Vot


Informatie

Retete interesante

Categorii

Carne in zeama de lamaie

Am pus la treaba Multicooker-ul Oursson, sa nu stau pe langa aragaz. Am taiat ceapa grosier si am pus cam 50ml de ulei de masline extravirgin in vasul multicooker-ului, la modul Prajire. Am calit ceapa cam 10 minute, apoi am adaugat bucatelele de carne, sarate si piperate in prealabil. Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea - cam 20 de minute, cu capacul deschis, am adaugat sucul de lamaie si am schimbat setarea la Friptura, presiune 2, timp de o ora, cu capacul inchis. Dupa o ora totul era gata, carnita frageda, aroma de lamaie impregnata bine de tot in carne. Se va servi cu spanac simplu sau cu piure de cartofi pentru mofturosi ;) Merge de minune si cu niste paste late sau orez.

Ingrediente si timp de preparare

 • Ingrediente 800 de gra­me - 1 kg ­de carne d­e orice fe­l - vita, ­porc, chia­r si pulpe­ de pui de­zosate, mi­el. Puteti­ taia buca­tele ca sa­ se faca m­ai repede
  ­
  o ceapa ma­re
  ceva ulei ­de masline­ de buna c­alitate
  sare, pipe­r
  ce e mai i­mportant, ­zeama de l­a o lamaie­ mare - sa­u o lamaie­ si jumata­te daca nu­ aveti des­tul suc. S­a aveti un­deva la 30­ - 50ml su­c proaspat­.
 • Dificultate Foarte simplu
 • Autor / Sursa roxanaz

0 comentarii