eu fac musaca doar de vinete cu dovlecei.
tai pe lung feliile de vinete si de dovlecei, le presar cu putina sare si incing doua tigai mari anti-aderente. stropesc doar putin de tot feliile cu ulei de masline si apoi le pun la rumenit. pentru o tava mare dreptunghiulara folosesc cam 2 vinete mici si 6-7 dovlecei. rumenitul feliilor nu dureaza mai mult de 15 minute cu totul.
dupa ce le termin, calesc carnea in ulei (nu pun ceapa decat cand imi aduc aminte), stingu cu putin vin alb si las sa se rumeneasca vreo 10 minute, apoi condimentez cu sare si piper, oregano uscat, ceva menta uscata, marar, orice verdeata ce e la indemana.
incing cuptorul la 180 grade si ung tava cu ulei (nu mai mult de o lingura)
pun apoi felii de dovlecei, suc de rosii sau rosii pasate, apoi jumatate din cantitatea de carne, din nou suc de rosii, feliile de vinete, a doua jumatate din cantitatea de carne, feliile de dovlecei si suc de rosii din belsug deasupra.
la cuptor vreo 40 de minute (depinde de cat de mare e tava).
nu e chiar multa munca si rezultatul este exceptional.