Noi facem cu lemne gratarul la tara si pe gratar punem de toate ( piept de pui ,peste mici ,muschi , legume si ciuperci)facem foarte des gratar ne place sa mancam in familie si impreuna cu socrii.
#11
Postat 08 iulie 2013 - 15:51
#12
Postat 08 iulie 2013 - 16:03
Gratarul cu carbuni da un gust inconfundabil, il prefer. Se gasesc aici carbuni care se aprind instantaneu, deci problema timpului de asteptare e rezolvata. Facem asa in parc in aer liber (unde exista gratare gata instalate)
Acasa avem pe balcon gratar cu gaz.
Pe gratar aruncam cel mai des cotlet de porc, mici, somon, apoi frigarui, cabanos, piept de pui, vinete, porumb. Am in plan frigarui cu creveti.
#13
Postat 08 iulie 2013 - 19:09
Gratarul?Hmmm...depinde de locatzie,de companie si atmosfera,de timp,de anotimp...
Aici facem cind avem timp gratar cu carbune,dar dureaza frate mult...ma enerveaza,profit insa de fiecare data si pun si vinete la copt pentru iarna.
Daca ne grabim punem repede gratarul electric,pe asta il folosim si iarna.
In Romania facem cu lemne.
Pe gratar punem de toate,in general fac mai multe feluri d ecarne(piept d epasare,sau aripioare),carne de porc(Schweinebauch-vezi poza ,asta e cea mai buna la gratar,dar pun si cotlete sau muschiuletz),legume -ciuperci,zuchinni,ardei gras...ce ma prin casa)
In general carnea o pun la marinat cu o seara inainte,marinada o fac in functzie de inspiratzie (sare,piper,usturoi,cimbru,boia iute,basilikum verde ,un pic de sos de soia,sau alternez cu miere de albine,amestecate toate cu ulei si pus cu pensulitza pe bucatzelele de carne)
Imi plac tare mici si cirnatzii de plescoi pe gratar
#14
Postat 08 iulie 2013 - 19:14
#15
Postat 08 iulie 2013 - 19:16
#16
Postat 08 iulie 2013 - 19:19
... Ce pofta ne-ați facut....
#17
Postat 08 iulie 2013 - 19:27
Buna ideea cu marinatul carnii!!!
Mirela,iese foarte gustos gratarul cu carne marinata in prealabil.
Eu si carnea pentru frigarui o marinez!
Letitzia,ce ai vrut sa spui ca n-am intzeles?
#18
Postat 08 iulie 2013 - 19:35
De la barbata-miu citire, care se ocupa de gratar, referitor la carnea de vita. El intai incinge gratarul foarte bine si dupa aia da focul mai mic. Incins bine, iese carnea cu grill marks pe ea, dungile alea.
Nu le intoarce de multe ori, maxim de doua ori pe o parte si pe alta.
Si depinde cum vrei sa o faci, rare, medium sau well done. Si cica pentru asta e un test, poke test. Unesti degetul mare pe rand cu aratator, mijlociu si inelar si apesi pe mana la baza degetului mare. Cum se simte acolo asa cica e carnea .
#19
Postat 08 iulie 2013 - 19:39
Phuu...Oana,ce filosofeala si cu carnea asta!
Mi-emi place carnea patrunsa bine...nu-mi place deloc,dar deloc in singe,de asta nici nu fac pulpe la gratar ca ...nu s epatrund.
In marinada vreau sa incerc s apun si semintze de mustar...
#20
Postat 08 iulie 2013 - 19:42
Știu ca americanii sunt meseriasi la carnea de vita ( steak)
O carne bine pregatita de vita e foarte buna!!! Dar nu se poate face rabat de calitate!
Romanii sunt puțin timizi când e vorba de carnea de vita la gratar... Pentru ca au fost invatati sa o mănânce F bine făcută...(si atunci e tare)
Dar e un deliciu dacă știi sa o faci si alegi carne buna!!!
Etichetat si cu gratar
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Alimentatie sanatoasa →
Carnea pregatita la gratar: pericole ascunse de catre trebuie sa stiiCreat de
redactor
, 23 iun 2015
carne, gratar
|
|
||
SANATATEA FAMILIEI →
Clinica Medicala Desprecopii →
Cum iti feresti familia de boala Lyme cand esti la gratarCreat de
redactor
, 22 mai 2014
lyme, capuse, gratar
|
|