Sari la conținut

Sari la conținut


* * - - - 8 voturi

GRESELILE PARINTILOR


241 raspunsuri la acest subiect

#21
Sabina

Sabina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.695 mesaje

Postat 20 februarie 2009 - 00:44

madam aia e pur si simplu proasta.

____________

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
______________

Sabina, [hippi] Sofia Galagia si [yum] bb Gheo
Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.



#22
mariussimiuc

mariussimiuc

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.915 mesaje

Postat 20 februarie 2009 - 00:56

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
madam aia e pur si simplu proasta.
[:-)))]
[flo] Vreau sa nu mai fiu diferit

[yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]


#23
luny

luny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.405 mesaje

Postat 20 februarie 2009 - 01:11

De acord cu Sabina, a spus TOT![:-)))] PS: eu refuz sa cred ca voi avea un copil "anxios si dependent" daca nu voi reusi sa-i ofer camera lui in primii ani de viata, realistic vorbind...totusi traim in Romanik si posibilitatile financiare ptr apartamente cu mai multe camere sunt limitate pentru multi dintre noi...[xx(] LUNY[9cer], mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)[bebic] Life is to precious to worry about stupid Shit!

#24
AngeliquedeS

AngeliquedeS

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.326 mesaje

Postat 20 februarie 2009 - 01:50

Citat:
citat din mesajul lui luny
De acord cu Sabina, a spus TOT![:-)))]PS: eu refuz sa cred ca voi avea un copil "anxios si dependent" daca nu voi reusi sa-i ofer camera lui in primii ani de viata, realistic vorbind...totusi traim in Romanik si posibilitatile financiare ptr apartamente cu mai multe camere sunt limitate pentru multi dintre noi...[xx(]LUNY[9cer], mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)[bebic] Life is to precious to worry about stupid Shit!
Mai frate, asa e!Da bunicii, strabunicii nostri care traiau si dormeau claie peste gramada, toti intr-o singura camera, cu mama, cu tata, cu bunici, cu frati, oare toti au iesit anxiosi si neincrezatori si "handicapati pe plan social si afectiv"??? Aiurea-n tramvai! Un copil cu cat ii dai mai multa iubire, afectiune, apropiere fizica, cu atat capata mai multa incredere in sine si in puterile lui.Sabina, ai fost cea mai la obiect! [flo]________________________ Angelique, mami de Pupi (28.12.2007) Inimioara mea Povestea nasterii lui Pupi [copil]zicolorataSemneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata in Programul national de Sanatate!Sa-l ajutam pe Mihaita Bazar pentru Mihaita

#25
conchita

conchita

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.238 mesaje

Postat 20 februarie 2009 - 02:06

Citat:
citat din mesajul lui buli
si uite-asa ajung niste atitudini normale sa fie criticate cu mine proletara [alcool]@
normale pentru tine, poate, ceea ce mi se pare uimitor. vad ca pentru majoritatea, si pe buna dreptate, aberatiile de libertate ale psihoterapeutei sunt numai bune de infierat. n-am mai citit asemenea tampenii de cand cu psihopupu de terapeuti din anii 50-60 care au legitimat egocentrismul baby boomers in raportul cu progeniturile proprii si personale. psihologia asta e una dintre rusinile lumii, o stiinta servita la cerere, pentru a justifica parintii in indiferenta lor, nicidecum pentru a raspunde nevoilor copiiilor. scoala romaneasca nu si-a actualizat cursurile, oare?

#26
Amina_Marina

Amina_Marina

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 912 mesaje

Postat 20 februarie 2009 - 08:08

Nu este e o regula si depinde de copil. trebuie sa-i oferi sigurnata emotionala atunci cind are nevoie. Si, daca totusi asta ar fi o metoda pentru formarea lui ca adult, in ncicun caz nu trebuie obligat, ci incurajat, laudat etc. Ca sa intelegi ce este in inima unui copil, trebuie sa intri tu in pielea lui. Generatiile de zi sunt foarte sensibile si de aceea nr. sinuciderilor la copii creste , si factorii majori care stau la baza destabilizarilor psihice si emotionale sunt; Raceala parintilor, exigenta, neintelegerea, tv, jocurile pe pc, animele si modul parintilor de a-i trata cu inferioritate.
Citat:
Copiii care dorm in acelasi pat cu parintii sau nu mananca singuri dupa varsta de 2 ani risca sa nu aiba incredere in ei si sa fie timizi! Un copil pre cocolosit de parinti si de bunici, care nu este lasat sa doarma singur in pat si care este invatat sa fie indopat cu mancare de rude , risca sa aibe grave probleme de personalitate.Psihologii si pediatrii se plang ca vad frecvent copii care si la 10-12 ani dorm in acelasi pat cu parintii sau care nu obisnuiesc sa manance singuri, ci doar ajutati. Astfel de copii sunt timizi si nu au incredere in ei. Medicii condamna si alte obiceiuri nocive, cum ar fi obisnuinta rudelor de a pupa micutii pe gura sau obiceiul mamelor de a mesteca mancarea copiilor care nu au inca dantura dezvoltata. Copii supusi unor astfel de tratamente risca sa ia microbi ce pot fi foarte agresivi pentru organismul lor lipsit de imunitate, dar si probleme psihologice grave. ,,Un copil care nu este invatat sa doarma singur in pat, si doar cu bunicii sau parintii, nu-si pot dezvolta autonomia. Am avut cazuri de copii care la 15 ani dormeau in acelasi pat cu parintii, care se intrebau de ce baiatul, nu este curajos si de ce este agresat de alti copii de varsta lui", povesteste psihoterapeutul Cristina Levitchi. Parintii care aleg sa-si tina copii prea aproape ii ,,hanticapeaza" pe plan social si afectiv, crede specialistul. De regula, acesti copii sunt inteligenti si cicaliti ,, sa aibe rezultate bune "la scoala. Dupa nasterea unui copil, intimitatea unui cuplu nu ar trebui sa fie afectata, spun psihologii.Pana in jurul varstei de 1 an, copilul poate dormi in aceeasi camera cu parintii, insa nu in acelasi pat.,, Din momentul in care copilul incepe sa mearga, in jurul varstei de 1 an, el trebuie sa aiba propria camera.Nu trbuie sa doarma nici cu mama, nici cu bunica, nici cu un caine. o astfel de masura il invata sa-si dezvolte de timpuriu autonomia. Scuza << copilul nu vrea sa doarma singur>>nu sta in picioare. Nu doarme singur pentru ca nu a fost obisnuit", mai spune psihoterapeutul.Ideal ar fi ca un copil sa doarma singur in pat, insa poate imparti camera cu un frate sau o sora. ,, Nu sunt de acord cu paturile suprapuse deoarece copilul care doarme mai sus se poate zvarcoli si poate sa cada din pat. In plus nici din punct de vedere psihologic nu este bine sa se faca aceasta alegere", mai spune Cristina Levitchi.Ce parere aveti?
Aste-s teorii dupa timpul lui Pazvante chiorul. ............................................. Doi Trandafiri Albi, in Rasaritul Primaverii. ........................... "The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."

#27
StMihaela

StMihaela

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 326 mesaje

Postat 20 februarie 2009 - 11:40

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc
Citat:
citat din mesajul lui Sabina
madam aia e pur si simplu proasta.
[:-)))]
foarte corect!

#28
buli

buli

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.547 mesaje

Postat 20 februarie 2009 - 12:32

stati asa sa vedem ce e asa aberant.
ideile sint 4 mari si late. sa vedem care e prosteasca, da?

1. copilul sa doarma singur in pat - si camera daca se poate.
zau daca nu asta mi se pare o chestie de bun simt. consider ca si parintii si copilul trebuie sa aiba intimitate.
asta nu inseamna ca daca ala micu' simte nevoia sa vina sa ne calareasca noi ii inchidem usa in nas. nu! de regula, dormim eu cu tati si el in camera alaturata. daca se strecoara intre noi primeste o mingiiere si un pupic.

2. sa nu manince mestecat de altii
aici nu stiu ce ar fi de comentat

3. sa nu doarma in paturi suprapuse
mie personal mi s-ar parea obositor sa urc mereu la etaj cind vreau sa ma culc si sa cobor mereu un etaj daca mi se face sete sau mai stiu eu ce idee imi vine. la un copil de 3-4-5 ani cred ca e si mai si.

4. sa nu se pupe pe gura
eu nu ma feresc daca ma pupa pe gura copilul, dar asa cum eu nu ma pup pe gura cu mai stiu eu ce matusa, asa mi se pare corect sa nu-l pupe nici pe el diverse persoane pe gura.
cind il pup din initiativa mea il pup pe obraz, minuta etc.



din nou, nu vad unde-s prostiile.

sint unele exagerari, da, cu asta sint de acord, dar asta e cu totul altceva.

nici eu nu-s de acord cu nenumaratele sfaturi de psihologie si generalizari aparute in reviste sau, mai rau, la tv.
de ce spun ca e mai rau la tv? pentru ca, de obicei, timpul e scurt si informatia se trunchiaza, raminind ceva fara sens in cel mai bun caz.


eu am dormit mai mereu cu cineva. nu sint anxioasa sau cum mai zice doamna in discutie, daaar, daca m-ar fi intrebat cineva, as fi spus ca vreau sa dorm singura.


@

#29
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 20 februarie 2009 - 14:34

....de unde rezulta ca cea mai mare calitate a unui parinte (si sa ne rugam Domnului sa ne-o dea, ca avem mare nevoie) este aceea de a selecta informatiile (in)utile, solicitate sau nesolicitate, pe care le primeste, de la cine vrea sau, de cele mai multe ori, de la cine nu vrea......

stiti cum se zice: Esti inteligent daca nu crezi decat jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care jumatate!

maaaaaare adevar!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

#30
Sabina

Sabina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.695 mesaje

Postat 20 februarie 2009 - 14:54

madam e proasta pt ca toata psihologia in domeniul asta se poate rezuma la o singura propozitie: asculta-ti copilul.
PS Nu vad ce are mestecatul cu psihologia, ci doar cu igiena

____________

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
______________

Sabina, [hippi] Sofia Galagia si [yum] bb Gheo
Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Astăzi, 10:22

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -