Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Mamici de Octombrie 2014 (Bobocei de octombrie 2014) - Cap. 2

gravidute sarcina octombrie 2014

204 raspunsuri la acest subiect

#201
Andreea11Matei

Andreea11Matei

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 82 mesaje

Postat 22 aprilie 2014 - 10:53

Hristos a Inviat dragele mele burtici!

 

Incep cu Diatur... Draga mea, m-am emotionat enorm and am citit mesajele tale. Parca nu imi vine sa cred :(. Imi pare nespus de rau, desi, cuvintele sunt de prisos in situatia asta atat de tragica! Insa trebuie sa te gandesti ca asa a vrut Dumnezeu, tot ce se intampla, se intampla cu voia Lui si indiferent ce decizie vei lua, ea este de fapt luata in ochii Lui. Tu doar iti urmezi destinul. Eu in locul tau m-as duce la o manastire si as sta de vorba cu un preot, i-as spune toata suferinta si poate as fi cu inima mai impacata. I-as spune si ce vreau sa fac in legatura cu sarcina (normal, nu o sa fie de acord) dar macar m-as mai usura si m-as simti mai bine ca am mai spus cuiva. Poate iti mai da si el sfaturi... Esti intr-adevar intr-o situatie grea, dar vei trece si peste asta. Se zice ca Dumnezeu nu da unui om mai mult decat poate duce. Impreuna cu sotul tau veti trece si veti avea urmatorii copilasi sanatosi indiferent daca va mai fi si bebita alaturi de voi sau nu. Ce sa zic, m-am speriat si eu acum,.. Sper sa imi iasa bine si triplul test ca deja imi fac griji cand aud alte cazuri :(

 

Burtici Hristos a Inviat! Sper ca ati petrecut Pastele cu bine, fara episoade deranjante. Eu l-am petrecut mai mult decat bine deoarece am mancat intr-una. Dar intr-una!! Drob, oua cate 2 odata, rosii, castraveti, cozonaci, prajituri, ciorbica de miel, fripturi, pastrame etc... Am baut pana si bere ca mi-a fost pofta din paharul dragului meu sotior Edy. M-am ghiftuit de nu mai puteam respira. Trebuia sa ma ridic dupa fiecare masa, sa ma plimb un pic prin curte, sa se mai aseze mancarea sa pot sa respir. Eram maxim de umflata, ca o graviduta de 7 luni, nu de 3 luni jumatate, mergeam ca o ratusca din cauza greutatii :)). S-a amuzat toata familia de mine, mai ales Edy care mi-a spus : "Ce ai facut iubita? Ai mancat toata mancarea din lume? Credeai ca nu mai apuci si te-ai gandit sa infuleci cat poti?" =)))). Ce sa zic.. Am inceput sa simt din nou minunatul gust al mancarii fix in ziua Pastelui asa ca n-am mai stat pe ganduri :). Una peste alta, la sfarsitul zilei, tot erau multumiti si fericiti ca am mancat mult. Mi se tot spunea: " Bine ca ai mancat astazi, in sfarsit ai putut suporta gustul... Parca te-ai mai si rotunjit la fata, arati si tu a om, nu a mumie :))))" . De unde ma plangeam eu ca nu am pofta de mancare si aveam 48 kg, fetelor, azi dimineata cand m-am cantarit, aveam 50.4. Deci, se poate! In sfarsit a dat bunul Dumnezeu sa am si eu spor la mancat! Poate parea un lucru minor dar pentru mine e minunea din ultimele luni! 

De ametit, tot ametesc din cauza hemoglobinei, analiza de la electroforeza mi-a iesit bine (nu am talasemie), deci trebuie sa merg mai departe cu investigatiile la un hematolog sa vedem de unde a scazut :). Sper sa fie o cauza minora. Abia astept sa il cunosc pe medicul cu care o sa nasc, astept sa il sune socrelu' pe frati-su ca cica sunt prieteni buni, sa ii spuna ca o are pe nor'sa graviduta si sa ma duc cu recomandare. 

Am inceput sa ma dau pe burtica cu ulei de bebelus de la Johnson's.. Ma gandesc ca daca e recomandat pentru bebelusi, n-are cum sa facrau burticii, nu? Asta pana ajung la Plafar sa vad ce creme de vergeturi mai naturiste sunt pe piata.

 

In rest, burtici, cum v-ati simtit zilele astea? 

 

Va pup si bebelusi sanatosi!!!! 



#202
adriuta

adriuta

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.368 mesaje

Postat 22 aprilie 2014 - 18:43

 Buna tuturor,

 

   Diatur, am citit mesajele tale si imi pare nespus de rau pentru situatia in care te afli. Din  tot ce am citit nu pra am inteles din pacate, cam care ar fi riscurile in cazul tau personal. In general, in lume 1 din 1000 de copii in lume se naste cu SD. Dar trebuie sa ti se fi precizat, daca in situatia ta esti LA RISC cu SD(1 la 1000) sau chiar ai o sarcina cu un copil cu SD. Diferentele sunt ca de la cer la pamant intre aceste 2 situatii.

   Din toata inima eu ti-as recomanda SA SCHIMBI medicul/medicii. Nu stiu de ce, insa mi se pare ca esti inconjurata de o echipa...care nu vrea sa se involve prea mult in cazul tau, nu inteleg ca pentru ei este doar o alta sarcina, insa pentru tine este TOTUL.

   In Turcia nu trebuia sa mergi ca sa ti se citeasca niste analize, ci sa incepi un drum de la A-Z cu o alta echipa si ochi proaspeti. 

  Foarte recent s-a implementat o noua metoda de diagnosticare cu SD, din sangele mamei de extrage ADN-ul fatului si in functie de asta ti se va spune cu o certitudine de 100% ce are copilul, cat de afectat este.

   Defectele cardiace...pot fi un fass intr-un pahar cu apa, pana la 20 de saptamani nu se poate definitiva nimic. Sau mai poate fi un defect cardiac minor, MILIOANE de oameni le au. Eu m-am nascut cu asa ceva si  uite-ma-s frumoasa sanatoasa si... la a 2-a sarcina. Sa fim seriosi... chestiile astea ...ca o fi ...ca am vazut eu 2 vene roz bombon...etc...pe mine ma supara la culme.

  Du-te la Szeged in Ungaria, sunt medici buni, preturi acceptabile. Este trupul tau, si copilul vostru. Nu avorta un copil pana nu esti SIGURA si ai o echipa de medici competenta. 

  Eu iti doresc ca Dumnezeu sa va ocroteasca mereu. 



#203
Tamia

Tamia

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 70 mesaje

Postat 22 aprilie 2014 - 22:05

    Hristos a inviat! (din partea unei nou venite)

Recunosc ca de la ora 19 sunt cu ochii cat cepele si incerc sa urmaresc cam tot ce s-a scris pana acum.

Cred cu tarie ca trebuie sa gandesti pozitiv si sa ai speranta ca totul o sa fie bine pentru ca acolo sus exista un Dumnezeu care vegheaza necontenit! 

Sunt o burtica de Octombrie si va multumesc tuturor pentru sfaturi cat si pentru relatarile legate de experientele avute, m-au ajutat mult! 

Ca sa urmez "regulile" relatez cu mandrie :) UM 9.01.2014  ->DPN 16.10.2014 la prima sarcina.

 

As mai scrie dar am observat ca s-a facut cam tarziu si stiti cum e cu somnul e greu cand nu e.

Va doresc multa sanatate atat voua cat si bebeilor vostri!

 

 

 



#204
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 23 aprilie 2014 - 08:22

Bine ai venit in grup Tamia, sarcina usoara si bebe sanatos!! Cum te simti pana acum? [:)]

 

Voi restul fetelor ce mai faceti, ce mai ziceti? Eu sunt inca un pic zapacita cu sarabatorile, astept sa treaca saptamana asta sa-mi revin la normal, noaptea daca ma trezesc ma zvarcolesc in pat de n'spe ori pana adorm, si cand adorm mai bine trebuie sa ma trezesc [smulgpar]



#205
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 23 aprilie 2014 - 08:31

Va invit la CAPITOL NOU - aici [flo2]





Etichetat si cu gravidute, sarcina, octombrie, 2014

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -