Incarcat in Recreation - #Joaca # #vacanta #distractie #timp liber #padure #dinozauri #dino park #aventura parc
2.848 vizualizariRaspunsul ar putea fi foarte simplu… pentru ca e fantastic! Necesita însa câteva explicatii acest ”fantastic”, pentru ca realmente e un loc care merita vizitat, iar rândurile de fata nu se vor a fi nicidecum un soi de postare publicitara fara noima, ci relatarea succinta a unei experiente reale extraordinare pe care am avut-o la sfârsit de august, împreuna cu familia si câtiva prieteni dragi undeva în zona Bran – Râsnov. Lucrurile s-au petrecut cam asa…
Ne-am adunat la sfîrsit de saptamâna, mai multi prieteni, unii cu copii, altii fara, ca sa petrecem cum se cuvine ultimul weekend estival. Nu stiam cum se va petrece exact asta, însa, datorita unor circumstante a caror detaliere nu-si are rostul aici, destinatia aleasa a fost Moeciu. Asa ca, dupa o vineri seara plina de veselie, sâmbata ne-am propus sa dam o raita prin împrejurimi, în amintirea vremurilor de odinioara. La Râsnov mai fusesem cu vreo 4 ani în urma, însa am redescoperit cetatea cu aceeasi curiozitate ca în trecut. E drept ca aglomeratia si temperatura de prânz cam istovitoare ne-au cam dat bataie de cap, dar am rezistat cu brio, pentru ca ne-a furat panorama slendida a micului oras cochet, cu acoperisuri caramizii.
Înca de când am urcat cu trenuletul spre cetate ne-a atras atentia intrarea de la Dino Park, un loc care acum 4 ani nu exista si despre care am auzit tot felul de lucruri frumoase de la niste prieteni care îl vizitasera recent. Zis si facut. La coborâre am poposit pentru mai bine de doua ore printre… dinozauri. Da, exact cum am scris… printre dinozauri în marime naturala, realizati extrem de realist si plasati printre copacii batrâni, într-un peisaj de Jurassic Park, astfel încât aproape ca îti vine s-o iei la fuga, mai ales dupa ce auzi si sunetele fioroase iesind din boxe abil ascunse printre tufisuri, pe care Tudor le-a cercetat îndelung.
Dino Park este, de fapt, un imens parc cu dinozauri din plastic în marime naturala, amenajat într-un spatiu destul de mare din padurea de la poalele cetatii Râsnov. Însa nu este doar atât. Pe lânga fascinatia pe care o exercita dinozaurii imensi si sunetele pe care le scot, precum si placutele cu explicatii ce însotesc fiecare macheta, în parc exista si alte atractii precum vulcanul care scoate fum si face sa vibreze pamântul de sub picioare, trasee amenajate de ”aventura parc”, un parc cu leagane si tobogane pentru cei mici, magazine de suveniruri, terase si alte tot felul de lucruri bine gândite si amplasate în décor pentru a face ca vizita în acest spatiu sa fie una memorabla si atractiva. Iar dincolo de aceste lucruri realizate la standarde europene (ca sa ma exprim într-un limbaj de lemn, dar extrem de utilizat când vine vorba de aprecieri turistice), trebuie sa marturisesc ca m-a impresionat curatenia impecabila – de la spatiile de joaca la parcul propriu zis si pâna la toalete.
Cât despre preturi, lucrurile sunt discutabile. Intrarea pentru adulti este de 26 de lei, iar pentru cei mici… chiar nu mai tin minte cât, dar oricum, mai putin. Cam piperat s-ar zice. Însa daca tinem cont de faptul ca în parc posibilitatile de distractie sunt realmente variate si ca totul arata impecabil, atunci chiar cred ca nu e o suma exagerata. În fond, daca ai chef, poti petrece si o zi întreaga acolo. Nu acelasi lucru îl pot spune însa despre suveniruri, care sunt exagerat de scumpe (un dinozaur mic, de plus, ceva mai mare ca un breloc este în jur de 30 de ron). Dar, în fond, nu te obliga nimeni sa le cumperi.
În concluzie, vizita la Dino Park a fost o alegere inspirata. E drept, nu stiu daca a doua oara ar mai fi la fel de impresionant, dat fiind ca nu ar mai exista elementul surpriza, însa recomand tuturor parintilor care nu au vizitat înca locul si au drum prin zona Bran – Brasov sa nu ocoleasca aceasta atractie care în mod sigur îi va cuceri pe cei mici.
Comentarii