Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Bulgarasi de Februarie 2015 (1)


377 raspunsuri la acest subiect

#21
eyna

eyna

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 218 mesaje

Postat 07 iunie 2016 - 15:13

Buna! Alinutza condoleante! Din cate stiu doar analize periodice poate sa faca sa vada daca se dezvolta ceva... Lory stiu ca nu e ok tv-ul , il folosesc rar de aceea ma enerveaza sa stiu ca sta intruna la tv cand nu e cu mine. Dar cum rar sta fara mine :) nu ar trebui sa ma ingrijorez. Voi sunteti foarte vorbarete! Si pe deasupra si bilingv! M-a amuzat faza cu cateii dar si cea cu palaria! Este delicioasa! Gabriel spune rar cate un cuvant desi stie mai multe. Eu tot incerc sa il fac sa vebalizeze sa nu mai arate prin semne ce vrea dar nu prea am rezultate, daca nu ii dau ce imi cere se pune pe plans cu lacrimi si tavalit pe jos! Hai ca citeam despre jocuri in casa si mi-am amintit! Cand ploua afara stam in casa si ne jucam cu jucarii si diverse lucruri care il atrag pentru moment . Ma jucam zilele trecute cu un cub in care se introduc diverse forme si il ajutam sa le bage, ii spuneam ce sunt ,ce culoare au etc, la un moment dat nu a mai vrut sa il ajut si eu am insistat ca singur nu reusea si ce credeti? M-a impins si mi-a dat si cateva peste fata! Am ramas blocata, de unde comportamentul asta agresiv ca noi nu ne purtam asa... Si ceva amuzant: nu am reusit sa il prind in nici o poza cand zambeste fals , Da zambeste asa cu toti dintii si maselele din dotare fortat:) ma gandesc ca a tot vazut ca ii zambeste lumea si zambeste si el fortat :) dar e maxim . Il intreaba cate o vecina ce face si el cheeeezzzz:))) O sa imi fac timp sa va vad si poate, poate reusesc sa pun poze cu noi.

#22
Andreea2014

Andreea2014

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 561 mesaje

Postat 07 iunie 2016 - 16:03

AMIN, Lory !!  [flo2]



#23
Andreea2014

Andreea2014

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 561 mesaje

Postat 07 iunie 2016 - 16:06

Alinutza, condoleante, draga mea, e tare cruda si nedreapta boala asta. Of, of.

Aveti grija de voi!!

Va imbratisez cu mult drag.



#24
floryma

floryma

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 431 mesaje

Postat 07 iunie 2016 - 21:36

Olla...

 

Condoleante Alinutza. Drum bun si sa aveti grija de voi.

 

Aseara am intrat si eu pe drive si am mai lasat niste pozici si filmulete. Asa am descoperit ca eu sunt cea care mereu e cu mana pe telefon sa faca poze sau sa filmeze si eu nu am prea multe poze cu mandra mea sau noi trei. Asa ca o sa il pun si pe sot, daca lui ii lipseste initiativa.

 

Am vazut doua "ochelariste" pupapile si mancabile, apoi un domnisor fin cu cravata, ca mai apoi sa vad alte doua "bucatarese iscusite" adorabile si am incheiat cu doi cavaleri unul calare pe ponei si altul dansand in iarba. Cu toti au crescut asa frumos si pe fata parintilor lor se vede iubirea nemarginita.

 

Multumesc pentru sustinere, idei, sugestii si mustruluieli....va multumesc ca sunteti aici mereu. 

 

Cat priveste mancarea si tv-ul foarte tare a punctat Lory in ultimul mesaj si am sa fur ideea "ca macar acum cat sunt mici sa avem noi controlul ", eu cred ca nimeni nu s-a suparat pe nimeni si trebuie sa luam ceea ce este bun din ceea ce impartasim aici.

 

Eu recunosc ca din prisma faptului ca avem un regim anume am scapat si zic "nu" la prostioare si scap usor si fara prea mari explicatii in fata binevoitorilor din familie sau parc...dar la "zile mari" cum le zic eu ii dau anumite chestii in cantitati limitate, mai mult "de pofta" asa cum se zice, asta pentru ca nu vreau sa devina o obisnuita dat fiind ca nu este nici o mancacioasa si nu vreau sa deprinda gustul "prostioarelor" care sunt ale naibi de bune. ( aici stie mama ce zice ca de 1an se tot chinuie cu kg :)) )

 

Pentru partea de tv, la noi a mers non stop cred de cand era foarte mica...culmea este ca nu i-a dat foarte mare importanta pana cand mamaie i-a aratat copilului desene si reclame....a fost o vreme cand asa o mai pacaleam cu masa ( asta la inceputurile mele de glorie cand eram foarte disperata )....insa nici asa acum daca este deschis nu se opreste din ceea ce face decat daca o reclama anume ii distrage atentia....desenele insa am observat ca a inceput sa le "guste" si asta cand de exemplu chiar eu ii mut pentru a imi face o baie si a o stii linistita si captata de ceva sa nu faca vre-o boacana.

 

Altfel noi ne jucam impreuna, tocmai asta e....este prea dependenta de mine si de a se juca cu cineva...de aia spuneam de activitati extra altele decat in casa sau afara cu mine/sot. Iesim zilnic in parc....un functie de vreme/somn/masa si de doua ori ....de fiecare data alt parc, ma sui in masina si ce este in zona le bifam....insa asta e buba ea nu se joaca cu cei de varsta ei...daca cumva dau semne copii ca vor sa se joace vine sa se joace tot cu mine...plange de multe ori ca nu ii dau pace...pe cand cu cei mari da...ii striga mereu, alearga dupa ei, de aici si patania cu copilul mai mare...adica cel mare i-a facut un rau si ea nu a reactionat...dar daca un copil de varsta ei se tine dupa ea, pe ea o enerveaza. Ieri in parc am lasat-o si observat-o cum o fetita mai mare a bagat-o in seama, ea entuziasmata de mama mama si i-a dat chiar mana si pkeca cu ea fara sa mai aibe habar de mine chiar daca o strigam.

 

In ceea ce priveste partea financiara.....sa va spun povestea cu un intro....dupa fiv-urile nereusite s-a cam rupt fundul sacului....si inainte de fiv-ul norocos am schimbat jobul si eu si sot pentru o bruma de bani in plus care ne erau de mare folosinta....numai ca amandoi am cam nimerit in celalalt capat de oras....atunci nu era bai...munceam pe branci si ore auplimentare.

Apoi a venit Ioana de fapt problemele cu sarcina si am stat on risc maternal, altfel eu m-as fi dus pana la nastere....angajatorului nu i-a prea picat bine si xhiar s-a purtat destul de ostil....sunt sigura ca chiar daca legea nu ii permite o sa faca in asa fel sa nu ma mai reintorc sau sa plec de voie buna, pe de alta parte nici eu nu as trage cu dintii desi este un salariu ok din cauza programului a distantei si a orelor petrecute pe drum.

Asta ar insemna ca amandoi sa fim foarte departe si in aceeasi parte de oras daca s-ar intampla ceva. Sotul intre timp a schimbat job....nu pe bani mai multi, culmea tot in zona fostului job ( deci departe ) dar pentru program. ( inainte lucra mai toata ziua si timpul petrecut pe drum in ore de trafic, acum are 2 schimburi, timp mai putin pe drum ca nu sunt ore de varf si ceva timp petrecut cu noi)

Acum pentru ca eu am optat pentru 2 ani, indemnizatia e plafonata....da ne-am dorit mult un copil si ne-am dorit sa ne petrecem si timp cu el...asta e clar cu doua taisuri...nu le putem avea pe toate...timp cu copilul si bani...ne-am asumat, ne-am asteptat ca o sa fie greu....dar se pare ca si-a pus un pic amprenta si pe noi din cauza unor lipsuri. ( acum sa nu fcredeti ca aveam standarde prea inalte si inainte pentru ca fiecare banut era pus deoparte pentru analize, medicamente, proceduri etc...deci suntem obisnuiti cu putin si sa improvizam )

 

Imi doresc insa ce mai tare sa fim sanatosi...caci altfel cu sau fara bani ar fi oricum foarte greu. Si nu pentru mine nu este un cliseu "sanatate" , cum o zic multi ca asa da bine....este un fapt....ne-a lovit bine si a lasat o urma adanca infertilitatea, pe care in Romania nici macar autoritatile nu o considera o boala.

 

O sa fie bine asa imi zic mereu, pentru copilul nostru si noi trebuie sa fiu/fim bine....de fel in viata lucrurile imi ies asa mai cu intarziere si muncesc din greu sa ajung acolo, dar nu m-am dat niciodata batuta...am.luptat ca o leoaica ( desi nu sunt zodia) , si desi parea ca am renuntat...luasem doar o pauza de analizare si sa revin cu forte proaspete.

 

Va tuc de nu va vedeti.

 

A....si Carmen lasa-ne pe noi....have fun cu familia ta minunata....si ne revedem dupa cu multe intamplari din poveste.

Lory....pentru tine o imbatisare calda...ma simt norocoasa ca Ioana are asa "sora "

 

Pentru fetele minunate numai de bine.


Editat de floryma, 07 iunie 2016 - 22:02 .


#25
Soparlica

Soparlica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 568 mesaje

Postat 07 iunie 2016 - 22:28

Dragele mele,
Stau prost cu netul si cu timpul asa ca va las numai cateva cuvintele (daca reusesc, ca tot incerc si pana se posteaza imi expira pagina) si va voi citi cand ajung in Bucuresti.
Baietii mei se descurca excelent, ba Alex a si mancat azi la cresa. Imi este dor de ei si abia astept sa ajung acasa.
Numai bine!

#26
Lory2014

Lory2014

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.628 mesaje

Postat 08 iunie 2016 - 10:18

Buna fetele,

 

Alinuta draga mea draga, condoleante! Sa-i aseze Dumnezeu sufletul in lumina! Imi pare rau ca nu am mai intrat ieri. Sa aveti drum usor pana in Romania si ooooof, sa va sustineti unii pe altii, sa puteti face fata grelei incercari. Daca mama sotului tau este in viata, sa aveti mare grija de dansa, nimic mai cumplit nu-i pe lume decat sa-ti pierzi copilul, indiferent de varsta!

 

Cand va intoarceti, dupa ce se vor sedimenta putin ranile, iubi va incepe sa gandeasca exact ca tine: daca el! Fii tu stalpul familiei voastre, o vreme, draga mea fata frumoasa; uneori nu-ti va fi usor deloc dar cumva vei reusi. Daca ai nevoie de orice, te rog sa nu eziti! [flo2]

 

(iti multumesc din inima pt cuvinte! nici nu-ti imaginezi ce inseamna pentru mine, pt ca eu imi tooot fac procese de constiinta ca fetele au disparut (si) din cauza mea si a vorbitului meu prea mult/la orice. Multumesc, fata frumoasa! [il]  Dumnezeu sa va lumineze calea si sa regasiti echilibrul, dupa lovitura asta atat de nedreapta)

 

In functie de ce tip este, se pot face analize tintite, genetice. Poate dupa ce va linistiti, gasiti o portita la un bun oncolog sau genetician, sa-i expuneti toata situatia si sa faceti un plan de bataie! Eu va doresc tot binele din lume! [flo2]

 

Flory draga, ce fetita dulce ai!!! [il]  Toata lupta voastra teribila cu infertilitatea a avut un rezultat absolut delicios! Ce ochisori frumosi are Ioana si ce gene lungi; si ce fatzuca de copil care nu stie ce shotie sa mai faca are; si ce frumos mananca ea la masa cu tati; si ce frumos sufla sa faca baloane; si ce curajoasa este, in invartitoarele acelea!(a mea n-ar aprecia, ea tre sa detina controlul; cea mare insa, asa a fost mereu) Sa va bucurati mereu de familia voastra si sa luptati pentru voi 3, oameni puternici si frumosi! [flo2]

 

Eyna mi-l imaginez pe Gabriel razand fals, intuiesc ca este adorabil! [il]  E un baietel tare dulce el, oricum. Cu verbalizatul sa stii ca nu e doar asa o zicere, baietii, in majoritatea lor, chiar sunt mai lenti la capitolele comunicare si motricitate fina, in primii ani de viata! Steful Andreei este o exceptie dar multi, foarte multi baietei sunt asa ca Gabriel. Ei au alta structura, alte preocupari, ei sunt foarte fizici, foarte iuti, le fac excelent pe astea si mai apoi vine si vorbirea. Si, in general, poate si pt ca se pornesc mai agale, vorbesc corect de la inceput! Nu-ti dau eu sfaturi tocmai tie, stii tu prea bine cum si cat sa-l stimulezi. Doar nu pierde asta din vedere, pt ca va recupera! [flo2]

 

Ca un fapt dragut, se zice ca dupa 18 luni copiii invata, in medie, 1 cuvant la fiecare 90 de minute. Chiar daca nu-l si reproduc cu aceeasi viteza, desigur.

 

Andreut multumesc. Cand pui pozicile cu biciclistul balacitor? [:)]  Eu ma afund in treburi, urmeaza zile pline, asa ca, te rooog, sa anunti pe forum cand le sui.

 

Soparlici spor la treaba. Ce ma bucur ca baietii tai se descurca perfect si, mai ales, ca Alexul mananca! Sa te intorci cu bine! [flo2]

 

Gata, inchei. Noutati nu am dar treaba foarte multa da.

 

Va pup. Sa fiti bine! [pup]



#27
miha05

miha05

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 859 mesaje

Postat 08 iunie 2016 - 14:08

Alynutza, in primul rand condoleante. Imi pare foarte rau pentru pierderea ta! :( Din pacate este o boala necrutatoare.

 

Cat priveste parerea ta, nu m-a deranjat... si am mai spus-o si cu alta ocazie ca nici macar eu nu sunt de acord cu stilul acesta, insa din pacate in ce priveste cresterea copilului meu, eu am o contributie mult prea mica, fiindca sunt singurul om din gospodarie cu un job, ceea ce implica absenta mea indelungata. Iar cum pentru restul lumii copilul este un lucru pe care eu li-l las in grija permanent...si care este extrem de obositor, nu isi prea bat capul (si nici nu prea au timp, cu atatea animale si altele) sa ii ofere altceva.

Poate nu m-am exprimat eu corespunzator, poate nici acum nu o fac. Argumentul meu era menit strict sa explice strict faptul ca nu este nici tv-ul chiar un monstru, daca nu devine un obicei. Poate am exagerat ca sta non stop. Asa vad eu situatia pentru ca si pe mine ma exaspereaza ca una doua toata lumea ii da drumul. Nu am norocul Andreei care are parte de bunici liberi care pot sta cu copilul. Eu il plasez in grija cui pot si ma simt vinovata ca nu pot sta mai mult cu el. Si nu zic nici ca este ceva benefic in asta, ca vad si eu ca am un copil care sta numai intr-un tipat, cu care nici macar in magazine nu mai pot intra ca imediat ce vede persoane noi incepe sa tipe de parca l-ar fi batut cineva (e drept ca asta i se trage de la multitudinea de analize facute intr-o zi, ca de atunci e asa). De asemenea vad ca am un copil total dependent de mine si extrem de rasfatat. Asa este cand il cresti cum apuci si pe unde apuci.

Apreciez sfaturile voastre, le ador, sunteti niste fete extraordinare, nu ma intelegeti gresit, dar din pacate in real world nu e mereu asa usor. In fiecare zi imi spun ca de maine voi proceda altfel, si in fiecare zi imi doresc sa am mai mult timp pentru copilul meu, dar din pacate stiu ca nu pot sa ma complac sa traiesc din cei 680 lei pe care ii primesc ca indemnizatie, sau din 200, alocatia copilului. La fel ca voi, lucrez, de dimineata pana seara, si las copilul cui pot. Iar acele persoane au momente cand sunt satule de tipete si de tras totul jos de peste tot. Copilul meu este extrem de energic.... cum probabil sunt si ai vostri. Dar nah. Nu voiam sa ajung acolo... insa asa se intampla, aparent, cand copilul nu e crescut de ambii parinti. Timpul trece, eu incerc sa fiu si mama si tata, copilul creste...si imi dau seama ca fac totul gresit. Degeaba le zic eu alormei sa se joace cu el si sa inchida tv-ul. Functioneaza, dar numai jumatate de ora ca pe urma si ei se plictisesc, si copilul incepe sa faca tampenii. Nu stiu, ai vostri se joaca exclusiv singuri? Al meu nu. Vrea ca in permanenta sa stea cineva langa el. Si da, se joaca si cu masinute, si cu placute de colorat, si cu figurine, cuburi, creioane, etc, dar atata timp cat e cineva langa el. Daca indraznesc sa merg si pana la usa, sa iau ceva, se pune pe un tipat de parca l-as fi abandonat permanent. Inca sunt in faza in care stau pe WC cu el in brate si in care daca ma ridic noaptea de langa el sa merg la baie ma simte si incepe sa tipe, se da jos din pat si vine cu mine.

Nu stiu daca e patologic sau nu atasamentul asta, nu stiu daca e firesc sau nu...

 

Oricum, mnoh, incerc si eu... cum pot.

:)

 

Va pup.

[pup]



#28
Andreea2014

Andreea2014

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 561 mesaje

Postat 08 iunie 2016 - 14:31

Fete dragi, cateva pozici pe drive cu biciclistul meu, ca tot am zis de acum 3 zile ca pun si n-am reusit decat acum :)

 

Iertati-ma, nu reusesc sa scriu mai mult acum.

Revin curand.

 

Va pup.



#29
Soparlica

Soparlica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 568 mesaje

Postat 10 iunie 2016 - 07:31

Buna dimineata dragelo!

Alinuta condoleante si putere multa sa puteti trece peste aceasta incercare.

Eu sunt pe fuga. Incerc sa profit de ultimele momente in care am intrnet inainte sa ajung acasa.
Desi ma asteapta o zi lunga si obositoare, abia astept sa fiu din nou langa baietii mei.
Ceva mai devreme l-am vazut pe Alex si mi se pare foarte schimbat. Mi se pare ca a mai crecut, ca si-a dezvoltat vorbirea (aia a lui de nu intelegi nimic!).
Era asa de bucuros ca intorcea telefonul sa ma caute dupa el. Ba la un moment dat dadea sa se urce pe masa sa intre in el.
Sincer? Si eu as fi facut asa daca as fi stiut ca macar un minut as fi putut sa-l smotocesc.
Va las acum, sa va gasesc cu bine!

#30
Lory2014

Lory2014

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.628 mesaje

Postat 13 iunie 2016 - 11:51

Neata fete,

 

Soparlica bun revenit acasa! Ce duuuulce Alexul, cum te cauta in telefon! [il]  Sunt niste minuni, copiii astia! Abia astept sa ne povestesti aventurile baietilor fara tine si cum te-au primit!

 

Miha draga mea, sa stii ca, desi am fost cea mai 'virulenta', te inteleg perfect! Am copilarit la tara, am inca rude care traiesc ca/la tara. Oamenii aceia au un alt calendar, al lor personal; au alte prioritati; au alte viziuni. Si-n plus, oamenii aceia sunt cei mai refractari la nou, la a primi sfaturi in ton cu evolutia (ca slava domnului, evoluam!). Pe principiul: asa cum am crescut eu x copii/nepoti, asa o sa-l cresc si pe asta, ca doar nu ma invata pe mine cutarescu, cu prostiile de pe internet. In lumea aceea, cu norme seculare, greu de stramutat, e adevarat ca nu ai o sansa sa te impui!

 

Noi ti-am oferit si o alta fateta a problemei. Si eu chiar te inteleg, viata nu e alb sau negru, are milioane de nuante. Un copil creste, intr-adevar, si daca vede tv-ul zilnic si daca nu, si in conditii de puf si in conditii mai spinoase. Nu-ti garanteaza nimeni ca rezultatul unei cresteri armonioase va fi cel asteptat. Dar macar stii ca ai incercat, ca ai facut tot ce se putea. Cam asta e!

 

Eu te admir, daca asta conteaza vreun pic! Te admir pentru ca esti asa de tanara si asa de puternica si ai fost atat de incercata! Fruntea sus si mult soare in calea voastra, a ta si a pretiosului, va doresc! [pup]

 

Andreuta am vazut biciclistul! Este adorabil cu casca pe cap si ochelarii lui tati la ochi! [il] Sunteti o familie frumoasa! Acum am inteles mai, ca desi fizic iti seamana atat de bine, Steful...la candoare, la seninatate, la expresia fetei, e tot al lui tati. Sunt amandoi foarte seriosi si 'greu de dibuit', isi ascund bine trairile. (tati al vostru ar fi fost f bun alaturi de colegii mei...in ss..you know... [masc] ). Sunteti tineri, frumosi si aveti un copil absolut minunat. Va doresc sa ramaneti asa imbratisati, pana la adanci batraneti! [pup]

Mi-e dor de Carmenus! Ce distractie si voie buna o fi pe capul lor! [pup]

 

Alinuta cum sunteti? Inca in Ro sau ati revenit? Te imbratisez strans! [pup]

 

Flory am uitat sa intreb: am vazut in poze ca Ioana poarta 'ceva'...un fel de talonete dar pe gamba. Inteleg ca nu s-a rezolvat problema picioruselor? Pupam dulceata ochioasa! [pup] (si eu trebuie sa port un ham cervicotoracic, mi-a ajuns vineri si valeeeu ce enervant e)

 

Eyna sa stii ca eu astept pozele cu ' [:D] cheeeeez'.

 

Noi suntem bine, ocupati ca intotdeauna. Fetele sunt sanatoase, zapacite si minunate. V-am mai lasat ceva poze pe drive.

 

Saptamana asta nu prea am timp (ce noutate) dar promit sa va citesc seara, de pe tel.

 

Va imbratisez pe toate! [grup]




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Analizele au arătat o deteriorare a stării ficatului. Ce să fac?

    MaryJane999
    - mar 21 2024 12:16

  • Progesteron

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -