Sa va spun ce stiu eu despre principiile homeopatiei:
1.'leacurile'(ei le spun remedii)cu care se lucreaza sint de natura vegetala, minerala, animala si se folosesc in cantitati infinitezimale. Spre deosebire de medicina allopata care trazateaza partea bolnava "masiv" (adica, doze suficient de mari pentru a "rapune" pacatosii de virusi, de exemplu), prin medicina homeopatica se incearca transmiterea informatiei la nivel molecular si influentarea mecanismelor celulare. Homeopatia are un efect curativ, care duce la vindecari uneori surprinzatoare sau la ameliorari de lunga durata.
2. In homeopatie diagnosticul se pune prin cunoasterea globala a suferintelor pacientului (constelatie de simpome, parca). Tratamentul este astfel individualizat: persoane care aparent au aceleasi suferinte, pot primi remedii diferite, in functie de caracteristicile biologice ale persoanei in cauza.
Medicina homeopatica nu o exclude pe cea allopata. Doctorita "mea" e medic pneumoftiziolog. Cind Fetita mea a fost bolnava, a tratat bronsita cu antibiotice, aerosoli....Tot tacimul. Abia apoi a urmat tratamentul homeopatic de desensibilizare. Deci tocmai asta face homeopatia, nu trateaza doar afectiunea evidenta, bronsita, ci incearca sa rezolve cauza: fondul alergic pe care copiii mei l-au mostenit de la mine. Si se pare ca figura a tinut.
![[;)]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif)
D.