Pui ca la rotisor, dar la cuptor:
Un pui intreg se sareaza si pipereaza, se unge cu ulei.
Intr-o cratita puneti apa ca 3/4 si o acoperiti cu un capac dar cu toarta in jos. Puneti puiul uns pe capac si il dati la cuptor la foc potrivit circa 1 ora - 1 ora si 1/2. Il intoarceti din cind in cind sa nu se arda.
Se serveste cu mujdei de usturoi si mamaliguta ca la mama acasa.
Pofta buna.
vinv
Da' barbatii vostri ce mai mananca???
Deschis de
piskot
, sep 26 2002 11:17
74 raspunsuri la acest subiect
#61
Postat 30 septembrie 2002 - 13:07
#62
Postat 30 septembrie 2002 - 16:29
Eu nu ma omor cu tocaturile, dar imi place pestele, asa incat am adaptat musacaua traditionala.
Iti trebuie 2-3 pesti (eu folosesc macroul, e mai usor de dezosat), cartofi, morcov, ceapa, suc de rosii, sare, piper.
Se fierbe pestele, se dezoseaza, se taie bucati. Separat, se caleste ceapa cu morcovul ras, se adauga pestele si putin suc de rosii, sare, piper. Se prajesc cartofii taiati rondele (mai mult inabusiti).
Se unge cu ulei o tava sau un vas de yena, se aseaza un rand de cartofi, un rand de peste si tot asa pana se umple vasul, depinde de cantitate (ultimul rand sa fie de cartofi). Mai pui un pic de suc de rosii si bati un ou sau doua deasupra.
PS: Cui nu-i place sucul de rosii, merge si fara...
#63
Postat 30 septembrie 2002 - 17:14
quote:Multumesc,Iusti!Aku am 3 retzete uleioase!pe care s-o fac???Dau si eu cu banu'![:D]Pupicei![:x] Irina & Veve cea cumintzica foc!
Originally posted by iusti
Veve, Am descoperit recent un chec foarte uleios si ieftin : - 2 oua ( eu pun 3-4) - un pahar ulei - un pahar lapte - un pahar zahar - zahar vanilat, esente - un praf de copt - faina cit cuprinde Dupa ce amesteci bine ouale cu zaharul, inglobezi celelalte ingrediente si pui in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Daca vrei poti pune pe o parte din el si cacao. La inceput il pui la foc mai tare pina se rumeneste putin, iar apoi la foc mic. Pofta buna! Iusti
#64
Postat 30 septembrie 2002 - 17:40
Alma, numai citind reteta de la musacaua de...peste, a inceput sa imi ploua in gura de pofta. Saptamana asta cand am timp am sa o fac ca pare tare, tare buna, mai ales ca si mie imi place pestele la nebunie.
Numai bine, Diana & Ecaterina
Nu dispera!
#65
Postat 30 septembrie 2002 - 17:44
Cel mai in flacari subiect este asta. Mai e si ala cu soacrele, dar asta il bate de departe. Pina la urma se pare ca totul trece prin stomac totusi[:o)]
#66
Postat 01 octombrie 2002 - 11:39
Gia de câte ori väd câte o retetä pe aici îmi plouä în gurä si am tornade în stomac :-)
Deci da
päpä
Nu conteazä ce-ai pierdut...Conteaza ce-ai câstigat!
#67
Postat 01 octombrie 2002 - 15:21
Papa,
Sa stii ca nu am uitat!
Inca pandesc reteta de cozonac...
Astept cu interes(e).
[:X]
Copii sanatosi si parinti voiosi
#68
Postat 01 octombrie 2002 - 16:01
O reteta de cozonac ,zic eu, destul de simpla :
1 kg de faina pt.cozonac,8 oua,250-300 ml lapte,250 ml ulei,70 g drojdie,300-350 g zahar,stafide,nuca,rahat,coaja rasa de la 1 lamaie,esenta de rom.Toate ingredientele trebuie sa fie foarte proaspete si nu cumpara faina de la taraba,conditiile de pastrare nu sint cele indicate.Faina cea mai buna,testata de mine este cea de Bacau si cea de Dobrogea.Deci sa incepem:
Se oparesc 200 g faina cu lapte si se lasa sa se raceasca bine.Dupa ce s-a racit se pune drojdia alaturi si se amesteca cu 2-3 linguri de zahar pina devine alifioasa si apoi se amesteca cu faina oparita.Se lasa sa creasca cam 20',dar daca drojdia si faina sint bune si fac bule in 10'se poate continua.Galbenusurile si patru dintre albusuri se amesteca f.bine cu zaharul si se adauga apoi restul de lapte,coaja rasa de la 1 lamaie,esenta de rom,zahar vanilat,50 ml ulei,se amesteca bine si se toarna peste maiaua de sus.Se amesteca si se adauga faina si se incepe framintatul,adaugindu-se uleiul treptat.Eu framint pina se incorporeaza tot uleiul,cam 1/2 ora si apoi se lasa la crescut la cald.(E bine ca in bucatarie sa nu se faca curenti de aer)Intre timp,cele patru albusuri se bat bine cu zahar(dupa gust),se adauga cacaoa ,nucile macinate,esenta de rom si un pic de lapte(ca sa nu te usture stomacul de la nuca).Cantitatea de cacao,nuca,esenta se pune dupa gust(deci cit vrei de inchisa umplutura,cit de aromata,...),
dar cantitatea de nuca necesara pt 1 albus este de 1 lingura cu virf si jumatate de nuca.Dupa ce aluatul a crescut(cam intr-o ora)se imparte in patru,daca il vrei impletit si : intinzi o foaie,pui peste ea umplutura de nuca,stafidele -inmuiate in prealabil in rom-si o rulezi;peste cea de a doua foaie pui rahatul taiat bucatele,sau tot umplutura de nuca si rahat taiat bucatele si o rulezi ,apoi le impletesti si asezi in tava de cozonoca tapetate cu hirtie(ca sa-l scoti mai usor)si unsa cu ulei.Procedezi la fel si cu celelate 2 foi si apoi lasi cozonacii sa creasca in tava cam 1/2 de ora sau 3/4 ora,dupa care ii ungi cu ou si ii pui in cuptorul fierbinte(incalzit in prealabil)la foc potrivit.Sint gata cam in 45'-depinde de cuptor.
Si cu 5'inainte de a-i scoate poti sa-i mai ungi o data cu oua.Ei,cam asta-i si daca am gresit ceva pe aici atrage-mi atentia sa fac corectura de rigoare.Pa!Pa!Mult succes.Cristina
#69
Postat 01 octombrie 2002 - 17:03
Cristina,
Multumesc foarte mult. Esti o draguta.
Am sa incerc.
Copii sanatosi si parinti voiosi
#70
Postat 02 octombrie 2002 - 10:05
Anexa la reteta de cozonac:
- INGREDIENTELE TREBUIE SA STEA LA TEMPERATURA CAMEREI DE SEARA(mai putin laptele).
- Cozonacul se scoate imediat din tavi si in timp ce se raceste trebuie ferit de curent.
- stafidele se pun in rom citeva ore.
- cit timp creste aluatul,lighenasul sa fie acoperit cu un prosop.