Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 19 voturi

Deserturile Nataliei (10)


294 raspunsuri la acest subiect

#11
voicu_bebi

voicu_bebi

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.170 mesaje

Postat 04 iunie 2006 - 15:30

bine v-am gasit fetele...am gasit o reteta de-a ta Balbina si nu inteleg ceva ca mie trebuie sa mi se explice ...deci la cheese cake fara foc...
quote:
5 linguri crema de lamiie (vezi reteta mai sus), se poate inlocui cu pudding gata preparat
..aici nu am inteles cum se prepara crema aceea...
quote:
Separat se pune la umflat gelatina in 2-3 linguri de apa rece. Apoi se topeste la bain-marie sau la microunde (putere mica).
..nu am intels aici cum adica se pune la umflat...si bain-marie la ce se refera? eu nu prea gatesc si de aceea te intreb...as vrea sa stiu si eu detaliile acestea..

Nunta noastra:19 august
Poze
Luna de miere...mult asteptata



#12
Balbina

Balbina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.223 mesaje

Postat 04 iunie 2006 - 15:50

Roberta, am postat reteta de cheese cake fara foc in aceeasi zi cu reteta cremei de lamiie (lemon curd). E una din retetele imediat precedente, la ea faceam referire, de altfel am si scris in paranteza "vezi mai sus". Sau ai intrebari despre prepararea anume a cremei? Mi se pare ca am explicat destul de bine reteta, zi-mi ce anume nu ai inteles? In loc de crema aceea poti sa folosesti un gem sau o budinca preparata de la plic.
Gelatina pe care o folosesc eu este sub forma de granule mici, e ca un praf. Pentru a putea fi folosita, se amesteca intr-o cana cu putina apa rece si se lasa vreo 10 minute, timp in care gelatina se umfla. Apoi cana se pune intr-un vas cu apa care se pune la rindul lui pe foc - acest procedeu se numeste bain-marie, cind vasul nu se pune direct pe foc, ci intr-o baie de apa. La gelatina e important sa nu se atinga temperaturi inalte, altfel se distruge si nu mai prinde compozitia, de aceea se topeste pe bain-marie sau la microunde, la putere mica.

------------------
Numai bine,

Natalia
[papica]


#13
aime

aime

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 776 mesaje

Postat 04 iunie 2006 - 23:12

Natalia, am intrat sa vad ce-ai mai facut [:D] si am vazut asta [pofta]....plizzzzzzzzz....reteta si amanunte ca zau ca nu stiu cum ai imbracat tortul in minunea aia de foaie de cioco, capsunile cam banuiesc [:D]
[pup]

#14
voicu_bebi

voicu_bebi

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.170 mesaje

Postat 05 iunie 2006 - 00:15

mersi mult,Balbina...si scuze daca am parut cam ciudatica...dar nu prea imi petrec zilele in bucatare...si de aceea te-am intrebat...mersi pt explicatiii....o sa incerc sa fac prajitura zilele astea.[biz]

Nunta noastra:19 august
Poze
Luna de miere...mult asteptata



#15
Balbina

Balbina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.223 mesaje

Postat 05 iunie 2006 - 00:46

Roberta, mult succes iti doresc, sper sa-ti reuseasca, sa capeti curaj pe viitor. [:)]


------------------
Numai bine,

Natalia
[papica]


#16
Balbina

Balbina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.223 mesaje

Postat 05 iunie 2006 - 01:05

Aime, tortul l-am facut pentru cineva, deci nu stiu cum a fost la gust, dar totusi sper ca a fost bun, sa nu ma fi facut de ris.[:D] Inca nu am aflat impresiile, le astept si eu cu mare nerabdare.

Tehnologia de aplicare a ciocolatei pe marginile tortului este destul de simpla, totul e sa nu-ti tremure miinile si sa ai rabdare. Se face un tort relativ inalt, se unge bine cu crema pe suprafata si pe margini. Se masoara inaltimea tortului, sa zicem ca e 8 cm, la care se mai adauga 2 cm, deci 10 cm in total. La fel se masoara circumferinta tortului, sa zicem ca e 80 cm. Se taie 2 fisii din hirtie de copt sau hirtie cerata cu laturile de 10 cm pe 40 cm (adica jumatate din circumferinta tortului). La fel se taie 2 fisii de folie de aluminiu, dar un pic mai mari, adica de aproximativ 20 /50 cm. Fisiile de hirtie se pun pe cele de aluminiu. Se topeste ciocolata la bain-marie sau la microunde, se unge o fisie de hirtie cu ciocolata topita pe toata suprafata, se ia atent de pe folie si se muta pe tava intoarsa. Se baga la frigider pentru 1-1.5 min, ca sa se prinda un pic ciocolata, dar sa nu-si piarda elasticitatea. Se scoate din frigider, se ia fisia cu atentie si se lipeste de marginea tortului. La fel se procedeaza cu cealalta fisie si cu restul ciocolatei. Se lipeste, avind grija sa coincida marginile celor 2 fisii. Se lasa tortul la rece circa o jumatate de ora, apoi se jupoaie hirtia cu atentie. Marginile de ciocolata ies mai inalte decit marginile tortului, iar acest spatiu poate fi umplut cu fructe sau cu ornamente diverse. Eu am pus capsuni trase in ciocolata, care se prepara extrem de simplu: se aleg niste capsuni frumoase, fara parti stricate, se spala cu atentie si se usuca bine. Apoi se cufunda in ciocolata topita si se aseaza pe un platou care se da la rece.
Din poza se poate vedea ca nu mi-au iesit perfecte marginile tortului, n-am calculat bine circumerinta, si mi-au tremurat miinile, poate data viitoare va fi mai bine. [:)]

------------------
Numai bine,

Natalia
[papica]


#17
zouzounaki

zouzounaki

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.240 mesaje

Postat 05 iunie 2006 - 03:54

multumesc balbina am sa mai caut eu pe undeva si daca iese bun am sa-l postez si aici...numai bine...[:)] http://www.sfaturiortodoxe.ro

#18
aime

aime

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 776 mesaje

Postat 05 iunie 2006 - 11:37

Natalia [flo] multumesc frumos, o sa ma incumet...stii ce n-am inteles [bang], rolul foliei de aluminiu...

#19
Balbina

Balbina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.223 mesaje

Postat 05 iunie 2006 - 13:29

Aime, imi imaginez ca rolul foliei o fi acela de a nu murdari masa [:D] altul nu vad.

Zouzounaki, mult succes!

------------------
Numai bine,

Natalia
[papica]


#20
aime

aime

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 776 mesaje

Postat 05 iunie 2006 - 15:17

quote:
Originally posted by Balbina
Aime, imi imaginez ca rolul foliei o fi acela de a nu murdari masa [:D] altul nu vad.
Asa m-am gandit si eu, da mi-am zis ca parca e prea simplu [:D]. Multumesc !


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -