Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Retete bebelusi


86 raspunsuri la acest subiect

#21
Gaby

Gaby

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 241 mesaje

Postat 23 ianuarie 2003 - 21:02

PASTA DE CARNE CU CARTOFI ( DE LA 6 LUNI ) Doua pulpe de pui dezosat se pun la fiert, pana cand carnea devine frageda; Intre timp se pun la fiert doi cartofi de marime medie impreuna cu verdeata.Se scot din apa, se zdrobesc, si se amesteca cu carnea tocata sau maruntita.Se adauga un iaurt de 150 g, si putina sare.Se amesteca pana devine o crema groasa.Se poate servi ca atare sau pe paine! POFTA BUNA LA BEBEI! NOI AM GASIT RETETA IN "MAMI" ... NE-A PLACUT FOARTE MULT SI NE-AM GANDIT SA VA BUCURATI SI VOI DE EA, GABY SI RAZVAN

#22
sorina2003

sorina2003
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 26 ianuarie 2003 - 05:21

[bBUDINCA DE BRANZA DE VACI 200g branza vaci proaspata 1 ou 100ml lapte 2 lingurite de faina 2 lingurite de unt 20g zahar se pregateste din faina, lapte si unt un sos alb dietetic. Dupa ce s-a racorit, se adauga branza de vaci pasata, galbenusul frecat in prealabil cu zaharul, albusul batut spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. se coace in baie de apa, la cuptor, 15-20 de minute, la foc iute. SOS DIABETIC[/b] 100ml lapte 100g faina 5g unt sare Se pune laptele la fiert; faina simpla sau rumenita se desface separat cu putin lapte rece, se toarna peste laptele care fierbe. Se continua ferberea inca 10-15 minute, amestecand tot timpul, pentru a nu se prinde. La sfarsit, se adauga untul si sare si se mai da un clocot. Acelasi sos se poate prepara inlocuind laptele cu zeama de supa. Se foloseste la sugari peste varsta de 6-7 luni. POFTA BUNA!!!!

#23
Danza

Danza
  • Membri
  • 5 mesaje

Postat 27 ianuarie 2003 - 12:16

[papica]Pireu Mimosa (dupa 8 luni) (preparare: 10 min.) 2 pliculete de pireu de morcovi sau pireu preparat in casa din 2 morcovi fierti 2 linguri de branza telemea 2 galbenusuri 160 ml lapte semi-degresat 160 ml apa Fierbeti ouale 10 minute. Curatati-le de coaja si scoateti-le galbenusul fiert tare. Striviti-l cu furculita. Preparati pireul de morcovi dupa indicatiile de pe ambalaj. Adaugati branza telemea si presarati cu galbenusul strivit. [papica]"Veloute" de primavara (dupa 5 luni) (preparare: 15 min./fierbere: 25 min.) 50 g de mazare 50 g de morcovi 50 g de fasole verde 5 frunze de macris 1 frunza de patrunjel un cubulet de unt Se spala legumele. Se curata morcovul si se taie in rondele fine. Se taie frunzele de macris. Se desface fasolea verde taindu-se varfurile pastailor. Se fierbe totul in 1/3 l de apa timp de 25 de minute. Se lasa putin la racit, se pune in mixer si se adauga cubuletul de unt. [papica]Pireu cucurigu (dupa 4 luni) 100 g de fasole verde proaspata 1 ou 1 lingura cu iaurt putin patrunjel o bucatica de unt de dimensiunile unei alune Fierbeti un ou tare. Faramitati fin o treime din galbenusul oului fiert. Fierbeti fasolea in baie de aburi (20 de minute). Amestecati galbenusul faramitat, fasolea fiarta si 4 frunze de patrunjel, zdrobiti melanjul obtinut, apoi adaugati lingurita de iaurt. Serviti pireul garnisit cu untul. POFTA MARE [pofta][pofta][pofta][pofta][pofta][pofta]!!!!!!!! Danza, mami lui [copil] Danutz

#24
coca

coca
  • Membri
  • 0 mesaje

Postat 30 ianuarie 2003 - 22:25

Eu cam o data pe saptamana fac o supa-crema de legume:pun la fiert morcovii.Cand sunt aproape gata pun ardei,dovlecel,telina,conopida,sfecla rosie si cartofii.Fierb toate bine.Le mixez si le mai pun la fiert adaugand verdeturile.La sfarsit iau de pe fac pun un ou batut cu 2 linguri smantana. E super delicioasa servita cu crutoane.

#25
Marianar

Marianar
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 06 februarie 2003 - 18:42

PIURE DE GUTUI CU BISCUITI (dupa 6 luni) O gutuie taiata cubulete, 2 lingurite de zahar si apa cat sa treaca peste cu 2-3 degete. Se fierbe pana gutuia devine foarte moale, apoi se paseaza foarte bine, se adauga 4-5 biscuiti pisati si cateva linguri din zeama in care a fiert gutuia. Ii puteti da lui bb si cateva lingurite de zeama daca au ramas dupa ce papa piureul. Pofta buna! [pofta][pofta][pofta] Mariana & Vladutz

#26
roxana chindris

roxana chindris
  • Membri
  • 0 mesaje

Postat 13 februarie 2003 - 00:33

Dragi mamici , Baietelul meu are un an ;voi ce-mi recomandati - ce retete [papica]stiti voi care se potrivesc varstei lui ? Eu am o carte cu retete dar sunt pentru copii incepand de la 3 ani spre varsta scolara . astept raspuns. Va pup[olala] ROXANA CHINDRIS

#27
liviu`s

liviu`s

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 18 mesaje

Postat 14 februarie 2003 - 11:13

Am primit de la medicul de familie o schema cu alimentatia noului nascut. Precizez ca am o fetita de 8 saptamini.[bis] ALIMENTATIA NOU-NASCUTULUI SI SUGARULUI MIC I.ALIMENTATIA NATI\URALA Z.I.-suge cate 5 min. la ambii sani,la 3 ore,cu pauza de 6 ore noaptea Z.II.-suge cate 10 min. la ambii sani ,la 3 ore,cu pauza de 6 ore noaptea Z.III.-suge cate 20-30 min.la ambii sani,la3 ore,cu pauza de 6 ore noaptea Nou-nascutul cu <3000 g: 7-8 mese pe zi Nou-nascutul cu >3000 g:6-7 mese pe zi 0-2 sapt:60-80 ml/masa 1-2 luni:120-150 ml/masa 2-3 luni:150-170 ml/masa >4 luni:160-180 ml/masa II.ALIMENTATIA ARTIFICIALA/MIXTA L.I:6-7 mese/zi L.II-III:6 mese/zi (greutate~5 kg) L>III-IV:5 mese/zi Mese la 4 ore,cu durata de ~20 min,pauza 8 ore noaptea Cantitatea de lapte la o masa: <7 zile:L=(N-1)x70 sau 80 ml 70ml-in cazul sugarilor cu G<3250 g 80 ml-in cazul sugarilor cu G>3250 g >7 zile:L=1/10 G+200 ml III.DIVERSIFICAREA 4 LUNI #189;--la ora 14 se introduce piure-ul de legume PIURE DE LEGUME: 1 l apa +1/2 cana de morcov si albitura +4 frunze patrunjel +1 frunza de salata verde Se fierbe la foc potrivit si semiacoperit timp de 1 ora. Se paseaza zarzavaturile prin sita si se adauga zeama ramasa de la fiert pana ce rezulta un piure moale. Z.I:2 lingurite +san Z.II:4 lingurite +san Z.III:6 lingurite +san Z.IV:8 lingurite +san Z.V:10 lingurite +san 5 LUNI—la ora 10-11 se introduce piure-ul de fructe PIURE DE FRUCTE: #188; banana +4 lingurite pulpa de mar ras pe razatoarea de sticla +/- cateva picaturi de sirop de zahar. Z.I.:1 lingurita +san Z.II:2 ligurite +san Z.III:3 lingurite +san Z.IV:4-5 lingurite +san 6 LUNI—la ora 10-11 in piure-ul de fructe se adauga piersica #61550; la ora 14 se introduc pe rand:carnea, uleiul, peste, branza de vaci #61550; incepand cu aceasta varsta se introduce zilnic, pentru profilaxia rahitismului si a cariei dentare preparatul FLUORVIGANTOLETTEN 1 cpr pe zi CARNEA: 1 l apa +1/3 cana morcov albitura dovlecel cartof +1/4 ardei gras +1 rosie mica +1 ceapa coapta pe plita si decojita +1 buchetel de conopida +150 g carne pui cu os +1 varf de cutit de sare Se fierb 1 ora,se paseaza legumele si se mixeaza carnea. Zarzavaturile se introduc pe rand, zilnic cate un zarzavat nou. Carnea se introduce treptat: Z.I:1 lingurita +100 g piure de legume +san Z.II:2 lingurite +100 g piure de legume +san Z.III:3 lingurite +100 g piure de legume +san Z.IV:4 lingurite +100 g piure de legume +san Carne de 3 ori pe saptamana. ULEIUL—se introduce dupa carne. Cate 1 lingurita uei de floarea soarelui la piure de legume +/- carne GALBENUS DE OU(GAINA) Se fierbe tare, se da prin razatoare. #189; galbenus+100-120 g piure de legume +1 lingurita de ulei de floarea soarelui. In zilele cu carne NU primeste galbenus. La 6 luni #189; 1 galbenus de 2 ori/sapt. PESTE:salau, crap Se recomanda 100 g /saptamana, fiert sau fript BRANZA DE VACI: 250 ml L.V.:se fierb 10 min,se iau de pe foc 10 min.Se adauga 3 tablete Calciu lactic (pisate).Se aduce pe foc 10 min pana se branzeste laptele.Se pune imediat la scurs in tifon. EXEMPLU DE MENIU SAPTAMANAL LUNI:carne +piure de legume +ulei +san MARTI:(1/2) 1 galbenus +piure de legume+ulei+san MIERCURI:carne +piure de legume +ulei +san JOI:piure de legume+1 lingura de branza de vaci+ulei+san VINERI:carne +piure de legume+ulei +san SAMBATA:(1/2) 1 galbenus +piure de legume +ulei+san DUMINICA:peste +piure de legume +san 8 LUNI:--ora 10:la piure-ul de fructe se adauga branza de vaci si biscuit --la ora 14:se introduce ficatul de pui, orezul, ciulama --la ora 18:orez pasat +branza de vaci sau iaurt FICAT DE PUI—100 g/saptamana Ficatelul proaspat se curata de pielita ,se spala si se rumeneste in putin ulei sau unt.Se serveste ca atare ,feliat subtire sau frecat si amestecat cu piure de legume. CIULAMA 2 lingurite faina rumenita se desfac ca maioneza cu 200 ml zeama de supa. Se fierb 10 minute pe foc mic amestecand tot timpul, la sfarsit se adauga 1 lingurita de unt. Se poate da de 2-3 ori/saptamana +peste +ou +carne OREZ PASAT 1 l apa +10 lingurite zahar +7 lingurite orez Se fierbe 1 ora la foc mic pe o tabla.Se paseaza/mixeaza si se subtiaza cu zeama. VARIANTE DE MENIU LA ORA 14: -carne +piure de legume -galbenus +ciulama/piure de cartof -peste +piure de legume -ficat de pui +piure de cartof -pilaf +cascaval (1 lingura) 11 LUNI—se incepe prepararea mai complexa a alimentelor,se introduce la pranz desert --ptr. profilaxia rahitismului si a cariei dentare:VIGANTOLLETTEN 500 +ZYMAFLUOR #188; mg --de la 1 an se dau 2 tablete de #188; mg ZYMAFLUOR --din luna mai si pana in septembrie NU primeste VIGANTOLETTEN 500 ,ci va fi expus cat mai mult la soare VARIANTE DE MENIU LA ORA 14: -galbenus +piure de legume +1 frunza de salata cruda -limba de vaca +piure de legume +1 frunza de salata cruda -supa de rosii cu orez +1 frunza de salata cruda -mamaliguta +branza de vaci +smantana/unt +1 frunza de salata cruda -carne +piure de legume +1 frunza de salata cruda -piure de spanac +ou -carne de vaca +sote de fasole VARIANTE DE DESERT LA ORA 14: -mar crud -sarlota de vanilie +1/2 banana -papanasi cu branza dulce fierti -budinca de orez cu mere VARIANTE DE MENIU LA ORA 18: -salata de cruditati (mar ras +morcovi ) + iaurt /branza de vaci -pilaf +branza topita -iaurt +cereale (fulgi de porumb ,ovaz,REMEDIA ,etc) -fructe (mar ras, banana ) +cereale -iaurt +orez pasat -orez cu lapte -macaroane +branza +ou GALBENUSUL: Ou fiert moale/ochi romanesc Omleta cu untul adaugat la sfarsit (se poate pune si albus de la 12 luni ) Se vor da 2 oua /saptamana. MAMALIGUTA: 300 ml apa +1 varf cutit de sare +4 lingurite malai Se fierb 20 minute la foc mic pe o tabla groasa. Se serveste cu branza de vaci +unt/smantana PAPANASI: 200 g branza de vaci+1 ou intreg +1 lingurita gris +1 lingurita de faina Se face o pasta din care se ia cu lingurita si se fierb 10 minute in apa cu putina sare. MACAROANE: 50 g macaroane +20 g zahar +20-30 g branza +1 ou +10 g unt Se fierb macaroanele in apa sarata timp de 30 min.Se scurg ,se spala bine cu apa ,se pun intr-o forma de Jena tapetata cu unt si cu pesmet macaroanele cu branza de vaci +oul +zaharul.Se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min. BUDINCA DE OREZ CU MERE: 200 g lapte +1 lingura orez +40 g zahar +1 mar mare +1 ou +10 g unt Se da prin razatoare marul fara coaja ,se presara cu zahar si se lasa sa stea 15 min. Orezul bine spalat se pune in apa care fierbe (150 ml ),se tine la foc mic inca 5 min.,se scurge si se pune in laptele clocotit si zaharat,lasandu-se la fiert inca #190; ora ,la foc mic.Dupa ce se raceste ,se adauga galbenusul si albusul batut spuma.Se pune intr-un vas de Jena uns cu unt si tapetat cu pesmet, in straturi alternative orezul si marul ras.Se coace la cuptor inca 30 min. OREZ CU LAPTE: 30 g orez +150 ml lapte +150 ml apa +10 g zahar Se pune orezul foarte bine spalat in apa clocotita si se fierbe la foc mic inca 5 min.,dupa care se scurge si se adauga in laptele zaharat clocotit.Se mai fierbe inca #190; ora ,amestecand din cand in cand.

#28
cspeana

cspeana
  • Membri
  • 0 mesaje

Postat 14 februarie 2003 - 19:20

fetelor eu stiu si asa am facut la fetitele mele fructele si legumele isi pierd vitaminele prin fierbere so eu i-am dat fructele crude ir mircovii si brocolii le-am facut la abur si le-am facut piure acum fetita mea de 2si 6luni le mananca crude[:p][flo]

#29
amai

amai
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 16 februarie 2003 - 05:05

Si eu le-am dat bebelaselor fructe crude in ideea ca, prin fierbere- coacere, se distrug o parte din vitamine. Si, apropo de diversificare, daca primului copil i-am dat mult timp de cind am inceput diversificarea acelasi fruct , celui de-al doilea, i-am introdus aproape zilnic cite un fruct(suc) pina am ajuns sa-i fac un mini "cocktail" (in ideea ca aportul de vitamine este mai bogat si mai variat). Toate cele bune!

#30
MadyCM

MadyCM
  • Membri
  • 4 mesaje

Postat 18 februarie 2003 - 22:32

Pentru bebei mici si mancaciosi (eu ii dau de la 3 luni si pediatra mi-a spus ca fac foarte bine, pe langa supa de morcovi cu pastarnac si mar dat pe razatoarea de sticla cu suc de portocala) foarte consistent, evident, e un..... milk shake ;) banana cu lapte formula mixate bine Va recomand si voua (cu lapte de vaca si zahar) [pofta][pofta][pofta] Corina si bb Matei


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -