Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

SALATE


88 raspunsuri la acest subiect

#21
Catalin

Catalin

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 439 mesaje

Postat 16 august 2003 - 04:26

Cioc-cioc... imi dati voie?[hia] Fara sa am pretentia ca respect regula celor mai buni bucatari (barbatii, adica [;)]) am o propunere de salata numa' buna pentru poftele domniilor voastre! [:)] [yami] va recomanda SALATA MARINARULUI Fie vorba, nu stiu sa va spun cantitatile exacte, din simplul motiv ca fiecare si-o face dupa gust; mai importante sunt ingredientele: - cartofi fierti taiati ca pentru orice salata, - bucatele de peste afumat (merge bine macroul sau scrumbia), - ceapa taiata dupa pofta inimii, placerea ochiului si savoarea gustului, - masline negre, - putin ulei de masline. Daca doriti, iese buna si daca adaugati un gogosar in otet, sau oua fierte (desi s-ar apropia periculos de mult de salata orientala!!!) insa nu ma bag peste preferintele voastre. Fiecare poate sa puna ce doreste, eu am facut-o de multe ori numai din ce v-am spus si mi-a iesit... mniaaaaaaaam!!!! Pofta buna! [papica]

#22
Marianar

Marianar
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 22 august 2003 - 19:40

SALATA MIXTA DE CRUDITATI Ingrediente: 4 morcovi 4 rosii 4 ardei grasi o telina o salata verde 2 castraveti 200g varza alba 200g varza rosie Pentru sos vinegreta: 8 linguri de maioneza o lingura de otet 400ml apa sare, piper Se curata morcovii si telina si se dau pe razatoarea mare. Salata si ardeii grasi se taie fideluta. Rosiile si castravetii se taie felii subtiri sau rondele. Varza se da pe razatoarea mare. Aceste cruditati se asaza pe un platou. Pentru sos se amesteca maioneza cu otet si apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca totul pana se omogenizeaza. Pofta buna! Mariana & Vladutz

#23
mamamariana

mamamariana

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 95 mesaje

Postat 22 august 2003 - 20:45

Fetelor... m-ati salvat! Maine am de dat o bbq party si nu stiam ce salate mai deosebite sa fac. Intrasem cu gandul sa deschid un subiect cu salate, poate-poate mi-a raspunde cineva pana ma scol de dimineata sa ma apuc de ele. Dar, surprise!!! Le-am gasit gata scrise. Multumesc mult, Mamamariana

#24
osna

osna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.072 mesaje

Postat 23 august 2003 - 01:28

salata de fasole o conserva de fasole uscata,boabe (sau vreo 400g fasole uscata fiarta si apoi scursa) o ceapa mare,tocata fin un catel de usturoi 2-3 ardei grasi(colorati diferit; pentru aspect) 200g cabanosi,taiati felii cateva frunze de salata verde taiate fasii subtiri se amesteca toate intr-un castron si se toarna deasupra un dressing din 4 linguri otet amestecat cu 5 linguri ulei de masline,sare,piper,putin marar verde tocat.se lasa 30 min sa se patrunda.

#25
osna

osna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.072 mesaje

Postat 10 septembrie 2003 - 16:31

salata de cartofi cu sunca si ceapa 1kg cartofi fierti taiati felii 100g sunca taiata cubulete si prajita scurt in ulei 2cepe 3-4 linguri otet sare,piper,verdeata tocata ce aveti pe acasa(marar,patrunjel,busuioc. se amesteca toate usor si se dau la rece vreo 30min. sau in loc de salata putem face cartofi umpluti din aceleasi ingrediente: se coc cartofii in coaja(trebuie sa fie ceva mai mari) ceapa si sunculita se prajesc bine in ulei incins ,se condimenteaza si amesteca cu verdeata tocata.se lasa sa se scurga de ulei. cartofii se taie in 2 dar nu de tot si se pune umplutura la mijloc. se servesc imediat.

#26
Marianar

Marianar
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 10 septembrie 2003 - 21:00

SALATA DE OREZ BULGAREASCA Ingrediente: 150g orez, 1 ceapa, 3 rosii potrivite, un ardei gras, rosu, 3 linguri ulei, patrunjel verde, o lingura de zeama de lamaie, sare, piper. Orezul se pune la fiert. Cand este gata se pune intr-o ceasca sau castronas mic, pt. a-i da o forma frumoasa si se rastoarna pe farfurie. Ardeiul se coace, se curata de pielite si de seminte, se taie marunt, de asemenea rosiile. Apoi se pun intr-un castron, se amesteca cu ulei, zeama de lamaie, sare, piper dupa gust si se rastoarna peste orez. Deasupra se presara patrunjel verde. Mariana & Vladutz

#27
osna

osna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.072 mesaje

Postat 11 septembrie 2003 - 19:43

Initial creeata de missiday
500 g paste spiralate(eventual colorate) 2 cepe taiate solzisori si tinute 1/2 ora in otet cu sare 2 ardei mari(rosu si galben) 500 g muschi afumat (sau pastrama de porc afumata) taiat(a) feliute subtiri maioneza(mai multa sau mai putina, depinde de gust) 5 castraveti din otet taiati feliute 2 rosii(sunt in reteta originala, insa eu nu pun)taiate cubulete 1 borcanel capere Se fierb pastele (eu iau Barilla), se scurg si se tin 5 min sub jet de apa rece.Se pun tote celelalte ingrediente(mai putin rosiile), apoi maioneza(eu pun un borcan mic de maioneza Gova), se amesteca se adauga sare piper si la sfarsit rosiile. Noua ne place mult salata asta, sper sa va placa si voua! O alta reteta pe care o fac seara(e gata imediat): Pasta cu ton: 2 conserve mici de ton intreg(sunt ambalate cate 3, dar nu mai stiu cum se cheama) 1/2 ceapa(acum pun o legatura de ceapa verde si e delicioasa), taiata foarte marunt 2,3 linguri maioneza suc de lamaie, sare , piper Se marunteste tonul , se freaca cu maioneza si ceapa(tb sa fie pasta), se adauga sucul de lamaie, sarea si piperul si e gata! (Tonul trebuie scurs foarte bine de ulei) Inca o salata: 1/2 varza alba 1/2 varza rosie(mici ,amandoua) 1/2 telina(sau o telina mai mica) 2 morcovi 1/2 ardei gras 1 castravete mic de gradina 1 rosie iaurt, 1 lingurita maioneza, 1 lingurita suc tomate se razuie morcovul si telina,se feliaza restul(eu le bag in robotul de bucatarie), se adauga sare piper si sosul facut din iaurt, maioneza si suc de rosii se lasa 5 min in frigider iainte de a fi servita Missiday

#28
osna

osna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.072 mesaje

Postat 11 septembrie 2003 - 19:45

Initial creeata de ionela-roxana
Poate pe unele dintre voi le intereseaza o salata care noua ne place foarte mult ! Ingredientele sunt: cartofi fierti si taieti cuburi , oua fierte si taiate felii , castraveti murati felii, ceapa solzisori la care se adauga sere , ulei si otet. In locul castrav se pot pune si gogosari din conserva sau borcan sau vara se pun castraveti verzi si felii de rosii.Dupa placerea fiecaruia se pun si masline! Pofta mare! E o garnitura excelenta pt. fripturi1 Ione`

#29
osna

osna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.072 mesaje

Postat 11 septembrie 2003 - 19:48

Originally posted by Veronicai
Salata greceasca (Pentru 4 persoane - Timp de preparare: 15 minute - Nu necesita coacere) Ingrediente: 2 castraveti mari 2-3 rosii tari 1 ceapa 1 ardei iute verde sau galben 2 salate verzi 200 g branza Feta 50 g de masline negre Sosul: patrunjel verde 2 linguri de zeama de lamaie 2 linguri de otet 5 linguri de ulei de masline sare si piper un fir de maghiran Taiati castravetii in patru pe lungime, apoi taiati-i felii ceva mai groase. Taiati rosiile in felii, ardeiul in fasii, ceapa in rondele. Salata va fi taiata in fasii potrivite. Branza Feta trebuie taiata cubulete. Amestecati toate ingredientele cu maslinele si asezati totul pe farfurii. Maruntiti fin patrunjelul si amestecati-l cu ingredientele pentru sos. Stropiti salata cu sosul obtinut si presarati frunzulite de maghiran. Salata greceasca Ingrediente (pentru 4 persoane): o salata creata (rosie-maronie), un castravete mare, o rosie mare (bine coapta), 2 ridichi, o ceapa mica, 8 masline negre, 60 g telemea, 2 linguri ulei de masline, o lingura otet, 1/2 lingurita maghiran uscat (oregano), sare, piper. Mod de preparare: Se desfac frunzele de salata, se spala bine, se lasa sa se scurga si se rup bucati, apoi se aseaza pe un platou. ¥ Se taie rosia cubulete, castravetii in bucati mai groase, iar ridichile si ceapa in felii subtiri. Toate, impreuna cu maslinele intregi, se imprastie peste bucatile de salata. ¥ Se taie branza cubulete de circa 1 cm si se adauga la celelalte ingrediente. ¥ Se pun intr-un borcan (care se inchide bine) uleiul, otetul, maghiranul, sarea si piperul si se scutura bine de tot. Sosul astfel preparat se toarna peste salata doar inainte de-a o servi. La ingredientele indicate mai sus, se mai pot adauga fasii de ardei gras si sardele.

#30
Corina

Corina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 222 mesaje

Postat 11 septembrie 2003 - 20:00

Am si eu o salata,de la o prietena frantuzoaica care noua ne place si e simplu de facut. SALATA DE OREZ CU TON 250/300g de orez( orez care nu se lipeste la fiert) fiert in apa cu sare, se amesteca cu 3 sau 4 rosii taiate cuburi,o cutie de ton in ulei (tonul se sfarima cu furculita si se adauga impreuna cu uleiul),eventual putin piper. Mestecati bine pentru ca uleiul sa intre in orez,altfel e cam sec. Pofta buna! Corina si Anna nazdravana Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve. ( Paolo Coelho)


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -