De tort de mamaliga ati auzit ?:))
Ung un castron de inox cu putin ulei, pun un strat de mamaliga, unul de carnaciori afumati taiati felii, alt strat de mamaliga, strat de branza mai sarata , strat de mamaliga, strat de felii de oua fierte si alt strat de mamaliga, Pun castronul in cuptor cam 15-20 minute si apoi il rastorn pe un platou (de lut) ca pe tort.Deasupra torn in dusmanie :)) cateva linguri de smantana.Stiti cum arata? Demential.Am si poze daca nu credeti.:))
Si valorile colesterolului de pe buletinul de analize la fel...
hehehe.. mama facea mamaliga cam asa cum spui tu, cu mici diferente (si ea era ardeleanca get beget).
so, in loc de cirnaciori, ea punea jumari fierbinti, taiate bucatele miiiciii
intindea in farfurie un "blat' de mamaliga folosind o lingura muiata bine in untura topita. deasupra punea umari, apoi un strat de brinza rasa. iar 'blat", iar jumari, si inkeia cu brinza.
am incercat si eu reteta ei dar niciodata nu mi a iesit asa buna cum o facea ea... frateee iti piriiau jumarile intre masele..
puriceii ii facea desfacind-intre degete- mamaliga rece, (ramasa din ziua anterioara) in tigia cu untura incinsa, o mincam alaturi de o ceapa sparta frecata cu sare si otet.