Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ucraina si Romania de la rosu la protocaliu si inapoi!

ue rosu rusia ucraina portocaliu

Fara raspunsuri la acest subiect

#1
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 29 ianuarie 2014 - 09:11

Va semanalez un articol interesant De la roşu la portocaliu şi înapoi BURSA 29.01.2014 in care se vehiculeaza ideea ca revolutia portocalie din Ucraina a suferit un recul odata cu alegerea lui Ianukovici, care a simulat orientarea spre vest, dar a actionat la doua capete, pana i s-au pus pe masa actele aderarii la UE.

Autorul considera ca si in Romania este aceasta basculare de la rosu la portoclaiu si inapoi la rosu.
Poate ca si puterea portocalie de la Bucuresti a simulat orientarea spre vest. Orientarea spre democratie cu siguranta a fost o simulare si un simulacru. Partidele romanesti fara viata interna, cu o activitate ce se reduce al lipirea de afise si la campanie mediatica nu poate fi numita democratie.
Intocmirea bugetului, finantele si administratia au fost conservate si functioneaza sub aceeasi forma centralizata a anilor '80.
Cetatenii au fost eliminati din jocul politic, prin faptul ca desi aleg, aleg doar reprezentantii desemnati de cei care fac jocurile de putere.
Romania este condusa centralizat si o conducere centralizata oricand poate fi "deturnata" cu atat mai mult cu cat devine dependenta de "ajutor" extern.

Ucraina este obligata sa joace in liga ruseasca prin "ajutorul" primit de la Mocova.

 

Va reveni Ucraina la "portocaliu"? Acesta este un scenariu puţin probabil, chiar dacă o parte din politicile şi poate chiar oamenii fostei puteri portocalii se vor regăsi în noile structuri de guvernare. O putere radicalizată, capabilă să ducă în scurt timp ţara în UE şi eventual în NATO? Scenariul acesta, chiar dacă plauzibil din punctul de vedere al aşteptărilor unei părţi a electoratului ucrainian şi al unei mari majorităţi a politicienilor occidentali este pur şi simplu inacceptabil pentru Rusia. "Din punct de vedere strategic, Ucraina trebuie să fie o proiecţie strictă a Moscovei, la sud şi la vest" - Alexandr Dulghin, dixit, marele guru al geo-politicii ruse.

Cum poate fi rezolvată această tensiune care străbate spaţiul ucrainian de la crearea noului stat şi pînă astăzi? Radical, nu se poate ieşi decît prin restructurarea actualei entităţi statale, numită Ucraina; fie prin ruptură, fie printr-o federalizare care va fi doar preambulul rupturii! Desigur, soluţia radicală nu se va impune de la sine şi nici nu este probabil să se precipite, ca primă opţiune politică. Are dezavantajul că este foarte greu digerabilă, atît interior, cît şi pe plan internaţional. Ca întotdeauna, există la îndemînă pseudo-soluţii, cum este crearea unei noi bucle de aşteptare, pe fondul unui reformism edulcorat, care nu va face altceva decît să pregătească eşecul şi viitoarele episoade de confruntare.
Secvenţa aceasta s-a repetat deja de trei ori în România, din Decembrie 1989 şi pînă astăzi, fără ca apartenenţa la NATO sau UE să blocheze mecanismul! În Ucraina este abia la al doilea episod!


Romania a fost "ajutata" cu credite masive de bancile austriece si grecesti.
Sunt capabile Grecia si Austria sa tina Romania in "lesa", sau risca sa fie si ele atrase in "taifunul" estic?

E adevarat ca noi am intrat in NATO si UE, dar ca reforme democratice suntem in CSI.
Desprinderea noastra de centralism si de sociatate condusa prin comenzi, prin teleconferinte/videoconferinte in stil comunist si militar inca nu s-a produs.
A evoluat doar tehnologia de la "tele" la "video", nu si managementul de la ordin la proceduri.

Comanda fiind la un grup mic de indivizi, oricand se poate produce un "derapaj".

 

Ce înseamnă toate acestea pentru România? Pe scurt, un viitor conturat şi colorat de politica Moscovei, mai mult decît de influenţa europeană şi transatlantică! Obiectivul pe termen mediu al geopoliticii ruse este restructurarea masivă a statelor din ceea ce s-a numit în secolul XIX şi XX cordonul sanitar al Europei. Rusia şi, se vede tot mai clar, nu numai ea!!!!!, consideră că "viitorul bun" al regiunii din care România face parte este crearea unor micro entităţi statale, omogene din punct de vedere etno-cultural şi aliniate strict, fără echivoc, pe axa Moscova-Bruxelles. O axă "eliberată" de sub influenţa americană şi prin urmare, dominată strategic de Rusia! Prin urmare, la întrebarea: Ce urmează după portocaliu?, răspunsul cel mai probabil, pe termen mediu este, suprinzător poate pentru unii, dar plin de consecinţe pentru toţi: iar Roşu! Şi, nu numai la Kiev!

Editat de Deceneus, 29 ianuarie 2014 - 09:25 .




Etichetat si cu ue, rosu, rusia, ucraina, portocaliu

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -