Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Mamici de Septembrie (Dovlecei de septembrie 2014) (4)


203 raspunsuri la acest subiect

#11
Cupcake

Cupcake

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 125 mesaje

Postat 25 februarie 2014 - 17:53

Buna la toata lumea,

bine ai venit LittleLulu, sarcina usoara in continuare.

Eu nu prea reusesc sa scriu din cauza faptului ca dupa-amiaza cand ajung de la servici incep greturile si nu ma lasa pana nu ma pun in pat.

M-am saturat si eu de aceasta perioada, numai gandul la bebe ma mai tine departe de depresie, insa am devenit imposibila si nu e de mirare la cate rabdam noi mamicile in timpul sarcinii?!

Arwen_76 te inteleg atat de bine, nici eu nu mai pot, nu mai am chef de nimic, nu-mi mai place nimic din ce faceam inainte, am doar un singur gand: vreau sa-mi treaca. Va pup si va citesc cu drag in fiecare zi.



#12
daena

daena

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.208 mesaje

Postat 25 februarie 2014 - 18:08

Lulu, bine ai venit si sarcina usoara! [flo2]

 

Arwen, sper din suflet sa iti mai treaca din greturi. Te-ai programat deja pentru morfologie? Eu nu am grija asta, aici morfologiile se fac la spital si tot ei te programeaza la sange si ce mai trebuie. Eco face medicul care e pe sectie in ziua respectiva, dar in general sunt medici buni si daca ceva nu le e in clar te trimit la specialist. Pana acum am fost multumita.

 

Cupcake [flo2] .



#13
diana_dia

diana_dia

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 25 mesaje

Postat 25 februarie 2014 - 18:40

Buna fetelor!

Lulu, bine ai venit, sa ai o sarcina usoara pana la capat. Avem dpn la 3 zile diferenta [:)]

UM 18.12.2013 si DPN 24.09.2014

Luni merg sa.mi ridic analizele pe care le.am facut vineri...abia astept sa vad daca e totul in regula. Si am programare si la dr....poate se vede cumva sexul bebelului...desi cred ca e prea devreme dar poate,poate [:)]



#14
arwen_76

arwen_76

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 450 mesaje

Postat 25 februarie 2014 - 20:15

Sara buna fetelor,

 

Bine-ai venit printre noi LittleLulu, sarcina usoara sa ai, nici nu stii ce norocoasa esti.  [flo2]

Cupcake, eu am greturile de dimineata pana seara si cu efortul de a sta la munca acum si serile uneori sunt urate. Singura modalitate de a-mi trece si de a avea cat de cat o zi buna sunt perfuziile NaCl solutie cu fiole de osetron, no spa, scobutil si vitamine. Ma mai uit la poze sa-mi mai treaca din suparare dar ... e ft greu  [batcap]  Noroc ca sotul meu ma mai sustine, imi mai ridica moralul ca altfel... Starile de nervi ii mai stapanesc cu Magne B6 chiar isi face treaba in ce ma priveste. Zicea cineva pe aici de Natalvit ca ia si o ajuta sa-i diminueze greturile, la mine din pacate nu are efect. Am luat de o sapt si tot degeaba.

Daena, nu m-am programat dar am auzit de la fete mai inaintate in sarina ca mine ca la Dr buni si cautati tre sa te programezi cu mult timp inainte. Eu am 13 sapt, ideal se face morfo fetala in sapt 22, teoretic mai am timp sa ma programez.

Kytana, ce mai faci draga mea, esti bine? Totul e bine?

NicNic, cum esti cu greturile de seara?

 

Fetelor, ce stiti de ton in conserva suc propriu, e ok? sau nu prea? De rosii ati auzit ceva ca ar fi interzise su nerecomandate in sarcina sau alaptat? zmeura? tot aud de la diversi eu personal n-am gasit nimic impotriva celor enumerate dar poate ati mai auzit voi ceva. Am mancat acum seara un pic de salata verde cu cateva rosii cherry, castraveti, ton in suc propriu, masline Kalamata si muuuuuulta lamaie. Se pare ca m-a lasat s-o mananc dar nu prea simt ca mi-a picat prea bine.

 

Va pup, seara buna sa aveti, sa va lase greata pe cele care o au cumva  [flor]



#15
daena

daena

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.208 mesaje

Postat 25 februarie 2014 - 20:57

Arwen, zmeura chiar astazi am mancat  [:)], cam acra ce-i drept, dar mirosea tare frumos.

Tonul nu e prea recomandat in sarcina fiindca e peste mare, traieste mai multi ani pana e prins si cica acumuleaza o cantitate de mercur in carne, care nu e sanatoasa. Eu in brosurica ce am primit-o cu carnetul de gravida am citit ca ai voie o conserva mica de ton pe saptamana, dar n-am mancat deloc. In schimb mi-am luat sardine, macrou, hering, tot la conserva. La pestele mic nu sunt restrictii.

    Rosiile intra la legume, nu vad nici un motiv sa fie interzise in sarcina.

    La alaptat am observat ca in Ro e o mare lista cu ce nu ai voie sa mananci, primele fiind fructele si legumele crude. Nu cred ca e ok, pai vitaminele nu le poti lua numai din cartofi fierti si gratar de pui. Aici salate de cruditati primesti in matern, si in saloanele de mamici pe masa e un bol cu fructe. Stiu ca nu trebuie abuzat de ceapa, usturoi ca schimba gustul laptelui, da sunt unii bebei care n-au nici o treaba. Si ca trebuie evitate alimentele care provoaca gaze, varza, fasolea boabe. Cred ca cel mai bine e sa introduci doar cate putin si sa vezi ce efecte are. Ne vom conforma dupa stapan, sa vina numai! Dar eu as suferi tare sa nu pot manca fructe, sunt preferatele mele.



#16
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 25 februarie 2014 - 21:55

Multumesc de intrebari dragutelor!

 

Haideti sa va spun ce e cu mine. Sunt depresiva. Genul de depresie care se adanceste cu cat cineva iti spune "snap out of it" pt ca din pacate nu este chiar asa usor. Am sechele din copilarie care acum cand il cresc pe Luca ies la suprafata. Am fost un copil abuzat psihic si batut atat de parinti cat si de bunici. In timp s-au adaugat lucruri precum socul mortii tatalui meu cand aveam 6 ani, spartul apartamentului si faptul ca ne-au luat tot din casa, foame si haine SH de care colegii nu incetau sa rada si multe altele. Drept urmare sunt destul de anti sociala, mi-e frica de oameni si mi-este rusine de mine. Am zile bune, zile mai putin bune. De cateva luni merg la terapeut si sper sa imi revin, insa momentan am caderi. Cam atat despre mine... [flo]

 

Daena - eu inca alaptez desi Luca are acum 16 luni. La inceput m-am ferit de cafea (oricum nu beam), alcool - evident ca nici acum nu beau, mancaruri crude (sushi si tot ce intra aici). In rest fructe si legume en-gross. Cred ca unii doctori la noi sunt tare de tot in urma, poti manca linistit fructe si legume, vorba ta, de unde sa iei vitamine? Daca te intereseaza, iti pot recomanda o doamna extraordinara care sustine si cursuri prenatale, moasa si consilier in alaptare certificat in SUA. E geniala, pe mine m-a ajutat cand dupa 3 zile de stat in spital am constatat ca nu am lapte (acolo nu s-a ocupat  nimeni sa verifice). Mai avem insa pana acolo :)

 

Arwen si mie imi place tonul, dar tot asa ma limitez din cauza mercurului ca o conserva pe luna (max 1 la 2 sapt) Ai incercat sa pui si porumb dulce? E geniala combinatia! 

 

P.S Daca mai vreti sa trecem si alte info pe prima pagina, astept sugetii [flo]

 

Va doresc o noapte linistita, somn lin si niciun fel de greata!



#17
arwen_76

arwen_76

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 450 mesaje

Postat 25 februarie 2014 - 22:00

Daena, nici macroul nu e bun, intra in categoria tonului, dar credeam ca se refera numai la pestele proaspat. In schimb celelalte sunt ok. Eu beau sirop de zmeura, dovleceului ii cam place, mai scap de greata asa, cand merge. E facut de mama-soacra asa ca nu-i bai si beau 1 pahar la 3-4 zile cu un pic de lamaie. Mmmmmm, usturoi, ce-as manca cu cartofi prajiti si un pui ceva... dar nu-i place si pe langa ceapa e un aliment scos deocamdata.



#18
arwen_76

arwen_76

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 450 mesaje

Postat 25 februarie 2014 - 22:13

Am avut cateva firimituri de ton in salata, adica a fost o conserva mica la un castron mare pe care l-a mancat sotul meu. Stiu de combinatia cu porumb, dar nu aveam prin casa asa ca am mancat fara.

Kytana, imi pare rau sa aud de ceea ce povestesti, fii strong pt prichindeii tai. Esti in siguranta cu sotul tau, lasa trecutul in trecut si traieste din plin prezentul. Chiar daca suntem la departare noi suntem alaturi de tine si cine stie, poate ne vom intalni.

Si eu sunt pentru fructe si legume, nu stiu cum ar putea cineva trai fara ele. Stiu ca niste prieteni s-au apucat de dieta Dukan si al meu ma batea la cap s-o tinem si noi si i-am zis Noooo way (bine, am avut si un f*** intre cele 2 cuv). Aia e numai cu carne in prima faza, pai sa nu mananc eu fructe si legume?? Nici sa nu aud  [alcool]



#19
daena

daena

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.208 mesaje

Postat 26 februarie 2014 - 00:49

Eu declar prima seara in care nu am vomitat, am avut vreo 2 tentative dar nu s-au concretizat. Sper sa inceapa de acum perioada fara greturi.

 

Kytana, noua ne poti povesti orice, nu trebuie sa fie numai lucruri frumoase. Eu te cunosc virtual, de putin timp, dar cred ca esti o persoana deosebita si valoroasa prin felul tau de a fi. Poate acum si hormonii de sarcina te fac sa vezi viata mai gri, dar sigur urmeaza zile frumoase . [flo2] [flo2] [flo2]



#20
NicNic

NicNic

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.983 mesaje

Postat 26 februarie 2014 - 09:48

Neatza burtici :)
Bine ai venit printre noi Lulu, sarcina usoara si la termen si bebe sanatos si mancacios :)

Eu mai am un pic seara, mai mult gretza. Ieri dimineatza am avut o tentativa de boboci, dar a fost usoara. Si dimineatza la fel, probabil din cauza periutei de dinti. Azi am scapat usor, ieri a trebuit sa scot un pic de lichid gastric sau ce o fi. Deja ma simt mult mai bine, azi nu am obosit asa rau ca pana acum. Cateodata ma si ingrijoreaza cand ma simt bine, dar na, speram la lucruri frumoase. Eu stagnez la greutate, mai ales ca mananc f putin :( si nici lichide nu am prea baut, ca nu prea intra :( o scoatem noi cumva la capat, nu? :)

Kytana imi pare tare rau de cele ce ti s-au intamplat, dar de cate ori simti nevoia, poti vorbi aici cu noi. Am invatat pe propria piele ca e bine cateodata sa iti impartasesti din temeri si trairi. Si cateodata chiar ajuta . Acum, depinde de fiecare. E adevarat ca ramanem cu ceva sechele care nu trec , ci parca mai rau se adancesc in sufletul nostru, dar trebuie sa incercam sa trecem peste ele, pentru noi in special, dar si pt cei din jurul nostru :) . Te imbratisez cu drag si cand ai o temere, noi suntem aici, ne sustinem, ne incurajam si ne ajutam asa cum putem :)

Doamne ajuta sa fie bine :)


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Astăzi, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Astăzi, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -