Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 4 voturi

Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (16)


235 raspunsuri la acest subiect

#1
Balbina

Balbina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.223 mesaje

Postat 05 iunie 2007 - 22:43

Link-urile retetelor urmeaza mai jos.
Pentru comentarii puteti vedea celelalte parti: 1, 2, 3, 4, 5, 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Nota: s-ar putea ca unele poze de pe webshot sa nu se deschida, e din cauza site-ului care a suferit de curind un rebranding si de aceea unele linkuri vechi nu mai sint valabile. Toate pozele mele le puteti gasi pe adresa de pe webshot.



#2
Balbina

Balbina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.223 mesaje

Postat 05 iunie 2007 - 22:46

Brownies Cappuccino sursa
Prajitura cu lamiie sursa
Tort cu jeleuri sursa
Blinii cu dovleac
Cum am facut tortul Barbie
Cum am facut tortul Buburuza
Prajitura cu mere
Tort Crancin-Mancin sursa
Chec dietetic cu fructe uscate sursa
Tort nemtesc cu brinza sursa
Tarta de dovleac
Prajitura cu lamiie nr. 2 (fara lapte condensat) sursa
Prajitura cu banane sursa
Biscuiti cu ovaz sursa
Prajitura cu miere sursa
Fursecuri cu unt sursa
Tort “Lady’s fingers” sursa
Tort de ciocolata cu trufe (Truffle Cake) sursa
Tort Fantezie
Aluatul fals dospit al lui Dr. Oetker (aluat cu brinza) sursa
Pandispan cu suc de portocale sursa
Cheese cake a la Natalia
Tort cu prune uscate sursa
Tort cu miere si lamiie sursa
Desert cu fructe
Lemon meringue pie - Tarta cu crema de lamaie (Reteta de la Davina)
Crema de lamiie (Lemon curd) sursa
Clatite pufoase (Buttermilk Pancakes) sursa
Cheese cake fara foc
Schema tort masinuta
Mini-budinci cu brinza
Inghetata
Prajitura cu fulgi de cocos sursa
Melcisori (trandafirasi) cu bezea si nuca sursa
Tort Masha (reteta de la alinkav)
Prajitura cu ciocolata si bezea sursa
Fursecuri "Trufe" sursa
Briose cu gem sursa
Fursecuri de cocos
Margini din ciocolata pentru tort
Lapte de pasare (reteta de la Strumfi)
Fursecuri tabla de sah sursa 1 sursa 2
Prajitura insiropata de la Joanna
Prajitura "krem a la krem" sursa
Vafe belgiene cu drojdie sursa
Tort cu crema de zahar ars de la Gratiela (strumfi2004)
Prajitura "O noapte la Venetia" (reteta de la Lacri_SM)
Prajitura (chec) cu morcov sursa
Prajitura cu foi Lica
O alta prajitura cu foi Lica (varianta Adrianei)
Desert de frisca si zahar ars sursa
Tort "tres leches" sursa
Prajitura "Televizor" (reteta de la Strumfi)
Chec insiropat de portocale sursa
Crema pentru foi de napolitana (reteta de la Gratiela - strumfi)
Instructiuni pe scurt despre realizarea tortului minge
Prajitura cu mascarpone si nuci (reteta de la amiss_zip)
Quiche (tarta cu umplutura nedulce) (improvizatie)
Placinta (prajitura) dubla de brinza cu piersici sursa
Prajitura cu miere si brinza sursa
Briose cu ciocolata (reteta de la Rucx)
Eclere (Alynutza)
Choux-uri (Strumfi2004)
Tarta cu mere, mascarpone si branza de vaci (Kehleyr)
Tarta/placinta cu mere olandeza (danyce)
Rulada de post cu banane si cocos (Strumfi2004)
Prajitura Sumeghi (Alynutza)
Fursecuri cu nuca si bezea (melcisori) sursa
Bomboane Raffaello (LiliaToma (gazea))
Tarta cu ciocolata de la Jamie Oliver (Alynutza)
Crema de vanilie pentru tarte, prajituri si torturi sursa
Tarte cu fructe si alta crema de vanilie sursa
Galusti cu prune (Alynutza)
Biscuiti cu brinza sursa
Tort de mere Adeline (Roxana Claudia)
Gacio (Alynutza)
Doua torturi de la Liliana (lgireada)
Cheese cake "Cremos" sursa
Retete de lapte condensat facut in casa
Chec ieftin (Roxana Claudia)
Chocolate banana cake - Prajitura cu ciocolata si banane sursa
Cornulete cu sunca si cascaval (culinar) (strumfi2004)
Clatite cu visine si frisca
Prajitura cu crema de ananas (Gratiela)
Crema si fondant de ness pentru eclere (Alynutza)
Crema pentru eclere (danyce)
Tarta de capsuni cu crema de vanilie (danyce)
Tort sah (Alynutza)
Placinta cu cirese "Twin Peaks" (Alynutza)
Prajitura cu prune sursa
Tort cu cacao si stafide (Alynutza)
Tiramisu (Alynutza)
Prajitura Twix sursa
Blat de ciocolata pentru tort (Alynutza)
Prajitura cu cocos, ciocolata si crema de vanilie (Alynutza)
Tarta cu fructe (danyce)
Alta prajitura cu miere sursa



#3
Alynutza

Alynutza

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.099 mesaje

Postat 06 iunie 2007 - 10:39

Natalia multumim de capitol nou. Azi te bombardez cu intrebari, ca sotzul a decis ca vrea cheese cake weekend-ul asta. O sa fac reteta ta de lapte condensat (cea din lapte praf) si voiam sa te intreb, bine am retinut ca paharele tale au 240 de ml? Daca imi iese mai mult de 400 de ml de lapte, cat am nevoie la reteta, restul il pot congela? Plus, nu stiu, poate imi dai un sfat. Eu n-am forma cu fund detasabil, am avut una care m-a enervat, era asa bine facuta ca fundul era mai mic decat marginile, daca faceam un blat si budinca si fructe deasupra, budinca iesea mai lata decat blatul, asa ca m-am descotorosit de ea. Ma gandeam, daca pun in forma mea de tort hartie de copt pana sus, dupa ce s-a terminat praji cu totul (racit si tot tacamul) oare pot lasa hartia pana atunci si sa trag de ea ca sa scot praji din forma? Poti sa-mi spui si cam ce diametru are forma in care ai facut tu? Hai ca te-am zapacit, de cu buna dimineata. [flo]
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
Recently become Mrs. Perfect


#4
Balbina

Balbina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.223 mesaje

Postat 06 iunie 2007 - 12:16

Alina, sa o iau pe rind, daca imi scapa ceva, trage-ma de mineca:
- da, paharul folosit in reteta de lapte condensat are 240 ml.
- daca faci o jumatate de norma dupa reteta data de mine, iti iese cam 1 kg de lapte condensat. Restul il poti tine in frigider citeva zile, cred ca il poti si congela, nu vad de ce nu s-ar putea. Sau poti face o rulada/un blat de tort/prajitura cu el, se face rapid si iese tare bun (apropo, chiar ieri imi era pofta de o prajitura si am facut rapid una cu blat din lapte condensat, daca o sa vrei detalii, ti le dau).
- n-am incercat niciodata sa coc cizkeik, mai exact tarte cu blat subtire si cu strat gros de umplutura, in alte tavi decit detasabile. Deci nu am experienta cu hirtia de copt lasata mai lunga, sa poti trage de ea. Dar au scris fete aici ca au incercat si ca se poate. A mai folosit cineva o metoda: a racit tortul, l-a congelat, apoi l-a rasturnat fara probleme pe un platou, l-a intors si l-a decongelat, voila! Eu zic ca metoda e perfecta atita timp cit n-ai sa mai congelezi ulterior din prajitura ramasa, ca doar nu e recomandat sa congelezi a doua oara un produs decongelat.
- eu am doua forme detasabile, una de 26 cm diametru, si una de 28 cm. Imi place mai mult cea mai mare, intrucit este teflonata, + de culoare neagra, ceea ce am inteles ca este un aspect important la copt. Ca exemplu, forma cealalta e dintr-un metal alb argintiu, si mereu mi se rumeneste mai intii blatul pe la margini, iar umplutura se prinde mult mai greu. De fiecare data ma chinui cu ea, acopar cu folie de aluminiu si dau focul la minim, ca sa se coaca uniform. Dar astea sint asa, observatii de-ale mele pe marginea formelor, nerelevante pentru ceea ce-ti trebuie tie acum. [:D]
Sper ca te-am putut lamuri cit de cit.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

#5
Alynutza

Alynutza

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.099 mesaje

Postat 06 iunie 2007 - 16:26

Mersi, Natalia m-am lamurit. N-o sa incerc faza cu congelarea, vad cum rezolv cu hartia de copt, ca deasupra capsunilor vreau sa pun gelatina, ca sa reziste un pic mai mult si n-as congela gelatina si fructele, ca se flescaiesc. Sper sa nu mi se dezintegreze praji cand o scot din forma. Deci la tine nu iese blatul mi mic decat crema/budinca pe care o torni in detasabila? Asta ca sa stiu, poate o fi fost aia defecta si-ar fi cazul sa-mi iau si eu o forma din asta.
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
Recently become Mrs. Perfect


#6
Balbina

Balbina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.223 mesaje

Postat 06 iunie 2007 - 16:33

Alina, nu nu, ornezi tortul abia dupa ce il decongelezi, n-am avut in vedere sa-l ornezi in forma, apoi sa-l congelezi, ca sa-l poti rasturna, in nici un caz. Tocmai asta era ideea, ca il congelezi neornat, ca sa-l poti manevra cu usurinta, sa-l scoti usor din forma, iar dupa ce il decongelezi, il ornezi cum vrei.
In formele detasabile mie de obicei imi iese umplutura in interiorul blatului, ca sa zic asa. Adica eu modelez peretii din aluat destul de inalti, astfel ca umplutura sa ramina ca intr-un cos, cum ar veni. Fac asta pentru ca de obicei formele detasabile nu se inchid foarte etans si atunci ar putea sa se scurga umplutura pe linga blat si sa curga din forma.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

#7
Alynutza

Alynutza

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.099 mesaje

Postat 08 iunie 2007 - 15:03

Am fost tare prinsa zilele astea si n-am mai intrat. Raspund cu intarziere, scuze. Natalia eu ornez cu gelatina de la Dr. Oetker care e foarte lichida. Nu pot sa fac marginile la blat asa de mari cat sa acopere si fructele si gelatina, asa ca trebuie sa fie in forma inca tortul cand pun gelatina peste fructe, altfel cam se va prelinge toata. Lasa ca incerc asa cu hartie de copt si spun ce-am reusit sa fac. Aseara mi-am facut laptele condensat. Am luat o pungutza de 140 de gr. de lapte praf si mi-a iesit cam 500 de ml. de lapte. O sa stiu data viitoare sa fac din 100 de gr. fix ca sa iasa 400 de ml. cat imi trebuie la praji. Cand era caldut era destul de lichid, m-am gandit ca n-am facut ceva bine, dar dupa racire s-a facut cam ca o smantanica. Oricum, a fost foarte distractiv, ca tot cautam bulele alea de care ziceai tu [:D]. Azi fac si praji, sper sa fie buna.
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
Recently become Mrs. Perfect


#8
Balbina

Balbina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.223 mesaje

Postat 08 iunie 2007 - 16:31

Alina, bravo, vad ca ai gasit solutia, sa faci o cantitate mai mica de materie prima. [:D] Iti tin pumnii pentru reusita!

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

#9
gabiarama

gabiarama

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 286 mesaje

Postat 08 iunie 2007 - 16:38

[hopsieu]

GABI ,de 3 ori mama
Poze

#10
Alynutza

Alynutza

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.099 mesaje

Postat 08 iunie 2007 - 16:56

Natalia asa ar trebui pe viitor, ca acum nu stiu ce sa fac cu laptele ramas, e muuult prea dulce pentru gustul meu ca sa mi-l pun in cafea, sotzul nu bea cafea deloc (ca lui ii place dulce-dulce) si e prea putin ca sa mai fac alta praji/chestie din el.
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
Recently become Mrs. Perfect



Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -