Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 2 voturi

Imigratia ilegala- un nou nivel (2)


904 raspunsuri la acest subiect

#331
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 01 septembrie 2015 - 23:14

Da, au trasee clare urmate . Cei mai multi vin pe mare  , pe Mediterana si sunt pescuiti in Italia si in Grecia in Mitilini,  Kos  si care o mai urma ca astea s au cam umplut. Siria de exemplu are iesire la mare deci cei de acolo nu trec altavama dar iranienii de exemplu ajung la mare prin Turcia si de aici intrebarile multora cu " de ce nu raman acolo? " ( raman si inca multi ) . Sau ies prin Iordania si Liban ce nu sunt in mana isis in totalitate. Nu pot mege spre dreapta spre alte tari din Africa de exemplu pentru ca aproape tot centrul e issis deja. Dupa  ce ajung in Grecia incep granitele pe uscat. Macedonia, Serbia,  Ungaria Austria Germania cei mi multi. 

 

Romania de exemplu in speta Galatiul nu este tara de tranzit ( deocamdata  cel putin) ci vor fi puncte terminus pentru o parte dintre ei. Cei repartizati si pentru care statul roman va lua bani UE.  Asta a fost acceptat oficial.  Cine si cum va invarti fondurile e alta poveste, ceea ce spuneam despre profiturile enorme obtinute de unii pe baza nenorocirii  altora.

 

Edit ; nu sunt doar sirieni si iranieni. M am grabit aseara cand am scris. Oricum multi nu declara adevarul deci e cam nebuloasa de unde vin exact. 

 


Editat de mamica11, 02 septembrie 2015 - 07:32 .


#332
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 01 septembrie 2015 - 23:40

Nu, in general nu merg pe  jos. Adica se incearca sa se impiedice asta tocmai pentru a se evita incidente dar bineinteles ca nu se reuseste mereu. Adica ei sunt in Grecia cel putin transportati in ambarcatiuni spre continent ale politiei sau ma rog, controlate de politie si apoi in trenuri. Dar in Grecia politia e inca foarte organizata si la fel si primariile, biserica si  organizatiile fara profit altfel vai lumii ar fi fost la cate suflete sunt hranite, consultate, inregistrate , etc zilnic . Dezastrele sunt acolo unde se face schimbul intre mijloacele de transport e exemplu in Macedonia  sau chiar la Budapesta unee nu au reusit sa i reorganizeze destul de repede  si s a dereglat o gara a unei capitale europene ceea ce nu e putin. 


Editat de mamica11, 01 septembrie 2015 - 23:43 .


#333
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.699 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 00:02

mersi pt detalii nicci eu nu stiam ce traseu urmeaza.



#334
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.257 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 00:53

Da, au trasee clare urmate . Cei mai multi vin pe mare  , pe Mediterana si sunt pescuiti in Italia si in Grecia in Mitilini,  Kos  si care o mai urma ca astea s au cam umplut. Siria de exemplu are iesire la mare deci cei de acolo nu trec altavama dar iranienii de exemplu ajung la mare prin Turcia si de aici intrebarile multora cu " de ce nu raman acolo? " ( raman si inca multi ) . Sau ies prin Iordania si Liban ce nu sunt in mana issis in totalitate. Nu pot mege spre dreapta spre alte tari din Africa de exemplu pentru ca aproape tot centrul e issis deja. Dupa  ce ajung in Grecia incep granitele pe uscat. Macedonia, Serbia,  Ungaria Austria Germania cei mi multi. 

 

Romania de exemplu in speta Galatiul nu este tara de tranzit ( deocamdata  cel putin) ci vor fi puncte terminus pentru o parte dintre ei. Cei repartizati si pentru care statul roman va lua bani UE.  Asta a fost acceptat oficial.  Cine si cum va invarti fondurile e alta poveste, ceea ce spuneam despre profiturile enorme obtinute de unii pe baza nenorocirii  altora.

Dar iranienii de ce vin? E cumva razboi si acolo? 



#335
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 01:35

Dar romanii de ce cereau azil in vest pe perioada comunistilor? Ce era razboi la noi in tara?

Iran-ul este o dictatura religioasa, iar viata acolo este un cosmar pentru cei care nu se supun regimului. Doar pentru ca ti se pare ca ei vin sa-ti puna in pericol bunastarea nu e un ok sa inchizi ochii la posibilitatea ca ei sa fie intradevar oameni care au nevoie de azil.



#336
LadyArtemis

LadyArtemis

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 210 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 04:52

Nu am urmarit acest subiect/topic.

Am fost in vacanta... nu am interactionat cu subiectul.

 

Astazi insa, 'm-a lovit' la job... inchiderea temporara a garii Budapesta Keleti si gasirea de solutii pentru comunicarea unor mesaje catre pasagerii care doresc sa calatoreasca spre Budapesta-Viena-etc.

 

Revenind la subiect, la o prima gandire, pornind de la o realitate (primele 5 minute din filmuletul de pe link prezinta o statistica ce nu poate fi ignorata) am urmatoare opinie:

 

Si daca Europa va fi populata de musulmani, ce? Nu putem trai impreuna, fara razboaie, fiecare in religia lui!?

Ortodocsi, catolici, musulmani, etc....

Oare nu-si doresc cu totii sa fie fericiti si sa-si creasca copiii in parcuri verzi cu locuri de joaca si in scoli civilizate?!

 

As incepe prin a privi lucrurile dintr-o perspectiva umanista, asumata.

Oare nu am putea oferi unor eventuali refugiati spre folosinta fiecare ce-i prisoseste!? Un teren, o casa nelocuita, etc... 

 

Altfel, fiecare dintre oamenii astia ar fi fericiti la ei acasa. Asta ar tb sa fie solutia pe termen lung. Sa aiba la casa lor conditii umane, neconflictuale, de supravietuire.

 

edit: nu cred in scenariul apocaliptic din filmulet, de dupa minutul 5...

 

Ceea ce descrii tu se numeste utopie. Nu este posibil asa ceva. Diferentele intre islam si cultura lor si crestinism si cultura vestica/europeana sunt mult prea mari si la toate nivelele: mentalitate, obiceiuri, credinta, educatie, sanatate, familie, casatorie, divort, avut copii + crescut copii + educat copii, drepturile fetelor/femeilor, slujbe/meserii, dieta/bucatarie, chiar si avut sau nu de animale de companie, etc.

Unele religii pot trai intr-o oarecare armonie, de exemplu crestinism + buddism. In acest caz ai crestinismul care e o religie mai dominanta si impune credinciosului sa creada doar in ea; dar in acelasi timp majoritatea crestinilor nu mai interpreteaza biblia ad literam si daca exista sfaturi la violenta, nu le mai iau in serios pentru ca efectiv s-au modernizat/au avansat si au avut de invatat din Evul Mediu si din timpul Inchizitiei. Pe de alta parte ai buddismul care este poate cea mai pasnica religie actuala (desi si buddismul are unele sfaturi la violenta) si care permite credinciosului sa creada si in buddism si in crestinism si in orice altceva. Deci aceste doua religii nu sunt la fel de dominante si pot convietui intr-o relativa pace.

Dar cand ai crestinism + islam, ambele sunt foarte dominante si efectiv nu pot convietui in pace, decat poate pe perioade scurte de timp. Ba chiar islamul pare ca trece acum prin perioada sa de Ev Mediu, de Inchizitie si persecutie a altora, in timp ce crestinismul a trecut prin acestea in trecut, a invatat din ele si s-a modernizat. Avand in vedere aceste lucruri este evident ca aceste doua religii si traditiile lor si stilul de viata pe care il incurajeaza se vor bate cap in cap.

 

Exemplu concret din Australia: musulmanii care au venit aici, fie legal sau ilegal (cand inca mai acceptau barcile) s-au stabilit in comunitatile lor, in cartiere intregi populate numai de ei. La inceput a fost bine, pace, desi multi australieni au fost deranjati de faptul ca musulmanii au ales sa se duca in comunitatile lor si sa se izoleze de comunitatea generala/australiana. Deci musulmanii acestia traiau bine-mersi in comunitatile lor, vorbeau limbile lor, isi urmau propriile obiceiuri, aveau ori salarii ori ajutoare sociale, aveau casa si masa, asistenta medicala, copiii lor mergeau la scoli, etc, etc, etc. Deci aveau cam tot ce le trebuia sa traiasca confortabil, nu in lux sau cu pretentii, dar confortabil. Dupa o vreme, cativa ani, musulmanii au inceput sa se razvrateasca si sa doreasca mai mult: sharia peste tot unde locuiesc ei, poligamie pentru ei toti, dreptul de a NU isi da fetele la scoala (ca sa nu cheltuiasca bani pe ele), mai multe moschee, dreptul de a se ruga oriunde, oricand, chiar daca deranjeaza, dreptul de a interzice altora/vecinilor sa isi plimbe cainii prin cartierele lor (in traditia musulmana cainii sunt considerati animale murdare si nu sunt placuti de musulmani pe acest principiu), dreptul de a interzice femeilor de alte credinte sa se plimbe prin cartierele lor pentru a nu-i tenta sau dreptul de a impune femeilor care trec prin cartierele lor sa se imbrace precum musulmancele, cat mai acoperite, dreptul de a-si face singuri dreptate, dreptul de a-si omori femeile daca acestea pacatuiesc, dreptul de a viola alte femei daca nu sunt acoperite in intregime pentru a le "invata minte"/"invata o lectie", dreptul de a-si inchide propriile cartiere si a pune paza la toate intrarile/iesirile, dreptul de a cere sa se elimine sarbatorile de Craciun si Paste si simbolurile lor precum bradul, colindele, Mos Craciun, etc. pentru ca ele constituie o ofensa la adresa lor, etc, etc, etc.

Ei bine, cand au cerut toate astea si multe altele, australienii au fost oripilati si au refuzat categoric asa ca musulmanii i-au atacat fizic, australienii au atacat si ei si politia a trebuit sa intervina. 

Chiar si dupa toate astea, musulmanii au continuat si continua sa ceara aceleasi lucruri sau chiar sa le impuna ei insisi, in asa fel incat unele cartiere au niste reputatii atat de rele incat australienilor le este efectiv teama sa se si apropie de ele, chiar si pe timp de zi, nu mai vorbesc de noapte. 

 

O alta intamplare: musulmanii veniti aici au recunoscut ca au venit pentru ca s-au interesat de Australia si au aflat ca e tara bogata si multiculturala si ca are multi musulmani ca ei; ca apoi aceiasi musulmani au atacat si violat femei australience si cand au fost prinsi au spus ca nu au stiut ca violul este ilegal in Australia. Asta dupa ce au spus ca s-au interesat de Australia inainte de a veni aici. 

 

In concluzie, sunt foarte, foarte multi musulmani care efectiv refuza sa se integreze, se izoleaza in propriile comunitati intentionat, chiar daca li se ofera case in comunitati australiene, chiar daca australienii ii trateaza cu prietenie si respect; se incapataneaza sa NU invete limba la un nivel cat de cat ok si partea cea mai rea este ca odata ce se vad intr-o situatie cat de cat stabila, incep sa protesteze si doresc sa impuna propriile religii, traditii, obiceiuri, mentalitati celorlalti in acelasi timp dorind sa le interzica propriile obiceiuri precum Craciunul de exemplu. Efectiv ei, musulmanii, sunt cei care refuza ferm integrarea si toleranta fata de alte mentalitati diferite de ale lor. Problema nu este ca ei refuza integrarea si atat. Problema este ca ei refuza sa fie toleranti fata de ceilalti, ei vor toleranta fata de ei dar nu demonstreaza aceeasi toleranta fata de ceilalti si mai mult decat atat, vor sa impuna propriile stiluri de viata celorlalti pe principiul ca doar ei, musulmanii, au dreptate si ceilalti gresesc. 

 

 

 

Faptul ca in Schengen nu mai exista granite contribuie intr-o mica masura la permeabilitatea Europei in fata emigrantilor. In primul rand ca numerele celor care ajung aici sunt inca joase comparat cu numarul populatiei dislocate din Siria. In al doilea rand granitele nu sunt doar punctele de vama, sunt kilometrii intregi de teren sau apa si e iluzoriu sa crezi ca ar fi facut fata la disperarea oamenilor. Da poate ca ar fi prins o parte din ei, dar pentru ca ei sunt determinati sa vina in Europa, ar fi continuat sa vina si implicit sa se expuna la riscul de a muri pe drum.

 

Ce se intampla in GB arata doar impotenta guvernului britanic. Una este sa-i oferi dreptul de a isi practica religia si alta e sa-l lasi sa-si faca auto-guvernare, o societate separata in mijlocul societatii tale. Nu exista lege in UK? De ce nu se aplica? 

Daca astfel de derapaje sunt observate, de ce nu se iau masuri?

 

Lady Artemis, uite explicatia pentru cazurile descrise de tine:

"Common myths and misconceptions about why young men join extremist movements ignore the proximate causes. • Potential recruits have an unfulfilled need to define themselves. Al-Qaeda’s ability to turn them to violence is rooted in what each seeks: Revenge seekers need an outlet for their frustration, status seekers need recognition, identity seekers need a group to join, and thrill seekers need adventure.

"

http://www.usip.org/...R236Venhaus.pdf

Si dupa ce citesti intreaba-te cine este mai vulnerabil la retorica de convertire, omul care are o viata implinita sau omul care e intr-un moment mai intunecat din viata lui, fara teluri bine definite, fara sperante sau ajutor.

 

Exemplele date de mine sunt DOAR despre oameni care au avut o viata implinita. De aia le-am si dat ca exemple, ca sa arat faptul ca si cei cu o viata implinita pot deveni teroristi si chiar devin.

 

 

Cat despre imigratia controlata de pana acum  fata de refugiatii de acum ce nu pot fi controlati pentru ca  vin in numar prea mare ce sa spun. Vax albina de a dreptul. Praf  in ochi credulior. De aceea sare lunar cate ceva in aer prin occidentul Europei sau prin America de bine ce  pot fi extremistii controlati la intrare. Au ei metodele lor de falsificare si dupa cate se constata reusesc  .  Amaratii astia vor fi de zece ori mai controlabili decat extremistii intrati " legal " in Europa.  Sau decat bastinasii europeni convertiti pe ascuns sau nu si trecuti la idei issis.

Si astia stii de unde sa i iei sa i trimiti inapoi daca se termina razboiul  din moment ce sunt inregistrati. Bine, nici eu nu cred ce zic cu terminarea dar macar speranta ramane. Ideea e ca este incorect sa -i tot numiti ilegali. Ei  din momentul luarii in evidenta in prima tara EU au alt statut . Ies din ilegalitate.  Chiar daca unora nu le convine. 

 

Edit : daca i -ar fi trimis in razboi israelienii cu tot cu femei si copii ar fi comentat toata presa despre cruzimea celor ai lui David si pe drept cuvant dar acum ca le construim noi crestinii garduri de fier si sfatuim sa fie trimise barcile pline in tarile cu conflict  armat inapoi e in regula. E legal. 

 

Da, este legal. Australia cu cetatenii si politicienii ei considera ca este perfect legal, moral, corect si justificat.  [:)]  [soricel]

Inca un motiv in plus sa iubesc Australia!  [il]

 

 

Dar romanii de ce cereau azil in vest pe perioada comunistilor? Ce era razboi la noi in tara?

Iran-ul este o dictatura religioasa, iar viata acolo este un cosmar pentru cei care nu se supun regimului. Doar pentru ca ti se pare ca ei vin sa-ti puna in pericol bunastarea nu e un ok sa inchizi ochii la posibilitatea ca ei sa fie intradevar oameni care au nevoie de azil.

 

Pe principiul asta intreaga planeta ar trebui sa fie populata doar de refugiati si persecutati caci nici o tara pe lumea asta nu este perfecta si nu isi trateaza toti cetatenii in mod perfect egal.  [vraji]  [:-)))]



#337
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 07:19

Ladyartemis ca de obicei.....:)

Nu conteaza ca-s 300-500 sau chiar 100.Conteaza ca bagam calul troian,conteaza ca romanilor le este deja greu si mai aducem persoane care nu produc si cheltuie....credeti ca vor sta linistiti si cuminti?Nu,vor agresa probabil femeile(sa nu uitam in cultura lor femeia e un obiect care poate fi violat,omorat,batut cu pietre....orice).....vor avea pretentii peste pretentii......eu consider o mare greseala primirea lor in europa.Europa e mult prea permisiva si civilizata ca sa supravietuiasca.Din pacate pe nimeni nu intereseaza ce se intampla.Ne baga pe gat ce nu vrem.
Iohannis,face ce zice Merkel.Clar.
Uk-ul ce se mai opune,amenintand cu iesirea din UE.Pana la urma baieti destepti.Tara noastra e deja rupta si vanduta....ce mai conteaza ca ne vor invada?Scapa cine poate iar eu n-am de gand sa stau sa ajung in cativa ani sa trebuiasca sa vorbesc limba lor.
Nu avem de unde sti ce e in capul lor si ce vor de fapt.
E ciudat,chiar straniu,ca ,desi e razboi de multi ani in zona,acum s-a gandit tot orientul mijlociu sa vina in Europa.
Regret s-o spun dar asta e o invazie,finantata si controlata de ISIS.
Nu neg...2-3% chiar vor sa scape si probabikl ar face orice sa nu se intoarca.Restul vor sa impuna legea lor.Daca se apuca de stricat,violat si mai stiu eu ce blestematii?E refugiat deci nu are obligatii,doar drepturi.
Exista atata saracie in Romania dar pentru batrani si orfelinate nu-s bani...lasa ca sunt 6000 de euro de refugiat.....


Si nu e doar parerea mea.....extrem de multa lume gandeste ca mine...insa nu zice pe DC.

Citat dintr-un articol"Taramul fagaduintei pentru ei: tari bogate, cu protectie sociala, unde sa isi ia viata de la capat."

Protectia sociala e pe banii celor care muncesc.
Sa luam la rand tarile favorite.
Germania bariere de limba.....limba trebuie cunoscuta foarte bine si sa fim seriosi o fi sistemul de protectie bun dar nu poate da la infinit fara sa intre noi resuirse.
Uk....aici nici necalificat nu te angajeaza daca nu ai macar NINO...care nu se mai obtine chiar usor.Ai nevoie de dovada de adresa...mergi la interviu....astepti 4-6 saptamani...
Sistemul de protectie e solid dar pe anumite baze,nu din senin asa ca vine unu` din Siria.
Si dumnezeu sa ma iesrte nici serviciile nu stau pe toate drumurile nici intr-o tara.
De Romania sau alte tari din est ce sa mai zic...sunt praf si se mai bat cu pumnul in piept....Imi pare sincer rau de Austria,Germani,Ungaria....erau tari puternice....vor fi invadate...si mai rau sistemul de protectie se va prabusi....nu poate suporta atat de multi care nu produc.

Gata ca se blocheaza telefonul.

#338
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 07:24

te invidiez enorm LadyArtemis.

#339
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 07:27

http://adevarul.ro/n...a9c2/index.html Va ziceam eu ca mai sunt si altii..

#340
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 07:28

Dar iranienii de ce vin? E cumva razboi si acolo? 

Oficial nu e. Ai dreptate . Dar eu am gresit ca am scris doar sirieni si iranieni aseara repede. Adevarul e ca razboi este in multe parti insa.

Irakul, Siria Afganistanul, Pakistanul, Sudanul, Congo, Libia Nigeria au toate razboi sangeros acum..  Au de unde veni.

Problema e cum   gestioneaza  europenii  situatia si trierea  .


Editat de mamica11, 02 septembrie 2015 - 07:38 .



Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -