Ultimele Stiri

Pericolul toxic de langa noi si din hrana copiilor nostri. Cum poti sa iti protejezi familia de invazia toxica.

Pericolul toxic de langa noi si din hrana copiilor nostri. Cum poti sa iti protejezi familia de invazia toxica.

Pericolul toxic de langa noi si din hrana copiilor nostri. Cum poti sa iti protejezi familia de invazia toxica.

Este extrem de îngrijorător că substanțele chimice netestate și nesigure se infiltrează în aproape fiecare produs din casele noastre, dar faptul că acestea pot fi găsite chiar și în hrana noastră este și mai alarmant.

De la ambalajele alimentare care conțin substanțe chimice potențial toxice, cum ar fi BPA-ul și ftalații, până la pesticidele și erbicidele utilizate în agricultură, aceste chimicale își fac loc în alimentele noastre zilnice.

Pericolul ascuns in carnea de pasare
Templul budhist si dieta vegetarian
Antibioticele utilizate pe animale ajung in produsele alimentare
Cum sa micsoram cantitatea de substante chimice din propriul corp?
Daca te intereseaza un stil de viata sanatos si ecologic

Substanțele chimice netestate și nesigure se infiltrează în aproape fiecare produs din casele noastre

Este extrem de îngrijorător că substanțele chimice netestate și nesigure se infiltrează în aproape fiecare produs din casele noastre, dar faptul că acestea pot fi găsite chiar și în hrana noastră este și mai alarmant. De la ambalajele alimentare care conțin substanțe chimice potențial toxice, cum ar fi BPA-ul și ftalații, până la pesticidele și erbicidele utilizate în agricultură, aceste chimicale își fac loc în alimentele noastre zilnice.

Aceste substanțe chimice pot avea efecte negative asupra sănătății pe termen lung, cum ar fi tulburări hormonale, probleme de fertilitate, dezvoltare neurotoxică la copii și un risc crescut de cancer. Ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că multe dintre aceste chimicale nu sunt supuse unor teste riguroase înainte de a fi introduse pe piață, iar reglementările existente nu sunt întotdeauna suficiente pentru a proteja consumatorii.

Pericolul ascuns in carnea de pasare

Un studiu publicat in aceasta luna in revista americana "Environmental Health Perspectives" a relevat faptul ca ftalatii, substante chimice legate de tulburari de reproducere si probleme de comportament in copilarie, se gasesc in carnea pasarilor de curte si in produsele chimice de crescatorie. Din fericire, un studiu si mai recent publicat in Jurnalul de Cercetare a Mediului arata ca, prin eliminarea anumitor alimente din dieta dumneavoastra, puteti reduce nivelul lor din corp, iar rezultatele apar dupa o perioada scurta de timp.

Templul budist si dieta vegetariana

Un alt studiu interesant s-a facut in Coreea de Sud. 25 de adulti au fost de acord sa stea intr-un templu budhist timp de cinci zile si sa adere la o dieta vegetariana. Inaintea inceperii acestui studiu, fiecare participant a notat cat de multa carne de vita, de porc, de pui, lactate, oaie, capra, rata, curca si fructe de mare consumase in ultimele 48 de ore. In urina lor au fost gasite trei tipuri de antibiotice veterinare specifice si patru tipuri de ftalati, (oamenii care erau in tratamente medicamentoase au fost exclusi de la bun inceput, astfel incat autorii studiului au putut afirma ca produsele alimentare au fost sursa lor principala de expunere la antibiotic).

Consumul ridicat de carne de vita, carne de porc, carne de pui, si produse lactate a fost asociat cu un nivel ridicat de antibiotice in urina, iar un consum mare de  produse lactate a fost asociat cu un nivel ridicat de ftalati. Dupa cinci zile de sedere in templu, urina participantilor a fost din nou prelevata, iar cercetatorii au descoperit o reducere semnificativa a nivelurilor de antibiotice si de ftalati.

Acest studiu a fost unul de mici dimensiuni; autorii nu au specificat in detaliu ce anume au consumat subiectii in timpul sederii lor in tempulu budhist, daca produsele lactate au facut parte din dieta lor, nici nu au mentionat daca participantii au utilizat produse parfumate de ingrijire pesonala, sau alte produse parfumate de consum (deasemenea surse majore de expunere la ftalati). Dar cercetarea lor sugereaza ca un consum redus de lapte, carne rosie, carne de pasare, poate reduce semnificativ nivelul de produse chimice din corpul nostru, ceea ce este o veste buna.

 merita citit si: De fiecare data cand mananci, hranesti boala sau te lupti cu ea

Antibioticele utilizate pe animale ajung in produsele alimentare

Antibioticele ajung in produsele alimentare, ca urmare a utilizarii lor in tratarea animalelor bolnave si ca promotori de crestere; legea federala interzice utilizarea de hormoni de crestere la pasarile de curte, astfel incat producatorii de carne de pasare folosesc antibioticele pentru a grabi procesul de crestere a animalelor. Cum ajung  ftalatii in produsele alimentare este mai mult decat un mister. Produsele chimice sunt utilizate pentru a pastra policlorura de vinil (PVC-ul) moale, iar unele sisteme de impachetare utilizate pentru carne si branza sunt fabricate din PVC.

Ftalatii se folosesc in pesticide de asemenea, si prin urmare, pot fi absorbiti de unele fructe si legume, precum si de catre animalele care mananca mancare contaminata, potrivit unui studiu recent de la Universitatea din Michigan, USA. Un studiu din 2006 a constatat ca anumite tipuri de ftalati sunt atrase de grasimi si sunt, prin urmare, mult mai raspandite in alimentele grase.

Cum să reducem cantitatea de substanțe chimice din propriul corp?

Chiar dacă studiul în cauză este mic și lasă unele întrebări fără răspuns, alte cercetări au demonstrat clar beneficiile unei alimentații bogate în legume și săracă în carne. Dacă nu sunteți pregătiți să renunțați complet la carne, iată câteva modalități de a reduce cantitatea de substanțe chimice din corpul dvs., păstrând totuși carnea în dietă:

✅ Consumați legume și fructe organice: Ftalatii, care sunt utilizați în pesticide, pot fi găsiți în produsele cultivate chimic. În plus, nămolurile de epurare, frecvent utilizate în agricultura convențională, pot conține aceste substanțe toxice. Alimentele organice sunt cultivate fără utilizarea pesticidelor sintetice și a nămolurilor de epurare, oferindu-vă un motiv în plus să optați pentru produse ecologice.

✅ Alegeți carne bio: Carnea ecologică provine de la animale care nu au fost tratate cu antibiotice sau hrănite cu furaje pline de pesticide, ambele bogate în ftalați. Căutați producători locali de carne care evită ambalajele din plastic nociv. Mulți dintre aceștia vă pot permite să vă aduceți propriile recipiente pentru a transporta carnea sau produsele lactate în condiții sigure.

✅ Eliminați obiectele de plastic din casă: Ftalatii sunt prezenți în sute de produse de consum, de la jucăriile de vinil ale copilului până la detergenți, geluri de duș și odorizante de cameră. Evitați produsele fabricate din vinil, inclusiv pardoselile și perdelele de duș, și renunțați la produsele cu parfumuri artificiale. Ftalatii din aceste produse se pot lega de particulele de praf din casă, pe care le puteți inhala sau ingera.

✅ Evitați contactul cu recipiente din plastic pentru alimente: Înlocuiți recipientele din plastic pentru depozitarea alimentelor cu alternative din sticlă, ceramică sau oțel inoxidabil. Dacă trebuie să utilizați plastic, asigurați-vă că este etichetat ca fiind fără BPA (bisfenol A) și nu încălziți alimentele sau lichidele în recipiente de plastic.

✅ Filtrați apa potabilă: Apa de la robinet poate conține reziduuri de pesticide și alte substanțe chimice. Utilizați un filtru de apă eficient pentru a reduce expunerea la aceste substanțe.

✅ Optati pentru produse de îngrijire personală fără chimicale:
Multe cosmetice și produse de îngrijire personală conțin ftalați și alte substanțe chimice nocive. Alegeți produse naturale sau ecologice, fără parfumuri sintetice și alte aditivi dăunători.

Adoptând aceste măsuri simple, puteți reduce semnificativ expunerea la substanțe chimice nocive și contribui la un stil de viață mai sănătos pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră.

Daca te intereseaza un stil de viata sanatos si ecologic mai citeste:

Alimentatia BIO - necesitate sau capriciu?

Cuvantul BIO (care, lingvistic vorbind, nici macar nu e un cuvant) a invadat de ceva timp vocabularul cotidian, devenind un fel de etalon al alimentatiei sanatoase. Trecand peste faptul ca a consuma…

 Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online

 Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Link Original...


Tag-uri:Niciuna
0 comentarii
Denunta            

Citeste mai Departe

Stiri Recente