#21
Postat 08 iulie 2013 - 19:44
#22
Postat 08 iulie 2013 - 20:04
Phuu...Oana,ce filosofeala si cu carnea asta!
Mi-emi place carnea patrunsa bine...nu-mi place deloc,dar deloc in singe,de asta nici nu fac pulpe la gratar ca ...nu s epatrund.
In marinada vreau sa incerc s apun si semintze de mustar...
Daca o crestezi spre os e Ok
#23
Postat 08 iulie 2013 - 20:07
Anda, deci asta e proiectul de weekend! Grătar cu carne marinata in prealabil !!!
sigur o sa va placa!!!!!
Marius ,da ai dreptate,ba chiar o potzi "desface"insa tot nu o patrunde bine...pentru gustul meu.
Dana
#24
Postat 08 iulie 2013 - 21:18
Mi-a placut la cineva (si incerc sa copiez) un sos facut cu legume puse pe gratar (rosii, ardei, ardei iute, vinete, dovlecei, ceapa, usturoi), se curata, rosiile/cepa/usturoiul se zdrobesc, ardeiul iute se taie marunt-marunt, celelalte legume mai mari, ca si garnitura...sarate, un pic de ulei de masline, cimbru si/sau busuioc...
Eu fac des salata asta, in casa, cu legumele pe tava de fonta. E foarte buna, mai ales toamna, cand toate legumele sunt ff gustoase. Iese ceva.. wow, nebunie de arome
Carne pe gratar mananc f. rar, probabil de 2 - 3 ori pe an. Mi-a intrat in cap ca e nesanatoasa [grasimea in contact cu focul elibereaza doua substante cancerigene: AHC (amina heterociclica) si HAP (hidrocarbura aromatica policiclica)] asa ca de obicei, cand mananc, curat toate partile negre de pe carne. Ceea ce ii cam strica tot farmecul
#25
Postat 08 iulie 2013 - 21:23
Carne de porc (cotlet,ceafa) uneori costite, carnaciori, piept de pui, pulpe de pui peste (pastrav), nu am facut carne de vita niciodata, mici, frigarui asortate, legume (ceapa rosie sau alba ardei gras dovlecel samd....
Marius, facem noi vita. T-bone (ptr. sotul meu) si steak mai mici (ptr. mine) si Victoria :) Cozi de rac (iasa yummy!, Victoria mananca si cate 3!!!) Tot felul de peste. Si pulpite de pui, dar numai partea aia mica de la pulpa (aici le zice drumsticks), ciuperci.
#26
Postat 08 iulie 2013 - 22:01
Marius, facem noi vita. T-bone (ptr. sotul meu) si steak mai mici (ptr. mine) si Victoria :) Cozi de rac (iasa yummy!, Victoria mananca si cate 3!!!) Tot felul de peste. Si pulpite de pui, dar numai partea aia mica de la pulpa (aici le zice drumsticks), ciuperci.
Daca aveti... aveti - eu nu am asa ceva. Insa sunt curios.
#27
Postat 08 iulie 2013 - 22:04
Marius,dar la noi se gaseste(direct marinata in sezon estival)in discounturi gen Lidl,Aldi,Penny...
Imposibil s nu gasesti sa-tzi satisfaci curiozitatea.
Dana
#28
Postat 08 iulie 2013 - 22:45
Marius, uite, ti-a zis Dana de unde le poti cumpara. Depinde de gusturi, dar noi, de ex., nu cumparam niciodata rac intreg sau cleshtii (nu stiu exact cum se numesc), ci doar cozi. Sotul meu le cresteaza si le scoate din cochilia aia, si ii pune deasupra cochiliei (?) pe gratar, cu unt si un piiiic de lamaie. Ii lasi pe gratar pana se inroseste cochilia (imi cer scuze, am un mare lapsus, nu stiu cum sa-i zic la 'shell', de aia ii tot zic "cochilie").
#29
Postat 08 iulie 2013 - 22:57
Eu am intzeles ca Marius s-a referit la T-bone steake.
Dar si scrimpsi se gasesc in discountele astea...la fel si in real,Kaufland
Dana
#30
Postat 08 iulie 2013 - 23:00
Eu am intzeles ca Marius s-a referit la T-bone steake.
Dar si scrimpsi se gasesc in discountele astea...la fel si in real,Kaufland
Dana
Ah, eu am crezut ca vorbeati de raci. Shrimp nu e rac. Racul e lobster.
Etichetat si cu gratar
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Alimentatie sanatoasa →
Carnea pregatita la gratar: pericole ascunse de catre trebuie sa stiiCreat de
redactor
, 23 iun 2015
carne, gratar
|
|
||
SANATATEA FAMILIEI →
Clinica Medicala Desprecopii →
Cum iti feresti familia de boala Lyme cand esti la gratarCreat de
redactor
, 22 mai 2014
lyme, capuse, gratar
|
|