Incarcat in In vacanta - Diverse
2.377 vizualizariRomânia cu greu poate fi numita destinatie turistica populara în comparatie cu alte tari europene. Multi cred ca este extrem de sarac în puncte de vedere si privelisti frumoase, dar nu este asa. În România exista orase care merita atentia unui calator, iar aceasta nu este doar capitala. Cititi o selectie din catalogul imobiliar Korter.ro
Lista oraselor din România de vizitat
Bucuresti - capitala României Capitala, cel mai mare din zona si cel mai populat oras din România, în care traieste aproape 2% din populatia tarii. Bucurestiul este considerat si unul dintre cele mai populate orase din Balcani. Daca te plimbi prin cartierele istorice ale Bucurestiului, atunci asemanarile capitalei românesti si franceze nu vor aluneca de tine. Si totul pentru ca pâna la jumatatea secolului XX orasul a fost construit în stilul Bozars, deoarece aceste cladiri au asemenea asemanari arhitecturale cu cladirile otomane din Paris.
Brasov - Salzburgul românesc
Brasovul a fost numit cândva Kronstadt, iar în anii cincizeci ai secolului trecut chiar a reusit sa gaseasca numele Orashul-Stalin în onoarea liderului sovietic. Astazi este un oras frumos, care este adesea numit Salzburgul românesc. Asemanarea cu orasul austriac îi este atasata de maiestuoasa arhitectura gotica din partea veche a orasului cu atractia principala - Biserica Neagra, care este una dintre cele mai importante din Balcani.
Sibiu - un oras pitoresc în inima Transilvaniei
Sibiu este situata în inima tarii, în regiunea Transilvaniei. În 2007, Sibiul român, împreuna cu Luxemburg, au împartasit statutul onorabil de capitala culturala a Europei, iar astazi are ceva de atras turisti. Chiar daca ocoliti muzeele orasului, va puteti bucura pe deplin de mers pe strazile sale înguste cu turnuri, capele si mici case de zâne.
Sighisoara - Patrimoniul Arhitectural Mondial
Daca ati vizionat basmul sovietic bun „Ucenicul doctorului” de Boris Ritsarev, atunci va puteti imagina cu siguranta Sighisoara, pentru ca acest film a fost filmat aici. Acest oras este considerat pe drept unul dintre cele mai frumoase din România si este inclus chiar în lista patrimoniului mondial UNESCO.
Timisoara - Viena româneasca
Timisoara este situata în partea de vest a României, la cincizeci de kilometri de granita cu Serbia. Este al treilea oras ca marime din tara. Daca Brasovul este Salzburgul românesc, atunci Timisoara este Viena locala. Cu capitala Austriei Timisoara, arhitectura orasului vechi colorat este legata.
Sinai - un oras de natura orbitor în Carpati
Orasul românesc Sinai este numit „perla Carpatilor”, în partea de sud a careia se afla. Sinaia nu este doar un frumos oras românesc, ci si una dintre cele mai mari statiuni de schi din tara cu o natura uimitoare. Sinaia este situata în Valea Prahovei - una dintre cele mai pitoresti din tara.
Constanta - oras statiune pe Marea Neagra
Constanta este un oras resort românesc de pe coasta de vest a Marii Negre. De-a lungul existentei sale ca asezare, Constanta a apartinut grecilor antici, romanilor, otomanilor, pâna când a devenit în sfârsit o statiune populara, unde oamenii nu numai ca vin sa se relaxeze pe plaja, dar îsi îmbunatatesc sanatatea datorita prezentei izvoarelor minerale.
Iasi - Orasul monumentelor si universitatilor
Iasiul are o istorie bogata, care este surprinsa în arhitectura sa si în numeroase monumente. Simbolul orasului este Palatul Culturii, cu un frumos turn central. Iasi este unul dintre cele mai mari centre de învatamânt din România: pe lânga numeroase scoli, licee si colegii, exista mai mult de 10 universitati.
Tirgu Mures - un oras frumos din centrul Transilvaniei
Orasul mic din Transilvania nu provoaca nicio asociere în rândul turistilor straini, dar când vin aici, orasul nu îi lasa indiferenti. Una dintre principalele atractii ale orasului este cetatea, exista si o gradina zoologica, o biblioteca, o crama.
Alba Julia - un vechi oras cu ziduri din Transilvania
Alba Julia nu este doar unul dintre cele mai vechi orase din Transilvania, ci întreaga tara. Prima mentiune despre aceasta dateaza din antichitate. Atractia principala, mândria si simbolul orasului este o cetate cu un zid sub forma unei stele uriase.
Cluj-Napoca - un oras al diversitatii arhitecturale
Unul dintre cele mai interesante orase românesti pentru turisti, care la sfârsitul secolului XX a obtinut statutul de centru cultural si economic al tarii. Cluj-Napoca este al doilea oras ca marime din România dupa Bucuresti. Orasul este incredibil de divers in arhitectura sa: combina baroc, gotic, art deco si cladiri socialiste.
Comentarii