Aime, tortul l-am facut pentru cineva, deci nu stiu cum a fost la gust, dar totusi sper ca a fost bun, sa nu ma fi facut de ris.
Inca nu am aflat impresiile, le astept si eu cu mare nerabdare.
Tehnologia de aplicare a ciocolatei pe marginile tortului este destul de simpla, totul e sa nu-ti tremure miinile si sa ai rabdare. Se face un tort relativ inalt, se unge bine cu crema pe suprafata si pe margini. Se masoara inaltimea tortului, sa zicem ca e 8 cm, la care se mai adauga 2 cm, deci 10 cm in total. La fel se masoara circumferinta tortului, sa zicem ca e 80 cm. Se taie 2 fisii din hirtie de copt sau hirtie cerata cu laturile de 10 cm pe 40 cm (adica jumatate din circumferinta tortului). La fel se taie 2 fisii de folie de aluminiu, dar un pic mai mari, adica de aproximativ 20 /50 cm. Fisiile de hirtie se pun pe cele de aluminiu. Se topeste ciocolata la bain-marie sau la microunde, se unge o fisie de hirtie cu ciocolata topita pe toata suprafata, se ia atent de pe folie si se muta pe tava intoarsa. Se baga la frigider pentru 1-1.5 min, ca sa se prinda un pic ciocolata, dar sa nu-si piarda elasticitatea. Se scoate din frigider, se ia fisia cu atentie si se lipeste de marginea tortului. La fel se procedeaza cu cealalta fisie si cu restul ciocolatei. Se lipeste, avind grija sa coincida marginile celor 2 fisii. Se lasa tortul la rece circa o jumatate de ora, apoi se jupoaie hirtia cu atentie. Marginile de ciocolata ies mai inalte decit marginile tortului, iar acest spatiu poate fi umplut cu fructe sau cu ornamente diverse. Eu am pus capsuni trase in ciocolata, care se prepara extrem de simplu: se aleg niste capsuni frumoase, fara parti stricate, se spala cu atentie si se usuca bine. Apoi se cufunda in ciocolata topita si se aseaza pe un platou care se da la rece.
Din poza se poate vedea ca nu mi-au iesit perfecte marginile tortului, n-am calculat bine circumerinta, si mi-au tremurat miinile, poate data viitoare va fi mai bine.
------------------
Numai bine,
Natalia