Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Bulgarasi de Februarie 2015 (1)


377 raspunsuri la acest subiect

#11
floryma

floryma

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 431 mesaje

Postat 04 iunie 2016 - 23:01

[soricel]  hop si eu la ceas de seara,

 

In primul rand bine v-am ragasit in casa noua, asa frumos a scris Carmen incat mi-au dat lacrimile. in fine am cam plans mult in seara asta.

 

Apoi vreau sa va multumesc inca o data ca v-am intalnit si cunoscut, sunteteti minunate si va multumesc ca de fiecare data ati fost aici atunci cand am cerut un sfat. (ma simt putin anapoda, scriu de pe laptop dp mult timp si parca scriu pentru prima data....observ ca nu mai am viteza de alta data si asta din cauza lipsei de exercitiu )

 

Multumesc Lory ca ai timp pentru toti si toate....am primit parola. Cum imi fac timp mai urc si eu cateva poze si filmulete noi. La multi, multi ani sanatosi si plini de bucurii cu o viata indelungata sa te poti bucura de familia ta frumoasa si ei de tine. Cum povestesi tu de voi e aparte si faptul ca ati petrecut in mod placut ziua ta atat cu fetele cat si cu sotul e divin....ce poate fi mai bun si frumos de atat?! Felicitari pentru promovare si sanatate marmotei. Da ma intreb cate ore are ziua pentru tine de reusesti sa le cuprinzi pe toate?! Te admir profund.

 

Carmen....gingasia ta trece dincolo de ecran...fetele tale iti seamana clar. Sanatate printesei mari, are dreptate Soparlici nici eu nu stiu cum as fi reactionat la un asemenea telefon, dar tu si aici ai avut diplomatie si calm. Asa frumos poveste sti tu cum stai si ne scrii si fetele se joaca in curte....vacanta placuta.

Cand va aud pe tine si Lory cum povestiti, vorba lui Miha....as mai vrea un fratior/surioara pentru Ioana.

 

Miha draga....felicitari pentru analizele bune,nici nu gandeam altfel, Aveti grija de voi.

 

Enya....te inteleg in parte, dar vorba lui Lory, nu se intampla nimic daca ocazional ramane 2-3 h cu altcineva chiar daca nu mananca sanatos sau nu fac jocuri si se uita la tv. Te asteptam mai des.

 

Andreea...cata putere ai si tu, iar bunicii din ce povestesti tu sunt fenomenali.

 

Alinuta....bine ai revenit....oau...ce de activitati aveti si da si eu ma identific cu tine cand le citesc pe fetele astea care au joburi, copii si au timp pentru tot....le invidiez dar in mod pozitiv si frumos.

 

Soparlici....drum bun si tie....si da am plans cand am citit cu emotie cum ai descris tu prima serbare.Cresc copii asa repede si clar in colectivitate se dezvolta altfel. Tu parca intrebai la un moment dat despre gestionarea oboselii la pitic. Si eu ma mai confrunt cu problema asta la Ioana...o asez in patutul ei si incerc sa o las in pace...ii cant ...daca vad ca trece mai mult de 20 min si ea nu da semne sa adoarma desi e clar cu semne de oboseala...intr-un moment de liniste al ei o dau jos din pat si reluam joaca sau o las sa faca ce vrea, apoi reincerc sa o adorm asta daca nu e mult prea aproape de ora de somn de seara.

 

Si am mai plans vazand niste poze cu nepoata mea  din spital, unde desi bolnava ea era vesela si fericita ca a vizitat-o Mickey. Doi voluntari au venit imbracati in personaje de desene animate si au distrat copii din spital de 1 iunie si au primit din partea lor si cateva dulciuri. Asa am realizat ca sunt mult prea prinsa cu ale mele cu lucruri banale de zi cu zi si uit sa mai fac ceva bun si dezinteresat pentru semenii.

 

Ioana e o posnasa....ma pune toata ziua cand suntem in casa sa ii citesc pe carti ca apoi eu sa o intreb diverse si ea sa imi arate corect cu degetul. Am realizat ca ea singura foarte rar se joaca si asta cred ca este vina mea. De aici nici nu prea pot face multe caci ma trage sau tipa la mine daca nu ii dau atentie. Nu,nu ma plang.....asa tinand-o de mica ocupata, fata mea nu mai sta cu degetul in gura decat cand vrea sa adoarma sau o supara ceva sau cineva prea tare si plansul vine cu alintul...adica degetul. Insa ce imi este ciuda este ca nu am timp sa ma documentez ca sa facem impreuna jocuri care sa o dezvolte...caci atunci cand doarme fac de obicei chestii casnice sau caut retete pentru dieta noastra. Nu mai zic ca timp pentru mine sau noi doi este egal cu zero....dar iar nu ma plang ci multumesc bunului Dumnezeu ca mi-a ascultat rugile in toti anii ce au trecut si ne-a binecuvantat cu un copil.

Mi-as dorii sa fac cu ea activitati acasa, nu pot sustine financiar mai nimic, asa ca daca aveti ponturi, site-uri, orice idee astept cu nerabdare.

Iesim zilnic in parc 2-3ore, dar copii de varsta ei nu o pasioneaza....se tine scai dupa cei mari si ei nici nu o baga in seama, nu mai zic ca de multe ori imi este si teama caci ei nu sunt atenti la ea, basca ca mai sunt si rai de m-am trezit intr-o zi ca, chiar in fata mea pe topogan un baietel mai mare i-a dat o palma si ea nu a schitat nimic.

De mancat, acum mancam binisor aproape zilnic, insa ma confrunt cu ceea ce am sadit. Daca as lua-o acum de la inceput cu diversificarea clar as face altfel, as lasa-o pe ea sa ma ghideze nu sa ma impun eu. Adica daca as fi stiut de la inceput de BLW asta as fi facut,caci privind in urma ea era dornica si deschisa dar eu am infranat-o, caci stiam clasica spusa de la sora pana la pediatru si eu de ce as proceda altfel. 

Ea acum mananca bine dimineata, cred ca ii si este foame si atunci de multe ori mananca si supa/ciorbica caci in cursul zilei refuza. La pranz pentru ea e mai mult joaca, nu are rabdare sa stea la masa asa ca gatesc de obicei chestii care le tine ea in mana si seara da semne ca ar manca singura cu lingura, dar mai mult de 3 linguri nu ia, apoi daca eu ii dau mananca, deci ii este foame, iar daca nu ii dau nu mai ia lingura chiar daca ii este foame. Asa ca ma intreb cum sa procedez sa ii starnesc interes sa manance singura macar o data pe zi cu lingura.

 

Eu zilele trecute ma gandeam cu groaza cum ca ar trebuii sa imi caut din toamna un nou loc de munca si pe langa faptul ca, cautarea in sine e dificila dupa atata stat acasa, ma gandeam cum voi reusii sa le fac pe toate...caci si acum fara job si tot am lucruri restante. Clar ceva gresesc de nu reusesc sa le cuprind pe toate.

Visez sa ne revenim financiar, visez sa ii pot oferii timp cu mine si de calitate cu activitati ,visez dupa o dupa amiaza in doi cu sotul meu, visez dupa o vacanta cu noi toti. Sperand ca aceste vise or sa devina realitate.

 

Va pupicesc cu mare drag pe toate. Sunteti minunate. [flo2]  [il]


Editat de floryma, 04 iunie 2016 - 23:12 .


#12
alynutza85

alynutza85

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 573 mesaje

Postat 05 iunie 2016 - 10:54

Bună dimineața,

 

Hai ca m-am trezit cu chef de viata dupa 3 ore de somn adunate...

Ca e de la un canin sau o masea, ca are rosu in gat , ca are varicela sau altceva nu știu. Ideea e ca e taaare mârâita, temp. 37-38 , nu mananca decat tzitzi , are gatul rosu (cel putin din ce apucat sa vad ieri ) , ii curg si balute,tine mana in gura si se musca asa si azi am vazut pe manute si pe fata cateva puncte miici care par a avea ceva lichid in interior. Maine dimineață sun pediatrul sa imi dea rdv .

 

Floryma, da ai plans ceva aseara ! :) Lasa ca simt eu asa ca aveai nevoie de o descarcare emotionala , asa-i ? :* Si eu simt uneori ca ma cuprinde frustrarea ca nu am timp sa ma joc mereu cu Celine asa cum as vrea. Stiu ce simti dar cred totusi ca facem si noi tot ce putem sa le impacam pe toate. Noi facem blw si sunt multumita , ea nu accepta sa ii bag eu in gura nimic. Eu zic sa ii oferi alimente variate, sa o puneti cu voi la masa si sa o lasi sa manance cu mana sau cum vrea ea , are timp si de lingura. Ah, vezi ca găsești activități pe Google, YouTube, Facebook. Cele la care o duc pe Celine sunt gratuite, oferite special copiilor care sunt acasa cu mamele si nu merg la cresa. Am noroc ! O sa va reveniți, ai sa vezi ! Cat despre vacante , o iesire la pădure, la iarba verde, la munte cu cortul nu costa mult dar cu siguranță v-ar face bine. Zic si eu ..

 

Miha, am citit mesajul tau si trebuie sa iti spun si parerea mea . Sper sa nu te supere! Cu ecranul nu e de joaca mami, DELOC! Pe langa dependenta, înclinația spre violenta și alte neajunsuri, in momentul în care privește la tv,creierul lui este blocat, deci nu se dezvolta si cu siguranță nu iti dorești asta ! Despre jucăriile zgomotoase iar am o problema dar sa nu fiu chiar cicălitoare asa . :) Revin fetele , s-a trezit C.


Editat de alynutza85, 05 iunie 2016 - 13:39 .


#13
eyna

eyna

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 218 mesaje

Postat 05 iunie 2016 - 11:14

Am revenit ! Si eu am reusit sa intru la Pc [:)]

Felicitari Lory pentru promovare! 

Carmen multumim pentru casuta noua!

Floryma te citeam si te inteleg perfect! Eu ma tot gandesc cum o sa ma descurc ca eu ma intorc la acelasi loc de munca si stiu ce presupune sa fac...la un loc nou de munca cred ca e si mai dificil DAR dupa o perioada de acomodare cred ca totul se aseaza plus ca si copii mai cresc .

La noi nu sunt nici un fel de probleme nici cu mancarea , nici cu altceva si tot nu am timp...Gabriel mananca ca un "animal salbatic" stiti cum devoreaza animalele tot ce prind in caz ca nu mai gasesc mancare ..asa e el la fiecare masa  [:-)))] In momentul in care i se face foame nu se mai intelege nimeni cu el pana nu mananca. Rad mereu cu sotul meu ca daca nu hranim "bestia" o sa ne devoreze [:-)))] Asta apropo de cum mai denumim copii asa din iubire [:)]

Gabriel este plin de energie , perseverent- nu renunta pana nu primeste ce vrea.. ce sa zic e asa cum imi doream. Nu mai stiu cine ma intrebase la ce se uita la tv....se uita pe ZU si KISS la muzica si danseaza dar problema esta ca in momentul in care ruleaza vreo piesa preferata nu mai aude si nici nu mai vede nimic in jur e deconectat de noi asa ca evit sa stea la tv. Il las cand am neaparat ceva de facut si vreau sa il stiu safe- altfel gaseste activitati periculoase , cand vreau sa manance fara sa am o ora de facut curat dupa [il] (prefer sa ma plimb cu el decat sa pierd vremea cu curatenia).

Starea mea proasta nu are legatura cu copilul ci cu multe lucruri mici nerezolvate la timp care se tot aduna...dar incerc sa le rezov sau sa trec peste.

Gata pauza mea de stat online fara intrerupere  [flo2] mi s-au trezit din somnul de frumusete baietii [il]

va pup sa aveti o duminica frumoasa!



#14
miha05

miha05

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 859 mesaje

Postat 05 iunie 2016 - 23:51

Flory... M-a intristat putin mesajul tau. Si mai tare m-a necajit atitudinea copiilor de la locul de joaca... Intr-adevar, sunt rai. Cat priveste activitatile, cand am timp, imi place sa il pun sa picteze... Cateva lingurite de faina, apa si colorant alimentar + o coala de hartie. Face minuni. Picteaza direct cu degetelele si e tare fericit. In rest sta non stop la groapa de nisip, in iarba, la animale. Tot de interior... Citim carticele si utilizam jucarii pt a depasi limitele hartiei. La auchan sunt multe carticele cartonate la preturi extrem de mici 3-10 lei. Avem stropitoare si se face ca uda florile din carticica. .si altele asemenea. Eu regret ca nu petrec mai mult timp cu el si il cam neglijez...dar ma cam lupt sa sustin financiar o familie intreaga sima bucur ca o pot face stand, totusi, acasa si lucrand dupa un program flexibil. Nu trebuie sa iti fie frica de un job. E mai grea reacomodarea si multe femei intampina reale blocaje in ce priveste cariera dupa nastere...dar va fi bine! Trebuie sa ai incredere! [pup]

#15
miha05

miha05

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 859 mesaje

Postat 06 iunie 2016 - 00:00

Cat priveste problema noastra cu tv-ul ... Din pacate mi-o asum. Am un copil prea obositor si nimeni nu are timp de el. Cand e cu mine nu se uita la nimic, decat la masa. e singurul mod de a-l tine in scaunel altfel tipa pana se inroseste si nu mananca nimic. Cand e cu restul lumii dssenele ruleaza in fundal. Nu sta cu ochii in ele. Nu il preocupa in mod deosebit, dar il plictiseste linistea. Si trebuie sa recunosc ca la noi in casa nu e niciodata liniste. Decat noaptea.in rest ori sunt desenele lui ori e muzica de la pc. Oricum, daca eu stau si desenez cu el... Restul lumii nu face asta. Iar la noi toata ziua inseamna o ora cat sta in casa, ca daca e mama la program cu el aia inseamna fie in camp fie la nisip. Ea nu suporta sa stea in casa. E avantajul de a sta la tara. Nu are timp sa i se blocheze creierul :)). Si chiar pot spune ca e ft receptiv la ce vede. Stie deja dinainte ce urmeaza, canta, imita, rade... Si eu am fost cartoon addict cand eram mica... Si exceptand faptul ca sunt ft emotionala si putin cam naiva (fapt ce nu se datoreaza desenelor) in rest zic ca m-am dezvoltat optim :)). Oricum, sigur, nu este un stil de viata benefic, recunosc, dar ma bucur ca e vara si nu mai sta cam deloc in casa. [pup]

#16
alynutza85

alynutza85

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 573 mesaje

Postat 06 iunie 2016 - 08:29

Miha, se pare ca te-a deranjat părerea mea. .. pana la urma tu faci Cum dorești cu puiul tău, eu incercam doar sa iti evidențiez niste studii făcute pe seama tv-ului. ..

#17
Andreea2014

Andreea2014

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 561 mesaje

Postat 06 iunie 2016 - 13:00

Bine v-am regasit in casuta noua! Sa o umplem cu zambete si vesti bune!

 

Carmenus, Hello Moto! :) multumim mult pentru noul capitol. Deja in vacanta, nu? 2 saptamani de rasfat sa aveti, draga mea. Le meritati din plin.  

Carmenus, cred ca mi-ai mai spus si cu alta ocazie, de altfel cred ca si Lory a zis ca este o schimbare mare la mine.  Eram altfel acum 2 ani decat sunt acum? Zau ca eu nu simt vreo diferenta :) In ceea ce priveste ritmul naucitor in care traiesc, ei bine, uneori chiar nu poti sa iesi din hora, odata ce ai intrat acolo. Si pentru ca ziceau pe aici unele fete ca ne admira pentru viata  cu job important, copil, casa, ei bine, eu va spun cu mana pe inima ca as da oricand jobul important pe o viata linistita acasa, daca s-ar putea. 

Nu ti-am dat de veste cand am ajuns in Amsterdam, caci si programul meu a fost unul incarcat. Am fost la CCW  cu delegatii importante din tarile pe care le acopar, asa ca 3 zile, am fost singura doar la toaleta si noaptea cateva ore de somn. 

Steful mic si blond, e din ce in ce mai blond, cu toate ca s-a nascut saten inchis spre brunet. Acum e baiatul cu parul de aur :)  Si ca sa vezi ce serios si asezat este, o sa pun pe drive niste poze in care se distreaza maxxim in balti, ud fleasca. V-am zis ca am adoptat un stil de parenting destul de relaxat? Cand sunt cu el, toate baltile sunt ale lui, il las sa exploreze pe unde doreste, alearga de-a busilea in toata curtea. Il las sa exploreze, sa testeze, sa incerce totul pe pielea lui. Il feresc doar de pricolele reale, in rest, liber la cercetari si distractie. El sa fie fericit! Cum le spun si bunicilor (care nu il prea lasa in balti, nisip, pe jos la tavalit), crestem copil, nu papusa.

 

Ce m-a distrat cum ai povestit ca semeni cu mama dar vorbesti ca tata :)))) si am derulat in imagini si momentele de la cafenea. Eu nu stiu cum as fi reactionat daca 'Godzilla' ar fi venit la masa mea sa imi dea sa pap din ce a facut ea acolo, cred ca as fi papat-o pe ea direct :)) Ma duc sa va vad pe drive!!

Aaa, m-ai intrebat, nu ne-am mutat inca, desi ne-am fi dorit. Dar ne-am regandit un pic optiunile si am decis sa mai asteptam un pic. Vrem casuta dar cat de cat in oras, astfel incat bunicii sa poata veni fara probleme (ei nu conduc), sa avem acces facil la gradinite si scoli bune si atunci pretul investitiei se dubleaza (cel putin). Si cum nu ne dorim sa facem credite (cu atat mai putin pe sume enorme), o sa mai asteptam vreo 2 ani sa strangem banii necesari.

 

Lorycic, ponderat zici? Nu zurliu? Nu stiu ce sa zic, adevarat ca nu am termen de comparatie (si nici nu insist :P), dar sa stii ca toate baltile sunt ale lui, si daca nu gaseste balti isi face singur cu tulumbita (ieri lua apa cu tulumbita dintr-o galeata si si-o varsa cu incantare in pantofi :)) dupa 2 minute era fleasca de sus pana jos, dar fericit nevoie mare (si doar asta conteaza pentru mine).

Si ep noi ne distreaza bunicii cu unele idei, printre care si aceasta cu iradierea (nu v-am zis ca si TV daca sta in priza, chiar daca nu e pornit, emite unde :)) ) Dar prefer de o mie de ori astfel de idei, decat pe dos, cu tv non-stop pornit si cu indopat copilul cu tot felul de porcarii, doar pe ideea ce "ii este si lui pofta/ s-a facut mare/ ce voi n-ati crescut la fel"etc.

Of si iar of!! iar buba? Tinem pumnii pentru recuperare cat mai usoara. Tinem pumnii pentru rezultate deosebite la competitiile ce urmeaza. Cred ca vor fi dintre cele mai bune, la cum o stim pe Marmota cea ambitioasa.

Felicitari pentru promovare si mult spor in noul rol. Sa fie cu succes si rezultate minunate! Fug pe drive sa va vad si pe voi!

 

Soparlici, nici eu nu as merge pe vitamine, zau. Voi ati facut analizele? Fierul este OK. La noi anemia feripriva a fost cea care ii papase lui Stef apetitul. Acum dupa cura de fier papa foarte bine si hemoglobina este in intervalul de referinta pentru varsta lui.

Drumuri bune! Te asteptam inapoi la povesti cat de repede.

 

Miha, Ce face Stef toata ziua? O multime de activitati, niciun nu implica tv sau tableta/telefon. Si eu zic ca este fericit asa. Ce e drept, daca nu stie de ele, nici nu le duce dorul si nici nu striga dupa ele. In primul rand sta foarte mult afara. Il scoate bunicul in parc in 3 reprize/zi. Merge la locul de joaca, intercationeaza cu alti copii, se plimba cu trotineta fara pedale (cred ca asa se cheama), are si un fel de motocicleta fara pedale, impinge jucarii cu bat pentru exterior (are un avion, o broasca si o gargarita) si le alearga mereu. Iar in casa este pasionat de carti, pe care le ia tacticos si se urca in canapea si incepe sa le rasfoiasca. Recunoaste animalute si le imita. Ii mai plac jocurile de construit (cuburi mari), jucariile de potrivit forme, impinge masinute in toata casa, se joaca cu roti, are "jucarii" construite in stil Montessori si ii capteaza atentia pentru o vreme, deschide si inchide dulapuri, scoate de acolo diverse, "fura" diferite ustensile de bucatarie si isi face de lucru cu ele. Este activ tot timpul si nu ajunge niciodata sa planga de plictiseala. In plus de asta, bunicii se joaca cu el si noi de asemenea, seara cand ajungem acasa, tot timpul si toata atentia noastra sunt pentru el. Are atat de multa treabaaaaa :))

 

Flory, sunt sigura ca va veti redresa financiar cat de curand. Si sa stii ca nu ai nevoie de prea multi bani pentru jocuri educative in casa. Arunca un ochi pe net si vei gasi o multime de idei de jucarii minunate create cu ce ai in casa (stilul Montessori). Ajuta foarte mult la dezvoltarea lor si sunt foarte atractive. Preferatele noastre sunt cutiile cu paie si cartoanele cu sireturi. Activitatile senzoriale vin si ele puternic din spate (dar si cu multa mizerie la pachet). Incearca daca nu ai facut-o deja.

Te imbratisez. O sa fie totul bine, vei vedea.

 

Eyna, am ras cand am citit despre apetitul lui Gabriel. Esti norocoasa mamico, inseamna ca Gabrielul papa de toate. Eu uneori trebuie sa gatesc si de back-up daca stiu ca sunt sanse sa imi refuze politicos preparatul initial. De exemplu, ieri i-am facut mancarica de legume. Stiu ca nu este fan, dar insist cu ea uneori. Dar i-am facut si niste chiftelute la cuptor, tocmai fiindca stiam ca nu va manca suficient mancarica. Si am avut dreptate :)

 

Aliutzel, bine ai revenit! Sa nu mai pleci, da? Povesteste-te cat mai mult despre mica vorbareata:) Am vazut-o intr-o poza pe FB si m-am topit. A crescut atat de mult si este ireal de frumoasa! Va imbratisez tare, tare.

 

Fetele, am scris kilometric, nu mai apuc sa mai scriu si despre noi, asa ca o sa revin. In mare vestile sunt bune. Stefan vorbeste din ce in ce mai mult, ne lasa la propriu cu gura cascata (la fel a lasat-o si pe pediatra vineri cand am fost. Si ea nu cred ca este usor impresionabila, caci vede zeci de copii. A uimit-o cu cate i-a povestit :) Iar mie imi plesnea inima de fericire :) ) A inceput sa manance singur cu lingurita. Foarte corect si foarte curat si nu prea mai accepta sa ii dam noi. Asa ca suntem fericiti. In weekend a fost in prima tura cu bicicleta lui tati, i-am cumparat suport. O sa pun poze pe drive sa vedeti ce incantat e.

 

Va pup.

Pe curand.



#18
Carmen_K

Carmen_K

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 720 mesaje

Postat 06 iunie 2016 - 16:54

hello hello

 

Am intrat sa va citesc si vad ca mesajul meu s-a trimis doar partial - asa se intampla intotdeauna cand scriu de pe telefon...

 

uite il mai pun o data de aici. In rest nu va scriu mult, ca o aud pe piticuta care s-a trezit.

 

Ne e bine, e soare, e frumos, fetele s-au jucat dimineata in piscina - un deliciu, Ver e curajoasa tare, se "arunca" aproape in apa, asa ca trebuie sa fim tare atenti - la Em nu am avut problema asta, ca ea se plimba la 1.5-2 m de piscina... fricoasa mica

 

Mai incolo cu povesti si poze. Alinutz bine ai revenit, sa nu mai pleci da?

 

Buna dragele mele,

Va scriu de la coafor, astept sa actioneze vopseaua... Asa cum puteti vedea ma pregatesc de vacanta... Am lasat sotu din dotare acasa cu zanele, asa ca pot sa ma rasfat. Dupa asta am cateva cumparaturi de facut si gata, ma intorc la iubiri acasa.

Lory ce bine ca ai pus multe poze! Asa putem vedea si noi ce bine v-atu simtit in weeekndurile de sarbatoare. Obi e de-li-cioa-sa! Cu fata plina de nisip, cu capusorul bagat in nisip, alergand pr terenul de sport su mutand conurile alea. Ce-a mai reorganizat ea . Superb! Poza cu voi patru si cupcakesurile su midul in care va uitti voi unul la altul... Hmmmm, "it must be love". Tare frumos. De cataratoare, balerina, atleta,arcas, tragatoare nu spun nimic! Da' ce le mai face ea pe toate... E tare dragalasa si pot sa inteleg ca sunteti mandri! Oameni frumosi, sanatosi sa fiti ca reteta fericirii se pare ca ati gasit-o!
Iar tu Captain Planet iubitor de vietati marine, sa ai drumuri line, sa te intorci repede la cele 3 iubiri! Mai ales ca urmeaza si ziua marmotei sefe!

Eu m-am si tuns, scurtut asa, sunt curioasa ce reactie o sa aibe ai mei!

Va pup ca ma trage doamna de par de nu mai pot. Ini dau lacrimile aici pe scaun


Editat de Carmen_K, 06 iunie 2016 - 16:55 .


#19
Lory2014

Lory2014

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.628 mesaje

Postat 07 iunie 2016 - 12:20

Salut,
 
Alinuta bun revenit!M-am bucurat sa citesc despre frumoasa, inteligenta si minunata ta fetita! [il]  Sanatate, sa treaca repede virusachele!
Iti multumesc pentru urari. Sper ca am retinut bine, cand am scris la multi ani si pentru tine, la final de mai?!(eu retinusem 27 mai dar se poate sa ma insel) Sa nu mai dispari!!! [flo2]
 
Eyna draga mea, ma bucur sa te citesc mai des asa, ca tu esti destul de scurta :) la scris. Stii ca eu sunt mama obiectiilor si, imi permit, pt ca stiu ca intelegi ca nu o fac din motive aiuristice. Nu mai folosi tv-ul drept metoda de mancat, te rog. Nu am timp acum dar revin cu linkuri daca vrei, despre cat de nociv este. Si, inca un lucru fetelor, acum e momentul cand avem controlul asupra a ceea ce mananca, a ceea ce imbraca sau nu, asupra a ceea ce privesc sau nu...mai incolo, pierdem, rand pe rand, toate lucrurile astea. Si este important ca atunci, ei sa aiba o baza solida, sa stie sa spuna nu, sa stie sa ocoleasca ce e nociv.
Acum este timpul nostru ca mai apoi sa fie doar timpul lor si noi sa culegem roadele, ale caror seminte le plantam acum. Meseria asta de parinte e una cu perfectionare continua si cu efecte pe termen foarte lung! [flo2]
 
Iti doresc sa reusesti sa rezolvi, rand pe rand, fiecare problema care te macina. Si pupam bestia mancatoare. Ai fost grozav de hazlie! [:)]
 
Flory draga mea, descarca-te, lasa toate neajunsurile sa plece prin lacrimi si tu ramai tare, pentru frumoasa ta familie! Mi-e dor de micuta ta, sora noastra virtuala.
Despre copiii din parc, mai, ce sa facem, asta e lumea de acolo, am trait si eu primii 3 ani ai fetitei mari in Ro si au si of. Lipsa de educatie. Nu iti ramane decat sa fii mereu pe langa ea, sa o inveti cum sa reactioneze cand este agresata/sa o indepartezi cand e cazul.
 
Despre jocuri: eu acum va recomand sa stati cat mai mult afara, sa isi faca piticii astia norma de soare, aer curat, sa culeaga pietricele/bete/floricele/fire de iarba; sa observe furnicile/ramele/sa hraneasca porumbeii, etc.
Pt in casa sunt destule ce le poti face cu bani putini: sa faceti plastelina din faina+apa+sare (poti pune si coloranti, eu ma feresc de ei, pt ca vreau sa o las sa bage in gurita fara stres); sa pictati cu degetele (exista niste tubulete cu vopsea eco, pt asa ceva), sa puneti stampilute pe foi; poti sa-i descarci planse (sunt cu miile pe net si mult mai ieftin iesi decat cu cartile de colorat) si sa o lasi sa 'mazgaleasca'; poti sa o inveti sa decupeze cu foarfeca de jucarie; sa faceti jocuri de motricitate fina: turnat apa dintr-un recipient in altul; sau boabe de fasole; sau faina/malai de pus cu lingura in diverse castronele; trecut sfori prin nasturi din aceia mari, de jucarie, etc); puteti sa faceti role play cu papusile/plusurile; sa faceti curse cu masinutele (si in proces afla culori/marimi/forme); puteti sa construiti (la 18 luni, aici e chiar o cerinta cam musai de bifat; de ex) turnulete din cuburi (eu recomand jucariile de lemn, cu toate formele geometrice, etc, ii ajuta f mult); puteti sa faceti amprentele mainilor si picioarelor voastre, ale tuturor din familie; puteti sa va uitati pe carticele (le recomand, la varsta asta, pe cele cu animale/culori/flori, mai apoi largind orizontul, pe masura ce si ei devin din ce in ce mai constienti de mediu); puteti sa faceti teatru de papusi; puteti sa construiti un cort din paturi/cearceaf si scaune/mese si sa va jucati dedesubt, eventual cu o lampita; puteti sa ascultati cutiutele muzicale/povesti audio (pe care le ultra recomand!); puteti sa dansati, sa cantati si voi sa faceti gestica, pt ca apoi ei sa o poata copia; puteti sa va jucati cu apa, in multe feluri, toate distractive. Puteti face multe, acasa, cu bani putini dar implicare multa si cu efecte wow. Cei mici adora sa fie impreuna cu noi, parintii. Cand ne au si parteneri de joaca, e doar perfect!
 
Despre concediu: si aici, in functie de gusturi se pot gasi diverse variante, nu f scumpe. Sunt paduri frumoase, nu departe de Buc; sunt ferme; la mare se poate merge si la hoteluri de 3* din statiuni normale (adica nu mamaia :) ); muntele ofera si el variante nenumarate si pt diverse bugete. Eu va recomand sa iesiti cat mai mult,
in parcuri, cu o paturica, un fruct, contribuie mult la starea de spirit. Va tin pumnii sa vi se alinieze astrele si sa fie bine! [flo2]
 
Miha, l-am vazut pe Ioan! Este teribil de dulce si luuung si haios. E frumos si exotic!!! si cu o expresivitate aparte. Da, in poza cand are apa pe fata, seamana cu L a mea, la freza. Si ce-mi place cum ii sta in costum de baietel serios :)), desi mi se pare ultra calduros dar arata ca un gentlemen. [:D]  Si poza cu balonul e preferata mea. [il]  Iar tu, explozie de tinerete, prospetime si dragalasenie! Sa fiti sanatosi si sa reusiti sa gasiti calea, draga mea! [flo2]
Ce ti-a spus Alinuta este adevarat. Eu sunt mare sustinatoare a echilibrului in cresterea lor, tocmai de aia i-am zis Eynei ca din cand in cand nu-i un capat de tara. Dar ca atare, ca program, ca fundal..e foarte obositor. Si, sa stii ca argumentul cu 'asa am facut/fost si eu/noi' e bs si stii asta. Am mai zis eu candva, e nonsens argumentul asta, nu comparam mere cu scoarta de copac.
E ca la fumatori, stii? Si ei se gandesc ca mvai, nu as putea sa mai ies la terasa daca nu fumez, nu as putea sa-mi mai beau cafeaua fara tigara. Ceea ce e complet fals.
E doar o piedica pe care mental si-o pun oamenii, din lipsa de timp si implicare pt gasit alternative. Sigur ca se plictiseste Ioan, pt ca i s-a oferit de la inceput calea usoara, trancaneala de la tv (care da dependenta, da si care sugereaza lucruri si nu lasa imaginatia sa se dezvolte si care ruleaza imaginile cu o rapiditate uluitoare pt puterea de procesare a creierului lor; nu, nu-l blocheaza dar sinapsele, dragele de ele...). Sigur ca sunt desene extrem de frumoase si educative si mi-ar placea si mie sa am timp sa le vad. Dar e un timp pentru toate iar ei sunt prea mici pt asta. Si, chiar si desenele astea frumoase si educative, se vad cu program..ca atunci cand zicem: hai sa citim o poveste, asa zicem si hai sa vedem un desen/doua/trei si apoi inchidem/mergem afara/etc. Sa stii ca ecranul constant in viata lor, le afecteaza puternic si somnul, poate e si asta un mic motiv pt agitatia voastra nocturna.
 
Nu sunt mandra de mine ca te-am 'urecheat', cum ar zice Soparlica. Considera ca sunt mama ta si deh, mamele pot sa fie cicalitoare uneori dar o fac din iubire! [flo2]
 
Andreuta eu te cred pe tine cand spui ca-i un zapacit, asa si trebuie sa fie! Doar ca in poze pare asa, baietelul asezat, cum sa ma exprim, cu o atitudine de fiinta relaxata, care le poate face pe toate 'just like that' dar cand vrea el si in termenii lui! O sa-l ajute mult in viata atitudinea asta (acu, zic si io ca al' de se uita in poze si face profiling :)) ). Vaaai, mi-l imaginez cu apa in galosi, cred ca erai lesinata de ras. [:-)))]
Si da, fata draga si frumoasa, ai mare dreptate, relaxarea asta in cresterea copiilor, face minuni. Atat pt ei, cat si pt parinti. (ca si-asa societatea romaneasca pune de competitie in tot si-n toate, din fasha). Hehe, bunicii vostri sunt minunati. Da, sunt distractivi dar e perfect asa decat stim noi cum.
 
Ai pus pozele? Abia astept sa vad Steful minunat si dulce! Dragul de el, asa sa faca intotdeauna, sa uimeasca pe toata lumea cu ce stie si cu ce este! [il]  Iar tu sa ramai mereu cu inima cat un cozonac, de mandrie! [flo2]
 
Fetelor...cu surioarele/fratiorii eu va doresc succes si drum lin in cele 9 luni, daca va decideti! Eu, cand era marmota de varsta asta, eram teribil de refractara (mi-e si rusine dar traumele trebuiau traite, e clar!) la ideea de bb2.  Apoi am revenit la sentimente din ce in ce mai bune si apoi a venit momentul 'acela', cand urla in noi amandoi dorinta de inca un copil. Nu as fi avut curajul Carmenusului sau al Iuliei, sa ii fac la diferenta asa de mica. [flo2]
Nu-s comoda dar eu am vrut ca prima sa fie independenta, sa ma pot intelege in toate cu ea, considerand ca astfel nici n-as deraia-o de la viata ei, prea mult. Acum, pro si cons diferenta mare sau mica de varsta sunt, de ambele parti. Fiecare stie cum si cand e mai bine pentru familia lor, sa apara un nou membru. Un copil este o binecuvantare, oricare ar fi greutatile, asta e singura certitudine! [flo2]
 
Cu jobul, fetelor, bucurati-va daca puteti sa stati cu puiutii cat mai mult. Daca financiar/profesional va este bine asa, nu vad de ce v-ati face griji. Mie nu-mi place ce fac, eu iubesc ce fac!!! [usa] E un mare atuu si ajuta f mult la balans.
Da, sa le impaci pe toate cere un mare simt al echilibrului, destula renuntare de sine. Eu, ca fire, am tendinta sa devin superficiala, tocmai pt ca vreau sa le fac pe toate, le incep si nu mereu le pot si termina. Asa ca am prioritizat: familia si jobul sunt cele unde randamentul trebuie sa fie dus spre perfectiune; curatenie, timp personal, bla...care, cand, cum. Si e ok asa, nu e loc de frustrari, pt ca ce primesc in schimb e atat de urias, daca pot sa fortez limba romana, incat ma simt doar binecuvantata ca pot si ca am pt cine si pt ce! [flo] (Si-n plus, nu degeaba am ajuns la 49 kg [:D] ) Va doresc si curaj dar si rabdare, lucrurile vin la timpul lor, atata vreme cat lasam deschise portitele! [flo2]
 
Carmenus multumesc pt tot! [flo2]  Vacanta placuta in continuare...de fapt, nu, vacanta perfecta! Si grija mare la Godzilla cea aruncatoare in apa. [:-)))] (asa a inceput si marmota, o sa va povestesc candva cum s-a dus la fundul piscinei si uite cum e acum. Deci parca va vad peste cativa ani, la competitii acvatice cu Verul!)
Mi-e dor de tine si abia astept sa te vad cunoua freza! [pup]
 
Ce-o fi facand Soparlicul departe de baietii ei? Iar Alexul fara mami...eh..
 
Noi suntem bine. Am venit de la check-up-ul de 16 luni (trebuia la 15 dar nu a intrat pe lista de prioritati [:D] ). E mare tare, are 14,2 kg si 85,5 cm. Le-a uimit pe asistente si dr-ita respectiva, asa ca au zis ca nu are sens sa ne cheme la 18 luni (pt language check, bla) ci direct la 24. Hooray! Am luat si marmota cu noi, ca deh, face 8 ani curand si am vrut sa vaz pe unde se situeaza, desiratimea-sa. Lunga si slaba: 135 cm si 25 kg.
Se tot minunau ca dom'le dar ce expresiva e, ce vorbeste, ce bossy e [:D]  (vroia palaria si una dintre nurse i-o admira si Ley a batut din picior si a zis apasat: haaaat!...timp in care zulufii i s-au balanganit pe cap, bumfleii de pudel i s-au lasat spre gura, bulanele pline de cute s-au revoltat. Este rontaibila si minunata si dulce si de toate, dolafana noastra. [il] Si are nene o capitza de par, nu-s obisnuita cu copil de varsta asta cu atata par....acu acu mi se pare ca-i rasare vreun pui din cuibul ondulat  [:-)))]  [afro]
E a noastra, bucatica noastra de iubire, care impreuna cu surioara ei, ne alcatuiesc universul! [i]
 
Am avut un weekend lung, 3 zile frumoaseeeee, calde cum n-am prea trait pe meleaguri irlandeze, cu aventuri, cu voie buna. Ieri am fost la castel, am facut picnic, am alergat, marmota a facut catarari pe un perete special, etc etc. La un moment dat, venise langa noi, pe iarba, o familie cu 2 catei. Iar L vazandu-l pe primul a zis: look dog! apoi a mai aparut unu si ea a zis: doi dog! Wow, zici ca era Mesia pe pamant, asa ne-am uitat la ea [:-)))] . O realizare mica pt altii, un pas urias pt noi. [:)]
Am bifat si plaja, desigur. Am fost si la un parc dual: cu tobogane cu apa dar si chestii terestre, marmota, desigur, s-a dat pe cele mai inalte tobogane cu apa, junioara a alergat la locurile pt copii mici dar, mai ales, la cele pt copii mari; am mancat pizza :), prajitura cu rhubarba si inghetate, stand pe iarba. A fost fun tare zilele astea, plecam dimineata si veneam seara, rupti de oboseala. Suntem bronzati ca ciorile, cu toata crema de soare. Ar trebui sa imi fac un banner cu laudarosenia dauneaza grav sanatatii :))), poate mai tac.
 
Gata, inchei. Mai viu eu, mai aduc si poze dar va anunt.
 
Acum cateva zile am facut un pariu cu mine insami si am zis ca apar Alinuta, Iuli, Ade si Ana. Vad ca doar Franta s-a indurat:)) Feteloooor? (nu vreti voi sa castige geamanul bun din mine, pariul? tineti cu geamanul turbat?)
 
Bai imi tiuie urechile. De cateva sapt a descoperit fluierele si mereu are unul atarnat de gat. Frate si fluiera de-ti increteste timpanele... [trombon]
 
Hai pupici [pup]

Editat de Lory2014, 07 iunie 2016 - 12:24 .


#20
alynutza85

alynutza85

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 573 mesaje

Postat 07 iunie 2016 - 13:24

Bună fetelor,

Sunt devastata, tocmai am aflat ca a murit fratele sotului .... avea cancer dar nici 40 de ani , casatorit de abia 2 ani si o pofta de viata de invidiat. ..

Maine dimineață zburam spre România. Ma tot obsedeaza o idee ca si socrul meu tot de c . a murit in 2010 si mi-e frica tare pentru Laur. Sper sa fie doar paranoia mea...

 

Lory, esti absolut minunata,esti cum le stii tu pe toate, zici ca esti enciclopedie ! Te admir muuult si sunt mandra ca impartim zodia gemenilor la mica distanta ( eu 29 mai ) . Felicitări pentru promovare ! Si felicitări pentru fetele tale minunate! Cu așa mama nici nu ma mir ! Ca sa stii,TU m-ai intors pe forum !

 


Editat de alynutza85, 07 iunie 2016 - 13:25 .



Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Astăzi, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Astăzi, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -