Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Bobocei de sept-oct 2012 (31)


172 raspunsuri la acest subiect

#61
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 25 octombrie 2013 - 12:15

Buna dragelor, ce mai faceti?

 

Delia, mereu iti admir comorile pe FB. Felicitari pentru achizitii lui Iustin [pup] La muuulti anisori pentru maine! :D

 

La multi ani tuturor care poarta numele Sf Dumitru!

 

Moro, la muuuulti anisori lui Giorgios!!! Ce mai faceti voi? Cum e vremea in Grecia? Petrecere frumoasa!

 

Gabi, multumesc de aprecieri. Sa stii ca nici eu nu am facut continuu si cand m-am apucat, culmea, mi-a si venit. Am obs ca atunci cand fac chiar si un pic de sport durerile menstruale pe care de obicei le resimt in chip monstruos, devin suportabile sau chiar dispar. Oricum, nu te lasa! 5 min daca lucrezi tot e ceva! Eu ajunsesem sa imi incordez ab cand il culcam pe Luca :)) 

Ce sa iti spun despre noi... Mama mea este ciudata cateodata si spune niste chestii nelalocul lor. Am incercat sa ii atrag atentia subtil dar nu am reusit nimic. Eu am inceput sa ma duc la conselling (dupa ditamai asteptarea);  nu stiu daca se va schimba ceva sau nu, dar incerc. Socrii sunt ceva mai okay, la ziua lui Luca s-au comportat exemplar. Cu apartamentul nu am mai rezolvat nimic. Astept sa platesc datoriile din ultima indemnizatie. Eu nu prea ma pot angaja pt ca Luca este f greu (cred ca are 15kg, eu abia il mai ridic) iar mama mea nu s-ar descurca toata ziua cu el, sa duca jos caruciorul, sa vina dupa Luca, sa il ia in brate, etc etc. 

 

Colac peste pupaza mi-a fost atat de rau in ultima saptamana. Nu stiu de la ce. Ieri am fost sa imi fac un control la ochi si se pare ca am mai chiorat nitel, o sa ajung sa nu mai vad deloc fara ochelari :( Sper ca din cauza asta aveam ametelile si durerile de cap... In cateva zile voi avea ochelarii noi. 

 

Stelutz, oameni asa sunt peste tot. Nu stiu daca iti aduci aminte dupa ce am nascut eu si am iesit cu Luca afara ca v-am povestit de o tipa care alerga cu niste covrigi in mana/gura si s-a aruncat ca o balena zburatoare pe banca pe care tocmai vroia sa se aseze un cuplu timid. In spatele ei a venit "bosu'" cu lant gros la gat si par iesind din maio :)) In fine... este pacar ca se promoveaza nesimtirea la grad de "cool" Aici chiar si cei mai "cool" adolescenti, daca te vad cu carut sau te ating din greseala isi cer scuze sau te lasa sa treci. 

Nu v-am zis? Vecinii de langa noi sunt romani. Fix in usa noastra stau, la nici 2 metri. Cand a trecut tipa pe langa mine, a lasat capul in jos. Aici toti vecinii se saluta. Ei sunt si singurii care trantesc usa - desi e mesaj cu rugaminte de a o inchide usor mai ales seara. Dar, na, nu le putem avea pe toate.

 

Carmen, ma bucur ca ti-a fost de folos programelul.  De poze... si eu sunt in dilema. Exista un program, dropbox unde poti pastra pe un server extern toate pozele (ai 2-3GB free, apoi se plateste daca vrei mai mult spatiu) si le poti accesa de oriunde, oricand. Asta ca alternativa la HDD extern. Eu m-am gandit ca voi salva doar pozele relevante si care nu se repeta si voi incerca sa tin un album offline. Imi aduc aminte cand eram copil ca imi placea sa rasfoiesc printre poze. E mai fain decat pe PC, parerea mea. 

 

Corinuka, bine ca are cu cine socializa cat de cat macar Daivducu. ma uit la Luca sa se uita dupa copilasi mai mari cand trecem pe langa ei dar nu am cu cine sa socializam. Duminica vom invita un cuplu cu 3 fetite pe la noi pe care i-am cunoscut la biserica ortodoxa de aici. Mai greu ca ei sunt englezi si cu Luca inca nu vorbim in engleza. Am ceva emotii ca nu stiu cum va reactiona. 

 

Stelutz si Luca uneori se sperie din senin. Cred ca e o varsta la care incep sa vada lucrurile altfel. Multa sanatate si sa descoperiti ce este cu transaminazele acelea marite.

 

Va pup, fug sa ne plimbam prin ploaie. Hi hi  [umbrel]  [pl]



#62
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 25 octombrie 2013 - 12:16

PS pentru mine astazi era 26, iertati. Oricum, ramane valabila urarea si pentru maine. 



#63
tzitziri

tzitziri

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.911 mesaje

Postat 25 octombrie 2013 - 12:23

In rest....sa mai ating din ce vad ca mai discutati....

 

Sophia a inceput sa mearga destul de brusc. Si deloc devreme, adica nu a fost printre cei precoce [:)]. Ea, spre deosebire de DAvid, a sarit de etapa ''in care imi cocosez parintii'' [:)]. La David stateam amandoi cocosati ca sa mearga el - ca vroia sa mearga, dar nu putea.Si a fost etapa asta cu care a stat vreo 2 luni pana si-a dat ca lumea drumul la mers. Sophia nu a avut etapa asta si a sarit direct la mers destul de sigur pe sine si destul de mult (ca numar de pasi) din prima (in fine, ''prima'' pentru ea, ca se intampla la un an si o luna...).De atunci merge singura si e foarte incantata.

 

Cu suzeta...Sophia a avut de la inceput suzeta si multe luni a tinut-o non stop. La somn, prin casa...imi convenea sa tina suzeta in casa pentru ca de cand a inceput sa misune suzeta o oprea sa bage prostii de pe jos in gura. Acum au inceput sa ii scoata suzeta peste zi la cresa (nu i-o dau decat la somn) si nu a obiectat. Si a inceput si acasa sa renunte la suzeta din proprie initiativa. Asa ca se pare ca o sa scape usor si treptat de ea.

Asa ca o completare...la David mi se parea aiurea sa vad un copil cu suzeta.Mai ales de astia ca Sophia care o tineau non stop.Dar acum imi dau seama ca ea a avut nevoie de ''securitatea'' data de suzeta (nu stiu sa interpretez exact ce ii dadea suzeta) si ca atata timp cat o sa renunte si usurel la ea si fara traume, o sa fie totul ok.

 

De mancat...Sophia mananca la cresa in timpul saptamanii. Au trecut-o, de la un an, la meniu de ''copii''. Adica doua feluri la pranz (ea acasa nu manca doua feluri). Are si dantura de copil de 1 an si jumatate (si are dantura asa de la 11 luni), asa ca  o ajuta sa muste/rupa cu dintii.

Oricum, in privinta mancarii, nu ii mai fac nimic special pentru ea. Si asta de vreo 2-3 luni. Si de la un an chiar ca nu mai am restrictii - mananca ce mancam si noi. Mai ''fara sare'' oricum mancam de cand era DAvid mic. Prajit si chestii grase oricum nu mai mancam tot de pe ''vremea lui David'', asa ca e bine .

 

Vaccinuri - a facut ce trebuia sa faca pana acum. La 1 an a facut Priorix-ul si Infanrix-ul si ne-am decalat cu Prevenar-ul.Nu am vrut sa faca chiar 3 vaccinuri in aceeasi zi, asa ca a doua doza de Prevenar a facut-o saptamana asta, la 1 an si 2 luni.Nu stiu cand o facem pe a treia....

 

In rest e sanatoasa. Nu a lipsit nici macar o zi de la cresa pe motiv de boala.A mai avut niste muci dar au trecut cum au venit, doar cu Colargol si tratament minim. E mai rezistenta ca David si tinand cont de faptul ca a inceput cresa cu un an inaintea lui (ca varsta), chiar nu ma asteptam sa aiba 4 luni de cresa complete de la inceput pana acum.Sa o tina tot asa!

 

Si am remarcat cand am fost saptamana trecuta putin la munte, in weekend, ca s-au simplificat mult lucrurile de cand a crescut. Adica singura chestie putin mai complicata e cazarea. Pentru ca ne trebuie camera de minim 3 locuri...daca e apartament e si mai bine (dar sa fie in anumite limite de buget). Dar in rest - bea un biberon seara si unul dimineata, deci pentru weekend nu mai caram sterilizator si altele dupa noi.De mancat mananca ce mancam si noi (nu s-a intamplat sa ajungem la vreun restaurant si sa nu ii gasesc un gratar de pui cu cartofi natur sau legume aburite) . Acum sambata au fost amandoi (si ea si David) super incantati de sandvisurile cu omleta pe care le luasem de acasa. Deci nu ii mai fac nimic special doar pentru ea.

 

Cam atat...o sa mai trec pe la voi cand mai fac pauze. Credeam ca am accesul restrictionat la forum.Se pare ca nu e, dar nu vreau sa abuzez.

 

Toate cele bune!



#64
norma36

norma36

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.048 mesaje

Postat 25 octombrie 2013 - 13:01

Hello,

am pauza ca doarme piciul.

Deci:

 

Andrei are 8 dinti si cred ca acum il supara caninii, nu ma lasa sa ma uit in gura dar il fac sa rada si ma uit atunci.

 

In parc si eu vad f multa lume nesimtita si fara pic de bun simt si parca tot mai rai sunt oamenii. Eu incerc sa nu bag in seama, sa il educ pe cat pot pe Andrei in spiritul bunului simt...in fiecare zi mergem si aruncam in cos mizeriile si tare ii place, dam jucariile altor copii, nu il las sa ia alte jucarii decat daca ne cerem voie si ne si da voie copilul respectiv. Cel mai dragut a fost sambata in baietel mai mare care a venit la Andrei si a intrebat Baietelule, vii sa alergi cu mine??? Va dati seama ca andrei saracul se uita si ii zambea frumos dar ce sa alerge .....cand nici sa umble nu stie bine...

 

Eu cu scaunele nu am avut probleme la Andrei cand i-au iesit dintii.

 

Oana - ce domnisiorica mare ai tu.....pupici

 

Sper ca am raspuns la tot...



#65
tzitziri

tzitziri

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.911 mesaje

Postat 25 octombrie 2013 - 14:36

Hai ca am un moment de respiro si am mai citit pe diagonala....legat de iesitul afara cu febra/pe ceata si alte fenomele meteo [:)]

Cat am stat cu ei acasa (si iau asta ca reper pentru ca atunci ieseam mai mult afara, spre deosebire de acum cand iesim doar in weekend) am iesit atunci cand imi era si mie bine. Adica..eu nu ies cu febra pentru ca eu de obicei la febra ori am frisoane ori sunt cam apatica. Asa ca nu i-am scos nici pe ei. Sophia a avut o singura dat febra (aproape de 40) si ''se vedea pe ea'' ca nu e bine. David la fel, la febra e de obicei blegit. Asa ca ma indoiesc ca ar avea chef de iesit afara.

Legat de restul de fenomene meteorologic...da, poate vantul sau ceata nu le fac rau.Dar daca ieseam cu ei afara ieseam de placere (aici poate era o chestie egoista).Adica nu ma gandeam sa ies afara pentru ca nu am iesit in ziua respectiva si ar trebui sa o fac. Ieseam cand/cum/unde imi facea placere. Mie nu imi place sa ma plimb pe vant. De aia nu ii scoteam nici pe ei la plimbare. Zic de iesit la plimbare, nu de iesit ca trebuie sa cumparam ceva, sa il luam pe David de la gradi sau chestii de astea necesare.



#66
tzitziri

tzitziri

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.911 mesaje

Postat 25 octombrie 2013 - 14:51

Stella, e drept ca e multa lume nesimtita, dar sa stii ca in cazurile pe care le-ai spus din parc (cele cu wc-ul si cu ocupatul locului), se poate sa fie vorba de o neintelegere. Adica eu de obicei de la premiza asta pornesc si de cele mai multe ori, daca intru in amanunte, constat ca asa era.

Adica..doamna respectiva ti-l aducea pe Matei pentru ca plangea. Poate daca il lasau sa planga pana veneai tu, iar nu era bine...acum femeia poate nu ti-l aducea ca sa scape de el mai repede [:)] ci ca sa va intalniti mai repede sa nu mai planga...

La fel cu doamna care ti-a luat locul..poate credea ca te-ai ridicat, aranjezi copilul in carut si pleci. Nu ca te intorci...

Eu am devenit foarte pacifista de la o vreme.Adica nu as mai lua in cazurile astea ca cineva a facut ceva cu intentie. Poate ne-am inteles gresit intentiile unii altora si de aia s-a ajuns la situatii mai tensionate. Adica nu mi se pare ceva flagrant si facut rau intentionat.

 

 

Legat de reactia lui Matei la baita - la fel a fost si David. Pana la un moment a facut baie cu mmaaaaare placere. De la un moment incolo, a trecut la urlete ( cand incercam sa il spalam la cap - pe par).Nu se intamplase nimic intre timp, dar pur si simplu s-a intors la 180 de grade cu baia. Vreo 2-3 ani a facut baie la cap doar cu urlete. Nu a mers nici cu canite speciale de turnat apa in cap (e una la Mothercare cu un cauciuc pe care il lipesti de cap si nu mai intra apa in ochi ci se directioneaza doar spre par), nici cu cozoroc de ala de plastic care sa impiedice apa sa ii intre in ochi.Capul pe spate nu vroia sa il dea....in fine, de-abia de vreun an a reinceput sa faca baie la cap fara urlete. Dar daca ii intra apa in ochi incepe sa strige dupa prosop - nu ii place apa in ochi/urechi.

Deci se poate sa tina si la voi....solutii n-am...adica noi am aplicat la David cam tot ce ni se parea ca l-ar putea face sa nu mai urle si nu a mers cu nimic.



#67
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 25 octombrie 2013 - 17:25

Revin si eu cu noutati:

 

Luca a inceput sa urce scarile fara sa i se arate. Astazi pana sa strang eu caruciorul o vad ca merge spre scari si in loc sa ma astepte cum o face de obicei se pune pe urcat. Dragul de el!

 

Ati vorbit de suzete: pingu mic nu a vrut suzeta dupa ce a implinit 5 luni. A tot refuzat-o si nici eu nu i-am mai dat-o. Pe de alta parte roade tot ce prinde. Toate carticelele le-a ros dar la jucariile de dentitie nici ca s-a uitat. Voi ziceati de suzeta la 2-3 ani...aici am vazut la 7 ani cu suzeta si in carucior. Si nu, nu avea probleme de sanatate, tocmai se pusese in carucior dupa ce a alergat si si=a luat singura suzeta. F multi copilasi aici pe la 5-7 ani in carucior. E ... normal?

 

Dintisori, 12 avem in dotare. Toti premolarii sunt iesiti. Ma astept cu groaza la canini. Inca nu da vreun semn. 

 

Ai vostri toti stau cu caciulitele pe cap? Lui pingu mic cum ii pun ceva pe cap - caciulita, gluga, orice ar fi, incepe si se smiorcaie si incearca disperat sa si le dea jos.

 

O zi faina!



#68
stella87

stella87

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 861 mesaje

Postat 25 octombrie 2013 - 18:33

Oana, ma bucur tare ca ne mai scrii si ca Sofia e o fetita asa de sanatoasa si cumintica! Din tot ce povestesti, pare ideal, mai ales cu papatul si cu cresa, sper sa o tineti tot asa in continuare! 

 

As vrea si eu sa am o atitudine asa de pacifista, de fapt toti cei din jur ma admira pt calmul pe care il am. Chiar azi am primit remarca asta in parc :) Legat de cele doua exemple, poate n-am fost eu clara in exprimare. Ma refeream la nesimtire doar in cazul doamnelor care au ocupat banca abuzit. Celor pe care le-am lasat cu matei le sunt recunoscatoare si le compatimesc ca au trebuit sa stea cu matei asa agitat chiar si un minut. Deci mi s-a parut total firesc ca mi l-au adus, cred ca nu m-am exprimat eu bine  [:)]  Baiul era doar cu doamnele care m-au vazut ca eram postata in fata bancii leganand un carut. Macar puteau sa nu tipe langa mine pt ca matei care era semiadormit a inceput sa urle :( si tocmai ne calmaseram dupa episodul in care l-am lasat cu doamnele ca sa merg la toaleta.

 

Dar in general sunt de acord cu modul tau a vedea lucrurile si sper sa-mi iasa si mie... acum sunt cu moralul la pamant, ma straduiesc sa raman calma cu Matei macar, cu ceilalti, e mai greu...



#69
stella87

stella87

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 861 mesaje

Postat 25 octombrie 2013 - 18:37

Ps, legat de baita din pacate se pune pe urlat pana sa incep cu gelul de dus. El statea cateva min in cada, dadea din picioare la greu, mai apoi samponam si ne jucam cu spuma. la clatit parea usor deranjat, dar cel mult scancea... Acum sta un pic in apa, adica vreo juma de minut, si apoi scanceste si urla. as fi zic ca e apa fierbinte, dar sta o vreme acolo si il spal cu aceeasi apa ca de obicei... sa vedem ce va face si in seara asta :(



#70
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 25 octombrie 2013 - 20:14

Stelutz, incearca cu dusul. Luca cand a inceput sa nu mai stea la baita am inceput sa ii dau cu dusul si ii place si rade. La clatit pe caput respira greu si se tot freaca la ochisori doar.

 

Tre' sa il laud pe micut. Acum pe seara a mancat singur cu lingurica din castronel. "singur" adica eu il ajutam sa ia mancarica cu lingurita si cu mana lui din castronel, apoi el o ducea singur la gurita si o ducea la castronel sa mai ia. S-a facut inima in mine cat un munte de mandrie [:-)))]

 

Noapte buna va urez! 




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -