Retete pentru tine

Scoala Disney...dupa scoala, pas cu pas

  • Trimis de Anda08
  • 29 martie 2013, 16:15:32 EET
  • 3.534 vizualizari
Trimite Denunta

Astazi am cunoscut-o pe Anca, artizana unui concept inedit de afterschool cu personaje de poveste. Am gasit-o in spatiul prietenos al unei vile generoase din Drumul Taberei de peste 500 mp pe 3 nivele, unde functioneaza afterschool-ul Caravana Personajelor.

Ne-a povestit despre programul  copiilor care-si petrec aici orele de dupa scoala. Iata cateva  repere:

 

12-12h30 La terminarea orelor de scoala  copilul este preluat direct din clasa, de catre un personaj  Disney (o printesa Disney sau un Super-Erou), este condus la bus si  transportat in conditii de maxima siguranta la sediu.

 

 

Mi-am imaginat pentru o secunda cum  ar fi fost sa vina sa ma ia de la scoala un Super-Erou...uau mi-am spus in gand  :)

 

 

13h00 -  14h00 Din momentul in care a intrat pe usa vilei, camerele de  luat vederi sunt active, iar parintii pot urmari online, clipa  de clipa ce face copilul. Odata ajuns la sediul after-school-ului, acesta trece  din hainutele de scoala in cele de interior, se spala pe manute si va lua masa  de pranz (fel 1, fel 2, si desert) pregatita ca la "mama acasa", in bucataria  proprie.

 

Am mai aflat ca dupa masa au  un obicei tare frumos: o jumatate de ora, copiii  se bucura de siesta.  Pe un fond muzical relaxant, au loc discutii libere cu personajele Disney despre  cum a fost ziua de scoala, cum se simt, etc.

 

14h00 -  16h00, cu o scurta pauza pe la ora 15 Ei bine, e si vremea  lectiilor. Joaca-i joaca, distractia la fel, dar cand vine randul lectiilor,  acestora li se acorda o seriozitate maxima. Cu ajutorul unui cadru didactic  specializat / o invatatoare din sistemul de stat, copilul isi fixeaza  cunostintele noi asimilate la scoala in ziua aceea, isi  face temele pentru a doua zi si mai mult, lucreaza cate  o lectie in avans . Pe parcursul lectiilor, Super-Eroul Spiderman sau  Printesa sunt prezenti in sala de cursuri cu rolul lor de a recompensa copilul  si de a-l motiva sa aiba rezultate bune.

 

Alaturi de copii, am intrat si eu  pentru cateva minute in atmosfera de poveste inspirat impletita cu educatia si  distractia. Am aflat de la ei ca e o incantare sa nu ai prea multe teme, si ca,  daca mai e si vineri... e rost de petrecere si voie buna, clar!  I-am simtit in largul lor,  voiosi si relaxati.  

 

16h00 -  16h30 Gustarea delicioasa de dupa amiaza ii va da noi puteri  micutului, pentru programul bogat de activitati pregatit pentru urmatoarele  ore.

 

16h30 -  18h30 In spatiul generos si cu multa lumina naturala de la  ultimul etaj al vilei, un set de activitati se succed pe parcursul mai  multor saptamani: Aerobic cu Stefania si Sportacus,  Pictura cu Belle, Karaoke cu Hannah Montana, Dans si  Pantomima cu Mickey si Minnie, Cultura Generala (Geografie, Oceanografie, Istorie, Anatomie) cu Piratul Jack Sparrow si Printesa  Anastasia, Dansuri de Societate cu Barbie, Printul si cu o  profesoara de dans, Actorie / Teatru cu Zorro si Frumoasa  Elena,  Modelaj de Baloane cu Muschetarul si cu  Rapunzel.

 

In  fiecare saptamana este o zi dedicata studiului limbii engleze: 2  ore / saptamana cu un cadru didactic alaturi de Tinkerbell si Peter  Pan.

Exista si varianta, agreeata  dealtfel, de a petrece aceste activitati in aer liber, in curtea interioara,  atunci cand timpul e favorabil,  in curte amenajata cu  spatiu de joaca si peisagistica.

 

Directoarea after school-ului mi-a spus ca parintii au capatat  incredere in ceea ce se intampla acolo din mai multe  motive:  - pentru ca au avut libertatea sa vina  cand au dorit, fara programare si fara pregatiri prealabile, sa testeze  in mod gratuit o zi de experienta acolo,  - pentru ca pot urmari  online tot timpul ce face cu copilul lor,  - si nu in ultimul  rand, pentru ca piticii au rezultate bune si se simt ca si cum  ar vizita in fiecare zi Disneyland-ul.

 

Mai multe  detalii aici: After-School  Caravana personajelor si Facebook  Caravana personajelor

 

Concluzia desprecopii.com:          

Ne-a placut ce am vazut!   

Pe scurt: Un after-school cu un concept original, unde copiii sunt zilnic, minim 6 ore pe zi in prezenta       personajelor DISNEY, intr-o locatie curata, luminoasa, si intr-o atmosfera calda. Copiii sunt atent supravegheati, iar parintii pot urmari online prin supraveghere video ce fac micutii in orice moment. Personalul are experienta, iar       abordarea este una prietenoasa.

Activitatile sunt variate si se succed saptamanal si, nu in ultimul rand, mancarea este preparata in bucataria proprie cu un meniu foarte variat, trecand prin toate grupele de alimente si de carne.       

La un raport calitate-pret foarte bun, lucrurile sunt promitatoare! Ramane de acum sa va asteptam cu impresii si pareri despre experienta directa a voastra si a copilului vostru la afterschol ul Caravana Personajelor!

 

 

Vrei ca Desprecopii.com sa vina si la tine in vizita?             

Intra pe pagina noastra de CONTACT - >> aici

 

Despre scolari cititi si urmatoarele:

 

44 de sfaturi pentru sanatatea scolarilor

Copiii, mai ales scolarii - se imbolnavesc frecvent. Este un lucru  natural, pe masura ce li se dezvolta sistemul imunitar. Dar ca parinti, le  puteti stimula sanatatea in multe moduri. Iata o lista… ... citeste mai departe

Cum ne motivam copilul pentru scoala?

Lipsa de entuziasm la scoala, refuzul de a se conforma  regulilor impuse de un sistem mai mult sau mai putin rigid, plictiseala si  indiferenta manifestata constant acasa ...Va suna cunoscut? Copiii… ... citeste mai departe

Ce facem atunci cand copilul uraste scoala

Alexandra este in clasa a IV-a, si intr-o zi a  venit acasa de la scoala, anuntand din senin ca uraste scoala.  Iata cum trebuie procedat atunci cand  copiii devin frustrati de presiunea scolii. ... citeste mai departe

 

 

autor: desprecopii.com - Toate drepturile  rezervate (c) 2013