Incarcat in Recreation - #relaxare #desene animate #masha si ursul
2.729 vizualizariAproape ca nici nu îmi mai amintesc când am facut cunostinta cu Masha... daca nu ma însel sunt mai bine de doi ani de atunci. Un lucru este însa sigur... dintre toate desenele animate la care se uita Tudor, Masha si Ursul este cel de care îsi va aminti, cred, ca despre desenele copilarei sale. E drept, mai exista si Sofia I si Clubul lui Mickey Mouse si alte personaje care îi populeaza universul lui ghidus de copil. Dar Masha e nelipsita din peisaj si, la drept vorbind, este de multe ori salvatoarea mea, atunci când îmi permit sa încalc cu nerusinare regulile specialistilor legate de cât, cum, când îi lasam pe copii sa se uite la desene animate.
Cine este Masha? E o fetita ghidusa, care alaturi de Ursul, a devenit un fel de prieten virtual al întregii familii. În realitate, este un personaj animat, al unei serii create de Oleg Kuzovkov, inspirata de o poveste din folclorul rusesc. Seria a fost lansata în 2009 si contine numeroase episoade amuzante în care Masha, o fetita isteata ratacita în padure si adoptata vrând-nevrând de un urs, îi da mereu batai de cap acestuia cu nazbâtiile sale. Se pare ca Masha are si o sursa de inpiratie reala, o fetita isteata si ghidusa pe care Kuzovkov a cunoscut-o într-o vacanta si care îi dispera pe turisti cu poznele sale.
De ce ne e asa de draga Masha? Hmmm... în primul rând cred ca Tudor se regaseste cumva în personajul acesta poznas, pentru ca, la fel ca Masha si el face mereu pozne, dar gaseste întotdeauna cai sa se faca iertat pentru ele si sa le compenseze cu momente de sclipire uimitoare si de dragalasenie. Apoi, pentru ca fiecare episod are în el si câte o mica morala, o învatatura usor de receptat de catre copii si utila pentru parinti. De asemenea, episoadele sunt scurte, fiecare are câteva minute (nu mai mult de 7 – 8) si pot fi privite individual, pentru ca fiecare este cu povestioara lui. De obicei, eu negociez cu Tudor daca vedem unul sau doua sau maxim trei episoade si functioneaza de fiecare data. Si, nu în ultimul rând, trebuie sa recunosc ca limba rusa, vorbita de Masha, este savuroasa... Seria a fost tradusa în 25 de limbi, însa cred ca nu este foarte relevant acest detaliu, pentru ca în filmulet doar Masha vorbeste, celelalte personaje comunica prin pantomima, iar mesajele sunt transmise oricum vizual.
Din desenele animate au fost inspirate si câteva joculete pentru tablete. Noi am descarcat doar unul, pentru ca nu prea sunt adepta jocurilor pe tableta în general. Însa la fel ca si desenele si jocurile cu Masha au latura lor educativa. Daca nu ati facut cunostinta înca cu personajul, va recomand cu drag sa nu mai amânati momentul. Pe youtube se gasesc majoritatea episoadelor în diferite limbi, asa ca... have fun with Masha! Sau... ????? ? ????? !
Comentarii