Retete pentru tine

Trucuri pentru copilul mofturos la mancare

  • Trimis de mamic
  • 28 mai 2014, 13:42:08 EEST
  • 2.157 vizualizari
Trimite Denunta

Trucuri ce pot fi folosite pentru copii mofturosi cand vine vorba de mancare

  Probabil ca multe dintre mamici se confrunta cu mofturi din partea copilului atunci cand vine ora mesei. Cateva trucuri pe care le-am folosit cu baietelul meu  si care m-au ajutat sa-l conving sa guste macar si apoi sa si manance :

 

  1  Inainte de a-i da mancarea (de exemplu orez) prezentati-l inainte in forma nefiarta si lasati-l sa se joace cu el intr-o farfurie de plastic.

  2  Povestiti-i despre mancarea respectiva (Exemplu ou ni-l da gaina aratati-l nedecojit,apoi decojiti-l impreuna) s-ar putea sa-i staniti interesul sa-l guste.

  3   Puneti la fiert impreuna cu copilul legumele ,lasati-l sa fie un ajutor important in bucatarie..

  4   Mancati dumneavoastra in fata copilului .

  5   Lasati-l sa se joace cu legumele naturale nefierte nu doar cu cele din plastic, cele din plastic sunt mai usoare,nu au aceeasi textura la pipait ca cele naturale.

  6   Chemati bunicii sa manance cu el cat mai des mai ales daca stiti ca vreunul din el e mai mancacios, sunt sanse sa il imite chiar daca nu a mai mancat din acel tip de mancare

  7   Spuneti-i copilului ca supa sau felul doi a fost facut de una din bunici,va avea mai mare impact decat cea facuta de mama.

  8   Vizitati rude care stiti ca au copii de varsta lui si puneti-l sa manance impreuna,copii tind sa se imite unul pe altul