Cand eram mica si ma ducceam la tara in Arges, mancam "Puricei".
Dar erau altfel decat puriceii lui Admin. Erau mici bucati de mamaliga prajite in untura.
Eu cand fac mamaliga pun jumatate apa, jumatate lapte si putin ulei.
Farfuria fiecaruia o imbrac cu feliute de subtiri de cascaval peste care pun mamaliguta fierbinte. In mamaliguta fierbinte ascund feliute de unt si imprastii deasupra branza sfaramata si movile de smantana.
Placerea cea mare e cand ajung la fund si dau de cascavalul ala topit ce se intinde pana la gurile lor pofticioase.
========
Mai am un fel ce se numeste mãmãli-cu-u-cu-brâ-cu-smâ-cu-o.
Fac o mamaliga mai moale.
Pun un strat de mamaliga, unul de branza +smantana, un strat de mamaliga, unul cu branza +smantana, un strat de mamaliga si bag la cuptor.
Dupa vreo 15 minute, scot din cuptor, fac in mamaliga niste adancituri cu o lingura de inox inmuita in apa rece, in care pun cate o felita de unt + un ou crud.
O mai pun putin in cuptor pana se fac ouale.