Editat de Marcia03, 23 aprilie 2014 - 13:33 .
#67
Postat 23 aprilie 2014 - 15:30
S-a uitat cineva la Masterchef?nu la cel romanesc, ci la varaianta originala din sua.
Numai obezi, dom'le :))))
studiul ala de la primele randuri mi s-a parut ca nu are argumente.
Varianta originala a fost in UK. Primul episod a fost in 1990. Americanii l-au cumparat de la Australieni care il cumparasera de la BBC. La americani a aparut in 2010, adus de Ramsay.
Hamsiile astea se curata sau se maninca cu ochi, matze, oase si solzi? Eu nu maninc peste in general si hamsii in special ca se maninca asa de-aintregul.
#68
Postat 23 aprilie 2014 - 15:41
hamsiile se mananca cu totul
#69
Postat 23 aprilie 2014 - 15:41
Am cautat traducerea hamsiilor in germana si am gasit Sardellen-Engraulis encrasicolus (in franceza anchois, in italiana acciuga). De-astea se gasesc aici la conserve, cu tot feluri de sosuri....aici mai exista si Sardinen-sardina pilchardus, da astea sunt un alt peste si mai exista si Anchovis-sprattus sprattus (in italiana tot anchovis cica), care nu au de-a face cu primele doua (adica cu Sardellen si Sardinen)...m-au bagat nemtii astia in ceata
sprattus sprattus e sprotul din discutia din paginile anterioare
#70
Postat 23 aprilie 2014 - 15:49
hamsiile se mananca cu totul
Ahhhhhhh!