Inainte de a pune la cuptor tava ... am realizat ca nu am nici un ou in casa ... oare trebuia sa pun un ou batut cu ceva?
#21
Postat 06 iunie 2013 - 16:36
#22
Postat 06 iunie 2013 - 17:28
Sos bechamel, fara ou daca nu ma-nseala neuronu': unt topit intr-o craticioara,se adauga faina si se dilueaza cu lapte, amestecand mereu la foc minim. Este reteta mai exacta mai in spate.
Feliile de vanata se pot pune dupa prajire intre 2 prosoape de hartie de bucatarie, care absorb uleiul.
Multzam de pontul cu taiatul pe lungime.
#23
Postat 11 iunie 2013 - 12:17
In sosul bechamel nu se pune ou :
se caleste putina faina in unt topit ,se adauga incet laptele si se amesteca sa nu se faca cocoloase pana fierbe si se ingroasa (depinde de voi daca il vreti mai gros sau mai lichid) .Se adauga un strop de sare si putin praf de nucsoara.
Se toarna peste musaca si se baga la cuptor.
Eu fac asta pentru lasagne , e reteta de pe cutiile cu lasagne Barilla.
#24
Postat 11 iunie 2013 - 12:39
Ce bine suna retetele de aici
La noi acasa se facea(face) intr un singur fel: musaca de cartofi cu carnita de vita si bulion sau smantana.
Insa cred ca in weekend incerc si eu ceva nou
#25
Postat 11 iunie 2013 - 12:41
da, nu se pune ou in sos bechamel, eu pun pt ca imi place mai mult textura cu ou.
#26
Postat 13 iunie 2013 - 10:06
eu fac musacaua de cartofi cu cartofii rasi. e super rapid si nu mai prajesc/fierb nimic.
ung o forma de Jena rotunda cu unt, apoi toc in robot vreo 7-8 cartofi cruzi.
pun un strat de cartofi rasi, sare, piper, vreo 3-4 linguri de lapte, apoi carnea calita si din nou cartofii rasi, sare, piper, si 3 oua batute cu smantana/lapte si presar deasupra cascaval. iese tare tare buna!
nu-s nici piure, dar nici felii
#27
Postat 13 iunie 2013 - 10:17
eu fac musacaua de cartofi cu cartofii rasi. e super rapid si nu mai prajesc/fierb nimic.
ung o forma de Jena rotunda cu unt, apoi toc in robot vreo 7-8 cartofi cruzi.
pun un strat de cartofi rasi, sare, piper, vreo 3-4 linguri de lapte, apoi carnea calita si din nou cartofii rasi, sare, piper, si 3 oua batute cu smantana/lapte si presar deasupra cascaval. iese tare tare buna!
nu-s nici piure, dar nici felii
Da foarte buna idee!! Voi încerca si eu!!
Etichetat si cu musaca
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Retete de musacaCreat de
redactor
, 11 feb 2014
musaca
|
|