Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ce gratar e cel mai bun?

gratar

92 raspunsuri la acest subiect

#11
GINARARES

GINARARES

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 276 mesaje

Postat 08 iulie 2013 - 15:51

Noi  facem cu lemne  gratarul la tara  si pe gratar punem de toate ( piept de pui ,peste mici ,muschi , legume si ciuperci)facem foarte des gratar  ne place sa mancam in familie  si impreuna cu socrii. [:)]



#12
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.937 mesaje

Postat 08 iulie 2013 - 16:03

Gratarul cu carbuni da un gust inconfundabil, il prefer. Se gasesc aici carbuni care se aprind instantaneu, deci problema timpului de asteptare e rezolvata. Facem asa in parc in aer liber (unde exista gratare gata instalate)

Acasa avem pe balcon gratar cu gaz.

 

Pe gratar aruncam cel mai des cotlet de porc, mici, somon, apoi frigarui, cabanos, piept de pui, vinete, porumb. Am in plan frigarui cu creveti.



#13
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 08 iulie 2013 - 19:09

Gratarul?Hmmm...depinde de locatzie,de companie si atmosfera,de timp,de anotimp...

 

Aici facem cind avem timp gratar cu carbune,dar dureaza frate mult...ma enerveaza,profit insa de fiecare data si pun si vinete la copt pentru iarna.

 

Daca ne grabim punem repede gratarul electric,pe asta il folosim si iarna.

 

In Romania facem cu lemne.

 

Pe gratar punem de toate,in general fac mai multe feluri d ecarne(piept d epasare,sau aripioare),carne de porc(Schweinebauch-vezi poza [:)] ,asta e cea mai buna la gratar,dar pun si cotlete sau muschiuletz),legume -ciuperci,zuchinni,ardei gras...ce ma prin casa)

 

In general carnea o pun la marinat cu o seara inainte,marinada o fac in functzie de inspiratzie (sare,piper,usturoi,cimbru,boia iute,basilikum verde ,un pic de sos de soia,sau alternez cu miere de albine,amestecate toate cu ulei si pus cu pensulitza pe bucatzelele de carne)

 

Imi plac tare mici si cirnatzii de plescoi pe gratar [ascuns]

 

 

Miniaturi atasate

  • images.jpg


#14
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.256 mesaje

Postat 08 iulie 2013 - 19:14

Lepad!!!!!!!

#15
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 08 iulie 2013 - 19:16

Buna ideea cu marinatul carnii!!!

#16
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 08 iulie 2013 - 19:19

Muschiul de vita e Grozav la grătar dar trebuie întotdeauna facut Medium
... Ce pofta ne-ați facut....

#17
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 08 iulie 2013 - 19:27

Buna ideea cu marinatul carnii!!!

Mirela,iese foarte gustos gratarul cu carne marinata in prealabil.

 

Eu si carnea pentru frigarui o marinez!

 

Letitzia,ce ai vrut sa spui ca n-am intzeles?



#18
Oana_B

Oana_B

    Membru de baza

  • Moderators
  • 5.756 mesaje

Postat 08 iulie 2013 - 19:35

De la barbata-miu citire, care se ocupa de gratar, referitor la carnea de vita. El intai incinge gratarul foarte bine si dupa aia da focul mai mic. Incins bine, iese carnea cu grill marks pe ea, dungile alea.

Nu le intoarce de multe ori, maxim de doua ori pe o parte si pe alta.

Si depinde cum vrei sa o faci, rare, medium sau well done. Si cica pentru asta e un test, poke test. Unesti degetul mare pe rand cu aratator, mijlociu si inelar  si apesi pe mana la baza degetului mare. Cum se simte acolo asa cica e carnea [:D].

temp-test.png



#19
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 08 iulie 2013 - 19:39

Phuu...Oana,ce filosofeala si cu carnea asta!

 

Mi-emi place carnea patrunsa bine...nu-mi place deloc,dar deloc in singe,de asta nici nu fac pulpe la gratar ca ...nu s epatrund.

 

In marinada vreau sa incerc s apun si semintze de mustar... [:)]



#20
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 08 iulie 2013 - 19:42

Wow Oana , ce interesant!!
Știu ca americanii sunt meseriasi la carnea de vita ( steak)
O carne bine pregatita de vita e foarte buna!!! Dar nu se poate face rabat de calitate!
Romanii sunt puțin timizi când e vorba de carnea de vita la gratar... Pentru ca au fost invatati sa o mănânce F bine făcută...(si atunci e tare)
Dar e un deliciu dacă știi sa o faci si alegi carne buna!!!



Etichetat si cu gratar

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -