Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Atentie: Pericolul poliomelitei in Europa si pericolul iresponsabilitatii

poliomelita vaccin

224 raspunsuri la acest subiect

#41
ela_04

ela_04

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.768 mesaje

Postat 11 noiembrie 2013 - 13:02

Eu am mai explicat motivul pentru care sustin vaccinarea - "herd immunity".

 

De exemplu - eu am bebe de nici 3 luni. Abia si-a facut prima serie de vaccinari. Riscul ca bebelina mea sa faca pojar, oreion, tuse convulsiva (chiar ieri am avut de a face cu un bebelus bolnav de boala asta, si nu e primul cu care am avut "treaba", nu doresc nimanui sa i se imbolnaveasca copilul de asa ceva), rubeola etc este mic deoarece fratiorul mai mare e vaccinat, si majoritatea celor din jur sunt vaccinati.

Cu cat sunt mai multi copii/oameni nevaccinati in jur riscul creste - deoarece un copil nevaccinat, care se imbolnaveste de pojar, sau tuse convulsiva, sau oreion, nu pastreaza boala doar pentru el, ci poate sa imbolnaveasca si pe bebelina mea, si pe fratiorul lui sau surioara lui nou nascuta, cu sistemul imunitar neformat, sau pe colegul de clasa nevaccinat din motive medicale (deoarece e alergit la ceva, sau a facut tratament pentru leucemie, sau vreo boala autoimuna), sau pe mamica gravida care vine sa isi duca  si sa isi aduca copilul la si de la  scoala... si tot asa. O sa spuneti ca e vorba de boli ale copilariei... dar prin profesia mea am intalnit cazuri foarte grave de tuse convulsiva... de pojar...de tuberculoza. Am cunoscut persoane care  au murit de tuberculoza. In Romania anilor nostri :( deoarece exista formele de boala care nu reactioneaza la medicamente). Si eu si fratele meu am facut oreion in scoala generala, "pe vremea noastra" nu se vaccina impotriva bolii asteia. Eu am facut o forma foarte usoara, fratele meu a ajuns la spital cu complicatii de inflamare a meningelui.

 

Traim intr-o lume in miscare, lumea circula, niciodata nu stim pe unde ajungem si/sau cine ajunge la noi. Si sunt unele boli cu care nu e de glumit.

 

Ma intreb reactiile la vaccin cum sunt? Acele cateva cazuri rare... si cine raspunde pt ele?....



#42
aschiutza

aschiutza

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.422 mesaje

Postat 11 noiembrie 2013 - 13:03

Carmen, o minima cautare pe internet ti-ar arata ce inseamna sa faci poliomielita. Uitate la pozele copiilor si adultilor bolnavi. Ce mai vrei sa ti-i se explice in plus ca folos al unui vaccin?

 

Sau citeste de cum decurge boala, risicurile si tratamentul pt tetanos. Eu m-am ingrozit. Nu e o boala care sa se transmita de la om la om, dar pericolul e oriunde, nu numai in Africa sau Asia. Sunt multi bebelusi care mor acolo pt ca se nasc in conditii neigienice din mame nevaccinate. Poti sa fii sigur ca al tau copil nu se va intepea niciodata intrun cui ruginit infestat?

 

Eu nu inteleg de ce unora un vaccin care are virusul mult mai scazut ca efect li-i se pare asa de mare bau-bau in comparatie cu virusul in sine. Si mie mi-e frica de efectele secundare ale unui vaccin. DAR mi-e cu mult mai mare teama de boala in sine! Vorbesc aici de bolile serioase, al caror tratamente, daca exista, nu dau rezultate cu probabilitate mare.

 

In Germania, daca faci un vaccin recomandat si are urmari, statul isi asuma consecintele. Tocmai pt ca ti-i l-au recomandat si pt ca dau importanta sociala vaccinurilor. Si sa nu credeti ca odata pus un vaccin pe piata, specialistii stau cu miinile in solduri. Se aduna date in continuare, se incearca eliminarea tuturor pericolelor, se cauta alternative.



#43
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 11 noiembrie 2013 - 13:08

pana si o scoica de pe plaja - in care te intepi poate avea un efect devastator ...



#44
Carmen1985

Carmen1985

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 383 mesaje

Postat 11 noiembrie 2013 - 13:16

Cum spuneam , nu stiti decat sa jigniti ... fara suparare...nu cred ca luarea acestei decizii are leg cu inteligenta. asta vreti voi sa considerati, ca cei care nu vaccineaza sunt niste prosti , in loc sa va puna pe ganduri macar de ce persoana aia gandeste asa... ignoranta e persoana care nu gandeste pt ea si merge cu turma cum se zice. Daca mi-ar aduce argumente solide cineva as vaccina . dr de fam m-a sfatuit sa nu fac anumite vaccinuri cu care a avut probleme la unii copii.



#45
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 11 noiembrie 2013 - 13:20

nu am vaccinat pentru ca imi este mai frica de reactiile vaccinarii decat de posibilitatea contactarii bolii. si asta cu sa facem puscarie daca pateste ceva copilul....cati parinti care au vaccinat si copiii au avut probleme sunt inchisi ? ei si-au asumat vaccinarea ?

Avand in vedere ca procentul celor care au avut reactii adverse in urma primirii vaccinului (dar care defapt au avut probleme de sanatate la momentul vaccinarii) este de 1 copil la 999.999 de copii care nu au avut nici  reactie adversa la vaccin si care 999.999 de copii vaccinati prezinta riscul de imbolnavire si de transmitere a virusului poliomielitic  0(zero) in timp ce acel 1 copil dintr-un milion nevaccinat prezinta riscul de a se imbolnavi si de a transmite boala de 100% compara tu cifrele si apoi spune-ti opinia.



#46
Carmen1985

Carmen1985

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 383 mesaje

Postat 11 noiembrie 2013 - 13:27

la 2 ore dupa nastere cine stie daca are vreo problema de sanatate? nu cred ca toti copiii care au avut probleme erau bolnavi ... si sesizez din nou un ton dojenitor , chiar nu putem sa avem opinii diferite ?



#47
Carmen1985

Carmen1985

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 383 mesaje

Postat 11 noiembrie 2013 - 13:28

eu nu am contestat decizia cuiva de a vaccina , am spus doar de ce nu o fac eu....



#48
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 11 noiembrie 2013 - 13:30

Ela, sunt constienta de ce spui tu - mi-am vaccinat copiii (pe cel mare cu  BCG + schema de baza de aici, deci nu si antigripalul, pe cea mica deocamdata BCG+ inceput schema de baza) si la fiecare vaccin am avut emotii, asa cum am emotii de fiecare data cand mi-a fost bolnav vreun copil si le-am administrat vreun medicament, sau cand am luat eu sau sotul vreun medicament, deoarece toate vaccinurile, la fel ca toate medicamentele, au efecte secundare, pot aparea probleme... un caz la ... nu stiu cate mii, sau sute de mii. Dar cand problemele apar in cazul tau, sau la copilul tau...statisticile conteaza mult mai putin, conteaza durerea ta, si reprosurile pe care ti le faci "dar daca...?" Asa ca inteleg ce vrei sa spui.

 

Eu nu sunt cadru medical, nu ma pricep sa dau explicatii medicale, las pe cei autorizati. Dar uite, daca e sa ma refer strict la vaccinuri... prin jobul meu, eu am avut atat de des contact cu persoane bolnave de TBC, varicela, pojar, tuse convulsiva, hepatita B, hepatita C... romani cu totii, oameni cu familii, cu copii... care locuiesc in aceeasi comunitate cu mine, cu familia mea, aici, in UK. Din punctul meu de vedere, posibilitatea ca ai mei copii sa "prinda" ceva si sa se imbolnaveasca e mai mare decat posibilitatea ca sa aiba o reactie urata la un vaccin. Si de aceea, prefer sa vaccinez...

 

De aceea trebuie comunicat bine cu medicul, trebuie cantarite bine riscurile si avantajele in situatiile personale. La un copil alergic la ou posibilitatea sa aiba reactii urate la vaccin e mare, de aceea nu il vaccinezi. Un copil cu febra la fel... astepti sa fie sanatos, si apoi ii faci vaccinul. Un copil cu probleme de sanatate, foarte susceptibil la boli, poate sa aiba probleme dupa vaccin... dar poate sa se si imbolnaveasca si sa faca niste forme foarte urate ale unor boli...deci trebuie cantarite bine atat avantajele cat si dezavantajele.  Dar astea se discuta cu un medic bun care cunoaste situatia personala, deciziile nu se iau in urma unor discutii cu niste profani, sau pe baza unor articole pe care oricine le poate publica pe Internet... si care sigur nu isi va asuma raspunderea. 


Editat de DarkBendis, 11 noiembrie 2013 - 13:42 .


#49
Carmen1985

Carmen1985

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 383 mesaje

Postat 11 noiembrie 2013 - 13:34

problema e ca in ro nimeni nu-si asuma raspunderea pt nimic. daca pateste copilul ceva dupa vaccin...ei dar nu de la vaccin a fost...de la altceva, era bolnav de aia a patit , si dr ala de ce l-a vaccinat daca era bolnav si tot asa...



#50
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 11 noiembrie 2013 - 13:36

nu am vaccinat pentru ca imi este mai frica de reactiile vaccinarii decat de posibilitatea contactarii bolii. si asta cu sa facem puscarie daca pateste ceva copilul....cati parinti care au vaccinat si copiii au avut probleme sunt inchisi ? ei si-au asumat vaccinarea ?

Ei au incercat sa-si protejeze copii prin vaccinare,ceea ce tu sau altzii ca tine ,nu au facut-o!

 

da si eu sustzin pedepsirea prin lege a parintzilor a caror copii au de suferit ca urmare a facptului ca s-au opus vaccinarii.

 

Dana





Etichetat si cu poliomelita, vaccin

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -