Natalia - am vazut in pozele cu deliciile tale ceva care mi-a atras atentia in mod deosebit...este vorba despre Poiana aceea superba cu ciuperci deasupra. Si cum imi place sa-mi incant invitatii..nu vrei sa-mi impartasesti secretul???
Miha - astazi incerc sa fac foile cu crema ta; insa ma tot gandesc cate sa folosesc pentru ca sunt 5 foi in pachet?!!??
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (14)
Deschis de
Balbina
, feb 20 2007 22:52
295 raspunsuri la acest subiect
#21
Postat 24 februarie 2007 - 13:23
#22
Postat 24 februarie 2007 - 13:55
Roxana,cred ca cele 2 pahare de frisca lichida,adica in jur de 500ml,sunt de ajuns.Daca nu mai poti face o portioara dupa aceea ca se face destul de usor.
Sunt in week-end...deci azi am program de prajiturit!
Miha
Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...
#23
Postat 24 februarie 2007 - 14:11
Roxana, reteta salatei cu ciuperci am postat-o aici. Se face usor si intr-adevar incinta musafirii.
Crema de care zice Miha necesita un timp de asteptare de citeva ore. Eu zic ca mai vine faci mai multa crema, dar daca ramine, nu-i bai, o poti congela si iese o inghetata delicioasa. Asta daca iti mai ramine ce sa congelezi dupa ce o vei tot degusta.
Miha, ce dulciuri ai in plan? Eu le-am facut pe ale mele, acus vine clientul sa le ia. Uitati tortul masinuta cum mi-a iesit.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Crema de care zice Miha necesita un timp de asteptare de citeva ore. Eu zic ca mai vine faci mai multa crema, dar daca ramine, nu-i bai, o poti congela si iese o inghetata delicioasa. Asta daca iti mai ramine ce sa congelezi dupa ce o vei tot degusta.
Miha, ce dulciuri ai in plan? Eu le-am facut pe ale mele, acus vine clientul sa le ia. Uitati tortul masinuta cum mi-a iesit.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
#24
Postat 24 februarie 2007 - 16:45
Eiii...Natalia...ai dreptate...eu n-am luat in calcul faza cu degustatul.
Tortul masinuta este foarte frumos! Cum ai facut parbrizul si portierele? Separat si apoi le-ai "lipit" pe tort sau direct?
Miha
Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...
#25
Postat 24 februarie 2007 - 16:49
Miha, am topit o ciocolata (la microunde, dar se poate si la bain-marie), am adaugat un pic de smintina lichida (dorna rosie) si am amestecat. Smintina am pus-o ca sa ramina ciocolata mai moale. Am bagat intr-o punguta (una din zecile pe care le-am consumat, ca se rupeau si mutam continutul in alta, si tot asa ) pe care am taiat-o la virf si am spritat. Suprafata fiind de frisca, ciocolata s-a lipit destul de bine, ptiu ptiu. Ma bucur ca iti place.
Deci nu mi-ai raspuns la intrebare, tu ce desert bun faci in we?
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Deci nu mi-ai raspuns la intrebare, tu ce desert bun faci in we?
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
#27
Postat 24 februarie 2007 - 17:01
quote:Vreau sa fac Krem-ul,of course, dar sub forma de tort. Adica voi face 2 portii de blat si 1 de crema. Si o rulada cu krant (frisca cu zahar ars) pe care am ochit-o mai demult pe culinar. Miha
Originally posted by Balbina Deci nu mi-ai raspuns la intrebare, tu ce desert bun faci in we?
Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...
#28
Postat 24 februarie 2007 - 17:02
Am o sugestie, sau intrebare, legata de frisca de ciocolata a tortului cu trufe:
Nu mai bine topim ciocolata intr-un vas cu fundul gros (nu o lasam sa se infirbante ci doar sa se topeasca), o lasam nitzel sa se raceasca, punem frisca lichida de la frigider apoi in cateva minute se raceste binisor si apoi o batem?
Asa am facut la Brownies la glazura . Si a iesit o glazura pufoasa ciocolatoasa [:)]delicioasa ca sa zic asa rimat.
Mi se pare mai rapid asa.
poze si filme
Amiss
Nu mai bine topim ciocolata intr-un vas cu fundul gros (nu o lasam sa se infirbante ci doar sa se topeasca), o lasam nitzel sa se raceasca, punem frisca lichida de la frigider apoi in cateva minute se raceste binisor si apoi o batem?
Asa am facut la Brownies la glazura . Si a iesit o glazura pufoasa ciocolatoasa [:)]delicioasa ca sa zic asa rimat.
Mi se pare mai rapid asa.
poze si filme
Amiss
#29
Postat 24 februarie 2007 - 17:15
Miha, suna yami, o sa astept pozele.
Ami, nu stiu daca o sa mearga faza, intrucit frisca e mai multa si daca o pui toata rece peste ciocolata, aceasta din urma se va intari la loc. Or, noi avem nevoie de o frisca in care s-a dizolvat ciocolata. Dar nimeni nu-ti incurca sa incerci si apoi ne spui si noua cum a iesit.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Ami, nu stiu daca o sa mearga faza, intrucit frisca e mai multa si daca o pui toata rece peste ciocolata, aceasta din urma se va intari la loc. Or, noi avem nevoie de o frisca in care s-a dizolvat ciocolata. Dar nimeni nu-ti incurca sa incerci si apoi ne spui si noua cum a iesit.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze